Lördagsjogging

Kom precis hem från stallet där Gode fick gå ett litet joggingpass. Han var ju så trött efter lektionen i torsdags och tanken var att han skulle gå lite igår och få en lugn dag i helgen. Jag hann inte rida igår så Lollo tog honom på longering en stund. 
Så då fick han jobba lite under ryttare idag istället, och han var helt fantastisk! Mjuk i kroppen och fram för skänkeln. Kunde tillomed göra små lätta halvhalter på yttertygeln. Eftersom han gärna har blivit lite stark i handen, och jag då blir stark tillbaka, så har de där små halvhalterna inte riktigt kommit igenom då det mest blir dragkamp. Men nu hat jag ju vågat lätta av lite i handen och då kommer halvhalterna som ett brev på posten. 
Galoppen var också bra, han orkade hålla ihop sin kropp på ett helst annat sätt ön i torsdags. 
Riktigt härlig var han idag, jag log nog precis varje steg han tog :) 

Jag har ju problem med mina händer som gärna kommer där långt bak och blir lite hållandes, men idag hade jag ett fårskinnsludd under sadeln som var ganska stort i fram, och då kunde jag hela tiden ha i tanken att handen skulle vara framför luddet. Den kom fortfarande lite lågt, men det är ett steg i rätt riktning! 


Mamma var med och skulle filma lite, dock lyckades hon bara få ett par bilder istället ;) 
(Gramanen sitter på ifall han blir sådär busig som han har varit tidigare) 

Jag är ju ett geni!

Även jag har mina ljusa stunder..! 
Vi har ju en hel del hästar som har vattenhink eftersom de inte dricker ur vattenkopparna. Jag börjar tröttna på alla dessa hinkar, och idag kom jag på den briljanta idén att lägga lite krafft i capriccios vattenkopp och fylla upp den lite grann. Sen tryckte jag på den medan han stod med mulen i - efter det fattade han precis hur den funkade! Bye bye vattenhink! 
Chris provade sen hos några hästar till. Gode Gud fattade direkt och Maya var lika klok hon. Dani och rodness var lite mer tveksamma, men med lite träning kommer de också vara med i matchen snart! 
Herregud, ibland glänser jag verkligen till! :D 
May-lis var en klok Madame hon! Att vi inte har kommit på det här tidigare?! 


Man kan inte alltid vara på topp

Gode Gud fick springa på lektionen idag också. Både igår och idag longerades han och gjorde sig av med den värsta energin innan jag red, vilket kändes ganska bra eftersom jag litade lite mer på honom då. 
I början av dagens pass kändes han ganska bra, framåt och lätt i handen. Men just det där med att rida i höger varv, ha stödet på ytter utan att jag blir hållandes i den.. Han biter sig ju gärna fast i vänster, och jag vet ju att jag gärna blir hållandes i den tygeln då. Han är ju dessutom så stor så jag upplever att jag måste hålla lite för att kunna styra. Alltså Annie säger "sväng bogarna", och jag förstår ju precis vad hon menar men min känsla är att han faller isär så mycket när jag försöker svänga utan att hålla i den där vänstertygeln.. Okej nu blev det jätteluddigt, men whatever. 
Galoppen var svår, men mycket handlar ju om att han inte riktigt orkar. Inte jag heller för den delen.. Orkar bara inte sitta emot, vilket gör att jag ännumer vill hålla i tygeln.. 
På slutet var han supertrött, orkade knappt skritta av! 
Det positiva idag var att det inte fanns en tendens till att han skulle bli rädd eller busa. Hur snäll som helst hela lektionen! 

