Laddar för tävling

Tränset är putsat, hästen är trimmad och allt är packat! Imorgon åker vi till Västerås för tävling. 
Vi har haft tävling hos oss idag med MsvB och MsvA. Lollo red första klassen så jag piffade till gabbe innan start. Bortsett från några missar så såg han riktigt fin ut. Ska jag vara ärlig så tyckte jag att de fick lite dåligt betalt om man jämför med tidigare starter. Men så är det ju med den här sporten, och det är kanske en del av tjusningen också. 
Maria och raggan startade andra klassen och slog till med en vinst! 
Själv har jag jobbat i stallet hela dagen, fikat alldeles för mycket och red min fina stjärna när tävlingarna var slut. 
Joppe var faktiskt riktigt fin idag. Jag hade glömt min sporrar hemma så jag fick låna ett par av Lollo som var med en rund, rörlig, kula på. När jag vågade hålla benen intill så gick han riktigt bra. Känns som ett najs genrep inför morgondagen. 

Startar kl 12 imorgon, så vi åker väl runt nio. Dock ska vi fodra redan vid halv sju eftersom det är märkestävling i stallet. 



Kaosveckan är över

Kaosveckan är över och det har helt klart gått över förväntan! Vi har börjat jobba tidigare på morgnarna och kidsen har hjälpt oss massor. 
Jasper jobbade på riktigt bra idag. I onsdags tog det ju tvärstopp, men idag hade vi full rulle istället. Hellre fart än tuggummi! Även om jag kanske inte fick igenom alla mina halvhalter så kändes han väldigt fin. Han får jobba lite imorgon också och på söndag är det tävling i Västerås! 
Imorgon har vi tävlingar på ridskolan och jag jobbar i stallet hela dagen med pellen. Vi avslutar dagen med att rida våra hästar när tävlingarna är slut och så blir det tävlingsfixa efter det. 




Tröttmössa

Jasper var mycket mycket bättre idag än igår! Han gick på framåt och jag hade inte alls samma bromsats känsla. Så nu kan jag andas ut inför helgen, även om jag inte kunde rida på till hundra procent idag. Men i och med att han var så spänd igår så fick dagens fokus vara en avspänd och följsam häst. 

Efter 13 timmar på jobbet har jag precis landat i soffan. En dusch har jag hunnit med och börjat plocka ihop sakerna inför helgen. Nu är det bara sju timmar kvar innan jag är på jobbet igen. Och morgondagen blir inte så mycket lugnare. Jag jobbar till 16 och vid 18 ska vi fixa banorna inför lördagens tävling. Det lär ju ändå ta en stund, och avslutningsvis ska det kvällsfodras.. Så har jag tur är jag hemma vid 8. Jaja, go hard or go home! 



Inte på topp

Idag jobbade vi verkligen inte med varandra, jag och min stjärna joppe. Jag fick honom inte att gå för skänkeln, hade jag däremot ett spö i handen sprang han på. Spö är ju inget jag har behövt ha på honom, så det känns ju inte jättebra att vi hamnat i det läget nu.. 
Jaja, nya tag imorgon. Blir en lång dag med start 7.30, rida lektion 10, ha lektion 12-13, mina vanliga lektioner 16-20 och avslutningsvis kvällsfodringen. Go hard or go home! 



Full rulle

Höstlov för kidsen = full rulle på ridskolan! Men jag klagar inte, det är ju najs med extra hjälp. 
Jag rullade hemifrån kvart i sex imorse ovh landade hemma för 10 minuter sedan, alltså halv 11.. Tur man är van att hålla igång. 
Jobbade som vanligt och efter jobbet cyklade jag hem till Pellen för att bli bjuden på middag och göra pajer till tävlingarna på lördag. mycket snygga pajer fick vi till ;) 
på vägen hem stannade jag till hos mamma och pappa eftersom min nya kavaj hade kommit med posten! Så himla snygg, verkligen sjukt nöjd! 
Nu ska jag hoppa i säng så jag orkar ta mig upp imorgon. Jobbelijobb, rida lektion på min stjärna och avslutningsvis en tripp till gymet. Kan bli en bra dag,

