31/10 2010 Klubbtävling Vällingby

Skulle ha startat alla tre hästarna på klubbtävlingen idag (Dandy, Kim och Theo). Men eftersom det var så få starter så fick bara Dandy och Theo gå eftersom Kim fick gå för Emma igår.

Theo gick Lc:1 och Dandy gick La:1.
Hästarna var ute i spöregnet imorse, och som om inte det vore nog så hade Theo rullat sig såklart.. Kalaskul att han kom in, lerig och blöt, från hagen 8.05 och jag hade starttid 9.00!
Men jag hoppades på att det inte skulle hinna torka under tiden jag red, för då skulle det inte synas hur smutsig han var :D

Hann inte rida fram Theo länge alls. Hade egentligen velat göra det eftersom jag inte ridit honom på en månad. Men han var rättså fin ändå. Lite dålig galopp och vi hade lite svårt att få igång traven ordentligt.
Väl inne på banan så var han siperfin första varvet, sen blev han lite matt men var ändå helt okej.
Själva rpogramemt känndes inte jättebra, men absolut inte dåligt. Dåliga övergångar och dålig galopp. Dock tyckte inte domaren desamma.. Vi fick 8 på båda galopperna och det slutade med 68%, vilket vi också VANN på!
Tycker verkligen det är roligt att Theo blivit så fin. Trots att jag inte har ridit honom på en månad så kan vi gå in och göra det bästa av situationen och få så pass bra procent ändå! Känns riktigt roligt verkligen!

Dandy var riktigt taggad och fin på framridningen, gjorde några skänkelvikningar och travökningar som var helt otroligt bra!
Väl inne på banan så var han sjukt fin! Han bjöd riktigt bra. Dock fick vi vänta väldigt länge på startsignal så då hann han tröttna och blev lite seg.
Själva programmet var helt okej. Han är fin i formen och travar väldigt bra emellanåt. Sen tappar han ju lite bjudning ibland, men i det stora hela så tycker jag han var väldigt duktig! Han var ju iaf hundra gånger bättre än när vi tävlade sist (typ 1,5 månad sen), så det var ju väldigt posetivt!
Dock tycker jag att han fick lite väl låga poäng, 64%. Jag brukar väldigt sällan tycka att jag fått för lite betalt, men den här gången tyckte jag faktiskt det! trodde Dandy skulle få ca 66%. Han är ju faktiskt otroligt fin emellanåt, men domaren gav inte höga poäng för det som var bra, men heller inte låga poäng för det som var dåligt.

Men men, vi taggar om inför nästa helg! Fyfan, vi har så fina vinsttäcken så nu måste vi ju ta hem det här :D
Känns faktiskt riktigt bra!

Jobbade ju i stallet hela eftermiddagen, så jag red Kim vid 17.30. Han var lite mongo i början, men släppte mycket fortare än vad han gjort tidigare! Så uppenbarligen hjälpte det vi gjorde igår iaf! Nä men han blev faktiskt fin efter en liten stund!

Imorgon ska jag rida Kimpan vid typ halv 2. Dandy ska få gå ut i skogen om det är bra väder. Är han snäll så ska han få trava lite ute, annars blir det bara skritt. Är det dåligt väder så får han jogga lite i ridhuset bara :)


haha så himla ful bild, men jag bjuder på den :D


30/10 2010

Idag skulle jag ju åkt till Hogsta och ridit både Kim och Dandy för Emma.
Jag visste att det skulle bli på eftermiddagen men visste inte vilken tid, så jag var i stallet vid tolv och borstade på pållisarna.
Vid 14 hade jag fortfarande inte fått någon tid så försökte få tag på emma men hon svarade inte så jag ringde Josephine istället. Då sa hon att Emma kunde komma ut till oss istället så slapp vi åka! Topp ju!
Men hon skulle inte komma fören vid halv 7, så jag och mami tog en sväng till Hööks under tiden eftersom Dandy behövde nya boots. Tycker boots är alldeles utmärkt att köpa på Hööks eftersom han sliter dom så mycket.
Det blev dock inte bara 8 st boots, utan även ett ländtäcke, ett fleecetäcke och en grimma! Spanade även in ett superfint stalltäcke som han ska få när han är klippt ;)

Åkte tillbaka till stallet och började borsta på Dandy och Kim. lindade och fixade iordning båda två eftersom jag skulle rida Kim först och Pellen och Pernilla skulle göra iordning Dandy och komma in med honom efter en stund, så då var det lika bra att han var så klar som möjligt innan ;)

Skrittade fram Kimpan och vid halv 7 kom Emma. Kim var ett riktigt as från början (som vanligt), men faktiskt inte riktigt lika illa som tidigare den här veckan!
Emma tyckte väl ungefär att jag skulle göra likadant som annie tycker, så det var ju väldigt bra och ett tecken på att vi faktiskt gör rätt!
Även om det inte är enkelt, så var det lättare än vad det varit tidigare! Det måste ju betyda att det vi bråkade om igår faktiskt gav resultat!
Dessutom testade vi att sätta på en graman, vilket faktiskt gick bra. Kimpan ställde sig inte på bakbenen en endaste gång!
Nä men allt som allt så är jag mucho nöjd med Kim! Han fick kämpa häcken av sig och var helt sjöblöt efteråt! Så snälla Pellen skrittade av honom under tiden jag red Dandy!

Pernilla skrittade fram Dandy åt mig så när jag var klar med Kim så började jag longera Dandy på en gång. Han hade inte alls samma fart som han hade i torsdags, men han var inte jätteseg!
När jag började rida så var han riktigt på och hade världens framåtbjudning! Emma tyckte jag skulle värma lite i galopp. Galoppen gick riktigt bra, avsaktningarna däremot.. haha min fantastiska häst ville hellre galoppera sa han! Han galopperade så långsamt så att han nästan stog still, men trava tänkte han minsann inte göra! Tog seriöst två varv innan jag kunde komma ner i trav..! Haha han är ju för söt ibland!!

Red lite i trav sen och gjorde lite skänkelvikningar, vilket Dandy numera gör med lätthet! Det är bara sitta där och ta bak skänkeln lite så flyttar han sig hur lätt som helst! Han är helt underbar ibland!
Tränade även lite på att hitta en bra takt men med lite Schwung, vilket också gick kalas efter en liten stund!
Red också i lite galopp och tränade förvänd och på lite enkla byten. Bytena blev galet bra! Skojar inte, dom har seriöst aldrig varit bättre! Förvända blev också bra!

