Dagens ridpass 9/1 2012

Red ju lektion för Emma igår och Roynisen känndes faktiskt helt okej redan från början, framförallt så hade jag ett väldigt sug framåt! Han var inte alls sådär stretig och jobbig, det löser ju "sig självt" när han har den bjudningen.
Vi började som vanligt med skänkelvikningarna i trav. De allra flesta går bra, men när jag inte har stödet i handen och suget framåt bli det inte så bra. Det är då det istället bli galopp, men Emma är på mig att jag bara ska fortsätta flytta honom undan skänkeln då. Det är ju bara han som förlorar på det eftersom det blir jobbigare för honom!

När skänkelvikningarna satt övergick vi till att göra några öppnor längs med spåret. Det går bra så länge jag inte böjer honom för mycket i halsen. Desamma gäller slutorna - han måste bli rakar i halsen och använda bakbenen mer under sig. Det sa även Nina till mig, att jag måste tänka att hästens panna är mot väggen på kortsidan.
Vi avslutade travarbetet med att göra lite mellantraver på diagonalen. Det har varit väldigt svårt tidigare då han bara släppt stödet och sprungit fort. Men nu har vi ju hittat en bättre arbetstrav, och så även en bättre mellantrav. Dock kan jag inte sitta ner i den traven, utan måste rida lätt.. hehe!

Vi gick sedan över till galopparbetet där vi började med förvända galoppen. Planen idag var att fortsätta lite smått med bytesträningen. Med Royne måste jag hela tiden vara noggrann med att han lyssnar på mig och inte bara "göra själv". I början när jag hade honom så tränade vi ju lite byten, men då gick det istället inte att rida i förvänd galopp.
Därefter blev det enkla byten på serpentinbågar, för att sedan avsluta med byten på serpentinbågarna. Jag tänkte hela tiden på det Nina hade sagt, att jag skulle tänka mig att jag flyttade magen på honom innan bytet. När jag nu dessutom hade lite mer tryck i galoppen så gick det riktigt bra! Vi fick till nästan allihopa riktigt bra!
Vi avslutade med att göra lite galoppökningar på diagonalen och sedan fprtsätta i förvänd galopp. Då bytte han några gånger, framförallt från höger till vänster. Galoppökningarna blev bra i vänster galopp, men i höger börjar det bra men han "dör" efter halva. Tillslut blev det okej, men vi måste verkligen träna på att orka bibehålla det tempot hela vägen!

Överlag är jag väldigt nöjd med passet, det börjar bli så ridbart nu! Vi har hittat sätt som fungerar för OSS för att komma till ett bra läge, och det känns väldigt skönt. Jag lär mig mer och mer vart knapparna sitter för varje dag. Det är så roligt att rida när det verkligen går framåt. Vi hade ju en period när det mesta känndes omöjligt, men nu är vi sakta men säkert på gång igen! Och som Annelie skrev häromdagen: 2012 kommer bli ett bra hästår!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0