Grattis!!!!

Riktar ett gigantiskt GRATTIS till Clara och Welton som tog hem segern i Lövsta Future Challenge för unga hästar idag!! Kom in som reserv och åker därifrån som vinnare! 
Och ingen förtjänar det så mycket som Clara!
 
Welton Five och Clara Espinosa toppade Lövsta Future Challenge för unga hästar.
Bild från Tidningen Ridsport

Vintertider

Det har regnat/snöat konstant i fyradagar nu.. Tycker det räcker för den här gången.
 
Jag red båda mina hstar imorse. Laban joggade lite lätt och han var riktigt duktig! Mjuk och avspänd redan från start. 
Royne fick först skritta 40 minuter och sen joggade jag två varv åt varje håll! Första stegen var han sådär passageig som han är när han har ont.. Ni anar inte vilken panik jag fick av det! Men jag tror bara det handlade om att han var väldigt pigg, för efter ett par steg skakade han på huvudet och travade på friskt framåt! Otroligt mjuk och härlig i kroppen var han. Känns bra det här! Jag håller alla mina tummar för att det får hålla sig hela vintern!! 
 
Elena och jag hade EF idag = Emma-fritt ;) Så vi har mer eller mindre spenderat dagen i skogen. I snöstormen, japp! Men jag hade så extremt mycket kläder på mig så jag frös inte ens. Tänkte dela med mig av dagens klädsel så att ni får lite känsla för hur kulrund jag såg ut! 
* stickad tröja
* Fleecetröja
* Tjocktröja
* Ponnyjackan (lite tunnare jacka)
* Tjocka Dunjackan (Lång Everest)
* Långkalsonger
* Fodrade Ridbyxor
* Termobyxor
* Vanliga lite tjokare strumpor
* Yllestrumpor
* Vinterkängor
* Halsduk uppdragen under hjälmen för att värma öronen
* Tjocka vantar
 
Att jag skulle frysa kom aldrig på fråga, dagens största problem var istället hur jag skulle komma upp på Fanelia..! Men det gick! 
 
Har även hunnit med att brodda mina pållar idag, så nu ska de slippa halka hela vägen ut till hagen.
Imorgon väntar jobb som vanligt. Ska rida båda hästarna på kvällen också, och sen på söndag väntar Glooobeen!! 
 
 

Nu så!

Skrittade Roynis imorse och han var väldigt pigg, men framförallt otroligt mjuk trots att han vlat i två veckor! Känns ju himla bra faktiskt. Tog honom två varv på lina på eftermiddagen så att Emma kunde kolla om han var halt, vilket han inte var. Så imorgon är tanken att jag ska börja jogga honom lite lätt. Det handlar om fem minuter rakt fram ;)
 
Red lektion på Laban och han var jättefin i början, lugn och avspänd och sökte stödet långt fram. Efter en stund så dummade han sig en gång. Jag sa åt honom och sen var det slut på fjanterier! Jag tror dock han var lite trött i kroppen och att det var därför han blev dum idag, han gick ju trots allt lite ordentligare igår. En annan tanke var att vi faktiskt inte gick på honom igår när han blev rädd (eller "rädd"?). Det var ju det som var problemet, att han var lite svår att läsa om han blev skrämd eller bara såg sin chans. Dessutom stod det folk och en häst precis innanför spåret där han dummade sig, så det gjorde ju att jag inte kunde gå på honom heller. Men men, imorgon tror jag att han är snäll. 
 
Spenderade kvällen med att brodda.. Höll på att bli galen på alla dessa vidriga små broddar innan alla satt på. SOm tur var så skulle hästarna bara ha två i varje hov (de har stift i tårna). Laban ska jag brodda imorgon bitti s får han gå i hagen på eftermiddagen. Royne väntar jag med tills dess att han får börja gå ut igen. Har inte vågat släppa honom ute än pga alla bakterier i leran.. 
 
Nu Sova! Natti! 
 
 
 
 
 

Så roligt!

Inte att Brisbane missar Globen förståss, men att Clara och Welton får rida!
Roligt är också att Hogsta har två ryttare i LFC - Clara och Welton i unga hästar och Sara och Goch i unga ryttare! 
Hogsta rules! 
 
