Regn, regn och ännu mera regn..

Det började regna när jag släppte ut hästarna vid halv 7 imorse, och sedan dess har det regnat NON STOP! Och det är inte så att det stundtals bara har droppat lite, nej det har verkligen vräkt ner hela dagen! 
 
Jag longerade Laban på dressyrbanan i spöregnet på förmiddagen. Han var riktigt duktig, även om han inte riktigt uppskattade regnet och att det var lite tungt underlag.. Men han fick kämpa på i 20 minuter innan han fick gå in och värma sig i stallet igen. 
 
Royne red jag ett kort joggingpass på nu ikväll. Han känns inte helt bra och jag ska ringa Chris på måndag och försöka få en tid snarast. Vill inte att det ska hinna gå tre veckor av onödig vila den här gången också..! 
jag ska iaf jogga Royne över helgen, väldigt lätt och kravlöst bara för att han ska få röra på sig. 
 
Imorgon jobbar jag halvdag och börjar alltså vid 12. Men jag ska rida båda hästarna innan (för att slippa vara kvar halva natten som alla andra dagar..), så jag tänkte vara i stallet redan vid 9. 
 

30/8 2012

Började jobba 8.30 imorse, men jag var ändå i stallet vid strax efter 7 för att rida Laban innan jobbet. 
Labis fick skritta ut en sväng först och sen gick vi in i ridhuset och joggade 10 minuter. Han känndes mycket bättre idag än igår redan från början, och överlag så tycker jag att han söker ett stöd på bettet bttre nu än när jag red honom i somras. Det handlar nog mest om att jag har börjat förstå honom lite bättre, men det kommer ju underlätta betydligt i träningen om en sån sak "sköter sig självt"!
 
Royne fick vila idag också. Benet har sett helt okej ut i två dagar nu (har gjort det efter att han har vilat tidigare dagar också..), så är det fortfarande fint imrgon så tänkte jag prova att jogga honom en kortis. Laban ska longeras på förmiddagen. Han har fått order av veterinär att vara utan ryttare ungefär tre dagar i veckan, så efter två dagars jogging så blir det bra med lite longering imorgon! 
 
Jag planerade faktiskt att gå och lägga mig strax. Känner spontant att något liv är det sista jag har just nu ;) Men efter fyra tidiga morgonar och tanken på att jag ska upp 4.45 imorgon gör mig väldigt trött.. 
 

29/8 2012

Royne har fått vila idag och bara gå på en promenad. Oavsett vad det är som ställer till det för honom just nu så behöver artrosen röra sig så mycket som möjligt. Så han fick skritta en sväng på kvällen och sen tog jag honom ett par varv på lina åt varje håll för att få se honom från marken. 
Såhär ser våra dagar ut just nu och troligtvis en tid framöver.. Jag ska helt enkelt inte ha häst..!
 
Laban red jag en kortis på i ridhuset. Han känndes lite konstig först i vänstervarvet, men han är nog bara lite stel flr efter något varv så känndes han helt som vanligt! Han är så himla energisk och härlig att rida, och jag är så glad över att jag ska få rida honom i fyra månader! 
Tur att jag har lille Laban att trimma i fyra månader istället! Kunde inte ha kommit lägligare!
 
Imorgon väntar jobb som vanligt, Royne ska nog få jogga lite lätt och Laban ska joggas i ridhuset igen. 
 
 

Lite medvind, tack!

Det där med att ha två hästar att rida hela den här hösten känns ganska långt bort just nu. 
Laban fick ok av veterinären att sättas igång idag (Jos var inne med honom precis innan hon åkte för att checka och göra en liten "rundsmörjning", därav vilan), vilket kom otroligt lägligt.
Royne är nämligen inte på topp just nu.. Vet inte riktigt vad jag tror det handlar om, men vi testar veckan ut och sen får vi se vad som händer. 
Vore ju trevligt om man kunde ha lite medvind med hästeriet någon gång liksom.. 
Nu tänker jag sova bort alla funderingar och tankar, och laddar inför en jobbdag imorgon också! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

27/8 2012

Jobbade som vanligt och red en sväng på Laban vid 11-tiden. Visste att det skulle vara programträning i ridhuset från 12, så jag t'nkte hinna rida innan. Men då hade de tidigarelagt träningen till 11, och ridhuset var ju därmed avstängt.. Så Laban och jag skrittade ut en sväng först och sen försökte jag mig på att jogga fem minuter på hoppbanan.. lättare sagt än gjort! Han var helknäpp och vi kunde inte trava mer än två meter utan att han flög i luften.. haha galenpanna! Det är inte lätt att vara piggelin när det dessutom är kallt och blåsigt.
 
Senare under dagen red jag ut en sävng på en väldigt pigg Queen. Hon vilade igår, så unghästenergin visade sig tydligt idag ;) Men hon är ju trots allt bara fem år gammal, vilket man lätt glömmer då hon är så otroligt snäll! 
 
På kvällen red jag lektion för Emma på Royne. Han vilade ju också igår, vilket märktes tydligt. Han var inte alls med mig i början, och det tog längre tid än vanligt att värma honom. Han blev väldigt fin tillslut, men det var det där lilla problemet med vänsterbogen som inte riktigt ville ge med sig.. Vilket på sätt och vis känndes lite konstigt då han var så otroligt fin i handen, bra i formen och travade superbra.
 
