En tickande bomb

Äntligen har jag kunnat börja rida min fina häst igen. Han fick nya skor igår av en hovslagare som jag tyckte gjorde ett väldigt bra jobb med honom. Jasper verkade också gilla honom - han la nämligen huvudet på honom så fort han fick tillfälle! Social är han iaf min lilla häst..
Därefter red jag ett lätt pass på honom, men det blev ändå en hel del rastning.. Han var nämligen mer vild än tam! Han tyckte det kändes som en bra idé att busa redan när vi skrittade fram.. När jag väl började trava så var han sådär när han bara kommer uppåt och inte framåt. Det går liksom så långsamt att det  nästan blir skritt, men lägger jag på benen så flyger han iväg. Tillslut kom vi iaf framåt och han spände av lite. Jag kunde dock fortfarande inte rida med benen, och alla som ridit på honom vet att använder man handen utan benen så ber han en att kliva av. Så det blir ju lite svårt när man inte får använda benen ;) 
Tillslut så släppte det och det gick ändå att rida lite och han kändes ganska fin. Nina var inne i ridhuset när jag red så jag fick några hjälpande ord på vägen vilket alltid är uppskattat. 
Avslutade dagen med att äta pizza med Carro i Bro, supertrevligt och gött! 

Idag följde mamma med till stallet och kikade lite när jag red. Han var likadan idag, men lite lugnare. Idag tog han dock ut energin på lite andra sätt genom att vara lite överallt och ingenstans.. Åtminstone inte där jag ville att han skulle vara (typ på spåret..!). Men tillslut så släppte det idag också och han blev ganska fin på slutet. Nu gäller det bara att bygga upp massa muskler så att han orkar med sin stor kropp, men jag är säker på att jag har ett roligt jobb framför mig! 
Jasper fick ju även flytta upp till ett annat stall igår, och den boxen är lite större än den hos Nina så han hade inte kaosat alls lika mycket i natt! 

Imorgon får han också gå ett pass i ridhuset. Hade egentligen velat rida ut men det känns dumt när han är såhär pigg fortfarande. I nästa vecka ska vi dock ge oss ut i skogen! Men jag har en riktig stallförmiddag framför mig imorgon. Först har jag morgonfodring och utsläpp i Ninas stall. Därefter tänkte jag rida och fixa med jasper innan jag har lunchfodring och intag hos Nina. 


Min fina fantastiska häst ❤️

Kommentarer
Postat av: Jenny

ÅH, det ska bli så roligt att följa er resa!!

2016-07-04 @ 07:17:28
URL: http://lilatiger.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0