Är det inte det ena så är det det andra..

Vi var tillbaka i stallet vid 22 igår, så jag landade hemma vid 23.30 och skulle upp igen kl 5 imorse. Dock sov jag hela vägen hem igår.. Somnade i Ljungby, vaknade i Linköping och var vaken en kvart, somnade igen och vaknade vid Brommaplans rondellen.. 8 timmar senare! Lite trött, eller nåt.. Tydligen hade hela sällskapet gått in och ut ur bilen vid en mack i Jönköping, Emma hade varit in till hästarna och lillen hade låtit. Märkte jag något? Nej! 
 
Emma hade fått rapport igår av Maria att Roynes ben inte såg så bra ut. Han kom in i lördags med ett sår på vä fram. Mamam och Ellen tvättade ordentligt, la ett spritbandage och lindade med nattlindor. I söndags hade han varit lite varm och svullen runt såret, så Maria hade fortsatt tvätta rent. Under måndagen hade det börjat svullna från kotan och upp ungefär 3/4 av underbenet, och imorse var benet elefanttjockt.. Det var så svullet runt och ovanför knät att han inte ens kunde gå.. 
Jag jagade veterinär i säkert 40 minuter, ringde till sju olika utan att få svar.. Tillslut så fick jag tag på Karin som kom ut oh kollade. Hon gav honom smärtstillande och skrev ut recept på pencillin och antiinflammatoriskt. Han ordinerades korta promenader flera gånger om dagen tills dess att svullnaden har gått ner. 
 
Jag skyndade iväg till Ekerö centrum för att hämta ut medicinerna. Väl där inser jag att plånboken är med, men bankomatkortet ligger kvar i stallet! Dumbom! Inte lätt att köpa mediciner för ett par tusen utan bankomatkort.. 
Fick skynda tillbaka till stallet, jobba klart och sen tillbaka till Ekerö - den här gången MED bankomatkortet. Fick med mig medicinerna och åkte tillbaka till stallet för att göra klart det sista och ta hand om mina hästar. 
 
Som sagt.. är det inte det ena så är det det andra.. Jag håller bara alla tummar för att det inte blir värre nu och att jag kan få börja sätta igång honom i nästa vecka. Börjar ju allvarligt fundera över om jag verkligen ska ha häst.. 
 
Ja, såhär såg benet ut imorse.. Ni ser ju också det gigantiska såret under kotan på vä fram.. Och han är inte så lång i tårna som det ser ut på bilden.
 
Passar dessutom påatt lägga upp en bild på min fina arm.. Helge blev lite arg på mig i söndags och tog sig en tugga.. Nu är blåmärket större men svullnaden har gått ner ganska mycket!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Usch, lymfangit är så himla tråkigt när dom får!! Jag håller tummarna för att det vänder rätt fort nu när han får medicin!

2012-11-21 @ 07:28:25
URL: http://lilatiger.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0