Red honom bara i typ 30 minuter, men han var så fin så då är det onädigt att rida längre! Emma tyckte också att han såg väldigt pigg och fin ut, och framförallt så är han så glad och tycker det är så roligt nu!!
Han är verkligen riktigt fin just nu! Det är såååå roligt!
Nu ska vi bara se till att han håller sig frisk så att vi kan starta allsvenskan finalen 14/11 och i Lurbo 21/11!
Men jag tror på min ponny nu, han måste vara frisk den här gången! :D

Imorgon ska jag starta Dandy och Theo på klubbtävlingen! Hinner inte starta Kim också, men tror det är bra för honom att vila eller bara gå lite lugnt imorgon.
Dandy ska iaf gå La:1 och springer han bara framåt så tror jag nog det kommer gå kalasbra! Jag är iaf galet Taggad! :D


underbara älskade lilla ponny! <3


Tips: vita lindor

När jag skulle träna för Anna Blomgren första gången för ett år sedan så sa annie att jag inte fick åka utan vita lindor och vita boots!
Numera har jag alltid vita lindor om jag tränar för någon annan. Skulle jag ha det när jag tränade för annie så skulle jag behöva vääääääldigt många par eftersom jkag tränar för henna flera gånger i veckan vanligtvis!

Det finns ju en hel djungel av vita lindor. Allt från billiga på hööks eller börjes till dyra från Mia´s och BR.
Mina absoluta favoriter kommer från Glen Gordon. Dom gick på 375 kr på Hogsta Ridsport. Köpte dem i somras men de har ändå hunnit med ett par tvättar och är fortfarande lika fina!
Mina vita från Mia´s har varit med om ungefär lika många tvättar. De är dock redan väldigt noppriga och fula. Tack och lov bara på insidan, men iaf! köper man ett par lindor för nästan 400 kr så vill man gärna ha lite kvalité på dem! Dock tycker jag de är väldigt bra eftersom karborren är så lång, så rädd för att den ska gå upp behöver man aldrig vara.

Mina andra favoriter köpte jag för 40 kr på Börjes (på Globen) för många år sedan. De är definitivt dem jag använt mest, och de är lika snygga fortfarande! Karborren är lång också så det finns egentligen inte så mycket att klaga på! eller den enda nackdelen är att de är väldigt smala, men de är väldigt långa så det funkar bra ändå!

Vilka lindor tycker ni är bäst?

 

Fleecelindor


29/10 2010 Dandy

Dampet fick en riktig välförtjänt vilodag idag, så vi gick ut med Jennifer och Frida i skogen. Så roligt att se Dandy och Frida tillsammans, dom verkar verkligen gilla varandra! Går brevid varandra med en cm emellan och båda två med öronen spetsade framåt!

Sen gick vi in i ridhuset en stund och skrittade medan jennifer longerade frida lite. passade även på att titta lite när jennifer red henne, och gud vad fin hon har blivit! Så himla roligt att se verkligen!! :D

Imorgon åker vi som sagt till Hogsta och tränar. Får se om båda pållarna får åka med eller om det bara blir Dandy. Vet dock inte vilken tid jag ska rida men det blir nog bra ändå :D


Dandy i somras när vi var på Hogsta :)


29/10 2010 Kim

Red Kimpan för annie idag och han var ett riktigt litet as!
Man börjar ju tröttna på hans idiotiska fasoner nu..
Så fort jag håller sträckta tyglar så blir han helknäpp. Rider jag på glappande tyglar så blir han knäpp varje gång jag tar i högertygeln.. Det är ju inte direkt lätt om man säger så ;)
Så jag fick rida i galopp rätt länge i början eftersom det är den lättaste gångarten. Och jag kan säga att man hörde nog ända till Råcksta hur annie skrek på oss. :P

Det klart att det har blivit bättre sen vi började, men någon gång måste man ge upp det där gulligullandet och få honom att ge sig. Han måste acceptera piloten, det är inte piloten som ska acceptera hans fasoner! Så nu är det bannemej slut tramsat! Från o med nu ska allt arbete ligga på att han accepterar mig och att jag håller i tygeln, och när han gör det då kan vi börja träna som vanligt igen!
Får se om Kimsi får följa med ut på äventyr imorgon, kanske är bra att få fler ögon på vad man ska göra, och om inte annat ett kvitto på att det vi gör är rätt!
We will see!

Vet inte riktigt vem av mej och Kim som var tröttast och svettigast! Kimsi var alldeles lurvig och det droppade nästan om honom.. Så han fick sig ett litet bad eftersom det ändå var så varmt :) Tur han är söt den lilla muppen! :)


28/10 2010

Åh vad jag älskar min lilla ponny ibland!

Kimpan var ett riktigt litet as idag, riktigt dryg var han! det ÄR stor skillnad på honom, men just nu känns det bara jättemotigt. Men jag måste väl inse att det egentligen inte kan vara så annorlunda just nu. Det som vi tycker är dåligt idag tyckte vi var bra för två veckor sen. I o med att vi ställer högre krav, både på mig och honom gör ju att det inte känns lika bra. Men vi kommer igen kan jag lova er! :)

Dandy däremot var en riktig prins idag!
red honom med gruppen kl 20 och han tyckte som vanligt att det var roligt att springa med massa andra hästar!
När jag longerade var han ganska pigg och fin, likaså i skritten.
I traven var det lite springit i början, men när han kommer igång blir det mycket bättre.
Vi började med att trava lite över tre bommar, vilket gick bra. När jag tänker efter så har jag faktiskt aldrig ens använt mig av travbommar på honom!
Det stod lite hinder framme eftersom en av de tidigare grupperna hade hoppat. Så annie bestämmde sig för att ALLA skulle ta ett skutt, inklusive Dandy. Jag tvärvägrade till en början.. Har ju hört diverse historier om hur busig han kan vara och dessutom sett honom löshoppas.. :P men annie har ju en övertalningsförmåga jag sällan skådat, så tillomed Dandy fick ta ett litet skutt! Haha vet inte om jag kan kalla det för hoppniong, men vi tog oss över hindret utan att dö iaf! :D

efter det blev Dandy riktigt fin! Travade bra och galoppen känndes alldeles kalasbra!
Är riktigt taggad på tävling just nu! Dandy känns så himla pigg och glad och verkar verkligen tycka det är roligt igen!

Han ska få vila lite imorgon eftersom han gått rätt hårt några dagar nu. På lördag åker vi ju till Hogsta och på söndag är det klubbtävling! Ska nog starta La:1 på honom då tror jag :)
Sen är det bara en vecka kvar till hemmatävlingarna!! :D
Startlistorna har kommit och det kommer verkligen bli roligt det här!
http://www4.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_303895/cf_68080/Prel%20startlista%20ponny%20LB1.html


Senaste hemmatävlingen.. vi vet ju alla hur det slutade.. :P


27/10 2010

Åh ni är så tråkiga!
4 st som vågar erkänna att de är här och läser av 52 möjliga (unika visningar).. :(

Kimpan har vilat idag eftersom han fick gå rätt ordentligt igår och ska gå hela helgen.
Dandy red ja på min lektion för Fia.
Han brukar ju vara rätt seg när jag longerar honom, men idag pinnade han på som attan!

