2/3 2011

Dandy var helt jävla dunderjobig idag..
Kom till stallet rätt sent och ville inte riskera att behöva skritta i mörkret, så jag gjorde iordning fort och skulle gå en sväng med honom. Med ett spö i högsta högg och linan över nosen så började vi vår promenad. De första 20 minuterna var han supersnäll. Efter 10 minuter så flyttade jag faktiskt kedjan och satte den under hakan istället, eftersom han var så snäll. Men efter ytterligare 10 minuter så fick han något jävla spel! For i luften och stod på stället och hoppade och bockade i en hel evighet (okej typ 1 minut, men det känns alltid mycket längre). Han sparkade tillomed i stallväggen. Efter mycket om och men så lyckades vi iaf komma ifrån det ställe vi stått på i en evighet, dock med bocksprång vartannat steg... Som straff så fick han skritta 10 minuter i ridhuset. Skönt att man kan straffa honom på ett så enkelt sätt iaf ;) För finns det något han avskyr så är det att ledas i ridhuset! ;)

Nu på kvällen har jag varit och ridit på Musse. Han var ett riktigt as de första fem minuterna, men sen blev han riktigt fin! Även om han fick små ryck ibland så var känslan mycket bättre än vad den brukar vara. Han trippade inte fram hela tiden och kom faktiskt loss relativt bra till höger. Fia sa att jag måste få loss kroppen ännu mer. Att få loss sidorna tar sn lilla tid, men det går iaf. Att få loss och med resten av kroppen är desto svårare. Men vi provade att flytta lite skänkelvikningar. Han kan ju inte sånt egentligen, men han försöker iaf! Det blir väldigt trippigt och han har vet inte riktigt vart han ska sätta benen, men hellre det än att deti nte händer något alls :)
Hade ju tänkt att jag skulle rida honom en hel del den här veckan, men det har inte blivit så. I måndags var det mitt fel eftersom jag somnade på soffan mitt på dagen.. Tisdag och onsdag har inte jag och Annie kunnat få ihop det med tider som passar oss båda, imorgon rider jag ju min lektion, fredag jobbar jag, lördag kan jag inte och söndag är väl annie antagligen på tävling med hannah. Så det vart inte riktigt som jag tänkt mig, men så blir det tyvärr ibland. Dock får vi väl se om han får starta i påsk. Det går ju förvisso bra just nu, men vi behöver träna så mycket mer, och jag har varken tid elelr råd med det just nu! Dessutom vill jag ju kunna rida honom på klubbtävlingen den 20 mars (sist vi var inne på en bana (KM i juni) så sprang MusseMustang en meter innanför spåret hela tiden eftersom han inte riktigt litade på staketen..-.-), men jag jobbar då så det verkar inte som det blir av... Men men, vi får väl se helt enkelt ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0