Tre hästar senare

Klockan är snart 14 och jag har hunnit rida tre hästar och haft två lektioner. 
Jasper var först ut imorse. Inte riktigt lika bra som igår, men jag vet att jag rider dåligt under tidspress så han blev lite spänd. Men vi kunde rida ur det och fick ändå en ok känsla. 
Två hopplektionen efter varandra där alla elever satt kvar, och därefter fick Wappe gå ett pass. Det var väldigt roligt och han kändes helt okej. Jag måste ju rida honom lite som jasper, alltså fokus på avspändheten, men skillnaden är att hos Wappe får man inget stöd alls i handen. Men det blev bättre efter en stund. 
Avslutade med capriccio som fick träna på att fatta höger galopp. En gång sparkade han i väggen, men sen skötte han sig strålande bra. Hade väl ingen kalasbra känsla, men det var inte det viktigaste idag. Han skulle bara skritta, trava och galoppera på mina hjälper, vilket han gjorde och då får jag vara nöjd med honom! 

Nu ska jag svida om och åka in mot friends för att se kvällsshowen med pellen! 


Energin tar inte slut

Idag tror jag nog jag fastnat i ett läge där energin aldrig tar slut! Piggare än piggast är vad jag är nu, och då har jag ändå jobbat 8.30-20.30. 

Onsdagen bjöd på lektion som gick sådär tror jag? Kommer inte ens ihåg haha! Jobbade sen hela kvällen och hade lektioner till 21.30, med allt ifrån nybörjare till ponnyhoppare. Kul med variation. 
Igår red jag jasper på dagen och han blev bättre efter lite jobb, men inte helt bra. På kvällen åkte jag och pellen till friends för att se fälttävlan. Superspännande hela vägen till en häst gick omkull. Då slutade vi fundera över varför vi valt dressyr.. 

Dagen inleddes med en morgonpromenad på två timmar eftersom jag inte kunde sova. Var på jobbet 8.30, och bortsett från en paus vid 11 då vi kollade på livesändningen från lövsta finalen så hat vi jobbat på. Red jasper efter lunch och han kändes riktigt fin! För första gången på väldigt länge kunde vi börja där vi avslutade igår! Älskade kompis, när du springer såhär inser jag att det kanske ändå är värt att hugga i och kämpa på! 
Hade lektioner sen 17-20 och avslutade med att ta en sväng förbi gymmet. 

Morgondagen bjuder på Morgonpasset i stallet. Ska rida jasper vid 8, sen har jag lektioner 9-11 och därefter ska jag rida två hästar till. På eftermiddagen åker vi in till friends för att se kvällsshowen. Bra dag! 
Lite bättre

Jasper fick springa lektion idag, like every friday. Han kändes bättre ifag än vad han gjort på sista tiden. Det betyder dock inte att det var bra, men det var okej och det är ett steg i rätt riktning! På ett sätt vill jag ju starta på söndag när det känns så okej som det gjorde idag, men det är fortfarande så osäkert. Ibland kan vi lägga kalasbra 10m volter och ibland kommer vi inte runt. Ibland kan vi göra kalasbra fattningar till vänster, och ibland hamnar vi liksom inte ens i vänstergalopp. Och jag vet ju hur det blir om jag misslyckas ;)

Jaja, vi håller ut ett tag till! Jag mockar bajs istället på söndag, alla gör vi det vi är bäst på 😁
Skulle egentligen ha ätit middag hos mina favorit-pettssons ikväll, men en vidrig huvudvärk gjorde att det fick bli soffläge :( 


En dipp, en whiplash och en back on track

Så, ytterligare en liten motivationsdipp senare. Red lektion i tisdags och allt kändes bara kaos och katastrof - jag red så dåligt. Egentligen kändes inte Jasper jättetokig, men min dåliga ridning fick allt att bli botten. 
Så igår fanns det ingen motivation alls, vilket slutade med att jag struntade i att rida och var faktiskt beredd att lägga av helt och hållet. Men efter ett litet snack med coachen så är jag back on track, med en plan som sträcker sig fem månader framåt. Det är mitt jobb att rida, så enkelt får det vara. Så idag red jag. Vi började med att stå still. Sen gick det så fort att vi inte kunde bromsa. Sen stod vi still igen, då provade jag skrikmetoden och sen blev det bättre. Kan inte påstå att det kändes bra, men jag höll humöret uppe. 1-0 karro vs dåliga tankar! 
Hade lektioner hela kvällen och alla elever var så duktiga. Inför torsdagskvällarna så undrar jag ofta vad jag ens håller på med, men när man väl står där och alla verkligen levererar på topp så blir man glad hela vägen in i hjärtat. 
Kroppen mår förövrigt halvbra för tillfället. Ryggen är som om man har tryckt ihop hela ryggraden och hela vänstersidan har typ kollapsat. Micke var hos oss i tisdags och skulle hjälpa mig med min nacke. Fick ju jätteont efter krocken med Maya, så eftersom han ändå skulle komma så fick han kolla på det. Det visade sig vara en liten whiplash på vänster sida som han kunde hjälpa till med eftersom vi behandlade så fort efter att den kommit. Dock innebar det att han inte kunde knäcka ryggen på mig, eftersom kroppen inte skulle orka med det också. Så det får bli nästa gång. 
Imorgon vankas jobb och rida lektion. 
Head up, stay strong
Fake a smile and move on! 
På söndag har vi tävlingar, men jag ska inte starta så jag vet inte riktigt vad jag har för plan. Ni vet när man verkligen har planerat för något, så blir det inte så. Nu var ju det här ett eget val, men u got the point! 
Stalldag

