11/11 2010

Red Dandy på eftermiddagen idag eftersom jag skulle jobba i stallet på kvällen.
Han var lite seg i början, men efter en stund kom annie in och hjälpte mig lite. Vi jobbade mycket med att rida öppna på långsidorna för att få in ytterbogen med hjälp av yttertygeln och bibehålla ställningen. Det är nog det som är svårast, näst efter bjudningen när den inte finns. Dandy är ju tokstadig (för det mesta), men han blir gärna lite för rak och orund ( kan man säga så?). Alltså behöver jag kunna ställa mer och få honom ännu rundare i formen genom att sänka honom en millimeter.
I galoppen så jobbade vi med mycket övergångar galopp-skritt-galopp. För det första så bjuder han inte riktigt tillräckligt för att avsaktningarna ska bli 100% bra, och för det andra så bromsar han så mycket i skritten. Så det var vad vi jobbad emycket med - att han skulle bjuda framåt i skritten. Men det blev faktiskt helt okej efter ett tag.
Dock har mina ridstövlar varit inne på lagning, så jag har fått rida i skor. det är verkligen inte ens kul! Det funkar ju så länge man bara lallar runt lite eller rider ut, men att träna i ridskor.. Usch och fy!

Sen red jag Kim med 18-gruppen. Vi hoppade idag också, men min sadel som jag har på honom är inte ens rolig att försöka hoppa i.. Det är väldigt mycket knästöd och jag har egentligen lite för långa ben för den sadeln. Så att då försöka korta upp stigläderna till hoppläder är ju omöjligt! Jag kan korta upp ett hål, sen går det inte mer. Och att då försöka stå i fältsits.. hähähä..

Själva hoppningen gick iaf väldigt bra! Han bjöd som attan och jag kunde inte ens bromsa! Han stannade två gånger på planket, men annars var han väldigt duktig! När vi travade av sprang han sjukt fort och det gick verkligen inte att bromsa! haha! Men annie sa bara att jag skulle driva på och försöka ta i tygeln.
Han har ju vilat sen i söndags. I måndags hann jag inte rida honom och i tisdags var han hos tandläkaren så har han vilat lite för det. Så det var kanske inte så konstigt att han var pigg ;)

imorgon ska jag iaf rida Dandy för annie på eftermiddagen. Sen blir det jobba i stallet med Pillan på kvällen ;)


Dandy och jag när vi hoppade förra veckan :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0