Heldag i stallet

Ledig söndag = heldag i stallet såklart! 
Tack Gud för att man fick sova en timme extra i natt. Annars hade jag på riktigt dött. 
Började dagen med att knoppa gabbe som skulle få åka till Enköping och tävla. Gabby såg fin ut på banan, lite matt men ändå mycket bättre än vad det var i våras! 
Väl hemma igen fixade jag gabbe och sen hade jag lektion för Clara. 
Avslutade dagen på bästa sätt - ett joggingpass på joppe. Får nypa mig i armen varje gång jag sitter där upp.. Han är en once in a lifetime ❤️ 
Dock inledde han med att vara väldigt spänd, men när han hade slappnat av blev han riktigt fin. Ambitionen en sån här dag är att det enbart ska vara yoga gör honom. Men eftersom han gärna kryper bakom skänkeln så måste jag trava upp honom ibland när jag känner att han inte är med mig till hundra procent. Om ett år kanske jag inte behöver göra det längre, men så länge det blir färre och färre gånger jag behöver göra det så är jag nöjd. 
Som sagt låg fokus på avspändheten idag, men vi red även igenom vägarna som ingår i Lb programmen - alltså 10 m volter i trav, 15 M volter i galopp och galoppdiagonaler. Senast på tävlingen så drog han ju på diagonalerna, så nu har jag gjort ett par varje pass bara för att lära honom att det inte betyder full fart framåt. Idag var han riktigt duktig och försökte varken dra eller byta! 
Avslutade med att rida en diagonal i trav och trycka på lite. När han inte är framme för skänkeln så blir det galopp så fort jag vill rida mellantrav, men nu sträckte han ut benen utan att falla in i galopp. Så duktig! 


Efter en sån här dag är jag så himla taggad inför nästa helg tävling! Har dessutom beställt hem en ny kavaj idag 🙊 eller ja, mamma har gjort som jag får i julklapp! 

Chompis

Jasper tappade ju som sagt en sko igår, och den hann tyvärr inte komma på i tid så att jag skulle hinna rida. Istället fick han gå ett kort pass longering. 
När jag inte kunde rida idag så kände jag direkt att tävling nästa helg var alldeles för kort inpå. Nu kunde vi ju få på en sko som sitter halvdant men Lotta kommer först på onsdag. 
Jag har ju inte sett honom gå mer än någon gång precis när han började gå lektion ( och en gång på film ). Jag longerade ju lite när han precis kommit, men det har hänt mycket med honom sedan dess. Då tyckte jag att han var oroväckande lik en av våra andra ridskolehästar (missförstå mig rätt, alla våra hästar är perfekta på sitt sätt!) som kanske inte alltid är så vacker och rör sig så bra. Under ryttare blev han ju bättre, men bilden av longeringen har hela tiden suttit kvar. 
Idag har jag dock ändrat min uppfattning.. Den hästen med ännu mer styrka.. Oj vad han skulle kunna trava! Han börjar verkligen hitta tekniken i att lyfta på tassarna. 
Tävling nästa helg är kanske inte så långt bort ändå.. Nu när jag sett honom så är han ju så mycket bättre än vad jag hela tiden har trott!! Så glad över att jag får trimma ihop med honom, och att han är min kompis ❤️ och alla andra elever som får sitta på honom ska skratta sig lyckliga, för känslan han bjuder på kommer de nog inte få uppleva på så många andra hästar! 
Såhär såg han ut ungefär hela tiden vi var på tävlingsplatsen i lördags.. Tänk att man kan ha en sån nerv som han har, och ändå vara så jäkla iskall i skallen! Du är bäst ❤️


Bitter

Man jobbar häcken av sig för att kunna rida så mycket det bara går, och vad händer? Jo klart som fan hästjäkeln drar av sig en sko.. Kan ju fetglömma lektionen imorgon och vår hovslagare kommer först på onsdag nästa vecka :(
Så himla irriterande verkligen.. 
Men vi hann iaf med en tur i skogen innan skon rök idag. Han är ju verkligen världens snällaste ❤️



Världens största nallebjörn

Älskade jasper, han sköter sig så bra ❤️ idag var det egentligen så lätt, men det grämer mig att jag hela tiden hakar upp mig på småsaker.. Hallå, han är sex är gammal och riden sedan han var fyra! Får inte glömma det, för med det i tanken gör han verkligen allt han kan och lite till! 
Egentligen kändes det som sagt bra idag, men så hakar jag upp mig och är ändå besviken över att jag tycker att jag inte kan lösa problemen. Måste bara rycka upp mig, en gång för alla. 
Är ändå så himla glad att jag har honom ❤️ och alla runt omkring! Att jag har världens bäst jobb och kollegor, fantastiska vänner och föräldrar som ställer upp i alla lägen! Ska lära mig att uppskatta det, promise. 

