18/3 2011 Dandy

Efter att jag hade varit och ridit på Musse åkte jag ut till Hogsta för att rida ett pass på Dandy. Han hade tydligen varit stört pigg när han leddes in från hagen.. Mongohäst!
Började iaf passet med att jobba honom lite i skritt, vilket gick ganska bra. Skritten har blivit väldigt mycket bättre sista tiden.
När jag sen började trava så var han så jävla jobbig! Alltså han var pigg, men bjöd inte framåt. Han var så himla stel, och då kan han inte bjuda ordentligt framåt, utan blir istället bara springig och stört jobbig! I galoppen var det precis likadant! Han gick bara och drog i tygeln och blev lång i kroppen. men helt ärligt, vad ska jag förvnta mig när hästen har vilat 3 av 4 dagar denna vecka? ;) Så jag ägnade mig mest åt att rida massa lösgörande - skänkelvikningar, svänga och vända mycket och rida lite skolor. Skolorna gjorde han faktiskt väldigt bra trots allt!
Nej, inget topenpass om man säger så! Men man kan inte alltid vara på topp, för vad vore framgångar utan motgångar? :)
Vi tar nya tag inför morgondagen då han också ska få gå ett pass i ridhuset. Och på söndag så blir det ju programträning på v-by. Dock spelar det inte så stor roll om han är fin eller inte, det viktiga är att han springer fort! haha! ;) Mindre roligt är att vi startar redan kl 8.00 på söndag, och jag är ju allra först. Så då måste jag vara där vid strax efter 7, alltså lasta vid kvart i 7. Det innebär ju också att jag måste vara i stallet cirkus halv 6 för att fodra. Egentligen hade det ju räckt att han fodrades vid 6, men eftersom jag måste knoppa honom också och göra allt så tävlingslikt som möjligt så måste det bli tidigare -.-
Jaja, vad gör man inte? ;)

Finaste du <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0