12/11 2009

Oj vad svårt det var idag!
Red för annie och Dandy hade inte alls någon lust att arbeta idag. Antagligen lite träningsvärk då han gått bra den här veckan.
Började i skritt och då var det ändå helt okej. Jag kom på hur jag skulle få honom att svara bättre vid halter och igångsättningar. Sen skulle jag rida lite skänkelvikning i skritt. Fytusan vad svårt det var. Eftersom han inte vill ta stöd i vänster så lägger han bara huvudet på sned när jag ska ställa vänster och flytta undan. Sen går han i sidled med ytter fram också eftersom jag inte hittar yttersidan när han helt släpper där. det var lättare undan höger men långt ifrån enkelt.
Eftersom det var så svårt i skritten så jobbade vi mycket med den men red i trav korta sträckor för att få igång honom lite. I traven bjöd han inte för 5 öre. Det slutade med att annie hämtade långpisken.. Hon rörde ju självklart aldig vid honom utan viftade bara lite lätt med den en bit ifrån. Men då fick jag iaf lite fart och därifrån är det lättare att få bjudning. Red även lite skänkelvikningar i trav och vi hittade ett litet knep som gjorde det hela lite enklare iaf undan vänster.
Inte vår dag idag riktigt. Men imorgon ska jag rida för annie igen fast väldigt lugnt, bara jogga honom lite. Dessutom ska hon hjälpa mig att rida honom imorgon :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0