Tuuursdag

Helt söker på att det var fredag imorse.. Jaja, en dag kvar till helg. 
Sprang imorse och sen jobbat hela dagen lång, 7.30-17.30. Vi hade det superskönt på förmiddagen, och på eftermiddagen fick mina gulliga ponnybarn rida ut i skogen och trava. Uppskattat av både ryttare och ponnyer, mindre uppskattat av föräldrarna dom fick springa med :p 
Var på gymmet nu ikväll och körde Box. Sjukt jobbigt och ganska svårt när man aldrig har gjort det innan. 

Imorgon väntar en bra dag. Ska springa på morgonen, men det blir extra tidigt så jag tror inte att jag får upp Kennie så dags.. Ska vara på jobbet 6.30, så jag måste ge mig ut senast kl 5.. Jaja, jag ska rida lektion för Annie på theo och sen hoppträna Elton på kvällen. Efter det kommer iaf Carro och erkan hit och käkar middag. Lång dag, men vad gör väl det när helgen står bakom dörren?! 
Helgen är för övrigt också fullspäckad, med massa tid på gymmet på lördag och sen middag med alla tävlingsryttare, och söndag blir det programträning för Fia! 
Nu, SOVA! 

Random bild, men Såhär bra hade Missan fixat med sitt täcke häromdagen..! 

Ett par dagar senare..

Tiden har sprungit iväg den här veckan..! 
I söndags "hopptävlade" (klubbtävling) jag på fina Bullen. Skulle ha hoppat Elton, men anette och jag kom överens om att det var bättre att ta Bullen efter fredagens avramling, då både mitt och eltons självförtroende sattes lite på spel. Hur som så gick det strålande bra med Bullen och vi dubbelnollade! Dock red vi nästan 20 sekunder långsammare än dröm som vann.. Hehe, men vi satsade ju bara på antyder skulle kännas bra. 

Både måndag, tisdag och onsdag har min väckarklocka ringt kl 4.50 och jag har gett mig ut på en morgonjogg med Kennie. Klart det ta emot att gå upp så tidigt, men det är en otroligt skön start på dagen. Har dessutom tränat ett pass på gymet sista tre kvällarna. 

Idag red jag lektion på theo som vanligt på onsdagar. Han var lite spänd idag, men det blev helt okej på slutet. Dock måste jag vara mycket mer noggrann, jag måste planera varje steg. Gör jag inte det så får vi dåliga övergångar eller ojämn bjudning. Det är otroligt svårt, men himla lärorikt! 

Nu ska jag hoppa i säng, klockan ringer 4.50 imorgon också! 
Bjuckar på lite bilder från senaste dagarna. 
Bästa Bullen efter hoppningen

Snygga boots hade han iaf! 
Gårdagens morgonjogg i soluppgången. 

Bästa Kennie fyllde två år igår! <3
Kennie behöver två knän för att vara helt nöjd vid lunchen.. 
Bästa uppladdningen inför ett ridpass by karro, pellen och erkan..
Och så avslutningsvis min älskade lilla theo, som såååå gärna vill ha godis av Tessan som satt på läktaren.. :p

Bästa theo och avramlingsshots!

Man hinner med mycket på en fredag som denna. 04.45 ringde klockan och jag hoppade upp ur sängen för en prommis med Kennie, som dock inte var riktigt lika pigg på det som jag men ut kom vi tillslut. Jobbade 06.30-17.50, men var i stallet 06.15-20.30. 
Vid lunch ungefär red jag lektion för Annie på theo, och det gick riktigt bra! Han känns verkligen så himla bra just nu och det är så roligt att rida. I början var det inte riktigt lika bra som igår, men på slutet red vi igenom programmet vi ska tävla hemma i påsk. Det gick ju alla tiders! Övergångarna ( som brukar vara det svåraste) kändes lätt som en plätt, och att ställa till höger var en barnlek! Äh, så jäkla nöjd idag, bästa bästa theotott <3

Efter jobbet skulle jag hoppträna med Elton. Han har vilat lite sista veckan eftersom han haft en hovböld, så jag var lite orolig att han skulle bli för pigg. Jag blev då lite feg, och då blev han ännu fegare och det hela slutade med att jag fick käka ridhusbotten och nästa helg bjuda på avramlingsshots! 
Jaja, vi kom igen och sista banan vi hoppade kändes det bra! 