Imorgon börjar jag egentligen 8.30, men eftersom jag ska med Kennie på valpkurs på kvällen och jag har ingen större lust att rida vid 8 på kvällen, så får jag helt enkelt vara där och rida på morgonen innan jobbet! ;)
 

25-26/8 2012

Det där med tid som inte räcker till är nog mitt största I-landsproblem just nu! 
 
Igår var Frida med mig i stallet, och fick äran att rida lite på min fina Royal. Jag vrmde upp honom lite först, och även om han inte känndes så fantastisk som i fredags så var det ändå helt okej. Red på träns och graman och jobbade bara för att få honom loss.
efter en stund fick Frida hoppa upp och rida lite. Det såg väldigt bra ut och min pärla gjorde som vanligt allt han kunde för att göra piloten nöjd! Jag tror nog att Frida tyckte det var jobbigare än väntat hehe! Men han är verkligen stor att rida på, och framförallt väldigt lång och svår att sitta ner i traven på. 
Det är väldigt nyttigt att se någon annan rida ens häst, och framförallt att se någon som är på ungefär samma nivå rida ens häst! Både Emma och Nina kan ju få min häst att göra precis vad de vill, en det kan inte jag. Och att då få se Frida rida honom (som dessutom rider ganska likt mig då vi är skolade likadant i grunden av Annie) var jättenyttigt! 
Frida skrittade ut en sväng medan jag tog in Laban och började göra iordning honom.
 
Labis fick först skritta ut en sävng md Clara och Qui, och sen gick vi in i ridhuset för att trava några varv. Han känndes fräsch och var väldigt pigg och framåt! Tror att någon har saknat att få jobba lite efter två veckors vila! jag ställde ju inga krav på honom, mer än att han inte bara skulle springa ifrån mig ;)
 
Idag har alla hästar på jobbet haft vilodag, inklusive mina. Royne fick nöja sig med att bara gå i hage och Laban gick på långpromenad med Josephines föräldrar. Jag klarade mig undan regnet större delen av dagen, bortsett frå när Helge skulle gå på prommis.. När jag kommer till Ensta börjar regnet vräka ner.. Så vi tog en genväg genom skogen, vilket inte var det smartaste eftersom det var väldigt lerigt. Men vi kom tillbaka tillslut, om än lite väl blöta och leriga. 
 
För övrigt så är jag sjukt trött nu, så sängen kallar! Imorgon jobbar jag som vanligt och sen ska Labis få jogga en sväng i ridhuset och Royne ska förhoppingsvis gå lektion för Emma! Nu är det bara en vecka kvar till tävling..! 
 
Frida och Royal!

Om jag hade haft en tusenlapp över..

så hade detta täcke definitivt varit mitt! 
Fleecetäcke Royal Style från SchockemöhleFleecetäcke Royal Style från Schockemöhle
 
Det kom en ny häst till oss tidigare i veckan. Han heter Tage och är stolt ägare till detta smått fantastiska fleecetäcke! Det kommer från Schockemöhles senaste kollektion "Royal Style 2012" - och bara själva namnet gör ju att min pärla förtjänar täcket! Tyvärr så finns inte just ordet "fleecetäcke" med i min budget för närmsta tiden, och framförallt inte om det går loss på 1190:-. Men om det finns någon annan där ute i cybervärlden som gärna skulle vilja ha ett så går det att köpa hos Cheval Ridsport.

24/8 2012 Världens bästa Roynis!

Åh jag har ju verkligen världshistoriens allra bästa häst. 
Igår var han ju riktigt fin, och idag var han, om möjligt, ännu finare! 
Jag red lektion för Emma efter jobbet, och jag värmde upp själv som vanligt. Han känndes faktiskt väldigt bra redan från början. Framme för skänkeln, mjuk i kroppen osv. När Emma kom fortsatte vi på samma spår, att han hela tiden skulle lyssna framåt och hålla sig mjuk.
Ema tyckte han såg fin ut, så efter cirkus en kvart fick han pausa och sen red jag igenom programmet inför nästa helg. Eller först fick han göra några travökningar på diagonalen. Första blev sisodär, men i den andra tog han faktiskt i! Det är inte en åtta, och heller inte en sjua - men med tanke på att han bara sprungit som en ponny innan så är varje extra cm värt ett poäng för mig! 
Under programmet fick vi inte till travökningarna, men bortsett från högeröppnan så var skolorna riktigt bra. Första skrittpiruetten blev max en trea, medan den andra var åttamässig.. även i den ökade skritten tog han för sig så mycket mer än vad han gjort tidigare! I galoppen blev det ett litet missförstånd i första ökningen när jag trodde att ekipaget som var på spåret skulle svänga, men eftersom jag var i högervarv och hon hade företräde så fick jag snabbt svänga undan. Roynis blir ju lite sur på mig när han tycker att jag säger till honom trots att han inte har gjort fel, vilket han ju nu heller inte hade! Så även om jag aldrig blev arg på honom, så var jag tvungen att snabbt ta tag och väja undan för att inte krocka med det andra ekipaget. Så vi gjorde om den vägen och då bytte han galopp två gånger innan han kunde trycka på framåt. Sen flöt det på riktigt bra, förvända blev kalas och de enkla bytena likaså. Men programmets höjdpunkt kom ändå på sista upvändningen på medellinjen - där det ska vara ökad trav och han sög verkligen på framåt och tog för sig! 
 