Själva passet var han superfin! Kunde ta tillbaka lite i traven utan att han tappade trycker. Galoppen blev också superbra! Kunde öka och minska och verkligen sätta honom på bakbenen.
I traven skulle vi träna på att göra 10 m volter, vilket vanligtvis är rätt enkelt för Dandy. Men eftersom vi har haft sånna probem med bjudningen sista tiden så har det bara inte gått! Men idag gick det verkligen kalasbra! Dessutom testade jag att rida lite skolor, öppna fram till mitten - 10 m volt - sluta sista halvan. Det gick faktiskt riktigt bra! Dandy hade världens bjudning!

Jag är verkligen sååå nöjd med den hr lektionen! Förra veckan var det så himla rörigt så jag kännde att hela lektionen gick ut på att inte vara ivägen, men idag var det mycket bättre!

Imorgon ska jag rida båda pållarna. Kimpan ska jag rida för annie på eftermiddagen och Dandy ska få gå på någon av lektionerna. På lördag ska vi dessutom antagligen åka till Hogsta och träna lite för Emma! Ska bli superkul att åka dit igen, och har jag tur kan annie följa med också! :)

 


Vilka är ni?

Skulle verkligen vilja veta vilka ni är som läser den här bloggen.
Jag vet ju att det är fler än de 4 som brukar kommentera!
Antalet unika bsökare börjar bli en hel del nu, så det vore så kul att veta VILKA!
Oavsett om du besöker dagligen eller bara läser det här inlägget - lämna ett spår! :)

26/10 2010

Annie har tagit hand om båda pållarna idag eftersom jag, som sagt, hade sjukt mycket att plugga.
Dandy hade varit fin och Kim hade blivit bra efter lite övertalning, men det är ju så han är ;)

Jag är så glad att annie hjälper mig så mycket, det är vekligen guld värt och jag uppskattar verkligen allt hon gör!

Annie tar Kimpan imorgon också (usch, börjar nästan få lite dåligt samvete över att jag knappt rider på pållen.. och förstår inte alls hur jag hade tänkt få till det inför hösttävlingarna..) eftersom jag slutar skolan så sent. Dandy rider jag på min lektion på kvällen. Jag jobbar på att papi ska komma och fota då på kvällen. Han har köpten nya kamera så jag tycker han borde öva lite i ridhuset.. :D

25/10 2010

Idag stog träning av både Kim och Dandy på schemat!
Började med Kimpan eftersom det, framförallt, var honom jag ville rida för annie. Och eftersom annie åker rätt tidigt varannan vecka så blir det lite svårt att hinna med båda hästarna då, så då får man prioritera!

Kimpan var iaf riktigt svår idag. Trälig oc dryg var han till en början. Annie fick sitta upp och rida lite och då vart han riktigt fin med henne, kunde tillomed skritta PÅ TYGELN! skritten är ju nästan svårast eftersom man inte får någon fart. I skritten tar han dessutom bara skänkeln framåtdrivande, han tror att minsta skänkelhjälp betyder trav. Han börjar lära sig nu att det inte alltid är framåt vi ska, men oftast går det bara fort om jag lägger på skänkeln.
När annie hade ridit en stund så hoppade jag upp och red. Det var fortfarande svårt, men mycket bättre.
I traven fick han små adhd-anfall ibland, men då tyckte annie att vi skulle lösa det i galopp, eftersom galoppen trots allt är den lättaste gångarten. Så jag fick inte bryta av till trav fören jag fått igenom högersidan i galopp.
Mot slutet känndes Kimpan riktigt trött, så då avslutade jag. Framförallt så blir han väldigt trött rent mentalt. Han är ju van att gå runt och lalla två-tre lektioner per dag, så att gå från det till att gå ett pass ordentligt är ju en rätt stor omställning för honom.

Det är ju fortfarande otroligt svårt, och jag tror nog aldrig att Kim kommer bli enkel. Men det är så stor skillnad på honom nu mot när vi började! Vi ställer ju mycket högre krav på honom nu, så det som vi tycker är dåligt nu ansågs som bra för tre veckor sedan. Det är ju en stor omställning för både mig och Kim, och vi är kanske inte varandras "perfect match", men det är så otroligt roligt att få möjligheten att jobba med den här ponnyn, för både han och jag lär oss nya saker varje dag!
Och det är inte förens idag som jag insåg att mitt tålamod har blivit hundra gånger bättre! Förut försökte jag två gånger, och funkade det inte då så gav jag upp. Numera kan jag sitta och rida i skritt i 45 minuter, utan att jag ens tänker på det!

Kim tog ju rätt lång tid på sig, så när det väl var dags för Dandys tur så skulle lektionerna precis börja i båda ridhusen. Fast det visste jag inte fören jag kom in i ridhuset och började spänna sadelgjorden.. Så Dandy fick lite ofrivillig vila. Eller ja, han vilade inte helt - han fick springa lite i paddocken på lina en stund. Hade tänkt att jag skulle släppa honom, men eftersom det hade börjat frysa på på vissa ställen så fick han springa på lina. Han var lite busig, men inte alls så farligt som han varit förut när jag longerat honom ute! så i fortsättningen kanske vi kan longera lite ute iaf, bara det inte är mörkt!

Imorgon tar annie hand om båda pållarna igen. Hade egentligen tänkt att hon skulle ta Kim så skulle jag ta Dandy. På tisdagar hinner jag nämligen bar arida en häst eftersom jag inte är i stallet fören kvart i 4 och lektionerna börjar 5. Men imorgon måste jag plugga till mitt historia prov (40 sidor medeltiden + en 50 sidor lång power point.. låter otroligt lockande..) så annie skulle ta båda två!


Pernilla och Kimpan
Visst är han otroligt söt?!


24/10 2010

Annie tog hand om båda mina små stjärnor idag. Hon hade ridit Kim och longerat Dandy. Tur att hon är så snäll och tar hand om pållarna när jag är borta!

imorgn ska jag rida båda två. Har ju inte ridit sen i fredags! :O

Hästarna på Hogsta


Absolut!
Vi tar väl dom i bokstavsordning då ;) Jag vet inte så jättemycket om alla hästarna, men jag skriver väl det jag vet ;)

Aquila, sto född 2002 e. Quite Easy som Josephine lånar. En superfin häst som gick Intermediere när hon var 7 år. Har inte sett henne så många gånger, men hon är riktigt fin! Trots att Aquila är väldigt liten så ser Josephine otroligt liten ut på henne, tror inte alls det beror på att hon är smällfet?! Aquila alltså, inte Josephine ;)


Candy Man är en gigantisk (178cm) skimmelvalack född 1998 e. Calido. Han rids och ägs av Emma och har tävlat 1.40 hoppning och Grand Prix dressyr! Hej allround häst?! ;) Han har varit skadad rätt mycket och har inte tävlat på rätt länge nu, men i debuten i september gick han en Msv A:1 på 65% och blev 4:a.