Nu ska jag sova som en stock och förhoppningsvis vakna som en helt ny människa imorgon. Då väntar nämligen en prommis med Kennie, löpning, spinning, core, samling i stallet för att bygga bana inför söndagens hoppning och avslutningsvis ett födelsedagskalajs på kvällen. 




Lyckorus

Världens bästa theo gav mig dagens lyckorus! 
Var så himla stressad innan ridningen eftersom jag blev klar så sent i stallet, så jag övervägde att strunta i att rida.. 20 i 6 hade jag varken ätit, bytt om eller börjat göra iordning theo och jag skulle rida 18.00.. Tack och lov hade bästa Erkan borstat min prins! 
Men jag gasade på och var nästan färdig i tid. 

Vi fortsatte jobba på samma sätt som i fredags. Då hade jag lite svårt att smälta den "nya" ridstilen, men nu hade det sjunkit in och det kändes ganska bra. Mycket fokus låg vid övergångar, något som han gjorde superbra. Övergångarna är det som drar ner mest för oss i programmen i vanliga fall. En travlångsida kändes han bara helt fantastisk, kan leva länge på den långsidan.. Och även galoppen, där fokus också låg på galopp-trav övergångar, kändes ganska bra. Summa sumarum så var han grym idag, bästa bästa theo <3

Åkte till gymmet sen och köttade mig igenom milen på 57 minuter! Så jävla nöjd! 
Kom hem vid 22, då hade pappa lagat mat och det avslutade min dag på bästa tänkbara sätt! Kan man vara hög på livet så är det nog precis vad jag är idag! 

Imorgon börjar jag jobba 6.30, och bästa fritte vickar för erkan! Ska rida lektion på theo för Annie, hoppträna efter jobbet och avsluta med middag med finaste chirre! BRA DAG! 




Koffein-kick, bästa Missan och träning

Jobbat som vanligt sista dagarna, men har också hunnit med att åka till gymmet hela veckan. I måndags var det mest styrka, igår sprang jag 8,5 km (hade siktet inställt på milen men började må dåligt vid 8 km så fick gå sista biten till milen) och tränade mage/rygg och idag hann jag bara med 45 min på crosstrainern. 

Skulle ha ridit theo idag på lektionen, men Annie frågade om jag inte kunde rida honom imorgon och ta Missan på lektionen idag. Dum fråga ;) bästa Missan tackar man inte nej till! Har inte ridit henne på ganska länge nu, och det har verkligen hänt supermycket med henne sista tiden. Så roligt! Hon var mycket mer framme för skänkeln och kändes ganska fin. Annie sa innan att hon inte känts super sista dagarna, så jag var väl inställd på en smärre katastrof (tycker inte Annie att hon kan lösa problemet så kan ju knappast jag!), men det gick helt klart över förväntan! 

Innan ridningen käkade erkan och jag mellis som vanligt, men dagen till ära provade jag att dricka en celsius eftersom jag ofta blir så trött när jag kommer till gymmet. Jag dricker ju inte kaffe, så koffein är inget jag får i mig i den mängden dagligen.. Man kan säga att det märktes.. Haha koffein-kicken deluxe slog till och jag blev som en duracellkanin! Är fortfarande helt hyper, så jag vet inte hur jag ska kunna sova!

Nu har jag precis fått i mig lite middag. Kastade mig upp i sängen när jag kom hem från gymmet för att kolla på greys.. Hehe, men nu ska jag bara laga mina vantar, och sen försöka sova! 


Dagens #preworkout - yogurth med hallon och blåbär (kvargen var slut :( ) och celsius..

Godmorgon världen..

Utsikten från mitt fönster är inte den man vill se en morgon som denna.. 5 cm djup snö har täckt backen under natten! 
Jaja, bara hoppa upp ur sängen och ge sig ut på prommis med kentucky. Synd bara att jag endast har gympapjucks hemma.. Alla vinterskor är fortfarande i stallet.. 




