If plan A didn't work

Upp som en sol och ner som en pannkaka. Har faktiskt aldrig varit med om en häst som är så olika från dag till dag. Det som funkar ena dagen funkar absolut inte en vecka senare osv. Men även om det kan ge mig huvudvärk deluxe, så är det ju också det som gör Jasper lite extra speciell.

Igår var det inte ens ridbart. Han var så arg och då visar han verkligen sin skarpa sida. Tillslut gick han iaf och jag fick nöja mig med det.

Idag hade vi annies hjälp och vi började med att, efter framskrittning på galoppbanan, skritta 20 minuter i paddocken. Han fick helt enkelt skritta tills han tyckte det var okej. Därefter kunde vi trava lite på halvlånga tyglar och han fick gå i sitt egna tempo. Någon gång sådär stannade han, men då fick han stå still och till slut var han så irriterad på insekterna så han gick framåt. Alla sätt är bra.
Tillslut kunde vi faktiskt rida ihop honom lite och han accepterade det och kändes fin!

Jag tvivlade rätt mycket på om jag skulle åka till Nina imorgon och träna, men tack och lov har jag två fantastiska tränare som kommunicerar med varandra! Så de kom fram till att det kunde vara bra att jag åkte imorgon ändå. Så så blir det! Jag åker ganska tidigt så jag inte behöver känna mig stressad över att hinna hem innan jag börjar jobba.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0