 

28/11 2012

Red lektion för Emma på Laban idag. Han känndes ganska bra i redan från början, men så ungefär mitt i passet så blev han rädd när det flög upp en fågel mitt framför ögonen på honom i det läskiga hörnet!? Därefter var han ganska spänd och det tog ett tag innan vi kom på rätt köl igen. Vi hamnar i en ond cirkel, där han blir rädd för något och nästa gång vi kommer till samma ställe så spänner jag mig och då blir han spänd. När han spänner till blir jag (omedvetet) arg på honom och då blir han ännu spändare. Men tillslut kunde vi båda två ugna ner oss och arbeta i ett sansat tempo. På slutet känndes han riktigt fin! 
Jag tycker det är svårt att rida Laban i ett rörigt ridhus där man måste sick-sacka till och från spåret hela tiden. För Royne är det jättebra då han behöver röra sig mycket i sidled för att bli mjuk. Men Laban är som en ål, så där behöver vi egentligen mest träna på att rida rakt fram.. 
Dagens pass blev egentligen lite för långt, men vi vill ju inte avsluta innan han känns bra. Emma ska hjälpa mig med honom imorgon också, med målet att jag bara ska behöva rida typ 5-10 minuter. Är han um får han gå längre, men sköter han sig så blir det bara ett joggingpass. På fredag tänkte jag försöka rida ut om vädret tillåter (alltså om det inte är snö på backen.. Han har inga snösulor ännu.. Hade inte räknat med att det skulle komma snö riktigt än!).
 
Royne tänkte jag skritta imorgon bitti. Han var inte riktigt lika varm i kotan nu på kvällen, så imorgon ska vi prova att ta honom något varv på lina för att se om han är halt. Jag håller alla tummar för att han är fräsch så att jag kan sätta igång såfort såret är läkt. 
 
Imorgon väntar jobb som vanligt! Jobbar ju egentligen halvdag på torsdagar, men det blev inte så den här veckan.. Istället tar jag halvdag både tisdag och torsdag nästa vecka. Tänkte som sagt hinna skritta Royne på morgonen och sen rider jag Laban under dagen så att jag kan få hjälp. 
 

Fina ponnyn, glada besked och lite tråkigheter!

Idag är jag stolt över mig själv! 
Jobbade först en stund på morgonen innan jag tog min stora svarta och åkte till hovslagaren.
Jag lastade på honom helt själv, körde hela vägen till Mälarkliniken helt själv, lastade av själv. Han fick behålla samma skor eftersom de inte var slitna, dock är ju problemet med Rockytoe (? tror det hette så?) att man inte kan ha tåbrodd.. Men pärlan fick iaf två broddhål i varje sko. 
Lastade sedan på honom själv, körde hela vägen hem och lastade av igen hemma. Sen kommer det bästa av allt..! Körde bort transporten till bilparkeringen, men där kunde jag inte parkera hela ekipaget eftersom de höll på att lasta av hösilagebalar.. Så jag gjorde en chansning och körde ner på trailerparkeringen. 5 minuter senare stod min trailer på sin plats och jag hade backat in den all by myself! Lite stolt, japp! 
 
Roynes sår däremot såg inte så fint ut idag. Ska ringa veterinären imorgon så kanske hon får komma ut och kolla på det.. Han är dessutom väldigt varm.
 
Laban red jag en sväng på kvällen, och han var riktigt fin! Försökte inte ens dumma sig och var bara såå härlig att rida! Den hästen kan verkligen konsten att spela på mitt humör.. Han kan göra mig så otroligt arg och besviken ena dagen, för att nästa dag göra mig så fantastiskt glad! Tror inte att Josephine kommer få tillbaka honom.. Funderar allvarligt på att sno honom av henne :D Nej då, men det klart det kommer bli tråkigt att lämna tillbaka honom
Han ska gå lektion för Emma igen imorgon, och förhoppningsvis kan han sköta sig lika bra då. 
 
Och det bästa av allt en sån här äcklig, rutten, regnig, kall och blat tisdag - min fina vän Frida börjar jobba hos oss nästa år!! Kunde inte bli bättre! Är verkligen så himla glad över att det är just hon som börjar! Det är många som har sagt att jag ska tänka en extra gång över om det verkligen skulle funka att jobba med en av mina närmaste vänner, men vi har jobbat ihop mycket förut på vällingby och jag vet att vi fungerar bra ihop - även på jobbet! Ska verkligen bli så himla bra!! 
 
Nu sova. Börjar 06 imorgon, precis som alla andra onsdagar. Laban ska som sagt gå lektion och Royne får jag se vad han ska göra. Beror lite på om jag kan få ut veterinären.. Min plan var att börja skritta honom uppsuttet imorgon, men vi får se helt enkelt! 
 

26/11 2012

Red fina lilla Laban för Emma idag, och han var riktigt duktig! 
Eller han började med att vara dum, men det var väldigt lättövertalat så vi var på gång igen sekunden senare. Därefter skötte han sig galant. Han sög på framåt och jag kunde stämma av traven utan att tappa bjudningen. Hade även ett finfint stöd i handen efter en stund. Eftersom han inte ska gå så mycket ännu så la vi fokusen på mig idag - min sits och min inverkan. Mina händer lever sitt egna lilla liv, likaså mina skänklar.. Skänklarna lyckades jag få styr på efter en stunds koncentrerat arbete.. Händerna däremot är lite mer svårmanövrerade. Så nästa lektion ska jag rida med ett stigläder runt halsen på Laban så att jag kan hålli i och bara vara stilla. Laban är en så perfekt häst att öva stillheten på, eftersom han är ganska känslig. Min stora svarta traktor verkar ibland inte ens reflektera över att jag tjuvnyper i tygeln! 
 