Jag skrittade ur ridhuset med ett stort leende på läpparna! Det var såå kul att rida idag! Jag tror även att Roynis var väldigt möjd med tillvaron, för han sprang med öronen framåt hela passet! 
 
Imorgon ska min pärla få agera ridskolehäst! Skämt o sido, min käre vän Frida ska komma och rida lite på Roynis! Min plan är nämligen att hon och jag ska kunna rida ut tillsammans med Royne och Laban innan hon flyttar till Boden. Så då tyckte jag att hon kunde komma och premiär-rida lite på R imorgon, eftersom hon inte rider något alls just nu och jag förstår att ridabstinensen är enormus! 
Laban ska också få jogga lite imorgon! Han leddes i skogen idag, och ska även göra det på söndag. Så imorgon blir det två hästar för min del att rida! (kan inte hålla mig från att rida liiiite på min stora svarta..!)
 
Sammanfattning: idag är jag glad :D 
(Och dessutom en stor guldstjärna till bästa Clara som bådehade morgon- och kvällsmockat åt båda mina hästar!!)
 

22-23/8 2012

Igår red jag lektoin på Roynis för Emma på tränset. Han var lite "seg" i munnen till en början, men han lyssnade riktigt bra och känndes i övrigt väldigt mjuk i kroppen trots att han vilade i måndags. 
Laban skulle bara gå på promenad, men när det väl var hans tur så fullständigt vräkte regnat ner! Så det var bara dra på regnkläderna och ge sig ut i regnet för en 40 minutes promenad. blöta kan man minst sagt säga att vi var när vi kom tillbaka. 
På kvällen var jag hundvakt åt Vilja, så jag och hundarna åkte från stallet vid strax efter 20 och tog en sväng förbi v-by stallet för att hälsa på :) Var hemma vid 21 och då var det bara bums i säng, nästan iaf.
 
Idag jobbade jag från 6 på morgonen. Laban skrittades i ridhuset på eftermiddagen eftersom regnet vräkte ner, och jag hade helt enkelt ingen lust att bli dyngsur idag också när jag dessutom hade ganska många timmar kvar innan jag skulle komma hem igen. Så vi skrittjobbade i ridhuset i 45 minuter, och även om skrittjobb inte är Labans starkaste gren så skötte han sig ganska bra tillslut. 
När allt var klart i stallet så skulle jag rida Royne, alltså typ vid 18. Var riktigt otaggad, hade ingen som helst lust att gå ner och rida. Men kandaret skulle på och vi skulle jogga oss igenom alla stela sidor jag förväntade mig. I början känndes han konstig. Inte dålig, bara konstig. Jag kom fram till att det nog var för att han känndes så himla fin i jämförelse med vad jag hade förväntat mig?! 
Han känndes verkligen kalasbra idag! Finfin i både trav och galopp. Bytena var inte tiptopp, men förvända galoppen var nog det bästa vi åstadkommit under det här året! I travarbetet gjorde han såå fina skolor, med bibehållen framåtbjudning och utan att spänna sig! Vilken fantastisk häst jag har! 
 
Imorgon ska Laban ledas slingan och Royne ska få gå lektion för Emma på kvällen, med planen att vi ska ta oss igenom ett program inför nästa helg! 
 
Bjuder på en mycket charmig bild, föreställandes mig och Laban i gårdagens spöregn! 

Morsning och goodbye!

Blir ett riktigt snabbinlägg här idag. Är så sjukt trött så tänkte dejta kudden alldeles snart. 
Royal: Ett pass i ridhuset, på träns utan graman. Han var ganska duktig, framförallt gjorde han superfina skolor till vänster! Galoppen var inte riktit lika bra som den brukar vara. Jag var rädd att jag inte hade honom helt med mig, och vågade heller inte riktigt checka av?! Så därför kunde jag heller inte trycka på honom för att få den där grymma galoppen som jag vet att vi kan få till. 
 
Laban: Skrittade först ut en sväng och Laban var ett riktigt kioskmongo! Blev rädd för en hövagn som stod på en åker sisodär 25 meter ifrån oss.. Smart häst det där! Nej men sen var han snäll, och när vi kom tillbaka skrittade vi 15 minuter på ridbanan. 
 
Var inte klar i stallet fören vid 20.30, då hade jag alltså varit där i 14,5 timmar..! Men vad gör man inte för pärlorna? De båda behöver skötas om ordentligt, oavsett vad.
Imorgon jobbar jag från 12, men Roy ska gå lekton för Emma vid 10 så jag tänkte vara i stallet vid strax innan 9. Laban ska bara ledas imorgon, så förhoppningsvis blir jag inte dö-sen! 
 

Vilodag

Idag har det varit 100% vilodag för alla hästarna, både Laban och Royne och övriga "jobb-hästar" vilade efter helgens SM. 
Laban fick ledas 45 minuter på eftermiddagen. Hade egentligen tänkt skritta, men jag hann helt enkelt inte. Skulle nämligen med Kennie på valpkurs redan vid 18. Så då fick det helt enkelt bli så. 
Jag åkte dock tillbaka till stallet efter valpkursen för att rykta båda hästarna, och då passade jag även på att ta en promenad med Roynis. 
 
