Shopping

Mamma och jag drog en repa in till stan idag och passade då på att gå till Hööks på Kungsgatan. Min vän Therese jobbar där så det var väldigt roligt att träffa henne igen också!
Hur som så var vi där för att köpa ett par benskydd till Roy som han kan ha på sitt nya jobb. Han får ju skav av typ alla sorters skydd, så det blev ett par luddiga damasker. Jag har ju en miljon par skydd sedan innan som han skulle kunna ha, men de flesta är vita (=jag måste tvätta varannan dag..) eller så får han skav av dem. Men nu har han iaf några par han kan varva mellan så han inte hinner få skav!
Ett skärp som jag har spanat på länge fick även följa med hem.


Ovisade bilder

Hehe laddade ur min kamera idag för första gången på över ett år.. Så flitig har jag varit med den det senaste året. Trodde dock bara det var Falsterbo-bilder på minneskortet, men där hade jag fel! Hittade bilder både från en av de två tävlingar jag red förra hösten, men också från ett ridpass i vintras. Dessutom knäppte ju mamma några bilder idag (med betoning på några.. närmre bestämt hela sjutton stycken! ;)) som jag tänkte dela med mig av. Dock har jag inget photoshop längre efter att pappa bytte ut vår gamla dator, så jag kan inte förminska bilderna. Med andra ord så kommer det ta år och dar att ladda upp dem, plus att ett par bilder behöver ljusas upp lite. Så ni får vänta lite på dem, men självklart bjuder jag på några så länge!
 

Quite Delight, ponnykärlek

 
 
Lite kär ska jag säga att jag är i den här gulliga ponnyn! 
Okej, han är inte ponny på riktigt men han beter sig i många fall som en :)

Bästa traktorn!

Black Beauty inledde dagens pass med att vara ett riktigt ök.. Så får man inet säga om sin häst, men idag var han inte rolig. Mamma travade bommar med honom igår, och även om han tycker det är kalasroligt att lattja runt, så är han inte rolig att rida dagen efter om han inte har kommit loss ordentligt i kroppen, vilket jag inte tror att mamma la allt fokus på igår. Då var det nog snarare så att han kulle tycka det var roligt, vilket också såklart är viktigt för honom! 
Hur som, jag tog hjälp av gramanen eftersom han var så jädra stark, men plockade av den efter uppvärmningen eftersom den inte behövdes då längre. Dock är han ju inte så stark ännu efter den långa vilan, så jag kan ju inte kräva att han ska komma upp sig ordentligt i formen utan han får jobba i en något lägre form hela passet. 
Vi busade lite med byten i var tredje och vartannat! Han tycker det är så himla roligt och vet verkligen när han gör rätt! Då frustar han och skakar på huvudet. Gullis. 
 
Ska se om jag kan få med mig mamma och kameran till stallet imorgon. Förutsatt att vädret tillåter att vi är på utebanan förstås.
 
Såhär kul är det att stå still och bli fotograferad..
 
Men jag är ganska gullig ändå när jag väl står still, även om jag får skämmas över hur min pilot ser ut...!
 

<3


Köpa ny häst?

Fck en fråga om jag skulle köpa någon ny häst nu efter Roy, och svaret är nej - i alla fall inte jut nu. 
Som jag har skrivit innan så har jag inte riktigt råd att stå med en häst helt själv - vilket jag, om jag nu ska ha en häst själv, vill kunna göra. Jag vill inte vara beroende av mina föräldrar, även om jag är dem evigt tacksam för att de vill hjälp mig så pass mycket. Och även om de skulle fortsätta betala en del den dagen jag väl köper en ny häst, så ska varken de eller jag känna att det är ett behov för att hästen ska få mat.
Ett alternativ är ju att jag och mamma köper en häst tillsammans som vi delar på. Men kravet då är ju att det är en häst som passar oss båda, både storleksmässigt och ridmässigt vilket kan bli ganska svårt. Jag kan ju förvisso ha en mindre häst än Royne eftersom jag inte är så lång, men det är ridmässigt som nog kommer vara det störst problemet. Vi har ingen gigantisk budget att röra oss med. Man kan alltid försöka sig på att hitta en oslipad diamant, men problemet är att jag vill ha en ferrari medan mamma vill ha en volvo. Vi har helt olika syn på vad som är en bra häst. Jag vill ha en som rör sig åtminstone lite grann, lätt i kroppen (behöver för den delen inte vara nätt!) och ha ett stabilt psyke. Det enda som stämmer in på mammas drömhäst är väl det stbila psyket, men annars söker hon en Dandy-modell som inte rör sig särskilt mycket, det är viktigare att den är "byggd på tygeln". 
 
