17/3 2011 MusseMus!

Som sagt så var jag aldrig ut till Hogsta idag eftersom Josephine tog hand om Dandy. Dampisen hade iaf skött sig bra :)

Jag åkte alltså direkt från skolan till stalelt för att möta upp Pellen efetrsom hon skulle köpa sigett par s.k "snabba byxor" (sånna där riktigia träningsbrallor, tajta grejer! ). Därefter knatade vi upp till stallet, bytte om och gav oss ut och sprang 2,5 km (behöver jag säga att vi båda två var helt slut efter det eller? :P). Sen gick vi in i klubbis och körde lite styrketräning, bl.a. utfall med varsin saftdunk i famnen för att få lite tyngd i armarna! Haha! Efter det var vi båda två totalt slutkörda! haha vältränade brudar va ;)

Som tur var kom Frida och räddade oss med torsdagsfika innan vi skulle rida lektion kl 18.
Red som vanligt MusseMus på min lektion, och han var verkligen superfin!! Lilla stjärnan! Började med att jobba honom 20 minuter i skritt, vända på en liten volt och bara få honom att släppa och slappna av. Provade sen att trava ett varv, men eftersom han inte hade släppt taget så saktade jag av och skrittade lite till innan jag började trava igen. Då var han verkligen fin redan på en gång. Vi jobbade väldigt mycket med traven, la volter, skänkelvikningar och han gjorde verkligen allt utan att stressa upp sig en enda gång! För det är just det som har varit så svårt, att han blir stressad när han inte förstår och då blir han spänd och stark. Men idag höll han lugnet och gjorde allt så gott han bara kunde. Några missförstånd blev det i skänkelvikningarna när han ville lite för mycket. Det har också varit ett problem, att han gör utan att jag ber honom. Han måste lära sig att vänta på mina hjälper och inte bara göra själv, men det blir bättre och bättre! :)
När vi jobbade med galoppen så gjorde vi det på volter vid C och A och sen trav på långsidan. Och lilla Musen skötte sig sååå himla bra! Han galopperade på tygeln och väldigt lugnt (för att vara honom!!) i båda varven! Annars brukar vi skena runt i en väldigt okontrollerad galopp med huvudet upp i vädret! Men ja, idag var han verkligen super!
Jag är verkligen jättenöjd med dagens pass! Han var så himla fin verkligen! Och jag vill så himla gärna starta honom hemma, men då måste jag rida honom på söndag eftersom han är livrädd för allt och alla som kommer upp vid sidan om honom... -.-

Ska försöka få rida honom imorgon eller på lördag också, men vi får väl se :)

Du är söt.


Kommentarer
Postat av: Friday

Han ser verkligen jättejättefin ut Karro, så jäkla kul att titta på er!! :D och nu värkar det som att gärsgårdsstolpen kommit åt kräkreflexen för den ser ut att vara på väg ut ;)

2011-03-17 @ 22:00:43
Postat av: Jenny

Vad har du med dig när du åker iväg någon annanstans för att träna? Både till dig själv och till hästen.

2011-03-18 @ 12:54:43
URL: http://lilatiger.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0