Motivation

Motivation gör så mycket mer än vad man tror. Med litervis av envishet och motivation har jag klarat så mycket mer än vad jag kunnat drömma om de senaste veckorna. Jag kan inte påstå att jag i början tränade för att jag tyckte det var så fantastiskt roligt. Ju starkare och uthålligare jag har blivit desto roligare är det att träna. Idag sprang jag 5 km utan att bli särskilt trött. Igår sprang jag 6 km och hade lätt kunnat springa fyra till utan att det kändes jobbigt. Att jag efter dagens shape-pass har en träningsvärk utan dess like är bara en awesome känsla! 
 
Hur som, det var inte det jag skulle babbla om. 
Jag tror på att med ett mål i handen är det så mycket lättare att ställa sig inför utmaningar. För mig var det en utmaning att springa milen, varje spinningpass är en utmaning eftersom jag ska pressa mig själv mer och mer för varje gång. Jag tävlar hela tiden mot mig själv, på gott och ont. Och motivationen krävs i allt. Jag vill vinna, därför fortsätter jag träna med Theotott trots att det har gått så dåligt egentligen enda sedan jag började rida honom igen i höstas. Jag vill springa fortast, jag vill vara starkast, uthålligast, you name it
 
Jag vet att min träning är ganska "extrem" - för mig, mitt endamål och för att vara en vanlig svensson. Dels handlar det ju om att bli en bättre ryttare, men också om att känna sig bekväm med mig själv. Den största anledningen till min träning just nu är egnetligen ganska löjlig, men det är sanningen. 
Om en månad ska jag tävla igen, den här gången på min stjärna Theo. Vi ska starta första omgången av allsvenskan div 3. Jag tycker inte att kavaj är något smakfullt plagg, och än värre blir det om den inte sitter bra. Jag vill, på årets första tävling, kunna sätta på mig kavajen och känna mig bekväm i den! Jag vill att den ska sitta snyggt, och därför tränar jag som jag gör. Told ya, det är löjligt. Men å andra sidan så har jag ju då ett mål, och det målet för mig att gå till gymmet varje dag eller ge mig ut på en löprunda trots att benen skriker av träningsvärk.
 
 

Träningsvärk <3

Alltså är det en känsla jag älskar så är det att ha träningsvärk! Känslan av att verkligen ha kämpat häcken av sig..
Igår hade jag en väldigt intensiv dag. åkte till gymet vid typ 10 och sprang 6 km. Sen kom Rebban och vi gick på ett spinningpass. På spinningen så blir jag lätt lite lat, ger upp lite för tidigt och drar ner på motståndet så fort det blir jobbigt. Men igår köttade jag tills mjölksyran sprutade ur låren. Direkt efter spinningen så väntade ett corepass. Efter två så intensiva pass som löpning och spinning så kändes coren som rena semestern. 
 
På kvällen hade Vällingby ridsällskap 65-års jubileum på Krogen Tre kockar i Spånga. Det var trevligt och fyran+ gick all in med dansen.. Att vi var i princip de enda som gjorde det spelar mindre roll, men vi hade kul iaf ;) Men det satte sina spår idag av allt tränande igår (inklusive all dans!), för träningsvärken jag har idag är inte nådig! 
 
Tänkte dock bättra på träningsvärken lite genom att ge mig ut och springa nu. Tror nog det blir den korta rundan på 5 km, eftersom det ikväll även väntar ett shape-pass på gymet! 
 
Rebban och jag tog en lunchdejt efter träningen.
 
"But first, let me take a selfie" 
En selfie ala Volange, klart bättre än på Oscarsgalan! 

En bättre fredagskväll!

Jobbade som vanligt, trimmade theo för Annie, hoppade bästa nallebjörnen Bullen nu ikväll och hade rebban och hennes syster Wilma här på middag. Älskar fredagar! 
Ska försöka skriva lite mer utförligt om dagens träningar, men också om gårdagens föreläsning. Men det får bli imorgon. 
Imorgon har jag för övrigt planerat att springa på morgonen, sen ska jag och rebban gå på ett spinningpass och så ett corepass direkt efter, och avslutningsvis en lunchdejt. På kvällen väntas vällingby ridsällskaps russindisco! (Klubbens 65-års firande med andra ord..) 
Blir nog en bra dag det med. Nu ska jag sova, men avslutar den här dagen med en bild på världens största nallebjörn. 



Redan torsdag..