Ni förstås kanske att detta inte skulle bli någon enkel match, även om vi faktiskt redan nu funderar över saken. 
Men som svar på frågan så - nej, just nu bli det ingen ny häst. Jag ska rida lektion på vby en dag i veckan och så ska jag hjälpa Louise med QD när hon behöver hjälp. Jag kommer säkert sakna ihjäl mig efter en egen häst, men jag måste få tillbka det där suget som inte riktigt har funnits det senaste halvåret! 
Trots allt så har jag ju haft egen häst sedan jag var 12, alltså i åtta år! 
 
Först ut - lilla Joy som vi köpte när jag var 12.
 
När jag var 15 köptes världens bästa Dandy<3
 
Sommaren när jag var 18 fick jag låna Frida av Annelie och Hannah.
 
I samma veva som jag lämnade tillbaka Frida så köpte vi Roy
 
Jag är otroligt glad över att jag har fått ha fyra så fina hästar. Fyra hästar som alla har varit speciella på sitt sätt! 

Det går bra nu..

Eller inte.. 
Min sjukstatistik den här våren/somaren har varit väldigt hög. Började ju med en bruten fot i april, vilket har tagit enda till nu att den ska läka (åtminstone inte göra jätteont). När den väl var läkt så åker jga ju på världens magsmärta som slutar med ambulansfärd och sjukhusbesök i turkiet. Hemma igen och skulle rida för första gången på en vecka igår. Galet peppad, men vad händer när jag sadlar? Jomen jag får en nackspärr from hell! 
På riktigt alltså, vad är det för jäkla fel på min kropp?! 
Det värsta är att varje gång jag har tänkt att jag verkligen ska köra igång med träningen på allvar, så händer det något. Dagen innan jag bröt foten så var jag ute och sprang och betämde mig för att jag till sommaren skulle kunna springa milen. Det sket sig ju. 
Samma dag som jag blev sjuk i turkiet så hade jag tränat två pass på gymet och var aspeppad på att köra på nu. Och när jag gick upp igår morse så bestämde jag mig för att jag skulle ut och springa när jag kom hem från stallet.. 
Nu är dock nacken bättre, efter x antal alvedon, ipren och voltaren.
 
Jag ska nu fortsätta tycka lite synd om mig själv, trycka i mig lite mer alvedon och hålla tummarna för att jag kan rida imorgon! 
 
 
 

Hola Amigos!

Hemma igen, Turkiet var awesome men det är altid skönt att komma hem! 
Bortsett från en liten ambulansfärd till sjukhuset i Bodrum så var resan fantastisk. Varmt och soligt varje dag, tror jag såg ett enda moln på en hel vecka.. Nu kommer en sån där vecka i mitt liv då jag inte riktigt vet vad jag ska hitta på. Jag börjar ju jobba 6 augusti, så fram tills dess är jag ledig. Ska väl häng en del i stallet hos min fina häst, men också försöka träffa lite vänner och även hinna träna en del. 
Jag var ganska flitig med tränandet under de första dagarna i Turkiet (det fanns ett gym på hotellet), men efter min lilla sjukdom så blev det inte så mycket mer. Dock känns foten helt bra nu efter att den fått vila ordentligt nu i en vecka. 
 
