22/11 2010

Dandy fick springa i ridhuset idag också. Vill så gärna att det ska komma massa snö och bli kallt nu så man kan rida ut och slippa alla dessa snöstyltor..! Fine, man kan ju tejpa med silvertejp eller spruta pälsglans i hovarna, men det är så jävla omständigt lixom! ;)

Dandy var iaf väldigt pigg när jag longerade honom i vänster varv. Men när jag bytte till höger så blev han jättrseg.. Blir så tydligt när man byter från ena varvet till det andra och hästen ändrar sig 100% att något är fel då..
men annie har sagt att jag ska rida på, så jag litar på det hon säger och rider på!
Han var pigg när jag red, men i början kännde jag av det där på höger fram. Efter en stund så försvann det dock. Så uppenbarligen så värmer det ur när han fått gå en stund.
Jag tycker det är väldigt svårt att komma på övningar när jag rider själv. Det kan räcka med att annie säger en sak jag ska jobba med, och så gör jag det resten av lektionen. Men just det där att hitta en övning själv tycker jag är svårt! Men på clinicen i söndags så pratade Fia om dessa tråkiga serpentinbågar, som egentligen inte är så tråkiga!
På tre serpentinbågar kan du får med så himla mycket - rakställd häst, ställd häst, böjd häst, trav, galopp, skritt, enkla byten, halter.. aa, you name it!
Så jag satt på tre bågar och hittad epå något nytt varje gång jag passarade medellinjen. Gjorde aldrig samma sak två gånger i rad. Allt för att Dandy skulle bli så uppmärksam som möjligt!
Tyckte han skötte det där väldigt bra faktiskt!

Nästa tisdag kommer dock John tillbaka för att kolla Dandy igen eftersom han inte känns riktigt fräsch.. Vi får så hur det går den här gången!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0