Fanelia är ett fuxsto född 2002 (?). Rätt stor (alla är stora i mina ögon.. :) ) men inte så maffig. En riktigt fin häst men som har lite egna idéer ibland.. Hon har ett fel i ryggen/korset (vet inte riktigt) som såklart gör att hon får ont. Väldigt synd på en så fin häst! vet faktiskt inte hur mycket hon startat osv. Hon ägs och rids av Emma.


Lustig (Ludde) är en valack född 2003 e. Lerado. han ägs och rids av Ulrika, men Emma tävlar honom. Hörde av någon (minns inte av vem, ingen på Hogsta iaf) att han hade varit bästa 7-åring eller 6-åring? i Danmark. Riktigt fin häst är det iaf och Emma har startat honom upp till Msv A (tror jag, vilken koll jag har.. :P)


Midt-West Casino (Helge) är en valack född 2004 e. De Niro. Helge är tjock och maffig och står på konstant bantning! En mer matglad häst får man nog leta efter.. ! ;) Han är iaf riktigt fin och rör sig bra. Gick breeders nu i veckan, blev femma i första kvalet och kom tyvärr näst sist i finalen eftersom domarna inte riktigt verkade gilla deras uppvisning :( Helge är sne i typ korset, vilket såklart försvårar det lite för honom. Det gör också att han ser mycket tjockare ut på ena sidan! :P Han ägs och rids av Emma.


Presgo är Ulrikas nya hopphäst. han har bara varit på Hogsta i ca en månad. Vet inte mycket om honom alls förutom att han är stor och brun. "Han gillar inte havre, täcken och människor men han gillar Sam och att hoppa!"

Qui är ett otroligt vackert sto född 2003 e. Quite Easy. Hon ägs av Elisabeth men tävlas av Emma. Qui gick 7-års klassen i Flyinge nu i helgen, men gick tyvärr inte till final. Tror inte att hon har varit hos Elisabeth så länge, men Emma har startat henne upp till Msv A (?).


Ragazza är Marias häst. Vet inte mycket om henne alls förutom att hon är väldigt liten. haha! Har för mig att hon förut hade problem med typ rygg och ett bak knä kanske (?)

Sam är en valack född 2004 e. Mermus R. Sam är Ulrikas andra hopphäst, men han är inte så rutinerad än. Riktigt jobbig är han dessutom i stallet! Eller ja, han är väldigt snäll men ingen missar att han är där om man säger så ;)

Vladimir är Elisabeths andra häst. Han är född typ 2003(?) och otroligt fin! Helt klart något av de finaste man sett! När han värms upp så travar han som en ponny, men när han kommer igång så har han en trav man sällan skådat! otroligt fina framben! Han ägs som sagt av Elisabeth men har tävlats av Emma.

23/10 2010

Har jobbat hela dagen på Hogsta, vilket gick bra :) Helge och Qui var ju i Flyinge och tävlade, vilket innebär två hästar mindre. Kan lova att det märktes att två st var borta, oväntat mycket! Dessvärre hade det inte gått jättebra med någon av dom. Eller ja, jag tror det hade gått bra med Helge, men att domarna inte tyckte desamma.. :(

Båda pållarna har fått vila idag. Pellen var ute och skrittade Kim i skogen och mamma gick med Dandy.
Imorgon ska annie rida Kim och har jag tur så hinenr hon kanske ta Dandy också! Annars får han vila.


22/10 2010

Idag har jag hunnit med att rida tre pållar.
Började med Kimpan och han var lite dryg i början, så annie fick hoppa upp och rida lite i skritten. Hon visade vad jag skulle göra i vissa situationer och förklarade varför osv. Sen hoppade jag upp igen och red. Jag fick absolut inte glappa på högertygeln! Det är så sjukt svårt, eftersom han själv går och glappar hela tiden. Och så fort han "duckar" så släpper jag för jag tror han ger efter, men två steg senare är han lika oloss igen.

När han kommit loss lite i skritten så jobbade vi en del i trav. Det var inte riktigt lika lätt som igår, men det var ändå rätt bra tillslut! Jag kunde rida långsamt men fortfarande behålla lite bjudning. Och det som för en vecka sen tog 3 varv att reda ut, tar nu istället 3 steg!

Det är så roligt att det går så himla mycket framåt med den lilla ponnyn och jag är verkligen glad att jag får chansen att rida på honom!



Näst på tur var Dandy. Jag har ju inte ridit honom för annie på jättelänge nu, mer än en månad tror jag.
Så jag började med att longera honom lite och han var galet seg. Så annie hjälpte till att få upp farten lite genom att smälla i väggarna... Den metoden vet vi ju att den funkar bra..
http://www.youtube.com/watch?v=lMXefL9CD24
(hittar inte "bädda in"- adressen)
Iaf så blev Dandy väldigt pigg av det. Han sprang så fort och bockade och sparkade så mycket att han tillomed lyckades skicka iväg sin ena bak boots bakom sargen! Tur att han inte springer så fort varje dag, då skulle jag behöva köpa nya boots ofta! :P

Iaf, själva ridningen gick helt okej. Vi fokuserar på att göra sånt han tycker är kul. Mycket galoppjobb också, dels för att han har lättare för galoppen och tycker det är roligare, men också för att det är bra för hans rygg! Red kabske i 20 minuter och han var helt slut efter det! Det var ju nyharvat och det är galet tungt då, så det är inte så konstigt att han blev trött ;)



Sist men inte minst var det hopplektion på Jissa.
Lite segare än vad hon var senast, men ändå rätt okej framåt. Alla säger ju att hon är så tjurig och inte vill gå fram, men jag måste säga att det nästan känns som det minsta problemet?
Iaf, själva hoppningen gick nog bättre än vad den gjort på henne tidigare! Jag hade mer kontroll, vilket också gör att jag vågar släppa kontrollen lite!
Jag hoppar ju väldigt sällan, men jag måste erkänna att själva hoppstilen börjar falla mej mer och mer i smak! haha! bara själva grejen att rida i skor och senskyddoch rida ut var och varannan dag! jag är nog hoppryttare innerst inne! haha :P

