Dagens ridpass 16/10 2011

Hard work work hela dagen, men det var en väldigt lugn och skön dag iaf. Det blev Power walk med både Fiffi och Fanelia. När vi var ute med Fiffi och Vladi kom det plötsligt en älg springandes mot oss.. (okej, den kom springande mot skogen, men vi var faktiskt mellan älgen och skogen.. :P ) Hästarna brydde sig knappt, det var bara Grape som fick lite lätt panik..! Men det gick bra, bortsett från att vi fick jäkligt bråttom tillbaka till stallet för att hinna ta in hästarna i tid. Fanelia fick gå ut samtidigt som Helge the skrittmaster, så jag och Fanelia fick snällt hänga på i Helges tempo!

Eftersom det inte blev någon lektion idag så började jag och Roynis med att rida ut med Maria och Raggan. Egentligen har vi ju rida ut-förbud den här veckan av olika anledningar, men det var faktiskt okej om vi trimmade lite i ridhuset efteråt! :D
Själva uteritten gick bra - inga älgar och en snäll Royne! I traven fick Raggan springa först, men när det var dags för galopp så blev Royne the master. Han har verkligen lagt i en extra växel nu i galoppen och galopperar med stora steg! Dock tyckte han det blev väldigt jobbigt efter en uppförsbacke.. haha!

När vi kom tillbaka så gick jag in i ridhuset och red. Först var han hemsk, men efter ett tag så blev det bra. Han kom igenom och blev rund och fin. Red inte särskilt länge i ridhuset eftersom vi varit ute innan.

Imorgon ska jag iaf rida lektion, och då på kandaret..! Jag har tränat på kandaret två gånger tidigare eftersom vi direkt märkte att det var lättare än på träns. Vi vill att han ska kunna gå bra på tränset också och hålla honom loss på det, därför tränar jag annars alltid med träns. Men nu är det alltså dags att sätta på kandaret igen och trimma ordentligt :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0