Duktiga hästen och skritt i skogen

Igår gick Royne finemang på kandar i ridhuset. Red honom på morgonen innan han gick ut i hagen, och då brukar det vara lite mer trögstartat eftersom han inte har fått röra på sig alls innan.
Men faktum är att han känndes riktigt fin. kunde rida honom lång och låg under uppvärmningen och han trampade på framåt. Lite svårt fortfarande med att han bet sig fast i vänstersidan. När jag sedan plockade upp honom i en lite högre och kortare form så började jag med att göra en miljon övergångar trav-skritt-trav, både för att få honom kcick i benen men också för att han inte skulle vara så stark. Efter en stund blev han riktigt fin.
I galoppen fortsatte vi på samma spår som dagen innan med att rida i en fyrkant med en fjärdedels piruett i varje hörn. Red också lite förvänd galopp, byten och någon serie. Riktigt fin blev han och jag ville helst inte sluta rida! 
 
Egentligen hade jag velat rida idag, men eftersom jag planerade lite dåligt och har ridit hela veckan så fick det bli vila ändå. Vi ska åka till Lejondal imorgon och träna för Nina eftersom Emma är borta på Lag-SM (där laget (Hogsta dresyrryttare) för övrigt tog sig till final och Emma placerade sig med Helge som femma i MsvA och även i debuten i  Int I!! Duktigt!!), och därför hade jag veat rida igenom honom på tränset idag. Men istället så fick rida i skritt i skogen, men han fick jobba i skritten. Red lite skänkelvikning fram och tillbaka på vägarna, ökad/samlad skritt osv. Allt jag kunde komma på att gör i skritt helt enkelt. 
 
Imorgon väntar som sagt träning för Nina. Nu har även Josephine åkt till Korea, vilket innebär att Laban och jag ska bli riktiga bundisar i fyra månader framöver. Tänkte jag skulle ta och presentera honom lite ordentligt för er, eftersom ni trots allt kommer få läsa en del om honom också! Jag kommer dock inte rida mer än fyra dagar i veckan (Emma rider en dag och han vilar ca två dagar i veckan), men han kommer ju vara "min" vekans alla dagar ändå :) Ska bli superroligt, det är en så himla härlig häst! Just nu har han dock lite vila, men ska börja sättas igång igen i slutet av nästa vecka. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0