Imorgon ska jag åka med Royne till mälarkliniken där han ska få nya skor. Laban ska gå likadant som idag - alltså ett kort pass i ridhuset. Jag hade tur att det inte var någon kurs i ridhuset imorgon. I vanliga fall rider jag ju alltid på morgonen på tisdagar, men eftersom jag ska iväg på förmiddagen så går ju inte det. 
 

Två steg fram och ett steg tillbaka

Man måste se det positiva i allt - det hade kunnat vara tvärt om! 
Roynes ben är nästan helt bra, men såret ser inte så fräscht ut.. Man har inte kunnat se så mycket av själva såret då det varit torkat blod och var som legat ivägen. Nu har det mesta lossnat och såret är synligt. Och nja, det såg ju inte nå vidare bra ut.. 
Ska ringa veterinären imorgon och höra vad jag ska göra, om inte annat så ska jag ju ändå in till mälarkliniken på tisdag (skoning), så då kanske de får fixa till det om det är så. 
 
I övrigt har det inte hänt så mycket idag, mer än att jag jobbade från 06-19. Orkade verkligen inte skynda mig, och när jag fick välja mellan att komma hemi någorlunda tid eller rida Fanelia så var ju valet enkelt! Självklart red jag en stund, och därmed blev jag ytterligare en timme senare än vad jag var från början. Men det är det värt! 
 
Imorgon jobbar jag också, som vanligt. Laban ska gå lektion för Emma, och beroende på hur Roynis ben ser ut så kanske jag kan skritta honom uppsuttet! Jag håller alla tummar och tår.. 
 

Lättnad

Maria red Laban idag, tyckte han såg väldigt fin ut med henne! 
 
Royne ben börjar äntligen se fint ut. Bara under dagen idag så har svullnaden gått ner till hälften. Känns verkligen så himla skönt att det går åt rätt håll nu. Ska prata med veterinären på måndag, så förhoppningsvis kan jag börja sätta igång på onsdag! (Tisdag ska vi in till Mälarkliniken för skoning, så då hinner jag inte rida innan ridhuset stänger och att rida båda hästarna efter 20 blir lite tufft..)
 
Imorgon väntar jobb hela dagen, tror att alla hästar har "söndagsvila" (= de går i paddock och tar en liten promenad). Föredrar egentligen att jobba lördag och vara ledig söndag, men någon gång ibland är det ganska skönt att jobba söndagar :)
 
Nu sova.
 
Börjar se likadana ut igen!!Benen idag! Nu ser de nästan likadana ut!!

Det ska vara kul att åka till jobbet!

Det finns de människorna som åker till jobbet varje morgon och ägnar större delen av dagen åt att titta på klockan, längta efter att klockan blir fem då man får gå hem. Sen finns det också de som tycker att tiden bara springer iväg, man hinner knappt komma till jobbet innan man ska gå hem igen. 
Jag tillhör grupp två. 
Flera dagar i veckan börjar jag jobba kl 6 och slutar ca 17. När klockan börjar närma sig 15 brukar jag inse vad klockan är och undra vart dagen tagit vägen?! Detta just för att jag tycker mitt jobb är det roligaste jobb man kan ha, jag tycker verkligen det är kul att åka till jobbet och vara där så många timmar. Trots att det är slitigt, långa arbetsdagar och dåligt betalt. Men så är hästbranchen! 

När jag gick i skolan så masade sig dagarna fram, hösten känndes oändlig och jag fick hela tiden tänka på småsaker som jag längtade till. För att tiden skulle gå fortare så räknade jag ner dagarna. Det kunde vara allt från en tävling till jullovet. 
 
För några veckor sedan var det höstlov för alla skolungdomar. Det slog mig då att tiden hade gått så ruskigt fort! Jag började jobba heltid första juli och det känndes som att det bara hade gått någon månad. 
Självklart upåskattar jag mina lediga dagar, men jag jobbar ju även halvdag en dag i veckan. Den dagen är nog den värsta.. Det känns som att jag kommer till jobbet, gör ingenting, åker hem och får fullt betalt. Nu stämmer det ju inte riktigt, men det är så det känns när dagen är så kort.
 