Tävlingen i lördags

Jasper uppskattade inte det ögonblicket då han insåg att han inte skulle få någon hagtid denna morgon.. Knoppning var inte det lättaste med tanke på att han för det första inte ville stå still, och för det andra har han inte så mycket man (och det lilla han har står rakt upp..). 
Vi kom iväg i tid och jasper var gudasnäll att köra. Jag märkte knappt att jag hade honom i släpet. 

Väl framme lastade vi ur. Jag hade förberett med både longerlina och kedja eftersom vi inte visste hur han skulle bete sig, men det räckte med att jag ledde honom i tyglarna! Han var verkligen som en nallebjörn! 

På framridningen kändes han lite spänd, men hela tiden påverkbar och ändå helt okej. Han var mjuk och framme för skänkeln. Galoppfattningarna fungerade bra åt båda hållen och jag kände mig trygg när jag gick in på banan. 

Väl inne på banan var han fortfarande lite spänd, men skötte sig ändå exemplariskt. Traven var överlag lite vinglig, och jag valde att rida helt utan tryck då jag ville ha honom avspänd och med mig. Skritten var helt okej, vi hade faktiskt 7 på ökade skritten trots att han började slänga med huvudet mot slutet. 
Galoppen började bra till vänster - fattningen och volten på rätt plats. Sen kom diagonalen och då hade joppe lite roligare än nödvändigt. Han gjorde sina små skutt i luften och det var ben och byten lite överallt, trots att jag inte tänkte framåt alls.. Till höger hände faktiskt exakt samma sak ;) Inför sista mellantraven var han så eldig så det blev galopp tre gånger innan vi kunde hålla oss i trav sista biten. Men vad annat än att le och klappa kunde jag göra? Jag vill ju att han ska tycka det är roligt, och han hade verkligen kul på banan! 

Resultatet var väl inget att hänga i julgranen direkt, 58% är inget man skryter med. Men jag är ändå så nöjd över honom! Han skötte sig exemplariskt och visade ändå att han kan bli bra på det här med dressyr! Jag är också, nog för första gången någonsin, nöjd över min egen prestation. Jag hade inte kunnat göra något annorlunda eller bättre. Jag red klokt och efter våra förutsättningar! 

Vi tar nya tag och åker och tävlar igen nästa helg! Då är det en Lb:1 som står på schemat. Sen har vi hemmatävlingen kvar i slutet på november innan vinterträningen drar igång. Har nog aldrig varit så taggad på en vinterträning förut. Nu ska vi stärka, stärka och stätka ännu mer! 

Tyvärr har jag inte en enda bild från i lördags.. 

Superstar 🌟

Alltså vilken stjärna han är den där Jasper! Så nöjd över vår prestation idag, trots att procenten inte var så hög och ritten innehöll flertalet missar. Men jag red klokt och han skötte sig superbra. 
Återkommer med lite mer imorgon, nu blir det pizza hos pellen! 



Taggade

Min stjärna står nu iklädd din pyjamas i stallet. Han är badad och kliniskt ren efter en ordentlig rykt. Sadeln är putsad och stövlarna blänker! 

Genrepet inför morgondagen gick väl kanske inte riktigt som jag tänkt mig.. Helt plötsligt kunde vi inte fatta högergalopp?! Det är ju vänster som har varit det svåra, men den satt plötsligt som en smäck. Men jag tror jag kanske kom på hur jag måste rida i fattningarna. 
Mot slutet fick jag dock en väldigt bra känsla, så jag är ändå nöjd med det! 

Vi är så redo vi kan bli, det får bära eller brista. Vi ska se och lära! 