Idga har jag faktiskt inte gjort många knop. Mamma och jag åkte till stallet på förmiddagen och hämtade hem lilla Kentucky som har varit med Clara hela veckan! Vi tog även en prommis med Royne, Kennie och Vilja runt söderbergs. Ska tillbaka till stallet om en stnd och gå en sväng till med honom och natta. Det blir helvila idag eftersom varken jag eller mamma riktigt hade någon ork att rida. Vi kom hem vid tre i natt, och jag somnade inte fören typ vid 5. 
However, imorgon ska han få gå ett pass iaf! Jag har fått bra med update av Frida att han har skött sig och mått bra :)
 
Får bli lite Instagrambilder från Turkish! 
 

En helt annan vändning! #2

I vintras började jag fundera på att sälja Royne eftersom jag inte riktigt hade råd att behålla honom. Mamma och pappa har varit världens bästa föräldrar och hjälpt mig otroligt mycket ekonomiskt och skulle säkert fortsätta om jag hade velat satsa, men jag vill någon gång lära mig stå på egna ben och klara mig själv. Jag vill kunna flytta hemifrån och inse att jag faktiskt är 20 år, har ett heltidsjobb och egentligen borde klara mig själv. 
Hur som, redan när jag började fundera i de banorna så kom jag fram till att jag nog inte skulle tycka det var värt att jobba kvar hos Emma när jag inte hade någon egen häst. Jag tror att det är skillnad om man börjar jobba utan häst redan från start, man går in med en helt annan inställning av vad man ska få ut av jobbet och varför man väljer att ta det. Jag ville ju jobba hos Emma för att lära mig mer och utvecklas som ryttare tillsammans med min häst. 
 
För faktum är att det är ett otroligt slitigt jobb och är, precis som alla andra hästjobb, ganska dåligt betalt. Men det visste jag ju när jag började så det är ju egentligen inte därför som jag slutar! 
 
När jag var hemma med min trasiga fot så kom det upp ett erbjudande från Vällingby. Två ur personalen skulle sluta och de sökte ny personal. Jag kände att jag inte kunde tacka nej! Vällingby är ridskolan där jag växt upp, där jag spenderat så många år av mitt liv. Det kändes som att jag skulle få komma hem! 
 
Jag har jobbat hos Emma i tre år nu - 2 år på helger och lov och ett år på heltid. Jag kan det där nu och känner att jag behöver en ny utmaning. På vällingby innebär jobbet att jag devis kommer vara i stallet, men också ha lite lektioner. Jag kommer ha möjlighet att, genom klubben, gå utbildningar och kurser. Det som också lockade var att det faktiskt är ett "8-17 jobb" (har inte sett mitt schema än men det finns en risk att jag vissa dagar slutar tidigare och andra dagar senare, men 40h/vecka). Jag är 20 år men har aldrig fått chansen att leva ett 20-årsliv efter gymnasiet. Jag har jobbat måndag-lördag och på söndagen legat däckad i sängen för att jag varit så trött. Jag vill hinna träffa mina vänner, hinna göra saker! Tar man ett jobb som hästskötare så vfår man välja bort såna saker, och det var ju ett medvetet val jag gjorde för lite mer än ett år sedan. Men nu saknar jag att få vara människa också! 
 
Jag är nöjd över mitt val att byta jobb, även om det känns jättetråkigt att behöva lämna Hogsta, Mellanstallet, Emma och alla hästar och hästägare! Jag kommer verkligen att sakna dem jättemycket! Men som sagt, någon gång måste man gå vidare och nu är denn gången kommen. 
 
Idag har jag jobbat min sista dag hos Emma.. Dock har jag lovat att hjälpa till lite ibland när det behövs! Kommer ju inte kunna hålla ig borta därifrån. Har dessutom lovat att hjälpa Louise lite med QD någon eller några dagar i veckan! 
 
Jag har haft ett fantastiskt roligt, lärorikt och spännande år hos Emma. Jag har fått vara en del av ett häftigt team. Jag har fått se så mycket hästar och så mycket dressyr varje dag, allt från gröna unghästar till Grand Prix hästar och pensionerade OS-hästar. 
Att ha fått vara en del av det här häftiga teamet har verkligen varit... häftigt! Jag har fått se saker backstage, sånt som jag aldrig trodde att jag skulle få se. Jag kommer verkligen sakna det! 
 
 

En helt annan vändning!