Valpkursen med Kennie gick iaf riktig bra, ett riktigt A-barn är vad hon är! :D 
Imorgon är planen att rida Royne. Skulle egentligen ha ridit lektion för Emma, men vi fick inte ihop det med tiden så det får blir en annan gång. Laban ska skrittas också hade jag tänkt. :)
Dagarna blir långa, men det är det värt för det är ju så himla kul! 
 

Träning på Lejondal 19/8 2012

Imorse packade vi in häst och sadel i transporten och rullade iväg mot Lejondal för att träna för Nina. 
Redan när jag skrittade fram kunde Nina se vart problemet satt - att han inte var loss i ryggen och inte bjöd på framåt. Så jag fick börja redan i skritten med att inte rida så långa steg, utan han skulle istället ta korta steg för att jag skulle ha lättare att få loss honom. 
Jag joggade sedan igång honom under uppsikt av Nina, och efter en stund kom vi fram till att hon skulle sitta upp och känna lite på honom - mest för att veta vart vi låg. Jag tycker ju att han blir så hängandes i vänstertygeln och jag vet inte riktigt hur jag ska få bukt med det. Så Nina hoppade upp, red två varv och sa sedan att detta var något jag kunde lösa själv på 10 minuter. Så jag fick sitta upp igen och börja rida ordentligt. 
Fokuset låg bara på att han skulle vara rund, loss och mjuk. Och jag måst erkänna att vi faktiskt lyckades ganska bra. 
Efter en liten paus så började vi ordentligt med galopparbetet. Galoppslutor, byten och lite piruettjobb blev dagens jobb. Slutorna var helt okej, de har varit bättre men de var inte värdelösa. Bytena blev faktiskt bra nästan allihopa, ett byte blev orent och typ två byten blev han lite kort bak, men annars var det kalas. Han bytte fint direkt på hjälpen, framförallt från höger till vänster som kan vara det svåra hållet. I piruettjobbet fick vi börja om några gånger eftersom piloten missade att man både måste ta med sig bjudningen OCH ytterbogen.. Antingen fick jag med mig det ena, eller det andra. Men tillslut så kunde vi göra en arbetspiruett åt varje håll.
 
Efter ännu en paus så gick vi in i travarbetet, där fokusen bara låg på att han skulle vara lätt och "uppe". Och oj vilken trav vi fick stundtals. Han travade med framben, bjöd på riktigt ordentligt framåt utan att bli hastig, och var bara allmänt jättefin att rida. Mjuk och loss helt enkelt! 
 
Överlag så är jag väldigt nöjd med dagens träning. Vi började inte på topp, men oj så fin han blev! Att han inte har styrkan ännu efter den långa vilan gör inte så mycket - vi kämpar på med det och rider så mycket han orkar. Det som ändå känns extra bra är att han kan gå så pass bra trots att han vilade igår! Det har nog inte hänt förut. Verkligen ett kvitto på att jag dels har börjat komma på honom mer och mer i olika lägen men också att han överlag är mer loss i kroppen nu än vad han varit tidigare! 
 
Imorgon får han faktiskt vila igen. Egentligen hade jag velat jogga honom lite eller rida ut, men eftersom jag ska på valpkurs med Kennie på kvällen och Laban har prio ett att röra på sig så får Royboy nöja sig med att gå i hagen! Tror han är ganska nöjd med det också faktiskt. Eftersom Laban bara går i sandpaddock så måste han prioriteras lite mer när tiden är knapp, speciellt med tanke på att han fortfarande är ung och har alldeles för mycket överskottsenergi om han inte får aktiveras lite. 
 
Nu väntar sängen på mig! Har förvisso sovmorgon till 8.3 imorgon, men sovsaldot ligger redan alldeles för mycket på minus! 
 
<3

SM-brons till Hogsta Dressyrryttare!

Måste passa på och gratulera Hogsta dressyrryttares lag som tog ett grymt SM-brons under Lag-SM nu i helgen! Laget bestod av Emma - Helge (Casino) och Clara - Gordon som båda två red MsvA, och Karin och Curt som red Int I. 
Verkligen grymt bra jobbat av de duktiga ryttarna och duktiga hästarna! Extra roligt är att Emma och Helge placerade sig individuellt i alla sina starter! 
 
Emma och Helge, MsvA på Hogsta i september 2011

Duktiga hästen och skritt i skogen

Igår gick Royne finemang på kandar i ridhuset. Red honom på morgonen innan han gick ut i hagen, och då brukar det vara lite mer trögstartat eftersom han inte har fått röra på sig alls innan.
Men faktum är att han känndes riktigt fin. kunde rida honom lång och låg under uppvärmningen och han trampade på framåt. Lite svårt fortfarande med att han bet sig fast i vänstersidan. När jag sedan plockade upp honom i en lite högre och kortare form så började jag med att göra en miljon övergångar trav-skritt-trav, både för att få honom kcick i benen men också för att han inte skulle vara så stark. Efter en stund blev han riktigt fin.
I galoppen fortsatte vi på samma spår som dagen innan med att rida i en fyrkant med en fjärdedels piruett i varje hörn. Red också lite förvänd galopp, byten och någon serie. Riktigt fin blev han och jag ville helst inte sluta rida! 
 