Lektion för Nina

Igår var jag lite förvirrad efter lektionen, men idag är jag back in business och känner mig ganska säker på min sak igen! 
Ska göra mig kortfattad, eftersom klockan ringer 05.00 imorgon. 
Älskade Joppe fick springa lektion för Nina idag. Nina började med att berömma hans galopp, som ju faktiskt är bra! Vi kunde dock konstatera att han behöver lugna sprången lite, vilket jag också har kännt. Dock har problemet varit att han dels inte orkar hålla ihop hela sig då, men också att han visat lite humör när jag försöker ändra honom. Idag kunde vi ändå rida lugnare än vad vi kunnat på länge! 
Traven var också bra! Igår kunde jag ju ta tillbaka honom en del och rida lugnt, men utan så mycket bjudning. Idag hade jag dock nytta av gårdagens jobb och kunde ta tillbaka med bibehållen bjudning och bärighet! Nina konstaterade ju att han hade väldigt vinklade bakben som han satte långt inunder sig, vilket gör att vi måste kunna ta tillbaka dels för att han ska orka men också för att han ska vara avspänd. 
Han kändes verkligen bra idag! Hoppas kunna hålla i den här känslan till på lördag. Sen kan vi få hur mycket missar som helst, men jag hoppas kunna bibehålla en bra känsla! 



Kluven

Lektion idag som vanligt på onsdagar. Jag fick rida lugnt och långsamt och vara fokusera på att hålla jasper rak i kroppen. Lättare sagt än gjort men det blev bättre när jag inte höll honom rak på fart!
Jag har lite svårt att bestämma mig för hur känslan var. Joppe jobbade på bra men jag red dåligt.. Dålig timing att rida dåligt precis just nu..! 
Jaja, bättre lycka imorgon, då ska vi rida för Nina! 
Avslutade dagen med en ryktstund med joppe och sen en tur till gymmet. 
Joppe ska få inviga sina nya, sjukt blingiga, Lindor 😍


Rolig vecka framför oss

Det känns som att det här kommer bli en riktig höjdarvecka! Idag efter jobbet åkte jag och Ellen till hogsta för att göra en liten check i butiken. Tyvärr fick vi inte med oss det vi var ute efter. Nya tag imorgon då det blir en tripp till Stockholm ridsport med mamma. 
På onsdag är det lektion som vanligt och på torsdag ska vi träna för Nina! Ska bli jätteroligt och säkert bra att få ett par andra ögon, både för oss och för Annie! 
Fredag är det också lektion som vanligt och på lördag väntas äventyr... 
Söndagen kommer bestå av hopptävling och sen teori med mt. 

Jag är precis hemkommen från gymmet och middag hos mam och pap. Najs att bli bjuden bara sådär. Har även hämtat mina stövlar som jag promenerar runt i just nu i hopp om att benen ska vänja sig vid att de är lite tighta 😄🙈




Star ❤️

Jasper var verkligen en riktig stjärna idag! Jag kom på mig själv stundtals med att bara sitta och le över hur roligt jag har när vi trimmar ihop. 
Jag övervägde först att inte rida. Det blev en så sjukt stressig morgon.. Jag började en halvtimme tidigare än min arbetstid och tog ingen rast, vilket innebär att jag jobbade en timme extra och trots det var stallet inte klart fören tio i tolv. Då hade jag ändå mockat mig andfådd.. 😝 Jaja, det blir så ibland. 
Hur som så gillar jag inte att rida efter att ha stressat så, men efter lite övertalan från pellen så red jag ändå. 
Jasper kändes ganska bra redan från början. Bjöd framåt och kändes mjuk i kroppen. Galoppfattningarna satt som en smäck och i ena varvet började han fatta grejen med att flytta bogarna inåt. 
Vi avslutade med att vända rätt upp och göra halt några gånger, vilket gick väldigt bra! Själva halterna är ju inte strålande, men sist vi övade inridningar vinglade vi över halva ridhuset och den här gången kunde vi iaf rida någorlunda rakt! 
Så glad över den hästen! Att jag får utvecklas med honom och så länge vi får fortsätta träna tillsammans så är jag glad ❤️