Jag jobbar på Hogsta både lördag och söndag så Dandy ska få vila hela helgen. Kimpan vet jag inte riktigt hur det blir med. Antaingen så får han vila eller så får annie ta honom eller så får jag åka upp och rida imorgon kväll efter jag har jobbat. På söndag får antingen annie ta honom eller så får han vila :)

21/10 2010

Jag red Dandy med min grupp kl 18 för annie.
Han känndes rättså pigg och glad. red som vanligt i skor utan sporrar, och jag måste säga att det är typ det underbaraste som finns just nu! För det första så kommer jag åt honom såååå mycket bättre när jag rider i skor än vad jag gör med sporrar. Dessutom så blir det så kallt om fötterna med stövlarna eftersom jag bara kan ha vanliga strumpor och stövelstrumpor i dom. I skorna kan jag ha raggsockerna också! :)

Att jag inte rider med sporrar känns också väldigt skönt, dom trycker så mycket på fotknölarna.. :P Jag har dock ett spö i handen, men släpper det när han bjuder och så fort han börjar sega till så tar jag det igen, petar på honom och släpper det sedan igen.

Själva ridningen gick helt okej. lite segt stundtals men för det mesta rätt okej!

Sen re jag Kimpan med gruppen kl 20 för annie. Skulle ha ridit honom för annie på eftermiddagen men det vart inte så.  Han var inte lika bra som han var igår, men ändå bättre än vad det varit tidigare. Jag är ju van vid 100% uppmärksamhet när jag rider honom eftersom jag nästan alltid rider på dagarna och får hjälp av annie, så det blir ju lite svårt att rida på lektion och verkligen komma sig för att göra allt!
Det var rätt tjafsigt i början, men när han väl gav efter så blev han riktigt fin! Vi kunde trav längs fyrkanten utan att han fick panikattacker var tionde meter! Fine, det kom kanske en på varje långsida, men det är ju definitivt bättre än var tionde meter! Galoppen kännde riktigt riktigt bra! Han var fin i formen, bjöd bra och försökte inte ens galoppera fort en enda gång!

Sen skulle vi rida lite skänkelvikningar på diagonalerna. Vi har ju aldrig ens testat det på kim eftersom träingarna har handlat så mycket om att han ska bli avspänd osv.
Första blev väl kanske inte jättebra, men den andra! Han flyttade sig riktigt bra och blev inte hysterisk en enda gång i den skänkelvikningen!

Vi tränade även lite på att "bara göra", alltså typ vända rätt upp och då ska hästarna vända rätt upp och vara raka osv. När man rider lektion så glömmer man bort sånt där rätt lätt. Man rider på volter och fyrkantsspår, hittar på en egen liten väg när man ska byta varv osv. Så det är väldigt nyttigt att träna på ibland!

Är iaf riktigt nöjd med min fina lilla Kimpis idag! Så fin som han var på slutet har han inte varit många gånger!

Ska rida både Kim och Dandy imorgon för annie. Sen ska jag även rida hopplektion på kvällen för anette på Jissa.


20/10 2010 Dandy

Hade hoppats på att få skriva att Dandy också skött sig som en gud idag, men riktigt så blev det tyvärr inte.
Red ju honom på min lektion. Har ju ridit honom på lektion innan, men då har det varit rätt strukturerat och i en grupp där folk lämnar företräde och hjälper varandra.
I den här gruppen är det helt tvärt om, och Dandy verkade inte riktigt förstå vad vi höll på med. Han är ju van vid röriga framridningar osv, men det här var värre än så...
Så vi kom aldrig till någon riktigt bra ridning och Dandy blev seg och jag tappade koncentrationen.
Men jag fick ändå några bra tips av Fia, som t.ex. att jag ska tänka sluta i högergaloppen eftersom han gör sig rak där. Sen tyckte hon (hon också kanske det ska stå.. :P) att jag var fruktansvärt dålig på att rida hörnpasseringar! När jag red för Emma i somras tjatade hon om det precis hela tiden, men uppenbarligen gick det in genom ena örat och ut genom det andra ;) Får väl börja träna på det igen!

Dandy ska få jobba imorgon också, tror jag rider honom på min lektion då. Det är ju lättare att rida honom på lektionen och rida Kimpan innan. Kim behöver så mycket mer tid, plats och hjälp för att en lektion ska räcka. Dandy kan jag rida lite mer själv utan 100% uppmärksamhet!


Dandy i ridhuset häromdagen


20/10 2010 Kim

Red Kimpan imorse för annie.
Annie fick rida lite på honom först och han såg så fin ut! redan från början lixom! Hon kunde böja honom åt både höger och vänster utan att han började tjafsa emot!
Sen fick jag hoppa upp och rida och det var en helt annan häst än vad det har varit tidigare! jag kunde TA i tyglarna! Jag behövde göra så lite för att han skulle ge efter. Sen glömmer jag ju bort mig då och då, och Kim är inte långsam med att göra sig rak. Så jag gör ju precis som vanligt - alltså tar i högertygeln, trycker till med högerskänkeln och petar med spöt på höger bak. Och då gör han såklart precis som han brukar. Så då sa annie till mig att ta det lite försiktigt nästa gång han gjorde så, istället för att ta tag i högertygeln och lägga på spöt så skulle jag lite försiktigt föra högerhanden utåt och bara lägga spöt på rumpan utan att "piska".
Och vad händer?! Jo, hästen ger efter på två sekunder utan att ens börja tjafsa emot!

Nej alltås den här lektionen kommer jag leva länge på! Det som vi kämpat med varje dag i fyra veckor funkade helt plötsligt! En sån sak som att kunna ställa åt båda hållen känns egentligen så självklart, men inte om ponnyn heter Kim ;) Nu börjar det lixom gå att rida!

Åh vad det är roligt att rida när man känner att all träning man lägegr ner verkligen ger resultat!
Ska snart tillbaka till stallet igen och rida Dandy :)


Fina Fina lilla Kimpan <3


19/10 2010

Red Dandy i ridhuset idag.
longerade först som vanligt och han var lika seg som vanligt. Jag tror alltid att han ska vara sådär seg som han var för en månad sen, men förbluffas alltid över hur pigg och glad han är när jag väl sitter upp och börjar rida!
Han bjuder som attan och vill inget annat än att jobba.
Jag har "testat" honom lite de senaste dagarna - ridit lite mera och gjort inte bara lallat runt. Vi har testat lite skänkelvikningar, skolor och ökningar. Han ska ju ridas och tränas precis som vanligt för att nästa koll ska ge så stor "effekt" som möjligt. Och det här är ju sånt vi tränar vanligtvis.
Dandy tycker iaf att det är superkul! Han gör bättre skänkelvikningar än vad han gjorde när han var i sitt esse för ett halvår sedan, och för att inte tala om öppnorna! Det har vi alltid haft lite svårt med, men nu gör han det som ingenting!
Galoppen är också väldigt bra och jag kan öka och minska nästan precis hur jag vill!.
John har ju rekomenderat mig att rida korta men intensiva pass. Det har jag väl ifs alltid gjort med Dandy, men nu när även han säger det så. För Dandy är det bättr emed korta och intensiva pass - det sliter mindre på honom. Så jag, 30 minuter är alldeles lagom.