Egentligen hade jag velat rida idag, men eftersom jag planerade lite dåligt och har ridit hela veckan så fick det bli vila ändå. Vi ska åka till Lejondal imorgon och träna för Nina eftersom Emma är borta på Lag-SM (där laget (Hogsta dresyrryttare) för övrigt tog sig till final och Emma placerade sig med Helge som femma i MsvA och även i debuten i  Int I!! Duktigt!!), och därför hade jag veat rida igenom honom på tränset idag. Men istället så fick rida i skritt i skogen, men han fick jobba i skritten. Red lite skänkelvikning fram och tillbaka på vägarna, ökad/samlad skritt osv. Allt jag kunde komma på att gör i skritt helt enkelt. 
 
Imorgon väntar som sagt träning för Nina. Nu har även Josephine åkt till Korea, vilket innebär att Laban och jag ska bli riktiga bundisar i fyra månader framöver. Tänkte jag skulle ta och presentera honom lite ordentligt för er, eftersom ni trots allt kommer få läsa en del om honom också! Jag kommer dock inte rida mer än fyra dagar i veckan (Emma rider en dag och han vilar ca två dagar i veckan), men han kommer ju vara "min" vekans alla dagar ändå :) Ska bli superroligt, det är en så himla härlig häst! Just nu har han dock lite vila, men ska börja sättas igång igen i slutet av nästa vecka. 
 

15-16/8 2012

Igår jobbade jag som vanligt och på förmiddagen red jag ut en sväng på Royal med mina nya stövlar (elle ja, jag beställde dem i mars och hämtade dem i början av maj så nya vet jag inte om de kan kallas, men åtminstone oanvända!) Det var hemskt. På riktigt! Trava gick inte alls, så vi höll oss till skritt och galopp. 
Det blev dock lite halv-vilo som planerat. Vi galopperade bara korta sträckor och utan några höga krav, och istället så jobbade jag igenom honom ordentligt i skritt. 
Vi stressade oss verkligen igenom hela dagen för att vara klara i tid, eftersom det bjöds på middag hos Maria med de från stallet. Mycket trevligt! 
 
Även idag har jag ju jobbat. Emma och Clara åkte med Helge och Queen på tävling, så hela förmiddagen gick åt till att göra iordning de hästarna och plocka in alla grejer i bussen. Först när de kom iväg vid 14 kunde jag börja med hästarna som var kvar hemma. Det började spöregna på eftermiddagen, och i hagen gick min ordina häst och gottade sig.. Lerig som attan var han när jag tog in honom, så han fick sig en dusch oc jag fick vänta ännu längre innan jag kunde rida. När klockan var 18 var jag nere i ridhuset och kunde börja dagens pass. 
Royal fick gå på träns idag, trots att det egnetligen var kandardag. Men han känndes faktiskt riktigt fin! Rund och uppe i formen utan att bli för hög, spänd och kort. Vi jobbade mycket med galoppen - lite förvänd galopp, enkla byten, vanliga byten och slutligen "fyrkanten", alltså att man verkligen rider som en fyrkant och vänder en fjärdedels piruett i h´varje hörn. 
I traven gjorde vi några skänlevikningar och lite skolor. Roynis var överlag riktigt duktig hela passet! Inga dumhete och väldigt sammarbetsvillig. Han ska få gå dressyr imorgon också, för att sen på lördag ha en chilldag med endast skritt i skogen.
 
 

14/8 2012

Släpade mig upp ur sängen imorse och åkte till jobbet. Min kropp beter sig som om den vore 80 år gammal och jag har konstant ont mellan skulderbladen, upp i nacken och i ländryggen. Jag tror att det kommer från mockningen, och blir värre nr jag leder hästarna så mycket varje dag. Skulle jag stretcha ryggen varje kväll så skulle jag nog inte ens ha ont i den.. men stretcha.. vad är det? ;)
 
Red iaf lektion på Roynis på förmiddagen. Jag värmde upp på utebanan och gick sedan in i ridhuset och red lektion. Han känndes bättre under uppvärmningen än vad han gjorde igår, men det var fortfarande inte helt bra. 
Under lektionen började vi med lite galopparbete och jag fick trycka på honom framåt. Framåtbjudningen har det nämligen varit lite si och så med sista dagarna, men jag tror faktiskt att hagvistelsen har gjort honom lite trött i kroppen. Han är inte van vid att rejsa när han är ute, han är van att stå still ensam i en sandpaddock! 
Han blev ganska bra i galoppen, men ville inte släppa greppet om vänster till 100%. På träns så biter han sig gärna fast i högersidan, men på kandar är det tvärt om. I traven fick jag sedan lite mer ordning på det där genom att rida i vänster öppna och bara söka stödet på högertygeln. Då släppte han järngreppet och gav efter. Vi bestämde oss för att avsluta när han ändå var så fin. För hans del är det ju bättre att gå kort men intensivt, så en havtimmes lektion fick räcka. 
 
Imorgon ska han få gå en sväng i skogen. Egentligen skulle han behöva vila, men eftersom han måste vila på lördag så vill jag inte att han ska vila imorgon också. Så istället så rider vi ett lugnt pass ute i skogen, med tanken att han inte ens ska behöva bli svettig utan bara få jogga lite.
 
