Dubbelpass

Jag var i stallet vid nio imorse eftersom jag skulle rida lektion på förmiddagen innan Nina skulle åka vid 12. Dock blev allt lite förskjutet så jag red samtidigt som hon red tutchi istället. Jasper var ett riktigt as när jag började. Till råge på allt så var jag lite stressad över att vi skulle åka med Maya kl 12 och dessutom då var det många hästar på ridbanan samtidigt (bl.a. Carro och Lilla trams som även han är lite svårstyrd ibland), vilket gjorde att jag inte kan gå på honom så mycket som jag ändå behöver i det läget. Han sparkar ju inte avsiktligt mot andra hästar, men ibland kommer höger bak rätt ut och har man otur så är någon i skottriktningen.. Så vi kom fram till att det var bättre att vi tog jasper efter att vi varit med Maya på hogsta så att vi fick jobba honom i lugn och ro. 

Så jag åkte med Nina och Maya till hogsta där de skulle träna för lussan. Roligt att träffa lite hogsta-folk och såklart att se Maya och Nina träna. Jag har ju sett dem rätt mycket sista dagarna, men det var roligt att se dem träna med lussans ögon! 

Väl hemma igen slängde jag på jasper kläderna en gång till och så gav vi oss ut på utebanan. Han skötte sig ändå mycket bättre den he gången. Vi har hittat ytterligare en ny taktik för att ta oss ur hans stopp - genom att jag klappar på honom och säger att han är en duktig idiot! ;) skämt och sido, men jag måste ta mig ur diskussionen utan att behöva ta en fight, och när jag då istället klappar och säger att han är duktig så blir han så överraskad att han verkar glömma bort vad han höll på med och springer framåt igen. Som sagt, det som funkar ena dagen är inte garanterat att det funkar nästa! 
Men det var ändå mycket bättre och jag kunde ha honom ganska rund, låg och mjuk men fick även ett stöd i handen. Oftast knäpper han av lite i nacken och det blir rätt tomt fram till handen, men stundtals kunde jag idag få ett litet stöd där. Ibland tjurar han ju ur och en gång hamnade vi på fel sida staketet, men det var faktiskt inte bara hans fel. 
Idag testade vi faktiskt också att byta galopp på honom! Jag vet ju att han kunde det när han kom till oss (åtminstone åt ena hållet), i och med att han hade hoppat lite. Men sedan september har han inte fått göra några byten, så när vi skulle prova en gång hemma i typ maj/juni så förstod han ingenting. Så jag har verkligen inte lagt någon vikt vid det, men Nina tyckte vi skulle prova idag. Första bytet från vänster till höger var helt rent men med en spark i bytet. Sen skulle vi byta från höger till vänster och det var det svåra hållet när han kom också. I höstas så bröt han av såfort jag skulle byta åt det hållet, men nu fortsatte han iaf i förvänd när han inte ville byta. Tillslut bytte han till vänster också. Därefter skedde den lilla incidenten när vi hamnade på fel sida om staketen, så då gick vi till den andra utebanan där vi både hade riktiga staket och fick vara helt ensamma. Även om drt var svårt och det höll på att bli en tårta så bytte han tillslut rent åt båda hållen med en liten sprak i bytet! Min duktiga lilla häst! 

Bytena är precis som piaffjobbet - ingenting vi gör varje dag och syftet är att han ska bli lydig, lär sig lyfta på benen och lite tålig! 

Nu ska jasper få två lite lugna dagar med skogsturer och på lördag ska han få massage. På söndag tränar vi ett sista pass för Nina innan hon åker på semester och sen åker ju vi hem till Volange. Jag ska dock försöka få ut Annie något i nästa vecka så att hon kan hjälpa mig lite, och sen har jag också bett Siv hjälpa mig lite. Hon och nina har ju lite samma tänk, och jag behöver ju ingen på marken som kan lösa mina problem där uppe, utan snarare någon som kan rycka in när det krisar! Vi jobbar ju på en så grundläggande nivå, så sålänge han sköter sig så kan jag jobba honom rätt mycket själv. Men i och med att han har det huvud han har så är det inte alltid han är helt med mig. 




Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad är det bästa med Nina som tränare? Vem är bäst av Nina och Emma och vad är skillnaden mellan de?

2016-07-21 @ 22:57:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0