Självklart är det kämpigt att gå upp klockan 5 varje morgon, och ibland vill jag bara dra täcket över huvudet och snooza en stund till, men när hästarna väl är utsläppta så är det verkligen bara roligt! Hela dagarna går i ett och när mina hästar väl är friska och springer så är det ännu roligare! Att jag dessutom får jobba med så fantastiskt fina hästar gör det hela ännu roligare. Tror inte jag hade uppskattat jobbet lika mycket om det var ett gäng "medelmåttor"..
 
Stallets superstar - Helge!

Mycket bättre!!

Igår var det lite bättre, och idag blev det mycket bättre! 
Man börjar ana att det faktiskt finns ett ben under Roynes svullnad på vänster fram. Nu är han mest svullen runt knät, men i övrigt har det börjat lägga sig! Känns ju skönt att det iaf går åt rätt håll. Har jag tur kanske jag kan börja sätta igång igen i slutet av nästa vecka. 
 
Laban gick lektion för Emma idag igen. Han började med att dumma sig lite, men var ganska lättövertalad! När jag väl fått snurr på honom så var han faktiskt superfin! Han har hittat en helt annan växel i traven och suger verkligen på framåt med ett stöd i handen. Superhärlig är han! 
Jag red inte så länge, vi vill inte att han ska bli dum för att han inte orkar ännu. Men vi gjorde så att vi red på 5 minuter, pausade, red på 5 minuter, pausade osv. Varje gång jag kortade upp honom skulle han skärpa sig direkt och bjuda på framåt. Duktig var han iaf! 
Imorgon ska Maria rida Laban så får jag vara så mycket hästledig som möjligt. Jag jobbar nämligen söndag ist för lördag, så jag ska föröska att inte vara i stallet allt för många timmar imorgon. Royne måste jag ju ändå åka ut och promenera med, men mamma ska hjälpa mig att ta någon promenad iaf. 
 
Konstig vecka det här blev.. Jag som vanligtvis jobbar måndag-lördag med halvdag på torsdagar.. Skåne i måndags, heldag tisdag, halvdag onsdag, ledig torsdag, heldag fredag, ledig lördag och heldag söndag. Gillar egentligen inte när det blir så hattigt, men jag klagar inte över att få vara ledig! :)
 
Tänkte ta och sova snart så att jag kan vakna ganska tidigt imorgon och vara pigg :D 
 

Högt upp på önskelistan..

..Står dess skönheter från JH Collection!
 
Hur snygga är de inte? Hade jag fortfarande gått i skolan, eller åtminstone haft ett jobb där man ska visa sig bland vanliga människor, så hade jag inte tvekat e sekund på att köpa mig ett par och ha till vardags. Men nu går jag ju varken i skolan eller visar mig bland vanliga människor.. ;)
Men de ser ju extremt gosiga ut, och jag som alltid fryser om fötterna! 
Jag har under alla mina år som hästägare fått julklappar av mina hästar (mamma och pappa..), och jag tror att Royne skulle känna sig väldigt nöjd om han fick ge sin matte dessa skönheter. Han skulle bli glad av att slippa höra matte klaga över hur kallt det är om fötterna! 
Jag håller tummar (och tår!) för att du Royne nu läser detta, tar sig i kragen och inhandlar ett par till sin matte. Jag tycker faktiskt att hon förtjänar det, efter alla promeader, alla sena kvällar hon stannat kvar i stallet och lagt om bandage och alla kronor du har kostat. Pay back time, Darling! 

Heja Helge!

Kikade runt lite på resultat och ranking för 2012, och extra roligt där var att Helge (Midt-West Casino) faktiskt är rankad som Sveriges femte bästa 8-åring i dressyr (baserat på poäng)!
 
Och av dessa sex högst rankade 8-åringar är han den som, näst efter Zircoon, har gjort minst antal starter.
 
Heja Helge! Nästa år kommer han vara en stjärna i Int 1B och enkelt ta sig till finalen i Lövsta future challenge! Önsketänkande hehe..! 

Lite bättre!

Ledig idag, så jäkla skönt! Eftersom vi var i Hbg hela helgen så tyckte Emma att jag kunde ta min halvdag igår och vara helt ledig idag. Jag klagar inte! 
Var på apoteket och hämtade ut Roys pencillin på förmiddagen. Till min stora lycka så skulle han bara äta halv dos mot vad jag hämtade ut häromdagen till en annan häst! = halva kostnaden. Hade lite ont i magen på vägen till Ekerö eftersom jag insåg att typ halva min lön den här månaden skulle gå åt Roys mediciner.. Men tack och lov fick jag spara lite ;)
 
Svullnaden har dock inte gått ner särskilt mycket.. Han är fortfarane elefanttjock, men går gör han ganska obehindrat nu! Vet inte om det beror på det antiinflamatoriska, att det inte gör ont att gå, eller att det faktiskt har gått ner lite runt knät. Vi promenerar på, tempar och medicinerar några dagar till. 
 