Bananas vad fort tiden går.. Hinner verkligen inte med i dagarnas tempo! 
Den här veckan har varit ganska vanlig, lektion på theo igår och jobb alla dagar. Idag efter jobbet var jag dock på en föreläsning med Carro, erkan och Elin på Solvalla. "I huvudet på en tonåring" hette den och det var Mia Börjesson som föreläste. Så. Himla. Bra. Hade lätt kunnat sitta två timmar till och lyssna, och ni som känner mig vet att jag absolut inte är skapad för det där med att vara stilla och bara lyssna! Så det är ett gott tecken från min sida! 
Ska berätta mer om den vid ett annat tillfälle. 

Imorgon är det jobbelijobb som vanligt. Ska även träna theo för Annie och på kvällen är det hoppträning, wiho! Älska fredagar ❤️❤️



Flashbacks

Idag mina vänner har jag gjort något som jag inte har gjort sedan i somras.. Jag har nämligen ridit på min fina Royal!
Har haft i tanken att jag ska rida ut på honom ett par veckor nu, men det har alltid kommit något i vägen. Men när jag nu såg att det skulle bli strålande bra väder denna helg så kollade jag med bossen om jag inte kunde rejsa lite på honom i skogen idag. Söndagar är ju hästarnas vilodag, men han mår nog bättre av att gå lite i skogen än att bara stå still hela dagen.
 
Så jag var i stallet tidigt imorse och gjorde iordning min pärla. Gramanen åkte på eftersom han inte har varit ut sen i höstas. Och tur var nog det, han var ganska pigg hehe :)
Men vi rejsade runt på slingan och han tyckte det var så roligt. För att göra det hela ännu roligare så gjorde vi lite byten, allt från byte i varje sväng till treor och tvåor! haha alltså han är så rolig, för det finns verkligen inget som gör honom så glad som just galoppombyten! Han känner sig så nöjd över sig själv då.

Det var verkligen hur kul som helst att komma upp på mitt hjärta igen, och allt var verkligen sig likt! Sadeln var fortfarande lika fantastisk, jag får fortfarande ont i nacken av hans skritt (får det inte av någon annan häst, bara honom..:P) och traven var precis lika stor och långsam som den alltid har varit. Det enda som kändes annorlunda var hur lätt han svarade för skänkeln, i jämförelse med de hästar jag har ridit på sedan honom. Inte för att de på något sätt är sega, men i jämförelse så var han som en kanonkula! Sen om det berodde på att vi var i skogen eller ej..
 
Min fina häst, en av de sista ridbilderna på oss tillsammans.
 

Behöver er hjälp!

Om allt nu blir som tänkt planerat så kommer jag hoppa rätt mycket under en tid framöver, och även intensivt under några veckor i sommar. De flesta av er vet vad jag ska göra, och några har säkert lyckats lista ut det, men för er som inte vet tänkte jag hålla det hemligt tills jag vet om jag kommer in eller inte!
 
Hur som helst, dressyrnörd som jag är så äger jag ju bara dressyrstövlar. Jag har ett par jättegamla (mina förra tävlingsstövlar) som är alldeles för korta och därmed funkar bra att hoppa i. Nuvarande tävlingsstövlar får jag inte ens på mig och träningsstövlarna är på tok för höga för att rida i hoppläder!
De som funkar att hoppa i är dock påväg att rasa samman, vilken dag som helst. Dragkedjan är helt urspårad och jag har redan bytt den två gånger. De är alltså ganska sunikga, så de känns inte riktigt värt att laga dem en gång till. När jag hoppat de senaste veckorna har jag haft sunkstövlarna, men jag får så ont i ena foten eftersom de inte riktigt passar eller är avsedda att hoppa i.
 
Av den anledningen står jag nu i valet och kvalet att köpa ett par hoppstövlar, framförallt för att jag inbillar mig att man får ett bättre stöd i vristen med ett par stövlar som är avsedda för korta läder?! Rätta mig om jag har fel! Det skulle i sånna fall vara ett par Tretorn Advance, helst mörkblåa eller bruna. Min tanke är dock att jag ska köpa begagnat, eftersom jag inte kommer använda dem så extremt mycket och det känns då lite ovärt att casha upp för ett par sprojlans nya.
 