Det blev en riktig Stalldag idag. Var på plats vid nio för att se mamma och Wappe starta sitt första program tillsammans. De skötte sig riktigt bra och Wappe såg väldigt stabil ut. Som ni kanske vet så red jag Wappe en del i somras när han stod hos sin förra ägare, och då hade han inte jättemycket motor direkt. Sen han flyttade till oss så har han verkligen lagt i sexans växel.. Tilläggas bör att han mådde väldigt bra hos sin ägare och fick precis den kärlek han behövde, men jag tror att vissa hästar bara passar med att springa på led helt enkelt! 

Plockade lite bland mina saker och gav jasper hans efter-lektionen-rykt, fast innan lektion. Vid ett red jag honom med hjälp av Annie. Han inledde riktigt dåligt idag.. En sekunds panik hos mig innan jag bestämde mig för att bara andas och vänta ut honom. Han var superspänd och gick med kortare hals än vad bente har.. Men efter en stund blev han bra, och efter ännu en stund blev han riktigt bra. Jag måste hela tiden bara komma ihåg att hålla honom rak, då blir det bra. Galoppen var lite svår idag, inte katastrofdåligt, men heller inte bra. Jag får in bogarna emellanåt, men det tycker han är skitjobbigt och blir lite sur. Aldrig så att han lackar ur, men tillräckligt för att det ska bli svårt. Men jag är väldigt nöjd över travjobbet, där fick jag verkligen en trevlig känsla! 

Efter lektionen gjorde jag iordning allt så fick han gå ut i hagen igen. Därefter var det bara på't igen och åka med Lollo och gabbe till tuna där de skulle träna för Anna. Alltid lika roligt att både se och lyssna. Tyvärr så hade Anna börjat med hörsnäcka, vilket ju såklart är bra för både henne och eleven, men dåligt för mig :p En del kan man ju höra ändå, men jag vill ju höra allt! 😄

Imorgon är det jobbelijobb igen och en vecka till tävling. Vet ju fortfarande inte om jag ska starta, men min plan utgår från det så får vi helt enkelt se. 
Mindre bra

Hela kroppen skriker idag, framförallt huvudet. Jag är Iaf inte yr längre, men huvudvärken har suttit fint hela dagen. Nacken fick sig också en redig törn igår, så den gör redigt ont idag. Jaja, imorgon ska jag må tillräckligt bra för att kunna rida bra. Joppe ska trimmas med hjälp av Annie, så då måste jag själv vara på topp! Därefter ska jag åka med Lollo när hon tränar gabbe för Anna. Bra dag med andra ord! 
Fredag den 13onde

Jag fick min dos av fredag den trettonde innan klockan hade hunnit slå sju imorse.. 
Började med att vara en halv millimeter från att ramla i leran när jag fodrade. Därefter lyckades jag trampa i världens vattenpöl och hade lera över hela byxorna.. 
Som grädde på moset så skedde en liten frontalkrock mellan mig och hetsmongot Mayapiraya.. Jag skulle sätta på grimman och stod, dumt nog, precis framför henne. Då slänger hon upp huvudet och nockar mig i ansiktet. Alltså man kan bli nockad, och då kan man bli NOCKAD! Det sistnämnda blev dagens resultat.. Hade det varit en tecknad film så hade det snurrat stjärnor ovanför mitt huvud, så det var en bra träff hon fick in. Lite blod senare var alla hästar iaf ute. Framåt niotiden började jag bli lite yr och det flimrade framför ögonen när jag vände på huvudet snabbt.. En av eleverna som red i morgongruppen var undersköterska, och hon konstaterade att det nog var en liten hjärnskakning. 

Det blev iaf bättre sen så det var ju inte så farligt. så efter lunch red jag lektion på Jasper. Det började inte så bra, men blev mycket bättre på slutet. Vi provar oss lite fram vilket sätt han funkar bäst på. Idag började jag som jag gjort sista dagarna - lång och låg och med fokus på att han skulle spänna av. Sen fick jag plocka upp och rida på lite. Då kändes han faktiskt ganska bra efter en stund. Högergaloppen är svår eftersom han böjer sig som en banan på fyra olika ställen i kroppen. Än så länge kan jag bara rätt ett ställe åt gången, men det blir bättre och bättre. 
Avslutningsvis skulle han gå lång och låg igen, och då gick han verkligen med nosen i backen så att jag trodde han skulle snubbla på sin egna mule. Gulliga lilla jasper, en dag kommer han bli bra! Det kommer ta tid, och mitt tålamod kanske kommer svika längs med vägens gång. Men då får det vara så, och då får någon annan chansen att rida en sån här toppenhäst ❤️Dåligt

Torsdagar innebär ridning, fast vi rider utan Annies vakande öga. Dagens pass var riktigt dåligt. Jag rider för dåligt och för planlöst. Tålamodet är slut på nolltid och jag ger bara upp. 15 minuter efter att vi kom in i ridhuset efter skritturen så klädde jag på joppe täcket igen. 
Har inte bestämt mig än om jag ska rida lektion imorgon eller mocka bajs istället. Mitt tålamod klarar inte riktigt av det här, ovh därför funderar jag ännu en gång på om jag verkligen ska hugga i den här gången också. 