Tänkte ge mig ut och springa nu på kvällen, men det visade sig att ingen av mina föräldrar var hemma, vilket innebär att jag inte kan lämna Kennie alldeles ensam heller. Får hitt på någe annat kult istället ;)
 

Trötter

Förstår verkligen inte varför jag är såhär fruktansvärt trött.. Dagen har varken varit tung eller jobbig. Jag red Royne på förmiddagen, red ut en sväng på Queen och sen var alla hästar plötsligt färdiga och skulle nattas. Så jobbigt har det verkligen inte varit idag och jag var hemma redan vid 18.30. Fast det klart - även om dagen var kortare än vanligt så tar det på krafterna att vara i stallet 12,5 timmar..!
 
Royne gick iaf inte alls nå bra idag. Skulle egentligen rida lektion för Emma, men när vi bestämde det igår hade jag totalt glömt bort att min häst måste ut i hagen kl 12. Det var fördelen när han gick i paddock - då kunde man byta lite hejvilt mellan hästarna så att det passade en själv ;) 
Så jag red helt enkelt själv idag, men det gick totalt åt pipsvängen! Vet inte riktigt vad jag sysslade med uppe på hästryggen.. Men red bra gjorde jag åtminstone inte, och Roynis var inte riktigt med på noterna. Nya tag imorgon, då ska han förhoppningsvis gå lektion iaf!
 
Funkderar helt ärligt på att strunta i min planerade springtur och krypa ner i sängen istället.. Imorgon börjar jag förvisso inte fören vid 8.30, men ändå! 
 
Min bästa häst tillbringar numera sina eftermiddagar med sin nyfunna bästis DJ!
Här har ni en bild på Roynis och hans nyfunna bff DJ(? tror den heter så iaf.. :P).
De har iaf idag stått mer eller mindre PÅ varandra! 

12/8 2012

Jobbaed hela dagen och red min fina pärla på morgonen. Han blev faktiskt väldigt fin efter en liten stund. Planen för dagen var att rida honom lite trött i kroppen, utan att rida för mycket. Lättare sagt än gjort.. Men vi tränade lite byten, som faktiskt blev riktigt bra, och en del galoppslutor.
 
Anledningen till att han skulle bli trött var för att han skulle släppas i stor hage med en annan häst idag. Jag var som sagt lite nervös innan, men allt gick strålande! När vi släppte dem så gick de åt varsitt håll utan att ens reflektera över att den andre hästen var i samma hage. De började sedan springa lite och drog ett par vändor i hagen innan de lugnade ner sig, hälsade på varandra och ställde sig och betade sida vid sida! Inte ett pip och inte ett framben fick vi se, vilket känns otroligt skönt! Så nu kommer min pärla få gå i hage med en annan häst på eftermiddagarna tills vidare.
 
I övrigt hände det inte så värst mycket intressant. Jobbar imorgon också som vanligt, och ska rida lektion på förmiddagen. 
 

Ledig lördag

Det blev ingen roadtrip idag, vi blev så sena så det känndes lite ovärt att åka. Istället åkte jag och mami till xxl i Bromma och köpte nya joggingskor till mig. Nu jäklar ska jag sätta igång med den egna träningen igen, problemet är ju bara tiden.. Men det ska gå! 
 
I övrigt har jag inte gjort särskilt mycket.. anmält lite tävlingar, promenerat med vovvis och följt ponny-SM på Equipe. Så intensiv var alltså min dag. Imorgon väntar jobb. Tänkte försöka hinna rida min Pärla på förmiddagen, för på eftermiddagen ska han nämligen ut i stor hage med en ny kompis! Lite nervös är jag, ja.. Men det ska nog funka, eller rättare sagt - det måste funka! Han trivs inte med att bara gå i en liten sandpaddock på dagarna och för att få gå i hage måste han ha sällskap.. Men som sagt, det måste fungera helt enkelt!
 
Josephine har haft hand om Roynis idag, så jag har inte ens varit i stallet. Men om en vecka åker hon till Korea, så då ska jag ha hand om hennes häst Laban i fyra månader! Ska bli jätteroligt, och även om det kommer ta mycket tid så kommer det vara riktigt roligt!
 

Yesterday

Var i stallet på förmiddagen och red min fina pärla! Han brukar gå som bäst dagen efter att han har gått dressyr i ridhuset på träns. I förrgår red jag ju ut, så jag visste att jag skulle ha lite att jobba med under gårdagens pass. Mycket riktigt, det började inte alls så bra. Han blev för kort i halsen och ville antingen inte ta något stöd alls i handen, eller bli för tung. Men efter lite jobb så blev han riktigt fin, travade superbra, gjorde fina skänlevikningar och bra byten i galoppen. Red väl en halvtimme ungefär, men för hans del är det bättre att gå korta och intensiva pass för att inte slita så mycket på benen. 
 
Jobbade sedan hela eftermiddagen och red lite lektion för Emma på Fiffi. Fiffi är väldigt annorlunda mot Royne, så det är lite klurigt men väldigt roligt och nyttigt! 
Träffade mina fina vänner på kvällen och idag tog jag en rejäl sovmorgon. Om en stund ska vi packa in oss i bilen och åka på roadtrip. Planen var först Karlstad, men vi ångrade oss och åker på hästtävling i Vallentuna istället hehe ;)
 
På återseende! 

Lite frånvarande, typ..

Den här veckan har verkligen gått i ett! Det känns som att jag har varit i stallet ungefär dygnet runt. Får väl rapportera dag för dag helt enkelt..
 