Laban var bättre idag! Emma hjäpte mig, och det var nog som hon sa.. "Du behöver bara lite hejarrop när han blir sådär dum". För vi tog oss igenom hela fighten och han blev riktigt fin och sög verkligen på framåt. Efter en stund väldigt intensivt arbete så bestäme vi oss för att ge oss. Hann skritta några varv innan vi ångrade oss och bestämde att vi skulle testa att korta upp honom igen, bara för att se om han verkligen hade gett upp. Första varvet i trav gick bra, men sen stannade han igen. Dock kunde jag gå på honom mycket lugnare och han gav med sig och travade super sista varvet. Vi behövde verkligen att Emma skrek lite på oss - jag för min otroligt dåliga ridning idag (och sista tiden över lag..) och Laban för att han skulle sluta bete sig som en ponny! 
Vi ska köra på samma sätt imorgon, och förhoppningsvis är han snällare redan från början! 
 
Ska snart åka tillbaka till stallet för att promenera med Roynis och klä på pållarna :)
 
 
Ååh, saknar <3

Monsterhästar

Har fått Hippotrimm utskrivet till Roynis nu eftersom det inte finns någon på anläggningen som vill spruta Penovet (det jag fick utskrivet igår). Jag skulle inte heller vilja göra det, och ffa inte på någons annans häst. Så med all rätt. Mindre roligt för mig dock som måste köpa pencellin för lika mycket som jag handlade för igår.. kult. 
 
Började jobba vid 12 idag, så planen var att rida Laban innan. Han kändes superfin till en början, och så helt plötsligt blev han så jävla dum.. Orkar inte ens förklara allt och arför och bla bla bla. Jag har mina aningar varför han gör som han gör, men skulle jag berätta det för någon så skulle de bli galna på mig..! Ont har han iaf inte, det kan jag lova er! 
 
Roynes ben var bättre idag, men långt ifrån bra. Han går nästan normalt, bortsett från att han inte lyfter det onda benet lika mycket som det friska. Tog en jävla halvtimme att få i honom pencellinet.. Så fort min häst ser en sån spruta som han ska få i munnen, så ställer han sig i ett hörn och bara stirrar på mig. När han skulle avmaskas (inte för att han hade mask, vi avmaskade ändå!) hann jag inte ens in i boxen innan han stod i ett hörn och stirrade på mig, likaså nu. Fick bremsa, kedja över nosen och Grape på en pall så fick han, efter en halvtimme, i sig pencillinet. Monsterhäst! 
 
Imorgon är jag ledig, men ska rida lektion på Laban vid 13 och romenera en miljon varv runt stallet med Royboy. Måste även förbi apoteket vid Ekerö c och hämta ut Hippotrim. 
 
Min finaste Kentucky får stå för bilden <3

Är det inte det ena så är det det andra..

Vi var tillbaka i stallet vid 22 igår, så jag landade hemma vid 23.30 och skulle upp igen kl 5 imorse. Dock sov jag hela vägen hem igår.. Somnade i Ljungby, vaknade i Linköping och var vaken en kvart, somnade igen och vaknade vid Brommaplans rondellen.. 8 timmar senare! Lite trött, eller nåt.. Tydligen hade hela sällskapet gått in och ut ur bilen vid en mack i Jönköping, Emma hade varit in till hästarna och lillen hade låtit. Märkte jag något? Nej! 
 
Emma hade fått rapport igår av Maria att Roynes ben inte såg så bra ut. Han kom in i lördags med ett sår på vä fram. Mamam och Ellen tvättade ordentligt, la ett spritbandage och lindade med nattlindor. I söndags hade han varit lite varm och svullen runt såret, så Maria hade fortsatt tvätta rent. Under måndagen hade det börjat svullna från kotan och upp ungefär 3/4 av underbenet, och imorse var benet elefanttjockt.. Det var så svullet runt och ovanför knät att han inte ens kunde gå.. 
Jag jagade veterinär i säkert 40 minuter, ringde till sju olika utan att få svar.. Tillslut så fick jag tag på Karin som kom ut oh kollade. Hon gav honom smärtstillande och skrev ut recept på pencillin och antiinflammatoriskt. Han ordinerades korta promenader flera gånger om dagen tills dess att svullnaden har gått ner. 
 
Jag skyndade iväg till Ekerö centrum för att hämta ut medicinerna. Väl där inser jag att plånboken är med, men bankomatkortet ligger kvar i stallet! Dumbom! Inte lätt att köpa mediciner för ett par tusen utan bankomatkort.. 
Fick skynda tillbaka till stallet, jobba klart och sen tillbaka till Ekerö - den här gången MED bankomatkortet. Fick med mig medicinerna och åkte tillbaka till stallet för att göra klart det sista och ta hand om mina hästar. 
 