Jag var rätt frustrerad efter lektionen, eftersom det gick så bra igår så trodde jag att jag skulle få glida räkmacka idag. Men jag borstade och pysslade om honom ordentligt innan jag åkte till gymet och sprang av mig all frustration. Hade lite brådis så fick springa fem km fort som fan! Hehe så kan det gå. 
Väl tillbaka i stallet igen för att hämta mamma så hade all frustration släppt och jag känner mig mer nöjd med passet ön vad jag gjorde direkt efter. 
Fina fina Gode Gud ❤️


Gode Gud

Alltså den här dagen hade kunnat bli ett rent helvete. Eller ja, hela förmiddagen var ett helvete eftersom bajsbandet inte fungerade. Så vi fick snällt tömma kärror över kanten till containern. Inte askul, men vi blev klara i tid. Tack och lov skulle inte hovslagaren komma förens imorgon, annars hade vi nog mockat fortfarande ;) 
Köttade på till kl fem då jag slutade, stressade sen som en idiotas eftersom jag rider lektion halv sex.. Kände verkligen på mig att det skulle gå dåligt eftersom jag var så stressad innan. 
MEN! Dagen till ära bjöd fina fina Gode Gud på ett riktigt höjdarpass. Måste erkänna att jag red ganska bra också, för att vara mig iaf. Efter lite tjat från Annie så satt jag både still med handen, den var framme och uppe och benen lät bli att klämma. 
Mitt problem med Gode är ju att jag inte riktigt litar på honom, vilket resulterar i att jag blir lite hållandes i tygeln. Men idag var Annie på mig konstant att jag skulle lätta av och rida med en supermjuk kontakt. Och bra blev det verkligen! 
Att han dessutom var snäll som ett lamm ( vi utmanade förvisso aldrig ödet, men att inte göra det är ju det bästa vi kan göra just nu!) och travade på så jag knappt kunde bromsa gjorde ju inte saken sämre. 
Var alldeles lycklig efter lektionen, så när jag väl kom ifrån stallet åkte jag direkt till gymet och sprang. Hade energi så det räckte och blev över. Det är rätt otroligt vad ett bra ridpass kan göra med humöret!! 

Nu ska jag sova, klockan ringer 4.40 för en löprunda strax efter fem! 


Fina fina ❤️

Hoppmåndag

Morning korsning vänner! 
Dagarna rinner iväg och jag hänger inte riktigt med i deras tempo.. Men jag ska inte klaga, vill ju att tiden ska gå fort nu. 
I fredags hade jag monadens vänner här på middag på kvällen. Supermysigt som alltid, bortsett från att min tänkta lunchlåda inför lördagen inte blev så mycket till lunchlåda ;) istället för att laga tacos till ett helt fotbollslag så gjorde jag till en dressyrspecial, och det är typ lika mycket mat! 
Jobbade i lördags och var livrädd för att försova mig. Så vid halv sex vågade jag inte snooza längre. 
Jobbade hela dagen och fastnade sen i stallet och pratade med Lollo och Chris i över en timme. Tiden verkligen sprang iväg! Var väl hemma strax efter sju, och jag slutade ändå jobba kl fem,.! 

Idag har jag jobbat som vanligt. Alla elever har gjort riktigt bra ifrån sig, och jag hade dessutom en extragrupp efter mina egen. Fias s4 och hoppning stod på schemat! Det är roligt med hoppning, även om jag är mer nervös när jag står på marken än rider själv. Men det gick riktigt bra och alla elever verkade tycka det var väldigt roligt och blev besvikna när vi var tvugna att avsluta för att lektionen var slut. 
Så efter 12 timmars jobb (7.30-19.30) är man rätt mör. Ska hoppa in i duschen nu, stupa i säng och vara på jobbet 6.30 imorgon yiihaa! 

Ändå ganska mysigt att komma hem till det här! 