Måndag: Red lektion för Emma på Roynis och det gick inte all nå bra.. Han vilade förvisso på söndagen och jag hade kandaret, men det var ändå katastrofdåligt och jag hittade aldrig riktigt den där känslan som jag har haft tidigare. Dessutom kan jag inte rida honom för länge, för blir han trött så blir han bara tjurig.. 
 
Tisdag: Roynis fick gå ett pass i spöregnet på dressyrbanan. Tränset på och han känndes faktiskt riktigt fin! Var hemma strax efter 19 och mötte upp mina fina vänner vid 20. Som sagt, det går i ett.
 
Onsdag: Igår hade vi en riktig kaosdag i stallet. Vi var inte klara med jobbet fören vid typ 18.30, och då skulle vi alltså rida våra egna hästar. Jag red Royne på kandaret i ridhuset. Föröker hålla mig till varannan dag träns och varannan dag kandar, eftersom vi verkligen behöver träna på det där med kandar.. Iaf så känndes han helt okej, blev lite kort i formen stundtals men det var lätt att hitta tillbaka och han var på och framåt hela tiden. Chris (veterinären) var på Hogta under dagen för att kolla på några andra hästar, och han befann sig även i ridhuset när jag red. Så han ville se Roy några varv i trav när han ändå var där. Chris tyckte at han såg riktigt fräsch och fin ut och att det bara var att rida på! Känns så himla skönt verkligen! 
 
Torsdag: Idag jobbade vi fram till 13, då vi satte oss i bilen och åkte hem till Emma för att se OS-finalen. 
Men vi började jobbdagen med att trava bommar på Queen och Vladi. Jag red Queen, en finfin femåring som är stor som ett hus! Men hon var riktigt duktig, när piloten kom ihåg att styra förtåss.. ;) 
Därefter skrittade jag ut på Helge, som även han fick avsluta med att trava vbommarna två gånger åt varje håll. 
Nr vi kom tillbaka till stallet efter finalen så red jag ut på en väng på Roynis. Vi galopperade fort och han var jättesnäll nästan hela tiden! 
 
Imorgon skulle jag egentligen jobba halvdag, men eftersom det har kört ihop sig lite med personal och jag ska iväg på kvällen så kommer jag tidigare iaf. Lördag är jag dock helt ledig och Josephine ska ta hand om Roynis :)
 

Snabbinlägg var det ja..

Var ledig igår och red båda pållarna (Roy och Laban). Roynis gick bra, men Laban var inte på topp. Tur att hans matte var tillbaka igen idag!
Idag har jag jobbat hela dagen och alla hästarna har vilat, inklusive Roynis. Han fick gå i paddock hela dagen med en liten lunchpaus i stallet.
Har spenderat kvällen hos min fina vän Carro med Erkan, trevligt trevligt.
Imorgon börjar jag jobba vid 8.30 och ska rida lektion för Emma på förmiddagen! Så nu ska jag sova.. På återseende!

Får inte glömma..

.. att trots att det har hänt extremt mycket med min fina pärla på en månad, så är det trots allt samma häst jag sitter på. Han har precis samma fysiska förutsättningar och begränsningar som han hade innan, det är något jag abslut inte får glömma under mina ridpass.
 
Idag red jag lektion för Emma och det började inte så bra. Han var stark och svår i munnen. Men något jag verkligen har fått lära mig sista tiden är att tänka igenom vad jag gör och fråga mig själv varför jag gör på ett visst sätt. Jag måste hela tiden ha en plan med min ridning. Så idag frågade jag mig själv varför det var som det var. Vad gjorde jag annorlunda mot igår? Och ja, jag hade bytt ut kandaret mot tränset. Jag har nog glömt lite hur han har varit efter att ha gått på kandar. När han har varit på Lejondal så har han vilat dagen efter han gått på kandar, inte för att han har gått just på kandar utan för att vi har kännt att han behövt det. Det har alltid varit svårt att rida på träns dagen efter kandar, och som sagt - jag får inte glömma att det trots allt är samma häst jag sitter på som tidigare. 
Så jag fick helt enkelt tänka om i min ridning fter pärlans förutsättningar, och färifrån göra det bästa av situationen. Men jag lyckades, jag fick honom att släppa efter och trava på i en ganska bra trav. 
 
VI började lektionen med lite galopparbete, där fokus låg på att han inte skulle bli för kort i halsen men fortfarande hålla sig rund och loss. Duktig häst! Vi gjorde lite tempoväxlingar, förvänd galopp och några byten, vilket gick kalasbra. Han var mycket bra framm för skänkeln och lätt i handen utan att släppa stödet. 
I traven gjorde vi några skänkelvikningar som gick galant och traven över lag var väldigt bra. Spänstig och framåt (så spänstig som han kan bli haha..) utan att bli spänd. 
 
Kort och gott är jag nöjd med slutresultatet. vi tog oss över den där svåra tröskeln och lyckades vända passet från ett dåligt till ett bra pass. Nöjd pilot och även hästen såg ganska nöjd ut när vi skrittade ut ur ridhuset. 
Imorgon blir det ett joggingpass för Roynes del och ev ska jag rida lektion på Laban.
 
 
Skulle ha publicerat det här igår, men det ville sig inte riktigt..