Kimpan fick välförtjänt vila idag också. Han har ju trotsallt gått rätt ordentligt i 3 veckor, så det är nog bra både för kroppen och hjärnan att låta honom vila lite.
Imorgon ska jag rida Kimpan på förmiddagen eftersom jag börjar skolan sent. Sen ska jag rida Dandy på min vanliga lektion (där jag brukar rida Theo) för Fia K. Det blir ju lite knepigt att hinna rida 3 hästar på en dag för mig, så då är det en jättebra lösning att jag kan rida Dandy på min vanliga lektion. Dessutom tycker Dandy det är väldigt roligt att gå med lite kompisar i ridhuset. Sen ska det även blir kul att rida honom för Fia. Hon har ju bara sett honom en gång, det var när jag red min första Lc och hon dömde :)


Dampet får rosett av Fia :)


18/10 2010

Dandy fick sig ett lite hårdare pass idag. Egentligen var det inte tänkt så, men eftersom det var nyharvat i ridhuset så tyckte han att det var jättejobbigt!
Så jag red ca 25 minuter och han var jätteflåsig efter det. Dålig kondis.se ;)
men han är så glad och arbetsvillig just nu. Gör kalasfina skänkelvikningar och bjuder som bara attan! Galoppen var lite svår idag eftersom han tyckte det var lite tungt.
Allt som allt så känndes han riktigt bra!

Kimpan fick vila idag, så vi tog en skrittur i skogen. han fick täcken på sig och jag hade två tjocka jackor och varma vantar och jag trodde jag skulle frysa ihjäl! :P

Dampet ska få jobba imorgon också, och med kimpan får vi se :)
Har dessutom anmält båda två till hemmatävlingen 6 november. Kim ska gå både Lc och Lb medan Dandy bara ska gå Lb. Han ska ju på återbesök hos veterinären två dagar innan, så vi får ju se om han är frasch, annars startar jag ju såklart inte honom ;)



Allsvenskan div 2:2 Botkyrka 17/10

Andra omgången av allsvenskan CHECK!

Var i stallet vid typ halv 9 imorse för att fixa det sista och rida Dandy innan vi skulle åka.
När vi var påväg till stallet så kom jag på att jag inte hade några vanliga ridbyxor med mig, hade ju bara dom vita på mig och ett par mjukisbyxor utanpå.. Så jag fick helt enkelt rida Dandy i mjukisbyxor! Skitsnyggt! Men dandy var kalasfin! Riktigt pigg och glad var han! Synd att det var dum karens så inte han fick följa med idag.. :(

vid 11 lastade vi hästarna och åkte iväg. Kimpan var hur snäll som helst och lasta och stog väldigt snällt i transporten. När vi kom fram så trodde jag han skulle flippa ur, men sålänge han fick lite mat så var han jättesnäll. Vi lastade ut honom vid halv ett och då gick jag med honom en stund och när han lugnat ner sig lite så fick han mat och vatten.

Pernilla och Power var först ut i vårt lag. Jag missade hennes ritt, men alla som sett sa att det såg riktigt bra ut och hon belönades med 64%. En bra start för vårt lag!
Nästa startande ur laget var ju jag och Kimpan. På framridningen varierade han mellan att vara riktigt fin och att vara ett riktigt as! Men när han väl var fin så kändnes han riktigt bra!

Själva ritten var väl kanske inte jättebra, han var glappig och öppen i formen och jag lutade mig framåt. Dessutom är det ju inte så konstigt att man får låga poäng om man rider ett helt program med vänsterställning ;)
Galoppen blev rättså bra iaf, det är ju mycket lättare där :)
Så ja, poängen blev ju därefter - 56%. Men jag är ändå nöjd med Kimpan. Jag har trots allt bara ridit honom i tre veckor och det går inte att beskriva vilken skillnad det är på honom! och att han var så lugn som han ändå var! Dessutom fattade han galopp precis där han skulle och bröt inte av en enda gång!

Nästa lagryttare var Hannah och Moonlight. De gjorde en fin ritt och fick 66%.
Sist ut var Ellen och Brolle som gjorde precis vad de skulle och belönades även de med 66% (precis samma poäng som Hannah).
Efter det kan jag säga att det var en låååååååååååång väntan på de sista 7 resultaten. Vi låg ju väldigt bra till när mitt resultat var borträknat, men det var lika nervöst varje gång ett nytt resultat kom. Vi hade totalt 572 poäng, och när Waxholm (som vann förra omgången) gick in på 571 poäng så var vi något lättade. Då var det bara två lag till som kunde gå om, om inte någon i något annat lag red på typ 80% ;) När Stora Wäsby inte heller lyckades gå om så var det klart att vi var placerade iaf, så jag fick springa upp och byta om igen. Efter en stund ringde mami och sa att vi VANN! Helt sjukt egentligen!

Så Vällingby vann och Waxholm blev tvåa. Det innebär ju också att vi är i final!!
Roligast av allt är att vårt lag består av 3 ridskoleponnyer! Jämför oss och Djursholm tex. Kim och Brolle har startat La för tre år sen på typ 59% (ellen har ridit la på brolle på någon klubbtävling också). power har inte gått högre än Lb, och sen har vi ju sessan som är välutbildad. Djursholms lag har bara välmeriterade ponnyer, men ifs med relativt unga och orutinerade ryttare.

nej det här var verkligen sjukt roligt! är så glad att det faktiskt gick vägen, trots att vi för två veckor sedan trodde att vi kanske inte ens skulle kunna åka!
Så nu laddar vi om för hemmatävlingarna och sedan finalen! Finalen är ju dock ett litet problem eftersom vi inte har tillräckligt många som kan gå La, men det löser sig säkert!