Som sagt.. är det inte det ena så är det det andra.. Jag håller bara alla tummar för att det inte blir värre nu och att jag kan få börja sätta igång honom i nästa vecka. Börjar ju allvarligt fundera över om jag verkligen ska ha häst.. 
 
Ja, såhär såg benet ut imorse.. Ni ser ju också det gigantiska såret under kotan på vä fram.. Och han är inte så lång i tårna som det ser ut på bilden.
 
Passar dessutom påatt lägga upp en bild på min fina arm.. Helge blev lite arg på mig i söndags och tog sig en tugga.. Nu är blåmärket större men svullnaden har gått ner ganska mycket!

Hemåt igen!

Nu har vi lämnat Dr Tornell i Skåne och är på väg mot stockholm igen! Har varit en väldigt rolig helg, men det ska bli väldigt skönt att komma hem till mina vilddjur och min egna säng! Bussen är mysig, men inte allt för bekväm fyra nätter ;) Helge var jätteduktig igår och de blev trea i Int1. Hade det inte varit för att han inte stod still i sista halten så hade de vunnit! Har även fått rapport från mamma och Maria att mina hästar hemma sköter sig :)

Direkt från hbg!

Har äntligen en sekund över att skriva några rader här! Har precis landat i lastbilen och kommer somna om en sekund.. Dagarna går verkligen i ett..! Igår hade vi vår första start 8.08, andra starten vid 13 och sista starten 20.04.. Lång dag, och vi satte oss för att äta middag vid 21.30. Imorse fick jag lite mer sovmorgon. Hästarna är duktiga, ffa Helge som idag gock sin första SB1 (Int IB) på 65% trots att han imte piaffade många steg. Tänk då hur bra det kommer bli när han även piaffar på banan! Extra roligt var dock att Clara och Sara placerade sig som tvåa och trea i samma klass och Helge blev femma (av 3 placerade). Imorgon är det bara Helge som ska gå Int1. Nu sova! Godnatt!

Mot helsingborg!

Nu är vi, efter mycket om och men, på väg till Hbg! Chris kollade roy igår och det var ganska bra besked. Vi behandlade bakknäna, så det var ju positivt att det inte var framkotorna iaf. Nej men överlag så tycjte chris att han känndes bra! Nu har vi precis passerat nyköping, så vi har en stund kvar om man säger så ;)

Välkomnar en kaosdag!

Hej på er! 
Dagarna bara springer iväg och jag hinner knappt varken tänka eller tycka. Ikväll kommer mina föräldrar hem, dock hinner vi knappt ses eftersom jag åker till Helsingborg på torsdag morgon. De kommer som sagt sent ikväll, och då har jag hunnit gå och lägga mig eftersom jag börjar tidigt imorgon. Jag åker vid 05.30 imorgon bitti och när jag kommer hem igen är mamma i stallet, och när hon väl är hemma har jag gått och lagt mig. Och torsdag morgon åker vi och kommer hem igen sent måndag kväll! Lite tråkigt attjag inte hinner träffa dem alls, men ändå ganska skönt ;)
 
Hästarna då? Ja jo, vi promenerar på. Laban ska börja sättas igång till helgen, men eftersom jag är borta då så har jag bett Maria om hjälp. Imorgon kommer Chris ut till Hogsta (han kommer en gång i månaden. Superskönt att slippa åka in till kliniken.) så då är det Roynes tur att kollas. 
 
För övrigt så väntas en riktig kaosdag imorgon. På morgonen kommer hovslagaren och ska sko sex av våra hästar. Vid 12 kommer en veterinär som ska göra en "resecheck" av en häst. Mellan 14 och 15.30 är Kiropraktor-Kicki hos oss och behandlar tre hästar och någon gång under eftermiddagen ska både jag och Elena med varsin häst till Chris. 
Som om inte det vore nog så ska det packas inför helgen i Helsingborg. Vi kommer åka ner med fyra hästar, varav tre ska tävla. torsdag-måndag kommer vi vara borta, och måndag åker vi alltså upp till Stockholm igen, men då bara med två hästar. En häst blir nämligen kvar i Skåne några dagar och en ska vidare ner till Tyskland. Förstår ni hur mycket packning, och framförallt hur mycket MAT som ska med?! Spännande blir också hur vi ska få med fyra hästar ner. Men ja, det får chefen lösa ;) 
 
Som ni kanske förstår kommer det bli fortsatt tyst här ett par dagar. Blogg-appen funkar ju inte i min telefon (den säger att man måste ha minst iOS 4,3.. Och nej jag har aldrig orkat uppdatera den.. !). Som om inte det vore nog så råkade jag radera Facebook i telefonen.. Och det krävs visst minst iOS 4,3 för att ladda ner det också..! Hur ska jag överleva så många dagar ?! Får nog bli en liten uppdatering imorgon trots allt! 
 