Då till det lilla problemet.. Jag var på Stockholm ridsport idag eftersom jag visste att de har haft Tretorn förut. Till min besvikelse så fanns de inte där, och när jag frågade så sa hon att de numera bara fanns att köpa via Tretorns hemsida (och ev. andra webshoppar..)? Något som i min värld känns jättekonstigt då man ju antagligen vill prova något innan man köper? Så då till min fråga - är det någon som vet en butik här i Stockholm som säljer Tretorn där man kan prova ut storleken?
 
 

Laddar för mello!

Vilken jäkla dag vi fick här i Stockholm! Lite blåsigt kanske, men vad gör väl det när solen skiner? 
Jag inledde som sagt med en 11 km pw imorse. Åkte sen till gymmet och köttade på crosstrainern i 40 minuter innan jag fick rejsa hem. Duschade och åkte sen med mamma och farmor till Ikea för att kolla på gardiner. 
Väl hemma igen städade jag min bil. Ni som någon gång har åkt i min lilla blå bil vet hur jäkla skitig den är.. Men nu är den som ny! Dock skulle den behöva en tvätt utvändigt också, men det vågar jag inte så det får bli när pappa kommer hem.. :p 
Hann med en liten prommis med mamma och Kennie också. 
Nu väntar jag bara in Tessan så ska vi iväg till Carro för att se mellofinalen och äta tacos yeah! 
Imorgon ska jag till stallet på förmiddagen och rida ut på en gullig häst, vilken det är får ni se imorgon.. :D sen ska jag träna och eventuellt försöka hinna åka och prova ut ett par hoppstövlar. Tänkte nämligen köpa ett par begagnat, men måste ju checka storleken först ;) 



Bra start på dagen

Vaknade för 10 minuter sen, egentligen astrött, men när jag såg dagens väder så kunde jag bara inte ligga kvar i sängen! Strålande sol och några plusgrader, så nu ska jag ge mig ut på en lång pw. Dock utan Kennie idag, eftersom mamma tog med henne på en löprunda. 
Annars händer det inte så mycket idag, ska väl till gymet och ikväll blir det tacos och mellofinal hos Carro! 

Inte ett moln på himlen idag! Wiie :D

Dressyrtrimm och hoppträning

Veckorna rusar förbi. Om någon skulle ha missat det så är det faktiskt fredag idag.
Jobbade som vanligt, och idag var även bästa Fritte där och jobbade med oss! Eftersom vi skulle träna för Annie på förmiddagen så var vi alla där en halvtimme innan vi började egentligen. Det hade vi dock inte riktigt behövt.. vi var nämligen klara med stallet redan vid 9!
 
Tränade som sagt för Annie på Theo under förmiddagen. Det kändes inte riktigt lika bra som i onsdags, men ändå helt okej. Eller alltså.. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, för det känns inte dåligt men jag får ändå ingen bra känsla. jag känner ju att det går framåt, absolut. Vi har tagit hundra steg framåt på bara två veckor, inget snack om den saken. Men ändå hittar jag ingen bra känsla.. Blir så himla irriterad på mig själv.. Det är som sagt absolut inte dåligt, men inte bra nog. Att jag dessutom blir lite stressad över att det är tävling om en månad gör inte saken lättare. Jag gillar inte att tävla för tävlandets skull, och just nu känns det så långt borta att kunna rida ett bra program. Som om inte det vore nog så måste jag ju då prestera för lagets skull, vilket jag i dagsläget känner att jag inte kan göra. Åh vad trött jag blir på mig själv och alla mina funderingar ibland..
 
Efter jobbet skulle jag hoppträna på Elton, men han hade tyvärr fått en hovböld :( Så istället fick det bli hoppning på Bullen. Bullen är stor. Jättestor. Närmre bestämt över 180 cm..! Behöver jag säga att jag kände mig liten, eller att han kändes stor?! Tänk er att gå från lilla Theo till jättestora Bullen.. hehe.
I början ska jag erkänna att jag var lite skakis i benen. När Bullen dessutom pep iväg i galoppen så var mitt mod någonstans under ridhusbotten.. Men när vi började hoppa visade sig Bullen vara en riktig pärla! Han bjöd på mot hindrena, utan att på något sätt försöka dra iväg. Han löste alla problem helt själv, jag behövde bara åka med och hålla honom lite kvick i benen. Att jag inte hängde med i ett enda språng gjorde inte honom så mycket, han hoppade glatt ändå. Snacka om vilken självförtroendeboost han gav mig, så himla schysst i alla lägen!
Vi hoppade först ett liggande kryss, vilket hästarna ser som ett ganska brett hinder. Därefter hoppade vi en oxer som sedan byggdes om till en trippelbarr. Sista språnget kändes jättebra, då vågade jag lita på att han fixade det här själv och kunde fokusera på mig själv. Sjukt roligt var det iaf, och jag tyckte han var ganska trevlig att rida på marken också! Det är ju lite Silja Line-varning på honom, men var man bara lite snabbare än honom så gick det både att sväng och galoppera!
 