Som ni har märkt så har jag under de sista månaderna knappt nämnt något om Roy. Ni vet att han var hos veterinär-Silvana i början av april, och att det inte var någon god prognos då, men sen blev det tyst om honom här (förvisso ganska tyst öht..).
Så här ligger det till - han har artros i hovlederna på båda fram, spatt i båda haserna (och en ganska "grov" sådan, eller vad man nu ska säga) och ont i ryggen. Det är det sistnämnda som är det största problemet. Artrosen och spatten är vad det är, men ryggen är sekundär till haserna. Han avbelastar haserna, och får då ont i ryggen istället. Hur vi än har vridit och vänt på det hela, olika träning, vila osv, så blir inte ryggen bättre. Eller rättare sagt - den blir inte tillräckligt bra för att han ska kunna tränas igen. Han skulle troligtvis kunna lalla runt, gå som promenadhäst eller kanske tränas väldigt lätt - men det är ju inte vad jag vill. Jag kan inte stå och betala den skyhöga stallhyran på Hogsta för att luffa runt i skogen, det går liksom inte ihop rent ekonomiskt för mig. Ska jag lägga ut de pengarna varje månad (vilket är typ 80% av min månadslön...), så ska det vara för att kunna satsa lite åtminstone och annars är det för mig inte värt det. 
 
Silvana gav oss två alternativ - Sälja som promenadhäst eller ta bort honom. Det klart att det kändes "dumt" att ta bort honom när han kanske skulle funka för lättare ridning, men vi vågade inte riktigt chansa. Vi vill inte sälja en häst som ridhäst, med vetskapen att det kanske inte kommer funka. De flesta av er vet ju hur det gick för Dandy, så därför gick promenadhäst fetbort på en gång! 
 
Vårat beslut blev alltså att döma ut honom. Allt detta skedde medan jag var sjukskriven och jag hade all tid i världen att tänka igenom mina beslut. Men tydligen hade jag inte tänkt igenom allt riktigt ordentligt ändå..
För några veckor sedan var vi i kontakt med veterinär och försäkringsbolag, och allt var väl egentligen spikat och klart. Men jag kände att vi, av flera olika anledningar, var tvugna att hitta en annan lösning. Svarten var inte klar med sitt liv här, han är trots allt bara 12 år. 
Jag och mamma var ute på promenad med Kennie och pratade lite om mina gamla ponnyer, som faktiskt allihopa gick på ridskola när de hade tävlat färdigt. Och allihopa mådde otroligt bra under den tiden de gick/går där (Frida och Dandy jobbar ju fortfarande som ridskolehästar, medan Joy såldes tillbaka till sin gamla ägare efter 2-3 år pga att hon var så gammal).
Det var då det slog mig - varför inte testa att låta honom jobba på Vällingby ridskola?! Jag var lite tveksam till om Annie och Lollo skulle vilja ta sig an honom som ridskolehäst, om de skulle tycka att hans skador och hyss skulle bli för mycket problem, men de tog emot förslaget med öppna armar
 
Efter den långa vilan har mamma nu satt igång honom igen (jag har också ridit lite grann, men mamma har haft huvudansvaret för honom), och han har funkat jättebra när han inte har pressats så hårt. 
 
Ni kanske tycker jag är dum i huvudet, men so what? Jag är villig att ge det en chans och jag tror på det här. Jag litar på Annie och Lollo till 100% och jag vet att de inte skulle utsätta honom för något som han inte klarar av. Och skulle det skita sig, han är dum eller får ont, ja då får vi hitta en annan lösning. Men det är ett senare problem. Ridskola klingar väldigt dåligt i mångas öron, men faktum är ju att alla mina ponnyer har mått så otroligt bra när de har jobbat där. Med tanke på både artrosen och spatten hos Roy, så kommer han troligen må bra av att röra på sig två timmar om dagen. 
 
De flesta jag har berättat det här för har ställt frågan om vi har tänkt triangelmärka för att få ut försäkringspengarna, men jag har sagt fetnej till det! Han är så "lågt" försäkrad (i jämförelse med vad man får betala för en ny häst), så det är liksom inga pengar i sammanhanget. Min förhoppning är att någon ska vilja tävla honom i lättare klasser, för upp till LA är han verkligen en klippa - de rörelserna gör han i sömnen. Och funkar han, så är han en klippa för eleverna att få lära sig på eftersom han kan allt. Gör piloten rätt så byter han säkert ner till vartannat, han gör piruetter, kan passage och lite piaff. 
 