Dessutom så har jag tappat bort min plånbok.. Ååh vad bra! Vilken fantastisk vecka det blev, och vilket bra avslut. En liten resumé..
Antal dagar jag har försovit mig: 2
Antal gånger jag har tagit fel bil och upptäckt det vid Nockeby: 1 (mormor skulle hjälpa mig att köra bilen till verkstaden för att få nya däck.. Kom på det tio i sex vid Nockebykorset.. var ju bara att vända hem igen.)
Antal gånger jag har glömt ta med mig lunch till jobbet: 3
Antal gånger jag har glömt köpa frulle: 2
Antal gånger jag har tappat bort plånboken: 1
 
Nu ska jag sova. På återseende! 
 
 

Tidig stalldag

Var i stallet redan vid 6 imorse för att knoppa Qui och skicka iväg dem. 
Tog en prommis med Laban när de åkt, mockade och ryktade båda hästarna och gick sedan en till sväng med Laban innan jag gjorde iordning Royne och red ut. Royboy skötte sig bra tills vi kom till korsingen Lambaruddsvägen/slingan.. Där ska han ALLTID bråka och vilja vända hem istället. Men jag ger mig inte och när vi väl var ute på slingan igen så fick han minsann kämpa lite! Men duktig var han. 
 
Gjorde iordning allt i stallet innan jag åkte hem igen, och var faktiskt hemma vid strax innan 12! Nu ska Kennie och jag strax ta en långprommis, och därefter har jag en miljon saker som jag måste göra.. Får bli en fullspäckad dag idag och ordentlig slappardag imorrn hehe..! 
 
Lilleman på morgonpromenad <3

Inte alltid som man tänkt sig

Planen från början var att jag idag skulle trimma båda hästarna i ridhuset och sen bege mig med RoyBoy upp till Högbo. Laban skulle under helgen bli omhändertagen av Ellen och Maria.
Sen ändrades planen, och jag skulle åka till Högbo utan häst. Dock skulle båda hästarna fortfarande ridas av Ellen och Maria. 
Men allt blir verkligen inte som man tänkt sig. Laban var hos veterinären igår och är ordinerad en veckas skritt för hand. Royne är inte alls på hugget och väntar till på onsdag då Chris kommer. 
Dock var tanken fortfarande att jag skulle åka upp till Högbo imorgon, men med Fanelia och Qui. Dessvärre så körde det ihop sig lite med hundvakt osv, så jag kommer inte komma iväg imorgon. Jättetråkigt verkligen! Jag tycker det är så himla kul att vara på tävling och få se en massa fina hästar. Men jag måste sätta mina egna djur i första hand, no matter what! Jag får ändå en ordentlig dos av tävling nästa helg, eftersom vi tar tre hästar med oss och åker ner till Helsingborg då! 
 
Så imorgon ska jag ändå vara i stallet snortidigt eftersom jag har lovat att skjutsa Ellen (det är hon som jobbar och jag får vara ledig hela helgen!). Har dessutom lovat att hjälpa till att skicka iväg Fanelia, Qui, Emma och Elisabeth. Alla vet ju att det tar betydligt längre tid om de ska lyckas komma iväg själva ;)
 
Avslutar detta inlägg med ett litet skämt..
Vad sa Nils Karlsson Pyssling till krogvakten?
"Är det chill i vippen?"
 
Tack och adjö! 

Det som absolut inte får hända..

.. det hände idag - Jag försov mig!! 
Mina föräldrar befinner sig just nu på Kanerieöarna och jag är alltså ensam hemma. Alla vet att jag har lite svårt att vakna på morgonen, så jag gick och la mig tidigt igår. 
Imorse då? Jo men jag vaknade, tittade på klockan som jag tyckte visade 3.30. Konstigt var ju bara att det var ljust uet?! Kollade igen. 7.30. HELVETE! Förstå paniken när man egentliten börjar jobba kl 06.. Kastade mig upp ur sängen, skickade ut Kennie på baksidan, på med kläderna och iväg till jobbet! Som tur var hade Lussans personal fodrat så jag fick bara slänga på hästarna täcken och benskydd och skicka ut dom i hagarna. Kaos-morgon delux! 
 
Dagen flöt på bra efter 10, jag red fram Queen åt Emma och skrittade ut en sväng på Fanelia. 
När jag skulle ta in Royne från hagen på eftermiddagen så möter jag en lös skenande häst på vägen.. Royne och hans kompis blev lite smått uppspelta av den springande hästen som sedan skenade runt på anläggningen.. Men det gick bra, Royne kom in utan ett endaste litet sår! 
 