Lång och låg

Jasper får fortsätt jobba lång och låg, med fokus på att bara vara avspänd och självgående. Han sköter sig riktigt bra, men piloten där uppe gör precis allt hon inte ska göra. Drar i tygeln, förböjer halsen och klämmer med benen. Klart älgen inte vill springa då? 
Jaja nya tag imorgon när vi rider lektion igen. Ryktades om att det stod hoppning på schemat för mina kamrater, men jag tror jag avstår den biten än så länge.. Det sägs att han älskar att hoppa, och kan bli lite väl glad när han inte har gjort det på länge (vilket han inte har sedan han kom till oss). Antingen får han lite mer egen motor av det och kan spänna av ytterligare, eller så får jag en ännu spändare häst.. U nerver know! 
En dipp senare

What doesn't kill you makes you stronger. Hur många gånger har vi inte hört det, och hur många gånger har det inte varit sant? 
Efter den gågna veckans dipp så är jag back in business igen. Jag har nog världens bästa coach, chef, vän or whatever jag ska kalla henne. Hur som så får Annie alltid mig på bättre tankar. Hur många gånger har inte jag dippat? Och varenda gång kommer motivationen tillbaka efter att vi har diskuterat saken. 
Så idag red jag faktiskt. Det var på ett villkor - att Annie red jasper först. Hon kunde också konstatera att hans bromsande berodde på spänning. Han är inte en seg häst, men han blir när han är spänd. Så idag jobbade vi honom låg, lätt i handen och att han skulle vara framme för skänkeln utan att jobba med tryck. Han blev bättre, på slutet var han riktigt mjuk och följsam och lätt för skänkeln. 
Nu tar vi en dag i taget. Vi fortsätter jobba honom avspänd utan någon stress alls. Är vi redo för start om två veckor, ja då startar vi. Annars väntar vi till våren. Vi får inte glömma att han fortfarande är bebis, både för hans och min skull. Det känns bra att vi har en plan nu! 
Noll motivation

Motivationen till att rida ligger på noll just nu, om inte på minus. Känns inte alls lockande att trimma ett pass i ridhuset. Ute är det kallt och blåsigt så det lockar inte heller. 
Det värsta är när folk bara "äh ryck upp dig nu, det går dåligt ibland". Jo visst, men prova en dag i mina skor, med mina krav på mig själv och med min ständiga prestationsångest. Sen kan du få säga att det bara är att rycka upp sig. 
Jag har bitit ihop och kämpat på så många gånger nu, men vad har det hjälpt? Har det gått bättre? Nä! Jag fortsätter harva runt mellan 55 och 58 procent i Lb, oavsett vilken häst jag sitter på. 
Fick en ponny som hade vinster på nationell nivå och sm-kval. Vad kunde jag åstadkomma? Hmm.. 52% i La var inte ovanligt. Otroligt nog lyckades vi kvala till nationellt, startade en gång och kom jättesist. 
Fick en fin häst som hade tävlat st George och kunde byta i vartannat och gå i lite piaff och passage. Samma visa där - 52-58% i msvC. Vi kunde liksom inte ens trava på tygeln. 
Och av alla ridskolehästar jag ridit så har jag ju inte lyckats med en enda. Face fact. 
Pallar inte bli besviken nå mer. 


Älskade vän ❤️ du förtjänar någon som kan göra dig rättvisa, någon som kan låta dig stå högst upp i resultatlistan.. 

Trött på att komma sist

Dagens tävling gick faktiskt väldigt dåligt. Jasper sköter sig bra, men jag rider så jävla dåligt. När man kommer ut från banan och undrar vad i helvete man höll på med där inne. Och resultatet säger verkligen allt om hur illa det var idag - hela 55 ståtliga procent. Med en fyra på lösgjordheten och en femma på ryttaren. Inget man skryter om direkt. 
Är så trött på att alltid komma sist. Jag skäms över att ständigt göra så fruktansvärt dåliga resultat, vilken häst jag än sitter på. Jag har så många timmar bakom mig i sadeln så det borde inte ens vara möjligt att vara såhär dålig. Jag har ridit så mycket, tävlat så mycket och ridit så många olika hästar så det borde vara så mycket bättre än vad det är. 
Enough is enough. Ger upp tävlingsbiten och rider i skogen istället. Det värsta som kan hända där är att man trillar av. Jasper förtjänar någon som kan ge honom lite framgång. Han förtjänar att få stå som vinnare, inte att stå sist i en resultatlista i en jävla Lb klass. 

RSS 2.0