Ponnyridning

Jasper mår mycket bättre och kan iaf skritta helt normalt nu. I trav på böjt spår kan man fortfarande se att han markerar lite, men han är snart på banan igen! Vi har promenerat på hela veckan och idag fick han gå några varv på lina för att göra av med lite energi. Hellre att han gör det på lina i ridhuset än ute i en isig hage.. Och ja, energi det hade han så det räckte och blev över ;)
Han ska få fortsätta springa lite lätt på lina under helgen och så ska vi promenera så mycket vi bara kan. 
 
Självklart så kunde jag ju inte rida honom på min lektion idag, så istället red jag på lilla ponnyn Lava. Lava är väldigt mycket av och på - ena sekunden är det full fart framåt och nästa sekund står hon still. Grejen är att hon har så otroligt mycket gång i sig, men inte så mycket styrka. Vilket gör att hon måste springa fort för att orka. Men när hon springer fort så drar eleverna i tyglarna, vilket resulterar i att hon blir arg och stannar. Så idag var fokus att hon bara skulle gå fram och att vi skulle kunna fatta höger galopp. Farten hade vi inga problem med till en början i trav. Efter en stund blir hon dock trött, dels för att hon får ta i men också för att jag är lite stor på henne, och då kommer humöret fram som ett brev på posten. 
Höger galopp kunde vi också fatta (innan hon blev trött..). Det knepiga där är att hon skjuter in höger bog, sätter ryttaren till vänster och låter inte denne få upp henne på vänstertygeln. Får man in höger bog så fattar hon hur lätt som helst, men det är bara det att man ska få in den också.. 
 
Det är ju iaf roligt att rida på ponnyerna, även om jag känner mig lite stor på dem.. 
 
Helgen bjuder på födelsedagsfirande i mängder! Imorgon ska jag äta brunch med mina fina vänner och sen ska jag en sväng till stallet för att ta hand om jasper. På kvällen ska jag och Pellen på bio! 
Söndagen bjuder på jobb hela dagen, men Pellen lovade födelsedagstårta och jag lovade namnsdagsfika. En bra fikadag med andra ord! På kvällen ska jag hem till mina föräldrar och så kommer Pettssons dit på middag. Så en bra helg väntar. 
 
Finaste Jaspero <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0