Hur påverkar vi egentligen våra hästar med våra snea kroppar?

Ja, hur mycket påverkas våra hästar av vår egna snehet?
Jag är ganska sne i kroppen, det syns framförallt på mina knän. Det högra knät sitter lite högre upp än det vänstra! Troligtvis så kommer ju det från att jag är sne i höften.
Dandy påverkas väldigt mycket av hur jag sitter, vilket även Theo gör. Och eftersom jag är så sne så sitter jag ju sällan rätt. Framförallt märker man det på Dandy i skritt, då flyttar jag lixm hela hästen åt det hållet jag sitter! Och eftersom jag sitter så snett så kan han inte skritta rakt fram på raka spår.
Theo är ju likadan, men på honom märks det i alla gångarter. Så egentligen borde jag väl sitta på en häst som inte påverkas så mycket, men eftersom jag sitter på två sånna hästar så MÅSTE jag lära mig att sitta rakt.
Emma sa idag att jag borde gå till ne kiroraktor.. Haf ju gjort det två gånger tidigare och det var ungefär det värsta jag vart med om haha! Så sjukt äckligt var det! Men vill man bli en bra ryttare, och framförallt måna om sin häst så måste man kanske ta till åsnna metoder. För sitter jag snett och inte belastar Dandys rygg jämnt så är det inte så konstigt om han får ont tillslut! Så för Dandys skull måste jag helt enkelt ta itu med mitt problem!

När jag ändå är inne på det där med mina brister så kan jag ju lika gärna dra upp två till (Orkar inte skriva fler hehe..)som jag har:
* Jag kan inte böja mina pekfingrar, vilket gör att jag inte kan knyta hela handen runt tygeln. Det har jag inte kännt har påverkat ridnignen, men det ser fruktansvärt fult ut när mina pekfingrar står ut! :P
* Jag kan inte hålla huvudet rakt, antingen lutar jag det åt vänster eller åt höger.

Men ja, hur mycket tror ni att era hästar egentligen påverkas av era brister?


Kommentarer
Postat av: Fredrika Källström

Superbra inlägg! Tack vara Karin så vet jag att 99% av alla fel är mina. Smärtsamt ibland, men ack så skönt ändå på nåt sätt, haha! :) Märker ibland hur känslig hon är. Andas jag ut för djupt en sekund och hämtar andan - så går Vendela ner till trav om man galopperade eller till skritt om man travade. Så känslig är hon alltså, grymt att sitta på verkligen!! :D



SV; Tack snälla för din upplyftande kommentar, verkigen jättekul att läsa den - TACK! :) <3



kram

2011-02-14 @ 23:16:26
URL: http://tavlingsduon.blogg.se/
Postat av: Louise Warvsten

Superroligt inlägg! :D

Jag kryper gärna ihop på hästen och glömmer att sträcka upp mig, och eftersom att ponny är överbyggd i bak lägger hon gärna tyngden på frambenen vilket inte direkt gör saken bättre ;)

Mina fötter är vinklade lite hosthost utåt, vilket gör att jag hamnar i fel skänkelläge plus att mina fötter ömmar när jag rider i "ordentliga" stövlar, som vinklar fram dom haha..



sv: ja, visst suger det? tusen bloggar, men ingen som håller måtten haha...

2011-02-15 @ 00:12:18
URL: http://ponnymaffia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0