Ni kanske ser att det inte direkt är någon liten häst.. ;)

Chilla lite

Red lektion på theo efter jobbet idag som vanligt. Han kändes faktiskt ganska bra redan från början! Vi började med skritt - halt - skritt, för att sen övergå till trav - skritt - trav. Värmde lite i galopp också åt båda hållen innan hästarna fick pausa lite. 
När vi sen började jobba igen blev det arbete utan stigbyglar. Hej och hå vad jobbigt det är! Vi red bara i trav och gjorde skrittövergångar, både längs fyrkanten och på serpentiner. 
Jag fick fokusera på att bara slappna av, åka med. Jag överrider, och när Annie säger att jag inte ska göra det så slutar jag rida helt. Det är en så svår avvägning, men idag tycker jag faktiskt jag hittade ett läge som var lite mer lagom! Jag måste chilla lite, vissla och bara sluta fundera så mycket. Och theo kändes riktigt fin på slutet. Bästa bästa lilla hästen <3 

Bästa Roy <3


Klubbtävling 2/3 2014

Igår red jag som sagt klubbtävling på min lilla älskling Theo. Vi startade Lb:1 eftersom det är det programmet vi ska rida i allsvenskan om 6 veckor.
Jag brukar alltid rida fram ganska kort eftersom han alltid går ett program till efter att jag har ridit. Men igår hade jag bestämt mig för att rida fram så länge som jag behövde, för att verkligen få loss honom (så mycket som han går att få loss vill säga..).
Så jag skrittade ganska länge, både fri skritt och skrittjobb. Joggade igång i trav och la fokus vid att bara få honom mjuk, loss och rund. Travade på i ett ganska friskt tempo eftersom han annars blir lite överambitiös.
Efter en stund kändes han ganska bra och när vi gick in på banan kände jag mig väldigt nöjd med min ridning på framridningen!
 
Själva programmet var lite blandat. Vi inledde med en vinlig uppridning, för att sen ha sjuor genom nästan hela traven. Traven överlag var faktiskt ganska bra! Skritten kändes också okej, men galoppen var dålig. Den blir väldigt kantig när han inte riktigt tar skänkeln, vilket jag uppenbarligen inte hade fått igeonom till fullo på värmningen.Och för att han ska gå på lite måste jag släppa ut formen något, och då blir han istället för lång och faller isär och bryter av.. Vilket skedde i båda mellangalopperna, så på det fick vi 4.
 
Vet inte riktigt om jag är nöjd eller ej, jag är nöjd med traven men inte med galoppen. Men det var hundra gånger bättre igår än vad det varit de tidigare gångerna jag startat honom, och med tanke på hur mycket som har hänt på bara en vecka så kan det nog bli mycket bättre tills det är dags för första tävlingen i april!
 
Vi red iaf ihop 64,5% och slutade tvåa på det i klassen där Lb:1, Lc:1, La:1 och Lag13 var ihopslagna.
 

Min hjärtehäst <3 som växer flera decimeter när han får på sig vita lindor och ett vitt schabrak!
 

Mördat benen..

På riktig så är mina ben som två brinnande eldklot just nu.. 
Träffade Jossan på gymet, och efter lite peppning klarade jag 130 kg legpress! Började på hälften, så ja lite nöjd är jag! Och som om inte det vore nog så sprang jag 5 km innan! 




En bättre lördag

Har haft släkten här ikväll och firat min födelsedag. Nu sitter jag klistrad framför dressyren från ghs som sänds på SVT2. 
Imorgon är det klubbtävling på theo på morgonen och sen ska jag iväg på en spännande grej! 




RSS 2.0