För mig är det här det absolut bästa alternativet, och jag är otroligt glad att Annie och Lollo ville ha honom! Och det bästa av allat - jag kommer kunna hålla koll på honom..!
 
 

Bolli bolli

Snabbupdate var det här ja.. Jobbar på som vanligt. Imorse racermockade jag stallet och sen red jag och Moa ut på Qd och Fiffi innan 10-intaget. Gjorde iordning några hästar till Emma och sen skrittade vi ut på Qui och Valdemar Viking (aka Vladimir), och innan vi sedan började natta hästarna så blev det tårtkalas! Awesome! 
 
Nu ska jag packa lite mer, för på fredag åker jag och mina päron till Turkeeeeey :D 
Frida ska passa (och trimma) Royni, Clara tar hand om Kennie och bror är hemma och vaktar huset. Jag kan med andra ord ägna en hel vecka åt att bara slappna av när jag vet att mina fina djur är i så goda händer!
 
Imorgon jobbar jag från 12, men jag ska rida lektion på QD innan det. Antagligen ska jag ida Roynis också om jag hinner, annars får han vila imorgon och ridas på fredag. Men jag är ju himla sugen.. Så jag får nog se till att hinna imorgon :) 
 
Väskan packa inte sig själv.. På återseende imorgon, och då kan jag lova att ni ska få veta vad som väntar min Black Beauty!!
 
 
På riktigt världens absolut sötaste!! 
 

Bästa bäst Falsterbo!

Så var vi hemma från Falsterbo igen. Vår lilla weekend gick alldeles för fort och jag hade ingen lust att åka hem igår! 
Jag har haft det sjukt jäkla bra, vädret har varit fantastiskt och jag har fått dela den här veckan med tre fantastiskt fina vänner! Frida kunde ju tyvärr inte följa med eftersom hon jobbade, så Carros kompis Therese (som jag nu faktiskt kan kalla vår kompis Therese ;) ) fick vara stand in. Det gjorde hon nog så bra, och fick äran att tillhöra Fab 5! Skämt och sido, det var otroligt roligt att Tessan ville följa med oss.
 
Tittat på fina hästar och shoppat har jag såklart gjort, och för första gången kört hela vägen ner till Skåne. 
Nu jobbar jag fyra dagar (tre dagar kvar) sen åker jag en vekca till Turkiet med mina päron. Ska bli så jäkla gött! 
Idag har jag hunnit jobba och rida lite på fin fina Queen. Tänkte rida på min egna häst någon dag också. Torsdag kanske. 
 
Inlägget om Royni kommer. På torsdag, promise! 
 
Sålänge bjuder jag på tre bilder från Falsterbo.
 

 

Snabbupdate

Igår var vi på tävling större delen av dagen med Fanelia som startade en St George. Hon skötte sig superbra på banan och var verkligen fin, men för första gången så fick vi faktiskt bli lite sura på domarna. En av domarna höll med oss om att det var bra och belönade med 68% (de låg lite lågt överlag), en domare gav 65% och den tredje tyckte det var SKIT och gav 61%?! Hur är det ens möjligt att ligga på nästan 70% av en domare och nästan 60% av en domare, i samma ritt? Jaja, nya tag och vi var ju glada över att Fanelia var så fin!
 
När vi kom hem red jag lektion på QD för Emma. Han skötte sig faktiskt bra. Inte riktigt lika bra som häromdagen, men han vilade igår så det är ju inte så konstigt att han blir lite stel och stark då. Hans stora problem är ju att han blir tung i handen, men det handlar ju om att han måste stärka sig och han börjar komma en god bit på vägen nu! 
Jag gillar verkligen den hästen, han har så lätt för sig och när han väl stärker sig så kommer han bli en riktig pärla! 
 