Kommer massa bilder i ett eget inlägg imorgon, orkar inte fixa dom nu!
men ett litet smakprov på fina Kimpan får ni allt :)


Östertorps Kim

Tänkte ta och presentera lilla Kimpan lite grann.
Östertorps Kim är en brun valack född 1996. Han är korsning arab/welsh och är, precis som många andra av våra ridskolehästar på v-by, e. Samurai ox u. Mimmi II RW 944 ue. Cawdor Rhys RWM 19

Han tränades och tävlades fram till 2007 av Sofia. De startade upp till La och hade placeringar i Lb. Efter det tävlades han under ett halvår av Johanna i Lc och Lb och de fick någon placering tillsammans. När Johanna slutade så var det ett par olika ryttare som testade på Kim, men ingen som riktigt fatnade för honom. Både Vellen och Nora red honom under en tid, och nu senast var det Pellen.


Sofia och Kim 2007

Trots sina 14 år så är Kim livrädd för det mesta. Han tror att bommarna kommer attackera, läskiga saker i skogen kan man aldrig lita på! Så det är int esärskilt enkelt att få honom att spänna av eftersom han går och tittar på precis allting. Han är verkligen en sån ponny som måste lita på sin ryttare till 100% för att kunna spänna av.

Jag har ridit Kim i lite mer än två veckor och det har blivit en enorm skillnad på honom. Han fick ett litet psykbryt en dag för någon vecka sen, så sen dess har han inte gått så mycket i verksamheten utan jag har fått äran att rida honom istället.

Anledningen till att jag egentligen började rida Kimpan var pga allsvenskan. Dandy blev ju halt för ungefär 3 veckor sedan och vi visste redan då att det var tveksamt om han skulle kunna gå andra omgången av allsvenskan. Så då tyckte annie att vi skulle testa Kim istället. Första gången gick det bra så länge jag red på en hängande högertygel. I skritten stannade han ungefär vartannat steg och försökte resa sig några gånger. Men efter bara ett par dagar så slutade han stanna och han försökte inte resa sig en enda gång.

Nu har jag som sagt ridit Kimpan i lite mer än två veckor och jag trodde aldrig att det skulle gå såhär fort att få honom dit han är för tillfället. Det är långt ifrån riktigt bra, men vi har kommit en lång bit på vägen! Han har lärt sig lita på mig och jag har börjat förstå mig på honom. Numera är det inte ett jätteproblem att ställa till höger. Det är inte lätt och det tar nästan 40 minuter i skritt innan vi kan börja ställa, men det går fortare och fortare för varje dag!

Kim är och kommer nog alltid att vara en "grön" ponny - hur gammal han än är! Men med tanke på hur fort det ändå har gått så tror jag att han, med rätt träning, skulle kunna bli bra! Han har en otroligt fin sida (nör han är välmusklad, vilket han inte är just nu) och rör sig helt okej.

På söndag ska vi alltså göra vår första start tillsammans. Jag har inga förväntningar alls, man får ta det för vad det är helt enkelt. Vi är trotsallt inte redo för att tävla riktigt än, men det är nyttig träning för oss båda!



15/10 2010

Skulle rida Kimpan direkt när jag kom från skolan. Så jag gjorde iordning honom och skrittade ut.
Jag och annie hade bestämt att hon skulle rida honom lite innan mig och jobba igenom honom ordentligt.
Det slutad emed att hon fick rida i nästan en timme eftersom han var ett riktigt litet as! Men tillslut så såg han iaf riktigt fin ut! han ställde tillomed riktigt ordentligt till höger.
Så när annie ridit så fick jag hoppa upp och bara rida några varv för att känna på honom. Det var en helt annan häst än vad det varit tidigare, även om han var sjukt trött. Jag vågar ju inte ta i honom på samma sätt som annie gör, och då är det ju självklart att han inte blir lika fin med mig.
Red några varv i trav och något varv i galopp. I galoppen fick annie skrika på mig för att jag skulle börja rida. "Men rid nu då karro för fan!"  Men det hjälpte iaf! :D

Skrittade ut en sväng sen och Kim var totalt sjöblöt. Han brukar ju knappt svettas, men idag fick han springa ordentligt!

Dandy fick vila eftersom jag inte hann rida honom. han ska ju longeras innan han rids, och det vill jag göra i ridhuset då. Han har varit så sjukt pigg sista dagarna när vi har skrittat ute och sist jag longerade i paddocken så var han helt galen! Tror det beror på att det är så kallt och blåser ;)
Men eftersom lektionerna började tidigare än vad jag trodde dom skulle göra så hann jag inte ta honom, så det blev vila för hans del.

Imorgon ska jag rida både Dandy och Kim och fixa iordning Kimpan inför söndag :)



världsbäst <3


13/10 2010

Som vanligt dålig uppdatering. ;)
Det var ju några som var intresserade av att läsa om träningen med de andra pållarna också. Så jag tänkte börja skriva lite om Kimpan faktiskt! Han är ju den andra hästen som jag rider mycket just nu. Han får en egen kategori och en liten presentation ikväll eller imorgon :)

Idag red jag iaf Dandy ute i paddocken. Det började skymma lite när jag gick ut, men jag trodde inte det skulle hinna bli mörkt innan jag kom tillbaka.
Började iaf med att longera honom lite i båda varven för att värma upp lite. Han var faktiskt väldigt snäll! :P
Hoppade sen upp och började rida lite. Han känndes bättre än vad han gjorde igår. Han är pigg och framåt men travar med väldigt korta steg. Men jag är glad att han är pigg iaf! Dessutom har jag varken haft sporrar eller spö de här två dagarna!
När jag väl kom tillbaka till stallet var det riktigt mörkt! Eftersom jag inte trodde att det skulle bli mörkt så fort så tände jag ju inte lamporna.. smart brud!

gjorde iording Dandy när vi kom in och började sen fixa iordning Kim eftersom jag skulle hoppa (ja ni läste rätt, jag skulle HOPPA honom...). Skrittade fram honom en halvtimme innan lektionen började eftersom han blir bättre av att få skritta länge. så vid halv 9 gick vi in i ridhuset och jag sa till Kristin på en gång att jag tänkte minsann inte hoppa, jag skulle bara trava bommar.

Kim var riktigt duktig under uppvärmningen. Galoppfattningarna blev bättre än vad de någonsin varit!
Sen skulle vi börja med att hoppa en liten studs med tre hinder. Kim stannade första gången på hinder två och skrittar över dom två sista. Så till nästa gång var jag beredd och drev på och då stannade han iaf inte! Efter det hoppade han studsen utan att ens tveka!

Sen skulle vi hoppa en liten kombination med ett kryss och en oxer. Så kristin fick lägga ner bakbommen på oxern första gången, men eftersom han hoppade det som ingenting så la hon upp den till nästa gång. Han stannade faktiskt inte en enda gång på dom hindrena! Efter första gången med oxern så trodde jag att han skulle börja stanna eftersom jag hade kommit lite efter i språnget och inte gett honom någon eftergift, men icke!

