Förkylning deluxe

Jag har redan lyckats dra på mig årets förkylning.. Jag blir verkligen aldrig sjuk, men nu var det tydligen dax..

Jag red lektion för Annie idag ändå. När jag rider är jag så fokuserad att jag inte ens märker att det är jobbigt, men efter mår man ju inte toppen direkt.. Jaja, vila kan man göra i graven!
Jasper var inte riktigt lika bra som igår, men över lag ändå väldigt fin! Vi är verkligen inne ett bra flow nu.
Lite motigare i kroppen dagen till ära, men det som gör mig så glad är att han ändå tar sig igenom det som är jobbigt utan att säga upp sig totalt. Han har ändå en helt annat bjudning än för bara två veckor sedan. Han har även börjat hitta en självbärighet och mer gång i sig själv. Men det som gör mig allra gladast är att han tycker det känns okej att jobba kort och ihop, men fortfarande bjuda framåt! Han har verkligen tvärprotesterat i det läget tidigare, men nu accepterar han det.
Vi la lite fokus vid att få in höger bak under honom. I och med att han ändå är så stor så är det svårt för mig att hålla koll på slla delar, men när höger bak kommer in under honom så kan han verkligen vinkla bakbenen under sig. Han fick faktiskt ta i mer än vad han någonsin gjort, men han tog det bra! Vid ett tillfälle, när jag red i vänster galopp och skulle rida upp bogarna lite, så blev han lite tjurig. Men istället för att stanna så fick jag bara inte ta i högertygeln. Efter något varv av diskussion la jag honom lite lägre i formen och då accepterade han den tygeln också. Vi måste ju prova oss fram lite nu och hitta ett bra läge där han kan ta sig över trösklar utan att protestera. Jag kanske kan rida två varv i en högre form där han kortar upp hela kroppen, för att sen få lägga ner lite något varv så han får hämta andan.

Det är verkligen guld värt att jag får så pass mycket hjälp av Annie! Dels att hon kan hjälpa mig med själva träningen, men också att jag kan ha henne som bollplank i allt som rör jasper! Guld! ❤️

Imorgon får jasper jogga lite lätt, enbart med fokus på att han ska fortsätta vara pigg, mjuk och glad. Egentligen hade det passat bra att gör något annat imorgon, men han ska både få nya skor och träffa kiropraktorn på fredag. Så fredag blir vilodag och så rider jag lite på lördag. Jag jobbar nämligen söndag hos Nina och ska sen kika på min kära vän Frida när hon tävlar i närheten, så jag vet inte riktigt om jag hinner rida då.
Ska försöka komma iväg till Nina och träna nästa vecka om hon har tid för oss!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0