Äventyr

Jasper har ju varit väldigt knepig sista tiden, bokstavligt talat.. Han har varit så arg och vi har mest stått still eller backat. Vi har försökt hitta lösningar på problemet och eftersom han inte har visat någon hälta eller smärta någonstans så har vi tänkt att det mesta sitter i huvudet på honom. Det är en otroligt snäll häst, men han är skarp. Riktigt skarp emellanåt. Han är totalt iskall, vilket både är till min fördel och nackdel.
Hur som, när jag kom till stallet på förmiddagen så bestämde vi oss för att åka in och checka honom. Bara för att vara på den säkra sidan och kunna utesluta att det är något sånt. Så Lollo ringde Solvalla och vi kunde lasta och åka på en gång! Hur bra som helst!
Jasper sköter sig som vanligt som den världsvana stjärna han är.
Vi började med att bara springa rakt fram och då kunde vet se en liten ojämnhet på vänster fram. Så vi böjde alla benen högt och lågt och jasper stod och sov medan han böjde, så särskilt ont har han inte ;)
Därefter longerade vi och hade det varit något på vänster fram så skulle det ha synts mer på lina, vilket det inte gjorde. Dessutom syns det rätt tydligt att jasper har noll kontroll på sina ben och inte riktigt vet vart han ska göra av dem när han springer oinspännd på lina. Så vet. tyckte inte att det var mycket att hänga i julgranen och oroa sig över! Så nu ska han få stå på lite antiinflammatoriskt i fem dagar och jag ska hålla igång honom under den tiden men inte träna hårt. Har det inte gått åt rätt håll om 14 dagar så får vi tänka om.
Så jag är ändå väldigt glad att vi åkte in och kollade honom. Nu vet vi att det allra mesta sitter i huvudet på honom, men protesterna kan också med största sannolikhet komma från att han tycker det är väldigt jobbigt. Han har fått jobba ett ordentligt och satt mycket muskler sista tiden, så det är inte så konstigt om kroppen säger emot.
Nu är planen Att som sagt rida lite lugnt i fem dagar och så ser vi åt vilket håll det går. Sen kommer vi lägga mycket tid på att stärka honom. Skritt och tömkörning i backarna i skogen, cantra på galoppbanan och jobba med bommar och cavaletti.
Jag tycker det känns bra att vi gjorde den här checken. Nu vet vi att vi faktiskt kan push honom och få honom över tröskeln.
Också så glad och tacksam att jag har Annie och Lollo som alltid ställer upp och hjälper till! Guld värt ❤️

När vi kom hem igen så fick jasper och Casablanca gå på promenad i skogen, och imorgon rider jag lite med Annies hjälp!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0