Nu ska jag strax åka till stallet och rida QD. Han ska få jogga ett lite lätt pass innan han ska på sommarcheck hos Silvana som kommer upp idag. Sen ska jag skynda iväg och handla lite grejer inför Falsterbo (det bestämdes ju lite hastigt och lustigt, så jag är inte riktigt förberedd och jobbar både måndag och tisdag hehe..) innan jag ska var tillbaka i stallet vid 13 för att jobba 13-20!
 
Emma filmade QD lite igår för att skicka till hans ägare Louise, så jag printade en bild ur filmen. Ska se om jag kan få upp en kort liten film här senare ikväll!
 

Falsterbo babyyyyy!

Spikat och klart - nästa onsdag tar jag mitt pick och pack och åker till Falsterbo med fina vänner! 
Jag hade egentligen inte tänkt åka eftersom jag inte hade råd. Sen hade vi inget boende och bla bla bla. Men nu så, pengarna är sparade och boendet är kirrat.
 
Det blir nästan hela Fyran som åker. Tyvärr kunde inte Frida åka eftersom hon jobbar då, så istället fick vi med oss Therese! 
Nu taggar vi gärnet och hoppas på fint väder! 
 

Tisdag-onsdag

Igår började jag ju vid 12, så jag red både Royne och QD innan det. Royne fick börja med en sväng i skogen eftersom han blev så himla pigg och glad av det i måndags. Sen red jag lite på hoppbanan, dock bara i skritt och galopp eftersom min elaka fot gjorde för ont för att jag skulle kunna rida lätt. :(
 
QD fick sig ett pass ut i skogen. Han bråkade lite precis i början, men sen var han supersäll! 
 
Idag har mamma tagit hand om Royne och han fick gå på en liten promenad. Även om han inte tränas hårt de andra dagarna så tror jag att han mår bra av att få en vilodag ändå. 
QD red jag på lektion för Emma. I början var han lite stark i handen, men sen blev han faktiskt fin. Det jag tycker har varit svårt med honom är att jag inte riktigt vet hur han är i formen. För lång, för kort, för låg eller för hög? Eftersom jag inte har ridit i ridhuset en enda dag så har jag ju inte kunnat se heller. Emma tyckte att han var bra i formen, så jag får ju förlita mig på det. I jämförelse med Royne så är det så lite hals att runda ihop. Alltså när jag kortar upp tyglarna på Roy så behöver halsen korta sig en halvmeter, till skillnad från QD som har så kort hals och känslan är att man kortar den en halv cm. Tror ni förstår vad jag menar. 
Vi jobbade mycket med galoppen. Han håller på och lär sig byten, och gör det mer än gärna själv.. Så först gjorde vi några byten, där de från vänster till höger blev bra, men när han började byta själv så red jag bara förvänd galopp. Avslutade med travarbete och han kändes himla fin då faktiskt! 
Eventuellt ska jag rida lektion igen på lördag. Ska se om jag kan få mamma att filma lite då :) 
 
Imorgon är det jobbelijobb som vanligt. Sa ju att jag skulle jobba 11 dagar på rad. 11 dagar blev 14 dagar ;) Dock jobbar jag typ 14-20 på söndag, så det är inte så jobbigt och sen är jag ledig fem dagar! 
 
Förövrigt så hade jag tvättdag idag. Det är iprincip bara jag som tvättar i vårt stall, så när jag väl får tummen ur så kan jag tvätta hur mycket som helst. Hittills har jag aldrig förstört något, förens idag.. Tvättade alla hagskydd plus ett sadelgjordsludd. Luddet var blått och de flesta skydden var svarta och vita. Har aldrig varit några problem med det. Förens idag.. 
Babyblue är det nya vitt.. Tur att jag inte gjorde en Clara och färgade 3000kronors skydden! 
 
 

Tiden går för fort

Fan vad jag tjatar om att jag inte hinner med något och att tiden går alldeles för fort, men det är ju så! 
Eller ja, egentligen inte.. Jag hinner med sjukt mycket just nu, men jag prioriterar bort vissa saker (typ den här stackars lilla bloggen..). 
Jaja, sluttjatat om det.
 