Duktiga hästar

Gode fick springa ett pass efter lunchen idag. Om han har varit lite busig innan, så var det ingenting mot vad han var idag.. Eller, egentligen var han inte "värre" än vanligt, men han tog alla tillfällen! Annars har han hoppat och skuttat för att det har låtit bakom sargen, han har sett dn läskig jacka eller en häst har kommit nära. Idag var busen, där själva skutten var snällare än tidigare, helt oprovocerade! Haha men han är ju gullig, och det finns så mycket i den där kroppen som inte riktigt får chans att komma ut. Framförallt inte just nu när han inte kan gå i riktig hage med sin kompis Milano. Men han kändes ändå ganska bra, och jag försökte ta med mig så mycket som möjligt från lektionen igår. 

Red min vanliga lektion sen på kvällen på cappi för Annie. Han har ju haft det lite svårt med bjudningen sista veckorna, och eftersom han är lite busig så bromsar ryttarna vilket gör att han tappat ännu mer bjudning. Så nu måste vi tänka om och gasa lite mer. Upp med nacken, släpp kontrollen och lös problemen (läs hopp och skutt och spark i väggen) framåt - istället för den naturliga instinkten att bromsa när han gör så. Det blir svårt på lektion eftersom han inte riktigt får plats med sin stora kropp och vart man än är så är man ivägen. Han är ju lite som Gode - överallt och ingenstans.. Ena sekunden är vi på spåret, för att i nästa ha bytt galopp och kastat oss in mot mitten. Det är svårt, men idag blev det en helt ny häst när jag bara vågade gasa lite till! 
Dock känner jag mig inte alls särskilt orolig över hans idéer. Att jag ska åka i backen eller så, för i jämförelse med Gode så är han rätt mjuk att hänga med när han håller på ;) 

Nu ska jag sova. Imorgon blir det (förhoppningsvis, om jag orkar gå upp) en springtur på morgonen. Sen jobba hela dagen och på kvällen kommer bästa tjejerna hit och äter tacos. En bättre fredag helt enkelt! 

Fantastisk bild som jag och erkan tog med sannes telefon.. Hehe så kan det gå när man lämnar bort mobilen till stallpersonalen :)

Helt slut!

Ledig dag vilket skulle innebära en ganska lugn dag.. Blir inte riktigt som man tänkt sig oftast ;) 
Lite sovmorgon tog jag ändå och gick upp vid nio. Då snöade det som attan så jag tänkte att jag skulle vänta lite med att gå ut med Kennie. Dock skulle det snöa hela dagen så det var bara snöra på sig skorna och gå ut. Sålänge det inte vrålsnöar så tycker Kennie att snö är helt okej. 

Väl hemma, dyngsura och trötta, så blev det en snabb dusch innan jag gav mig iväg för att handla.
Åkte upp till stallet sen och hade lektion för Hedda. 
Hade lite brådis efter lektionen för att göra iordning Gode till min lektion. Skulle lite snabbt dra på mig stövlarna, och dragkedjan går isär.. Jävla fettoben! Lollo, Annie, ankan och Yvonne fick hjälpa mig att dra av den. Haha krävdes fyra man för att få av den :p Tillslut var den av och Lollo fixade den! 

Gode skötte sig mycket bra på lektionen. Vi var faktiskt hela tiden på den övre volten och hade Lollo dom hjälp där uppe. Han är ju spänd där eftersom det låter rätt mycket från skåpen, så jag har medvetet undvikit att rida på den kortsidan för att slippa den spänningen. Så det var ju ändå bra att vi tog oss igenom den lilla spärren, och även om han skuttade några gånger så var det aldrig så extremt som det var förra veckan. Nu kunde jag rida fram ur skutten och gasa istället för att koncentrera mig på att sitta kvar! Överlag fick jag en mycket bättre känsla än vad jag fått tidigare, så det var kul! Jag gillar den hästen! 

Åkte direkt efter stallet till gymet och sprang sex kilometer, och nu har jag precis ätit pappas supersmarriga lasagne till middag. Bra dag helt enkelt! 
Nu väntar lite städning eftersom farmor kommer imorgon och sen ska jag sova! 

