Dagens ridpass 9/10 2011

Jag måste erkänna att min häst är helt fantastiskt rolig att rida i skogen!
Dandy var bara som en tickande bomb och Frida älgade mest på, men Roynis blir så jäkla mjuk och härlig i skogen.
Vi tog oss en mysig uteritt som planerat idag. Och ja, han var så härlig att rida! Han får en härlig framåtbjudning och i skogen kan vi träna på det som är svårt i ridhuset, t.ex. övergångarna från galopp till trav. Dom gör han superbra ute.
Vi red slingan och underlaget var faktiskt ganska bra, så vi kunde trava och galoppera överallt utom i nerförsbackarna förståss. Skrittade även förbi Norrby och bort mot galoppstigen bakom de gamla hagarna. Där är ju det gamla underlaget från dressyrbanan utlagt så där kan man rida jämt!

Dock var det ju en hel del svampplockare ute i skogen denna fina höstdag.. Royne är ju så jäkla fjantig ibland och får för sig att de är livsfarliga.. Oftast räcker det med att jag trycker till honom lite så går han, men plastpåsar och gåstavar var helt enkelt för mycket för min lilla herre idag.. Och jag vet ju att han slänger sig bakåt när han blir rädd, så när vi mötte en svampplockare i en uppförsbacke var det bara att vända och skritta ner för att kunna bråka på plan mark istället ;)

Imorgon ska Mr få gå dressyr igen. Hoppas han tänker sköta sig lika bra då ;)


Standard, jaaoo ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0