Förra veckan inleddes med ett kul pass på QD. Var så länge sen jag red honom och det har verkligen hänt mycket sedan dess! Men bananas vad svårt det är.. En eloge til Louise som lyckas lotsa runt honom så bra på tävling! Därefter åkte jag och bästa fyran till Fridas landställe i typ Sandviken. Ett supermysigt dygn med god mat, bad och massa snack. Världens finaste vänner, det är ni <3
 
Var alltså ledig både måndag till tisdag och jobbade sen onsdag-söndag. 
Helgen bjöd på tävling lördag och söndag. I lördags åkte Emma och EE till Överby med Vladi medan jag och Moa var kvar i stallet och gjorde iordning de andra två. Vladimir var en stjärna och placerade sig på en andraplats i sin första tävling på ett år! Superstar! 
När de kom hem igen så lastade vi snabbt bara om och så skulle jag och EE åka med Qui. När vi kom till Nockebybron så var det broöppning, inga konstigheter. Men när vi suttit där i 10-15 minuter började vi ana att något var på tok.. Mycket riktigt - bron var trasig och kunde inte stängas ordentligt.. En timme satt vi där med världens snällaste Qui i bussen innan vi insåg att vi inte skulle hinna till deras start. Då vände vi och åkte hem igen. Vad är oddsen för det liksom?
 
Fanelia skulle ha startat först i sin klass, men tävlingsledningen var supersnälla och lät henne starta i pausen istället. Så när bron väl hade öppnat igen (TVÅ timmar efter att den hade fastnat) skickade vi in Fanelia och åkte. 45 minuter innan Emmas starttid var vi på plats! Kastade på stackars Fanelia alla grejer och in på framridningen. Det är tur att Fanelia inte är särskilt brydd över saker och ting och inte behöver en timmes framridning ;) På banan såg Fanelia ut som "Okej Morsan, nu kör vi!" och så la hon i turbon. 
Vi konstaterade efteråt att vi aldrig hade varit så kort tid på en tävlingsplats. Tillbaka i stallet igen vid 21.30 och åkte därifrån 22.30. Helt klart nytt rekord i antalet jobbade timmar på ett dygn - 16,5 timmar. Det är tur att jag har världens roligaste jobb, annars hade jag inte sått ut med att jobba så många timmar! 
 
Gårdagen startade bra genom att vi faktiskt kom fram till tävlingsplatsen med Qui (eller Chi som speakern kallade henne :) Och för er som fortfarande undrar hur det uttalad så är det Ki ). De skötte sig bra och placerade sig på en andraplats i MsvB4! 
Sist ut för helgen var Fanelia igen. Behöver jag säga att jag fick lite panik när det var broöppning när vi kom till Nockebybron?! Tack och lov så kunde den stängas också. Fanelia var lite tittig inne på banan (vart kom det ifrån liksom? Fanelia som alltid är så stencool och orädd på banan), så det blev inte deras bästa ritt. Men 66% och en sjätteplacering är en bra lägstanivå! 
 
Idag har jag jobbat som vanligt. Jobbar till på lördag, alltså 11 dagar på rad. Som sagt är det tur att jag gillar mitt jobb :)
Avslutade dagen med att rida ut i skogen på min svarta pärla! Han tyckte det var fruktanvärt kul.. Vet inte riktigt om vi delade den åsikten hela tiden men han sa bara "håll i dig matte så sköter jag resten!" . Det gjorde han förvisso, men det var inte självklart hela tiden. Han är för rolig den hästen faktiskt. Efteråt fick han sig ett ordentligt bad eftersom han var så otroligt skitig.. Så blir det ju när han går ut i hagen varje dag utan täcke, trots att han ryktas ordentligt. 
 
Imorgon börjar jag kl 12. Ska bli såå skönt med lite sovmorgon. Kommer ju säkert vakna och vara pigg vid 6 ändå.. Ska rida QD innan jobbet också. Han kanske får sig en tur ut i skogen. Emma red idag och jag ska rida lektion på onsdag, så det blir nog bra så.
 
 Och så senaste dagarna på Instagram
På g till Sandviken med fyran!
Broöppning
Fina lilla Qui

RSS 2.0