Åt rätt håll!

Jag hade morgonfodring imorse, så när hästarna ätit och de andra gått ut så tog jag med mig jasper och Kennie ut på rundan. Så mysigt att ta med dem båda på en ordentlig promenad på morgonen.
Jag ryktade jasper innan han fick gå ut i hagen o h sen fixade jag stallet. Så bekvämt med endast tre boxar att mocka!
Vid lunch red jag jasper med annies hjälp. Efter gårdagens veterinärbesök känner vi oss trygga i att faktiskt gå på honom. Vi satte en rem i sadeln så att jag kan verkligen kunde ta tjuren vid hornen utan att känna att jag skulle åka i backen. Nu upplever jag aldrig riktigt det på honom, men man har en liten självbevarelsedrift i sig att hålla sig fast med benen när han hoppar.
I och med att jag kände mig trygg i att han inte hade ont så kunde jag ta mig igenom problemet, och fem minuter från start var han snäll som ett lamm!!
Han var faktiskt väldigt bra på hjälpen när han väl gick fram och vi kunde både trava och galoppera och svänga i båda varven!
Så vi red inte mer än 20 minuter eftersom han som sagt skötte sig bra.

Jag åkte tillbaka till stallet på kvällen och gick ett till varv på rundan med jasper. Veterinären sa att det var bra för honom att skritta mycket som sjukgymnastik, och i sånna lägen är jag en riktig mönsterelev - säger veterinären skritt, ja då ser jag till att min häst får skritta så mycket det bara går.

Vi mätte honom även på kvällen.. 180 cm över havet..
Imorgon ska vi träna lite igen med annies hjälp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0