Bättre än bra

När man kommer hem vid 22, efter att ha jobbat sedan 11, och veta att man ska vara på jobbet igen kl 6.30 imorgon.. Känns ändå helt okej efter en sån här höjdardag! 
Började med en morgonpromenad längs med vattnet med kentucky. Började jobba 11 och efter lunch red jag och pellen ut med joppe och Collin. Joppe fick galoppera ute för första gången, och skötte sig strålande såklart. Hade jag ens väntat mig annat? 
Vi avslutade med att jogga dem en kvart i ridhuset och han kändes fin, även om vi har mycket att jobba på! 
Hade lektioner 16.15-21, vilket gick strålande bra. Första gruppen fick rida ut hela lektionen, gäng två hade teori och imponerade på hästens delar. Grupp tre skötte sig också bra och fjärde gänget, som är en nybörjargrupp som red för andra gången idag, travade allihopa för första gången! Sist ut var en privatlektion med tre elever från MT, och de red alla tre riktigt bra. Hästarna har ju så olika förutsättningar, men tjejerna lotsade dem riktigt bra idag! 
Därefter var det bara fodring och låsning kvar. 
Imorgon börjar jag som sagt jobba halv sju och efter lunch rider vi lektion som vanligt! Vill bara rida mer och mer nu! 




Det hänger på utrustningen

Visst är det väl utrustningen allt hänger på? Jasper fick inviga sina glitterboots och jag fick inviga min nya hjälm, då kan man väl inte rida dåligt?! 
Jasper kändes faktiskt riktigt fin idag, dock lite väl pigg. Den här piggheten blir lite svår att hantera.. Huvudet kokar över men kroppen orkar inte få ur sig all energi, på gott och på ont! Men jag är ändå nöjd över att jag kunde reda ut situationen på ett bra sätt. På slutet kändes han riktigt fin och jag kunde bara glida med! 
Fina fina lilla häst ❤️



Mupp 1 och mupp 2 ❤️

Städning

Så var denna tisdag till ända. Vad har vi sysslat med senaste två dagarna? Städat, städat och städat lite till. Vi har tömt more or less hela loftet på onödigt skräp som bara har samlat damm. Två dagar har det tagit och en hel container lyckades vi fylla. Skönt iaf att det är gjort nu! 
Två lektioner har jag hunnit ha såklart, vilket har gått himla bra. Det är så roligt att se de eleverna som man har fått följa från det att de satte sig på en häst för första gången, till nu två år senare. 

Efter jobbet blev det en sväng till gymmet. Har inte varit där på typ 2 veckor nu då jag ju har varit sjuk, men nu är jag back on track! Hamnade i telefon på vägen hem, och precis när jag lagt på så ringde mamma och skulle chit chatta lite. Så nu har jag precis ätit middag och duschat! ;) 
Imorgon är det onsdag, om nu någon skulle ha missat det. Börjar jobba halv sju, men har kennieleverans kvart i sex -.- 
Jaja, lektion är det iaf och sen tänkte jag klämma in ett gympass efter det! 


Allt skit skulle bort 😘

Heldag

Jag skulle bara åka förbi stallet en sväng i förmiddags för att lämna lite saker, men jag blev visst kvar till halv tre... Och på den tiden var jag knappt inne i stallet?! Eller jo, jag hälsade på Joppis en snabbis, men annars såg jag knappt en häst.. 
Har hunnit handla mat och nu ska jag vara en riktig wifey och både laga matlådor och städa lägenheten! Dock har jag nu fastnat framför världens mysigaste program - "Heja Sverige". Hur gosigt är det inte?? 

Nej, nu måste jag sätta lite fart. Kommande vecka består av jobb som vanligt. Rider lektion onsdag och fredag och på söndag ryktades det om tävling för Lollo och Gabby! Skönt med en, förhoppningsvis, lite lugnare vecka. 


Har börjat städa iaf.. Ett steg i rätt riktining! #hatarattstäda

Fina QD ❤️

Blev påmind om ett gäng bilder som Elise fotade på fantastiska QD, några dagar innan han fick lämna jordelivet. 
Han var en så speciell häst, på många sätt och vis. Han hade en hel del hyss för sig, bland annat var hans specialité att bita folk som gick förbi boxen om han stod med huvudet ute.. Eller att han alltid skulle vända hem när vi red ut. Men han hade ju många bra sidor också. Han var en fantastisk kompis! En arbetsmyra som gjorde allt jag bad honom om och lite till, på gott och på ont. Han skulle alltid stanna och lägga huvudet på min axel när vi gick på promenad. Då ville han bli kliad på mulen. 
Fina kompis, jag saknar dig ❤️