Såhär fint är mitt rum just nu.. Tror inte farmor blir jätteglad när hon försöker dammsuga hehe :)

Tisdag

Idag har vi äntligen börjat kunna släppa ut hästarna i hagarna igen. Isen har gett med sig lite, så sålänge hästarna var lugna så gick det bra. Det blir lite rörigt för oss att springa fram och tillbaka, men vad gör man inte ;)

Efter lunch red jag fina gode. Han var lite stel i början, men när han kom igång så kändes han faktiskt väldigt bra. Lätt i handen utan att släppa stödet och gick på bra framåt. Känslan på slutet var nog den bästa jag fått på honom! 

Imorgon är jag ledig. Ska inte göra så mycket alls faktiskt. Kennie ska rastas, jag måste köpa hundmat och så ska jag rida på kvällen. 

Hur jag hittade daniella imorse.. Rymmer från sin egna spilta och ställer sig istället i en tom i lilla stallet.. Alla sätt är bra..! 

Gode och Capris

Kennie fick en två timmars promenad imorse på blank-is. Det tar sin lilla stund att promenera runt 11 km på gångvägarna när man knappt tar sig framåt.. 
Åkte till stallet sen och skulle rida Gode och Cappi. 
Gode var först ut och han skötte sig mycket bra. I fredags var han inte riktigt lika framåt från start, men jag tror han vilade igår så idag kändes han faktiskt väldigt bra från start. Även om han är framåt så är han lite kantig innan motorn blivit riktigt varm, men när han har fått trava lite och galoppera något varv åt varje håll så blir det en helt annan häst. Både positivt och negativt. Idag ville han gärna släppa stödet lite i handen och älga på framåt. Man vill ju att han ska vilja framåt, men inte på bekostnad av att han sänker ryggen och släpper kontakten. Helst vill man ju ha hela paketet med en ärlig bjudning, och efter lite jobb med att sänka honom utan att förlora energin så kändes han riktigt fin. Red skänkelvikningar och korta tempoväxlingar och han var riktigt duktig. 
 
Cappi fick då alltså springa som nummer två. Han hade tydligen haft lite kul igår och lyckats få av sin pilot. Han är ju lite busig, och är man inte beredd när han studsar iväg så är det lätt att man ligger på backen. Det blir ju så när de är så stora. Hade han varit i Theo-size så hade man knappt kännt att det hände något, men nu är han ju inte det och varje litet skutt känns gigantiskt. Jag har ju också hängt lite löst några gånger. Men det är ju verkligen inte att han är dum, han har blivit rädd någon gång och så har han busat lite när vi hade ett hinder framme. 
Hur som, han inledde med att verkligen kännas som en planka. Alltså.. fine att han är stel eftersom de inte ens kan gå i hagen just nu, men så stel som han var idag.. Jesus! 
Så mitt främsta fokus låg på framåtbjudningen. Han är ju fortfarande ung och måste vilja framåt. Tyvärr har det ju blivit så att man gärna bromsat på honom, eftersom han är stor och lite studsig ibland så det förstår jag. 
Så tempoväxlingar och serpentiner över medellinjen med skrittövergångar bestod dagens pass av. När jag värmde upp lite i galopp så var han verkligen i sju olika delar och galoppen var inte jämn någonstans. Fyrtakt, blandat med avbrott och något krumsprång.. Jag låtsades att det regnade och tänkte att det blir väl bättre när han kommit loss lite. 
När han blivit varm i kroppen så började jag jobba med traven och höll ett litet spö i handen. Han var spänd första varvet, men sen vågade han gå på och började ta ut steget lite. När stegen blev längre kom även frustningarna och en avspänd häst som ett brev på posten! Efter lite skänkelvikningar och ännu fler serpentiner så började han kännas lite mjuk i kroppen också. 
I galoppen valde jag att släppa spöt eftersom han är lite lätt i rumpen från början, blir han då lite sur på skänkeln.. hehe. Högergaloppen var fortfarande lite kantig men ändå bättre, men till vänster var det en helt annan häst! Han blev rundare och kom upp några snäpp i formen.
Över lag är jag nöjd med vad vi fick ut av passet, för det blev stor skillnad från start till mål! 
 