Dagens ridpass 2/8 2012

Red min stora svarta pärla på dressyrbanan idag. Nina var på Hogsta och hjälpte mig, och Roynis känndes ganska fin redan från början trots att vi var ute och hade kandaret på. Lite spänd, men överlag ganska bra. 
När vi hade värmt upp själva och nina kom så började vi med skritten där han skulle vara kvick i benen och fick aldrig bli lång och hängandes i handen. Därefter övergick vi till galoppen där fokus låg på samma sak. Vi tränade även lite "krumelurer", så som byten, galoppslutor och arbetspiruetter. Galoppslutorna var ovanligt bra, framförallt den till vänster. I bytena hade jag honom inte riktigt framme för skänkeln och tillräckligt kvick i benen, så då bytte han före bak några gånger innan vi fick till det. Han blev också lite kort i bak i bytena, men det berodde på att han var lite spänd. 
I traven sen gjorde vi lite skolor och avslutade med lite passage på en långsida. När han är lite spänd är det svårt för mig att få till passagen, men tillslut funkade det och vi kunde lägga ner i galopp för att seadn trava av. 
 
Imorgon ska pärlan få springa fint igen. Eventuellt kommer Nina ut, annars tänkte jag att Emma skulle hjälpa mig hähä :D jobbar även imorgon, men på lördag är jag ledig, så då ska jag rida både Roynis och Laban! 
 

Dagens ridpass 1/8 2012

Första ridpasset på hemmaplan är nu avklarat!
Vi började med att skritta fram runt söderbergs. Enperfekt skrittrund som tar ungefär 15 minuter och sträcker sig både i skogen och på asfaltsväg - alltså får hästarna gå på både hårt och mjukt underlag. 
Hade tänkt vara på dressyrbanan, men eftersom det småduggade lite när vi kom dit så gick vi in i ridhuset istället, som tack och lov var tomt. Började inte på topp, men när vi båda slappnade av lite så vart han kanonfin! Trampade på i ett bra tempo, lätt i handen utan att släppa stödet och mjuk i sidorna. Vi gjorde mest övergångar och skänkelvikningar. Jag tror att det släppte en mental spärr hos mig igår när vi fick klartecken från veterinär att fortsätta träna på i samma stil. Jag har varit lite orolig att vi inte tränar honom rätt, att han går för hårt osv. (litar till fullo på Ninas ord, men man kan aldrig vara säker när man kommer till hästar och därför känns det skönt att ha fått det bekräftat även av veterinären), men nu kan vi verkligen känna oss lugna på den fronten.
Kort och gott ett bra pass. Vi joggade bara i 30 minuter, men det räcker gott och väl. 
Imorgon kommer Nina och hjälper mig, och då åker även kandaret på! 
 
Bild från april på min fina häst!

Bilder: Lejondal 22/7 del 3

Här kommer den tredje och sista delen av bilderna från Lejondal förra söndagen.
Världens bästa <3

Bilder: Lejondal 22/7 del 2

Här kommer del två av bilderna från Lejondal för lite mer än en vecka sedan. Eftersom mitt internet har legat nere så har bilderna dröjt något.. 
 
Visst är han ganska fin trots allt? :D

Veterinärbesök och Black Beauty är hemma igen!

Senaste tiden har verkligen gått i ett! Jag har sovit cirkus 5 timmar per dygn och sen jobbat hela dagarna. Hade jag haft ett lugnt kontorsjobb eller suttit i kassan på Ica hade det kanske funkat, men med tanke på mitt extremt fysiskt tunga jobb så är det inte hållbart. Och efter att igår verkligen kunnat pusta ut efter veterinärbesöket så tog tröttheten ut sig och jag slocknade i soffan halv 9. Sov sedan till halv 10 imorse, vilket nog verkligen var välbehövligt! 
 
Gårdagen då? 
Jag jobbade till 12 och sen åkte vi ut mot Lejondal för att mocka ur boxen och göra iordning pärlan inför turen till mälarkliniken. Väl på plats var det först skoning av framtassarna som gällde. Jag tycker hovslagaren på mälarkliniken är väldigt duktig. Han kan verkligen sin sak och svarar på mina en miljard olika frågor! Cred till honom! 
Roynis fick komma in i en box medan vi väntade på Chris. Han började med att kolla på de röntgenbilder vi fått från Jonas (besiktningsbilderna), och därefter sprang vi med honom på löpargången. Sedan var det longering och därefter endast lite snack. 
Vi fick mycket beröm för att Roy såg så mycket bättre ut, han var inte ett dugg öm i ryggen och hela överlinjen var mycket mer avslappnad än vad den var förut. Han har fortfarande en ytterst liten markering under longering på hårt underlag, men det är något Chris tror att Roynis kropp kommer låta självläka! Kort och gott så fanss det ingenting Chris ville låta behandla, utan vi ska bara köra på i precis samma melodi! 
 
Det var verkligen en stor sten som släppte, jag har varit sååå nervös inför det här besöket.. Men nu kör vi på, och inträffar inget oväntat så ska vi på återbesök om tre månader. Nu är alltå Black Beauty hemma på Hogsta igen och det kommer bli väldigt skönt, även om han har haft det otroligt bra på Lejondal! 
 
Idag ska jag jogga honom en sväng, förhoppningsvis på dressyrbanan om vädret tillåter. Imorgon och på fredag kommer Nina och hjälper mig, och sen är vi förhoppningsvis på gång ordentligt!! 
 
Roynis igår på kliniken, redo att åka hem igen! 

RSS 2.0