Premiär på utebanan

Alla lektionshästar hade tagit första natten inne mycket bra och var inte alls lika virriga som vanligt när de skulle ut till hagen imorse.

Jasper fick gå dressyr med annies ögon på oss och vi premiärtränade faktiskt på utebanan. Vi har nämligen under sommaren fått nytt underlag där så den är superfin nu! Jag och Lollo skrittade ut först och när vi kom in på ridbanan så kändes den lite tung, men såfort vi var i annan gångart än skritt så var det väldigt sviktigt.
Jasper har ju tagit det lugnt i två dagar och jag vet ju att han blir lite träligare då. Men han var faktiskt ändå helt ok med tanke på vilan. Någon gång sådär sparkade han i luften, men han stannar iaf inte längre och gör det. Sålänge han gör det under rörelse så är jag glad! Det var även någon gång vi höll på att ta staketet för att vi inte kunde svänga, men överlag kändes han fin.
Vi har på det senaste haft lite svårt att fatta vänster galopp, och har fortfarande inte riktigt kommit underfun med varför, men det är inget jag känner att jag behöver stressa upp mig över. I traven går det stundtals lite fort, men hellre det än att han bromsar. Han måste börja hitta sin egna balans och sin egna kropp, och det tycker jag han börjar göra nu!

Imorgon pratade vi on att löshoppa hästarna lite. Isf får jasper vara med på det och annars så rider jag dressyr.

En ett år gammal bild.. Herregud så smal han var..!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0