Avslutade med en lektion för Hedda och Sessan, och de fick verkligen kämpa båda två. Skänkeln fram till handen var det ja..! Superroligt att få se dem utvecklas tillsammans! 
 
Fina Gode och Capris 
 

Stallfritt

Har inte ens varit i närheten av stallet idag.. När hände det senast?
Tog en prommis med Kennie imorse och sen åkte jag och mamsen till Täby centrum. Jag har aldrig varit där, och hade aldrig kunnat ana hur sjukt stort det var! Många trevliga affärer och jag fick med mig en hel del grejer hem. Dessutom träffade vi min kusin som jobbar där, supertrevligt såklart! 

Påväg hem stannade vi på mio för att köpa ett soffbord. Tog över en timme innan vi var ute därifrån, men då hade vi också fått med oss en dörrmatta och en tvättkorg ;) 

Imorgon ska jag och Kennie gå på långpromenad på morgonen. Sen ska jag till stallet och rida lite innan jag har lektion för Hedda. En bra söndag med andra ord! 


Tänkte köpa en kudde till min pappa, ett litet självporträtt av honom liksom? :)

Isgata..

Vi behövde inte mer än titta ut i hagarna imorse för att kunna konstatera att det var omöjligt att släppa ut hästarna där idag.. Rent glas var det över hela baksidan. Möjligtvis att lilla ponnyhagen hade funkat, problemet var bara att vi inte kunde ta ss dit pga isen på baksidan. 
Så hästarna fick snällt stanna inne hela dagen, och istället fick de springa lösa i ridhuset på eftermiddagen. Roligast hade nog Herman, 21 år gammal.. han fortsatte springa när de andra började känna sig klara. Finns ingen ponny med så mycket energi som Herman, den tar liksom aldrig slut.
 
När vi var klara med stallet på förmiddagen så red jag fina Gode. Han kändes lite trött i början, han fick ju trots allt gå två gånger igår (först med mig och sen med Lollo på lektionen, men hon red inte så länge). Men när motorn väl börjar bli varm så ger han en himla härlig känsla. Trots att han är helt sjukt stor så blir han ganska lagom när han börjar gå av sig själv. Helt klart en himla härlig häst!
 
Imorgon är jag ledig, vilket såklart ska bli skönt. Vet inte riktigt vad jag ska syssla med hela helgen, men jag ska nog lyckas hitta på något! :)
Om det ändå kunde vara sånt här väder istället.. 

Den onde blev den Gode

Härlig dag vi haft.. Har sprungit ut och in, fram och tillbaka för att slla hästar skulle få komma ut en stund var i hagen. Det var så himla halt under den lilla snö som frusit på under natten, så för att då inte skulle röja så mycket fick de gå bara några åt gången. En röjar-Ralf och två snällisar i varje gäng så gick det bra! 

Efter lunch red jag den gode, som var mycket god idag. Förvisso bara jag och Chris i ridhuset med varsin häst, och han flyttade på sig så fort jag var närmre än 20 m :p 
Gode var inte riktigt lila framåt idag som igår, men när han kon igång så blev det en bra bjudning. Igår var han spänd och släppte all kontakt och sprang mest, men idag blev det en ärligare bjudning. Han är jäkligt ball alltså! 

Efter jobbet red Hedda lektion och de skötte sig super. Jag rejsade in i stallet sen för att göra iordning cappi och rida honom på lektionen. Han hade kört full fart igår, så jag väntade mig en tickande bomb. Men oj så fel jag hade.. Han tog helst inte ett steg idag.. Eller så var han superspänd, fanns liksom två lägen. Har lite svårt att sätta ord på känslan, men det var lite som att det inte var någon hemma riktigt. Han är ju inte så gammal, och har trots allt verkligen tagit ridakolelivet med största ro. Så att det kommer ett bakslag är väl inte så konstigt. Jaja, nya tag! 

