Dagens ridpass 13/3 2012 träning för Lussan

Idag fick jag ju som sagt chansen att träna för Lussan! Royne var riktigt fin och det var väldigt roligt.
Jag värmde upp honom som vanligt med mycket galopparbete, och man kännde att han hade gått bra igår för han känndes mjuk redan från början.

Vi började träningen med galopparbete och för att han skulle sätta inner bakben ordentligt under sig så fick jag rida svag öppna och tempoväxla i galoppen. Ofta tvärade jag för mycket av ren vana, men lussan sa att jag nästan skulle känna att jag inte tvärade alls. Tanken med övningen var ju inte själva öppnan, utan att få honom att sätta inner bak under sig genom att lura oss båda lite.
Därefter jobbade vi med traven lite och några ppnor och skänkelvikningar åt varje håll. Hon var på mig väldigt mycket med min sits - jag hänger ju mig bakåt! Så fort jag kom i rätt position i sadeln så blev det sådan skillnad på Royne, han släppte efter och blev lätt i handen. Där har vi verkligen något att jobba på. Jag vet ju om mitt problem, menglömmer så lätt bort att träna på det när jag rider själv.

Efter en skrittpaus fortsatte vi med galoppen och enkla byten. Jag skulle skritta 4 steg - inte fler och inte färre. Sen i fattningen skulle jag släppa fram honom lite mera för att få bjudningen på en gång. Några enkla byten blev riktigt bra.
Vi avslutade med lite trav-halt-trav. Han blev lite till sig någon gång, så då gjorde jag istället trav-skritt-trav för att lura honom och sen kunde jag gå tillbaka till halterna igen.

Han känndes riktigt mjuk och fin idag och jag fick många bra tips att ta med mig, så det var riktigt roligt!
Mamma filmade en del under passet, vill ni se?!

Imorgon blir det vilodag för pärlan. Det är programträning i ridhuset som slutar 15.00 och jag har min studentskiva imorgon, så det skulle bli lite tajt med tiden liksom ;)


Som sagt, vill ni se filmen?!


Kommentarer
Postat av: Jenny

jag vill gärna se film! :) Tycker ni är så fina!

2012-03-14 @ 11:37:41
URL: http://lilatiger.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0