Tdb är skräp

Idag var dagen D - dagen då det skulle anmälas till tävling. Stressen är ju alltid ett faktum, men jag känner mig ändå alltid rätt lugn över det där numera. 
Tanken var ju att min stjärna Jasper skulle få debutera på tävlingsbanan när vi ordnade en lokal Lb:2 i slutet på november. 
Jag har ju i år haft endagarslicens eftersom jag inte haft en aning om hur mycket jag kommer tävla, och tur är väl det eftersom år 2015 kommer ha innehållt totalt en enda tävlingsdag. Jag beställde en ny licens inför tävlingen första maj, men QD skadade ju sig och vi kunde inte delta. Veterinärintyg kunde visas upp och jag fick pengarna tillbaka. Men uppenbarligen drogs licensen iaf?! 
Vi hade precis rullat in på stallplan, efter att ha varit med Lollo och gabbe på träning, när klockan slog 18.00. Allt gick enligt plan, tills tdb säger att jag inte har licens! Alltså på riktigt?! Så jävla bittert! Det slutade med att Lollo fick gå in och anmäla sig själv, åt mig, på reservplats nummer 36.. Om jag kommer komma med? Nä! 
Känns så tråkigt när man för en gångs skull har hittat en häst att träna och kunna utvecklas med. Vi har ett sjukt bra upplägg med träning på dagtid där vi har alla möjligheter att "utsätta" hästarna för tävlingssituation. Det blir ju en liten dipp i motivationen så att säga, man har inte riktigt något att träna för. Självklart har vi jättemycket att jobba på ändå. Min tanke var ju att testa honom den här gången, och att vi skulle vara ännu mer redo för uppgiften till påsken. Nu får påsken bli testtävling, och nästa påsk tävlingen då vi ska vara redo. Om vi fortfarande hänger ihop, det vet man aldrig. 
Känns ju extra trist när man verkligen tränar, jobbar, är i stallet jämt och verkligen lägger sin själ i det, och ändå misslyckas man med det mest simpla.. 


Det här saknar jag.. Att tävla var och varannan helg med ponnyerna. Vi åkte verkligen land och rike runt med dampis. Allt från New Forrest SM i Vetlanda till en lagtävling i Hudiksvall som vi åkte fram och tillbaka till över dagen. 
Sen ponnytiden kan jag räkna mina tävlingsdagar på två händer.. 

Skavsår

Fina Joppis har fått skav av sadelgjorden. Egentligen bara hårlöst och inga sår, men igår när jag skulle rida var han så öm där att jag knappt fick komma nära och titta.. Så någon lektion blev det inte. Egentligen skulle vi ha ridit ett märke 2 imorgon på märkestävlingen, men även om det går att rida imorgon så känns det inte bra med tanke på att känslan i torsdags inte var bra alls. Tanken var ju bara att han skulle få prova att gå inne på banan, för han har nog aldrig gjort det tidigare. Men ja, vi får chansa på att han sköter sig när det är dags för riktig tävling, eftersom nästa chans till att prova är en vecka innan den riktiga tävlingsdebuten.. 

Igår efter jobbet åkte jag till Kersö för att rida raggan. Hon har vilat lite och är sällan på topp efter det. I början var hon jobbig och blev hastig i traven, men på slutet släppte det och hon kändes helt okej! 
Avslutade dagen med pizza, idol och att somna i soffan hos pellen på 83an! 

Så istället för att tävlingsfixa joppe ineftermiddag så ska jag åka med Lollo och gabbe till tuna där de ska träna för Anna. 

Joppis nya boots, som han inte har fått inviga ännu :( 

Torsdag

Gårdagens lektion gick både bra och mindre bra. Emellanåt är joppe riktigt fin, men så helt plötsligt är känslan inte alls nå kul.. Men det bra får ändå väga upp det dåliga. Vi red faktiskt igenom Lb:2 och klarade alla vägar! En fattning som inte riktigt var där den skulle och lite väl vingligt, men annars godkänt! 

Idag skulle jag bara jogga honom lite och känna så att vi kunde både fatta galopp och springa åt sidan. Känslan var faktiskt jättedålig, eller snarare att jag red så himla dåligt. MEN! Joppe superstar fattade galopp på ALLA försök och kunde ändå gå i skänkelvikning! Tror jag har kommit på hur jag måste rida nu.. 

Hoppad kunna rida lektion imorgon.. Han har fått skav av sadelgjorden som inte såg så kul ut nu ikväll.. Men jag håller tummarna att min mirakelsalva funkar ;) 
Jag ska dessutom till Kersö imorgon och rida raggan, så lite får jag rida ändå! 



RSS 2.0