Imorgonr sista arbetsdagen den här veckan. Börjar 7.30, men jag har glömt mina hemmanycklar i stallet så jag måste åka samtidigt med päronen vid kvart över sex.. -.- Ganska bra ändå

Är då himla trött på denna fruktansvärda isgata. Hästarna halkar och jag vågar inte springa. När jag inte får springa på morgnarna så vaknar jag liksom aldrig.. Jaja, snart är vintern slut. 
Trots allt hemska ovanstående så är det rätt okej ändå. Jobbet flyter på och idag hade jag lektion med två superduktiga elever på eftermiddagen. Det är verkligen så roligt att få se deras utveckling. Blev alldeles glad i hjärtat på slutet när poletten verkligen trillade ner hos dem! 

Både igår och idag har jag ridit Gode. Igår kändes han bra, mycket mer framåt från början jämfört med när jag red honom vid nyår. Så det var roligt att känna skillnaden. 
Idag red jag honom på min lektion och ja, vi var väl mer i luften än på marken.. Men mellan hans små rackartyg så är det en himla härlig häst! 
Imorgon är det torsdag och en jobbdag väntar. Rider ju numera lektion både onsdag och torsdag, vilket såklart blir roligt. 

Ett stycke bushäst :) 

18 km och ett ridpass senare

Jag fick med mig Ellen på 100 mil - utmaningen till midsommar, så idag kan jag räkna av ytterligare 18 km! 
Ni kanske har sett på Facebook den där "100 pass innan midsommar"-gruppen. Jag gjorde min egna version och valde 100 mil till midsommar. Alla mil till fots räknas, så både löpning och pw. Kanske inte om man går en km hem från bussen, utan en planerad träning ska det vara. Vi får väl se om vi lyckas, jag planerar att avverka ytterligare 5 km imorgon bitti. 

Så efter förmiddagens 18 km åkte jag till stallet på eftermiddagen och red lektion.  Red på cappi (nameless) och det gick helt okej. Har ju inte ridit honom sedan veckan innan jul, alltså tre veckor sedan. Han hade iaf världens energi idag. De har ju inte gått så mycket sista två veckorna, så han hade verkligen samlat på sig energi. Men jag gillar när han blir så, även om han busar lite i hörnen och galoppfattningarna så får han hellre vara såhär än när han blir seg och trött. Det är bara rida på framåt när han busar, för han gör ju inget så det känns som man ska åka av. 
Överlag så kändes det helt okej idag, framförallt galoppen. Han har ju inga muskler och blir lätt lite framtung, men idag kom bakbenen in och nacken upp lite mer iaf. Han är verkligen en sån där typisk skänkeln fram till handen-häst, alltså driva på och fånga upp med miljarders halvhalter. 

Imorgon är det back in business på riktigt. Nu dröjer det enda fram till påsk innan det är röda dagar igen. Tur att påsken ligger tidigt i år :) 
Är lite inne på att jag ska rida på torsdagar också den här terminen, men det beror lite på hur det blir med grupperna om dom blir fulla eller ej. Jaja, time Will tell. Jag får hålla tummarna för att det funkar och att mamsen vill hjälpa till och sponsra lite.. :)
märkestävling

Som sagt jobbade jag som domare under dagens märkestävling på ridskolan. Jag gjorde min första tävling som domare förra hösten, alltså september 2013. Jag måste erkänna att det har skett en enorm utveckling på eleverna! Det är ju på ett cirkus samma elever som är med och rider, självklart några nykomlingar och några bortfall, men överlag är det ganska mycket samma elever som är med. I princip alla har ju gått upp en klass sedan dess, men det som är roligt är verkligen att man ser skillnad i ridningen och deras förmåga att inverka. 
Det har verkligen hänt något den här hösten, och många har börjat rida så mycket bättre! Så roligt att se och jag blir alldeles varm i hjärtat av att se vissa elever och ponnyer/hästar göra sitt yttersta inne på tävlingsbanan. 
 