Det bästa var att han verkligen tyckte det var ROLIGT att hoppa! Han sög tag i hindrena och jag kunde knappt bromsa i anridningarna! Det kunde verkligen inte ha gått bättre och jag är sjuuukt nöjd med honom!
För ett halvår sedan gick han inte ens över en bom och i måndags tog det en halvtimme innan vi tog oss över en bom i skritt!

Nej gud, han slutar minsann aldrig att förvåna mig den lilla ponnyn!


Bilden är från i söndags :)


11/10 2010

Börjar bli lite dålig på det här kan man säga.. men tiden har inte riktigt räckt till senaste dagarna.
Jag har iaf longerat Dandy i 4 dagar nu. Han har varit rätt seg och inte velat galoppera. Men idag var det andra bullar! Han var lite knäpp och studsade i luften ett par gånger. Efter ett hopp som var rätt stort så blev han väldigt ojämn.
Imorgon ska jag jag börja rida lite lätt på honom igen. Dock ska han longeras först så att han blir lite varm i kroppen och börjar jobba lite innan jag sitter upp (för ryggens skull).

Funderar på om jag ska börja skriva lite mer om träningen av de andra pållarna här. Det blir ju inte så mycket att läsa om nu när Dandy inte tränas ordentligt. Vad säger ni? Skulle ni vilja läsa om mina andra små stjärnor? :)


8/10 2010

Dag ett med longering.
Gick ner till ängen först och fick sällskap av jennifer som skrittade ut på Frida. Sen gick vi in i ridhuset och jag longerade 10 minuter och jennifer skrittade där inne. Dandy skötte sig ganska bra. Han är faktiskt rätt pigg och framåt, så förhoppningsvis så har den här behandlingen gjort susen?!
Sen gick vi iaf ner till ängen igen så att hästarna fick vara ute ordentligt. Så totalt var vi ute i nästan en timme.
Imorgon ska jag longera Dandy igen och rida på min andra lilla stjärna :)


7/10 2010

Ett besök av veterinären och Tandläkaren stog på schemat idag.
Lättare att säga vart Dandy INTE sprutades.. Nej men, kotor, haser och ryggen är sprutade och John kommer tillbaka igen 4 november för att kolla igen.
Men tandläkaren berömde Dandy för hans fina tänder! Sist var dom inte så vackra direkt... Dessutom tyckte han att han var mycket mer väluppfostrad än sist!
"Jag minns bara den här ponnyn som ett hemskt litet monster!"


Älskade lilla ponny, du skulle ju vara frisk nu :( <3 


6/10 2010

Var i stallet imorse och red på den lilla djävulen. Inte Dandy då förståss, han må va jobbig ibland men någon djävul är han inte :)
Det gick iaf bra, han känndes mjukare än vanligt och det börjar bli så mycket mer ridbart än vad det var för en vecka sen när jag red honom för första gången.
Precis innan jag skulle åka till skolan så var jag bara in och hälsade på lilla Dandy (han skulle motineras på eftermiddagen). Då såg jag att hans ena bakben såg väldigt svullet ut. Så jag kände på det och annie kännde på det och konstaterade att det var rätt svullet. Fin fint... Men det är ju bra att allt kommer samtidigt iaf!

Kom tillbaka till stallet vid 4 och gick ut och gick med Dandy i 40 minuter. Tog in honom sen vid hagen vid 7 för att rykta och lite så där. Han såg lite låg ut och var väldigt gosig av sig.. Deth ör ju inte till vanligheterna något av de direkt.. Sen började han sparka mot magen och försökte tillomed lägga sig ner i stallgången. Då fick han gå in och hanla sig ner på en gång. Så när han ställde sig upp igen tog jag ut honom och började gå. Men så kom annie och sa att jag skulle släppa honom i paddocken och se till att han rörde på sog ordentligt. Sagt och gjort, vi gick ner till paddocken och Dandy ville helst inte springa första varvet. Sen hände det något och koliken släppte på en halv sekund och Dandy började skena runt som en galning! Så när han sprungit i typ 10 minuter så gick jag med honom en stund och sen fick han gå in igen och då verkade han frisk som en nötkärna!

Imorgon kommer iaf veterinären. Jag hinner antagligen till stallet innan dom tar Dandy (jag går bara i skolan till 9.30). Så då får vi se vad som händer. Känns ju bra iaf att svullnaden på benet, koliken och allt annat har kommit nu, och inte om en vecka!

5/10 2010

Uppdateringen har varit värdelös..
Men jag har verkligen inte haft tid, och dessutom har det inte funnits så mkt intresant att skriva. Dandy är inte på topp just nu så han slipper bli riden. Men han måste röra på sig för att han inte ska få kolik, så han har fått springar själv i ridhuset ett par dagar nu och så har jag gått med honom en timme varje dag.
Men han är verkligen så söt när han springer själv i ridhuset (när jag väl får honom att springa..)! Han vänder t.ex. in på diagonaler och ökar traven av sig själv! Och om jag går med pisken brevid honom som om jag föste ut honom mot väggen så flytatr han sig i skänkelvikning!
Dessutom har han blivit galet snäll när jag går med honom i skogen. Har bara haft grimma och grimskaft på honom sista dagarna! Sen har vi även passat på att hoppa lite i skogen! Fast Dandy är som den där lilla ponnyn som sökte till ponnyakuten - han hoppar bara om jag springar och hoppar före honom! :P

Men ja, veterinären kommer på torsdag så jag återkommer då!


Rösta på min fantastiska ponny!!!!
Tryck bara på bilden här under! :)

Årets Häst 2010


2/10 2010

Longerade Dandybus idag i paddocken och han skötte sig dunderbra!
Busade inte en enda gång och var faktiskt rätt lydig på mina kommandon, iaf framåt ;)
Att få honom att sakta av med hjälp av bara rösten är lite svårt, men det kommer snart ska vi se ;)
Det märks att han inte är longerad så mycket sen i våras. I våras longerade vi ju flera gånger i veckan och han var verkligen jättelydig, nu har vi ju "tappat" en hel del på den fronten, men snart är vi på banan igen! :D


Bilden är från i somras :)


1/10 2010

Lite smått deprimerande att det redan är oktober...
Red iaf Dandy idag ute i paddocken och annie hjälpte mig lite.
Dandy känndes helt okej, vissa stunder var han jätteframåt och verkligen fin, men ibland bara tvärdog han och gick inte fram alls..
Och det är precis det där jag menar, att det är som att han verkligen vill men att kroppen inte fixar det precis hela tiden..
Men men, veternären kommer på torsdag så det blir nog bra det!

Imorgon får jag se vad Dandy ska göra. Är det fint väder kanske vi rider ut en sväng, annars så blir det nog longering eller tömkörning :)


RSS 2.0