Plötsligt händer det

I onsdags skrev jag på Facebook att mina hästar var helt fantastiska. Idag var de, om möjligt, ännu mer fantastiska!  Känns så sjukt att jag har två så fina hästar att rida på. 
 
Började denna dag med att få ett sms av Maria som hade morgonfodringen, där det sotd att Roy hade varit lös i stallet i natt. Min boxdörr är lite svår att stänga, och kvällsfodraren hade uppenbarligen inte stängt den ordentligt.. Men Royne verkade må bra imorse iaf. 
Jag red ett pass på Laban på morgonen. Han var lite väl spänd till en början, men coolade ner sig ordentligt utan att tappa den där bra nerven som jag vill att han ska ha. Överlag så var han riktigt fin hela passet! Han travade balanserat (jag får honom ofta så överilad i traven och han travar då inte i balans..) och lät bli att sätta allt för mycket tryck. Han skulle ta skänkeln, men inte gå i sin största trav. I galoppen var han otroligt påverkbar och dummade sig inte alls. 
Jättenöjd med honom! Är så sugen på att rida imorgon också, men tyvärr hinner jag inte så han ska få longeras. Dock mår han ju bra av det också, men tråkigt för mig hehe! 
 
Royne gick lektion för Emma på eftermiddagen. Igår köpte jag nya sporrar för 600 jäkla spänn, så fan ta Roynis om han inte tänkte springa idag ;) Jag började med att rida fram lite på utebanan eftersom det är framridning ute på söndag. Jag har ju haft lite svårt med att rida på kandar utomhus, men idag gick det väldigt lätt. Tanken var att Emma skulle komma ut när hennes lektion innan var slut, men jag kännde mig klar ute innan hon hann komma. 
Väl inne taggade jag igång honom lite och han känndes riktigt bra. Efter fem minuter tyckte Emma att vi skulle rida igenom programmet inför helgen. Sagt och gjort, släppte spöt och hästen bara gick av sig själv ändå! 
Själva programmet gick otroligt bra. Han känndes så jäkla fin! Framåt, villig och framförallt så jäkla glad! Emma sa också att hon tyckte han såg så glad ut, och att hela hästen ser så mycket sundare ut nu. Han har rundat till sig utan att vara för tjock och pälsen glänser i kapp med solen! 
Så himla nöjd, och så jäkla taggad inför tävlingen! ååååh jag vill bara rida mer och mer och mer och mer!!!!
 
Imorgon ska Laban som sagt longeras, Royne ska gå ett lätt pass på förmiddagen och jag ska ut och galoppträna med Fiffan! Bra dag med andra ord, som ska avslutas med världens bäste militär-Frida på middagsbesök! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0