Två saker gjorde den här tävlingen extra bra.
En elev utmärkte sig lite extra genom att tamejfan rida brallorna av de andra! Riktigt riktigt bra ridning. Det andra var att få se min fina Royal lotsa runt Ida 12 år i sin första märke två på stor häst. Han bär runt henne så försiktigt, gör precis vad hon ber honom om och tycker livet är toppen! Som sagt, varm i hjärtat! 
Även Frida och Musse, som båda är mina gamla stjärnor, visade sig i stora drag från sina bästa sidor. Musse hade lite brådis i galoppen (han trodde vi låg efter i tiden eller nåt.. ;) ) och Frida undrade om Sandra hade glömt halten i Lc:1. Det är kul att få se sina gamla tävlingskamrater hjälpa nya ryttare in på banan, för hjälpt mig är precis vad de har gjort! 
Fina fina Friday <3

Hittade några bilder..

..På världens bästa silverhingst <3
Fina fina lilla MusseMustang. Jag har många gånger gillat att de rida de hästarna som ingen annan gillar, bl.a både Musse och Theo. Två hästar som är byggna i så mycket nerförsbacke man kan tänka sig och som är så långt ifrån "klassiska" dressyrhästar man kan komma. Men båda två med sånna hjärtan av guld och en arbetsvilja du inte hittar någon annan stans. 
Jag ramlade över dessa tre bilder på FB nu ikväll.
Hur charmig är han inte på en skala?
 

Måndag

Som sagt så missade jag morgonjoggen imorse och tog bilen till jobbet istället för en promenad hehe.. Min tänkta planerade träning började bra ;)
Jobbade iaf hela dagen och det flöt på mucho bra. Vi hade världens bästa praktikant i Fritte (bortsett från våra grymma jullovsbarn som är helt fantastiska!) och förutom att hon kom lite sent så fick hon MVG. Men det är ju det som är tjusningen med praktikanter - "man vet varken om eller när dom tänker dyka upp".
 
Hade lektioner sen på eftermiddagen och det var väldigt få som dök upp. Tror typ alla grupper var halvfulla, men det är rätt skönt det med ibland eftersom man hinner med så mycket mer och kan lägga mer fokus på varje elev.
 
Spurtade hem efter jobbet och switchade kläder för att ge mig ut på en måndagsprommis med Fritte. Värsta flashbacken! Men supermysigt och vi babblade på som vanligt exakt hela vägen. 
 
Imorgon ska jag som sagt döme märke och Lc i stallet, men innan det tänkte jag antignen jogga eller ta en pw. Har ju också lovat bort mig på en liten knoppkurs efter tävlingen. 
Dags för mina 40 situps innan jag tar en dusch och intar sängläge.
 
Hittade en fantastiskt härlig bild från en måndagsprommis 2012.. hehe! 

Planen sprack..

Igår gjorde jag en ordentlig träningsplan för den här veckan, där pass ett var en springtur nu på morgonen. Klockan ställd på kvart i fem, och jag vaknar av första ringningen ( händer bannemig inte ofta..) och tänkte bara snooza en kortis. Vaknar nästa gång vid tio över sex med sjukt ont i magen.. 
Så någon morgonträning blev det inte idag, men istället blir det en hejdundrans bra prommis med Frida ikväll :) Antar utmaningen

Igår spenderade jag större delen av dagen i stan med mamma och mormor. Fick pastatallrikar av mormor i julklapp och så köpte jag champagneglas. Fick även ett superhärligt litet får av mormor som ska stå på fönsterbrädan i lägenheten. 
 