Imorgon ska jag rida Royne i ridhuset på morgonen. Han har inte sett ridhuset sedan i fredags ( tror jag det var..?), vi har bara rejsat i skogen. Laban ska få träffa veterinären på eftermiddagen. Sen ska allt packas inför helgens tävling i Högbo. Jag kan ju tyvärr inte åka med och tävla, men eventuellt ska jag åka med Fanelia och Qui ändå. 
 
Såhär ser mitt alarm ut varje morgon..! Dock kan jag lugna er med att jag inte går upp vid fyra, det är bara alarmet som inte ville ställa om sig till vintertid (gillar nog inte heller vintern..!), så den ringer en timme senare. 

Det händer bara inte.. !!

Har precis suttit och skrivit en hel uppsats här om de senaste två dagarna. Och vad händer? Jo men jag loggas ut såklart och allt försvinenr wehååå!!!! FML! 
 
Orkar itne skriva om utan tar allt i korthet.
  • Roynis kändes ofräsch igår, så jag väntar nu på tid hos Mr veterinär.
  • Laban däremot känns jättefin
  • Jag har hängt med mina fina och fantastiskt duktiga v-by chompisar hela dagen! Oj va de har levererat!
  • Roynis har fått ett nytt, alldeles för snyggt, täcke från Eskadrons Platinum-collection.
  • Han har även fått vara en riktig skogshäst idag. Inte nog med att vi rejsade slingan riktigt fort - han fick tillomed ha reflexer på sig! (Vi använder aldrig reflexer för att vi helt enkelt aldrig rider ut när det är / börjar bli mörkt!)
  • Imorgon ska vi försöka ta en till skogstur och Laban ska ridas av Emma! 
Nu tänkte jag sova! Har morgonen imorgon i stallet = uppstigning 04.45!
 
Min snygga pärla i sitt nya täcke!! 
 
Skogsryttarn var i farten och red ut med rosa reflextäcke wehåå!
Reflextäcket!!! :D 
 
B&auml;sta b&auml;sta &lt;3
Och så min allra finaste <3

Tiden räcker inte till..

Igår red jag inte en enda häst! Emma red Labis och Royboy vilade. Trots det var jag inte hemma fören vid 20 och somnade som en stock i första pausen i Greys Anatomy.. 
 
Innan klockan var 8.30 imorse så hade jag hunnit mocka åt båda hästarna, rykta Laban och rida honom. Effektivt, eller bara uppe omänskligt tidigt...? Laban känndes iaf ganska bra efter att ha blivit ordentligt genomriden av Emma igår. 
Emma red Royne idag, och hon tyckte han känndes väldigt mjuk och framåt, men det är lite svårt att svänga till höger.
På eftermiddagen red jag fram Queen åt Emma, hej och hå vilken häst det är när man väl får i växeln! Herrejösses! Jag tyckte att Emma och jag kunde byta häst - hon kunde få Royne så fick jag Queen! Tror inte hon nappade på den idén ;) Skämt å sido, Royne är en riktig pärla och jag skulle absolut inte vilja byta bort honom, men Queen är så otroligt enkel i jämförelse med Roy! Har man väl fått i växeln på Q så är det bara styra lite!
 
Ägnade kvällen åt att klippa Laban. Han såg verkligen ut som Lejonkungen.. Allt var frid och fröjd till en början, men efter två timmar (glöm inte att han är fux.. = omöjligt att få snyggt..) hade han tröttnat TOTALT + att kvällsmaten blev serverad. Då blev han dum och jag fick ge upp. Tror det hade funkat bra om jag bara haft någon som kunde håll i honom, men nu var jag ju hlt ensam. Ska klippa klart imorgon, men var tvungen att varna Elena lite eftersom hon har morognfodringen. Hon fick lova att inte skatta åt honom, han kommer ju bli ledsen då! ;) Inte nog med att han ser ut som ett härke från närke, han kommer bli utskrattad också!
Dock tänker jag inte bjuda på någon bild av klippningen. Dels på grund av just att han inte är riktigt färdig, men också för att han fick en fruktansvärt ful färg (han bytte guldfuxen mot beige..) och för att han såg så tunn ut utan all päls haha! Fick lite ont i hjärtat och la på massa täcken så att han inte ska frysa! Okej, massor var att ta i, men ni fattar. 
 
Imorgon ska Emma rida Laban igen och jag ska rida lektion för henne på Royne! Bra dag med andra ord (hoppas jag.. förutsatt att det går bra såklart!)
 
Bjuckar på en bild från gårdagen då jag och Elena skrittade ut i det otroligt mysiga vädret! 

RSS 2.0