Nära skjuter ingen hare..

Jasper har gått bra i två dagar efter att Micke var här, så idag var min plan att rida ut. Jag rider ju nästan alltid ut själv (vilket kanske inte är så bra med tanke på att min häst ändå har lite hyss för sig, men han är oftast väldigt snäll ute) eftersom ingen annan vill rida ut med mig.
Så vi gav oss ut i skogen och redan när jag kortade tyglarna tog jasper ett skutt upp i luften samtidigt som han pep.. Så gjorde han ett par gånger, framförallt när jag la till höger skänkeln för att han sköt ut den bogen. Vi överlevde och tog oss ner till ängen. Väl på ängen så möter vi en kvinna i någon form av slöja, med sjöar som fladdrade i vinden... Min häst, som i vanliga fall är totalt orädd för allt läskigt man kan tänka sig, flög iväg i luften helt vettskrämd! Jag kan ju inte annat än att skratta åt honom..! Vi rider förbi män som kör motorsågar i träden, cyklar, traktorer och you name it. Han rör liksom inte ett öra, men en kvinna med sjalar...!
Vi kom iaf hem båda två tillsammans ;)

Jag har funderat lite kring det där med att han är lite tjurig när jag rider just nu, och jag tror faktiskt han är så pigg så det bara kryper i skinnet på honom. När jag rider dressyr så tar det några varv i trav och galopp och ett par bocksprång och sparkar och sen är han hur fin som helst! Han har blivit så pass stark ändå i kroppen, utan att vi har ökat på träningen för att hålla honom på gott humör. Samtidigt vet jag att han blir tjurig om han blir för trött också. Det är en svår balansgång att hålla honom på rätt nivå just nu, men jag gör mitt bästa för att hitta det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0