Idag tog jag sovmorgon och sen gick jag och mamma med Kennie upp till stallet. jag skulle ha lektion för Hedda och hoppning stod på dagens schema. Sessan är grym på att hoppa, men det går lätt lite väl fort hehe.. Förra veckan hade vi lite bommar för att se hur hon reagerade (hon har nog inte sett en bom sedan i somras så risken att hon blev överlycklig och helt crazy fanns ju), men hon skötte sig superbra så vi testade lite hoppning idag. 
Det gick helt klart över förväntan och allt gick väldigt lugnt till. Det var någon gång sådär som Sessan blev väldigt pigg, men annars gick det super. De fick avsluta med att hoppa 5,5an på cirkus 50 cm :)
 
När Hedda red för mig på nyårsdagen så kom vi fram till att hon inte hade några magmuskler. Dessutom rider hon gärna på lite för långa tyglar. Så vi kom överens om att varje gång jag fick säga åt henne att korta tygeln så skulle hon göra 10 situps på kvällen. 40 fick vi ihop under den lektionen. 
Under dagens lektion så sa Hedda att hon gjort 40 situps varje kväll, och även hennes mamma. Så då kände jag att jag inte kunde låta bli att anta utmaningen! 40 situps varje kväll - dag ett avklarat! 
 
Efter lektionen promenerade jag, mamma och Kennie hem igen och sen gav jag mig ut på en pw i det härliga vädret. 1,2 mil blev det (till och från stallet borträknat). 
Imorgon väntar en arbetsdag som vanligt. Vi ska även få bästa praktikanten - Fritte! Senare på kvällen när jag slutat jobba ska Frida och jag ut på en måndagsprommis. När vi gick i trean på gymnasiet så sågs vi varje måndagskväll och gick en pw tillsammans. Det var vår tid att prata ikapp allt som hänt sedan vi sågs senast (vilket brukade vara bara någon eller några dagar tidigare). Men trots att vi ändå sågs ganska ofta så hade vi alltid en miljon saker att prata om. Första halvan av pwn pratade jag, och så helt automatiskt så bytte vi talare i Hässelby strand där det var precis halva rundan! Saknar ändå dom tiderna lite :)
 
Nu ska jag invänta middag och göra lite av en plan för veckan. Det blir en ganska skön vecka eftersom jag är ledig både tisdag och onsdag. Dock ska jag döma märkestagning och Lc på tisdag, jobba lördag och på söndag har vi sista omgången för höstterminen för projektet! Vi lyckades inte klämma in någon gång i december så det får bli nu istället. 
 
 

Så var det nytt år

Jobbade ju hela dagen igår med Lollo och vi var faen grymma. Kvart över tolv var stallet helt färdigt och då hade vi ändå haft lite kaos också med allt folk. Efter lunch red vi lite och jag red på Gode. Han är rätt stor, men när han kommer igång så blir han himla trevlig! Red ju honom precis när han kom och då var det två varv i trav åt varje håll typ, så hann ju inte direkt få någon känsla för hur han var. Men ja, trevlig var han verkligen! 
 
Firade in det nyaåret igår tillsammans med två av mina finaste vänner. Vi åt en supergod middag, pratade massor och åkte in till stan och tittade på tolvslaget därifrån. Åkte tillbaka hem till Erkan där det bjöds på choklad, chips och kortspel. Haha hur mysigt som helst. Dock insåg Ellen och jag att det inte gick någon buss hem och taxi gick ju inte att få tag på.. Så det blev en promenad hem och jag landade innanför dörren vid fem imorse. Ett litet problem är ju bara att jag helt enkelt inte kan sova längre än till 10.. Vet en som kommer vara trött ikväll..! Men det är det värt. 
 
Nu ska jag och mamma ta en promenad med Kennie till hby strand för att hämta min bil som jag lämnade där igår. Lite senare i eftermiddag ska jag till stallet och ha lektion för Hedda, och i övrigt tänkte jag inte göra så många knop idag. 
 
Två bilder från igår!
 

RSS 2.0