Fredagstrim

Såja, hemma och hämtar andan, passar på att duscha och byta om och sen viadare mot pillans studentmottagning! 
Jasper gick lektion idag och han var väldigt duktig. I början kändes han lite konstig, men när han kom igång lite mer och började böja lite på benen så blev det bättre - förutsatt att jag stämde av och inte bara gasade.. 
Vi började med traven och helt enkelt bara kunna stämma av och hålla oss innanför spåret. Han har så väldigt lätt för att lägga sig på väggen, så jag är nästan alltid lite innanför bara för att vara säker på att jag har ytterbogen på plats. Red lite serpentinbågar men med ett s över medellinjen för att verkligen känna att han följde med. 
I häger varv får jag ju fortfarande tänka öppna för att få höger bak in under honom. När det sen är dags att börja leka lite mer med skolorna så kommer han inte ha några problem att springa i öppna iaf! Han gör det faktiskt ganska bra nu till och med. 
I galoppen la vi fokus på kvalitet framför kvantitet. Först ville han inte alls springa i höger galopp. Gjorde sig lång och bröt av. När vi fått tag om båda bogarna och bakbenen så blev han riktigt fin. Han orkar bara korta sträckor, och då gäller det för mig att vara iskall och bryta av innan han blir trött. Samma jobb i vänster, men där har han lite lättare att hålla ihop sig och hålla alla delar på rätt plats. 
På slutet kändes han väldigt fin. Mjuk, bärig och bjöd framåt utan att springa! Duktig hästi ❤️
När jag slutat jobba gick vi ner till ängen för att äta lite gräs, så han var mer än nöjd då! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0