Torsdagstrim

Morgonprommis med Kennie och jasper stod som vanligt på schemat.
Vid lunch red jag jasper med annies hjälp och jennies stövlar! Jag började så som jag gjort sista dagarna, nämligen med att trava honom på helt långa tyglar ett par varv efter att vi skrittat fram. Under en period longerade vi alltid innan jag satt upp för att hans stora kropp skulle få en chans att komma igång ordentligt. Men nu är vi ju fortfarande lite i det stadiet där han varje ridpass måste testa om han kan komma undan. Så genom att trava på långs tyglar får han en chans att komma igång, men jag har också möjligheten att direkt tillrättavisa honom.
När Annie kom började vi lite som vanligt på fyrkanten med att han bara skulle tänka framåt. Självklart måste det gå att stämma av också, men i dagsläget är prio ett att han vill framåt. Vi red sen några stora serpentinbågar och gjorde lite skrittövergångar, vilket gick helt klart över förväntan. Det brukar vara ett av de mer kritiska momenten så att säga.
Efter en liten skrittpaus tog vi galoppjobbet - vilket bestod av typ två varv åt varje håll där han bara fick rulla på och vara rak under mig. Superduktig var han faktiskt!
Nu hoppas jag att vi kan hålla i det här flowet som vi har nu. Kasper får jobba i ridhuset igen imorgon och därefter får han två ridhusfria dagar.
Själv ska jag tillbaka till stallet om en stund och gå min andra prommis med jasper för idag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0