Ett helt år äldre

Idag fyller jag 20 år. Tycker att tiden går på tok för fort.. Känner mig inte som 20 haha.. 
Grapes har med andra ord avverkat 3 födelsedagar inom loppet av 8 dagar. 
 
Royboy fick gå ett pass i skogen idag, Vädret var helt underbart, om än kanske lite kallt men det dög. Han känndes dock lite loj och ovanligt snäll.. (bocka skulle han aldrig göra, men ibland vill han inte gå åt det hållet jag styr om det finns två möjliga vägar att välja mellan..) Så pga det så skrittade vi mest. Joggade bara lite där det var helt plant, men annars var det skritt som gällde. 
 
Imorgon är han förhoppningsvis piggare så då blir det ett ridhuspass igen. Han fick ladda upp med en tur ut i hagen och massa havre så blev han glad :)
 
Jag står dock nu lite i valet och kvalet hur jag ska göra med träningen fram tills SIlvana kommer.. Hon skulle kommit om en vecka, men det hade blivit en miss i planeringen och hon kommer först 28 mars.. Min plan var ju att rida på ordentligt den här veckan så kunde vi se om det blivit sämre eller bättre. Men att rida på såhär i en helt månad till känns inte så bra.. Jaja, vi får väl se. 
 

Senaste dagarna

Igår fick min pärla gå ett ganska ordentligt pass i ridhuset. Vi är i lite av en testperiod just nu - se hur mycket det går att rida, det får bära eller brista.
Så efter gårdagens ordentliga pass så tog vi en tur i skogen idag. Red halva slingan och sen fastnade vi en stund på ängen där Royboy fick sträcka ut i fullt fräs! Väldigt uppskattat av honom!

Imorgon börjar jag vid 12, så ska risa pärlan innan det. Han får gå till på fredag och så blir det vila i helgen eftersom jag inte vet om jag hinner rida då ;)


Promenad i vårsolen

Igår tog jag med mig mamma, Royne och Kennie på en morgonpromenad runt ensta. Superfint väder och det var ganska varmt. Helt klart en bra start på dagen!

https://cdn1.cdnme.se/1394932/6-3/pic_512a72f4e087c317d73ed019.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1394932/6-3/pic_512a7303ddf2b3400c979f26.jpg" class="image">


Man fyller bara 20 en gång!

Några dagar i förskott, men ändå!


Här var det livat..

Uppdateringen är på topp.. typ!
Det händer inte så mycket av intresse just nu på hästfronten. Royne varvar joggingdagar med uteritt och långa promenader. Han känns dock bättre och bättre för varje dag. Igår hade vi en riktig motståndsdag, men när jag sagt till honom ett par gånger så blev han snäll och bjöd på framåt. För faktum är att även om det gör ont på honom just nu, så kommer han i slutändan må bättre av att han går ordentligt nu med den skada han har. Det handlar inte om något hårt dressyrarbete med krävande samling eller liknande, utan mer att han ska jogga på, lyssna framåt och ta tag i saker själv. 
 
Idag red jag lektion för Emma, fortfarande inget hårt arbete men jag ville ändå ha lite hjälp. redan från start tog han tag i jobbet och bjöd på framåt. Jag fick sitta och bromsa!! Fick inte ett enda stopp på hela passet, och han känndes faktiskt väldigt bra rakt igenom. Men så har det ju varit sista tiden - han känns bra, men så kommer de där stoppen i vänster galopp.. Vi red bara lite skänkelvikning för att få loss honom och några enkla byten. #0 minuter fick räcka för honom, han orkar inte så mycket mer. 
 
Nu är jag faktiskt ledig hela helgen. Jag fyller 20 år på torsdag, så jag ska fira min födelsedag imorgon med släkt och fina vänner! Hade ju passat bättre att fira nästa helg, men då ska vi på tävling med Helge och Fanelia igen så det skulle inte bli så bra. Men det duger bra det med :)
 
Ska försöka bättra mig lite på bloggningsfronten, men det är svårt när både inspiration och motivation befinner sig på andra sidan jordklotet.. 
 

Hemma igen

Har försökt liveuppdatera under helgen, men nätet har inte varit på topp om man säger så..
Hästarna har skött sig superbra! Fanelia var snäll i MsvA i lördags, men Emma fegred vilket resulterade i några missar. Men första utanför placering är verkligen inte dåligt! Helge däremot gick in för uppgiften till 100% och dansade runt i Int1 på 72% och vann klassen! Helge the superstar! Har faktiskt aldrig sett honom så fin.

Idag gick fanelia St Georg, och Emma vågade rida på lite mer. Det resulterade i 69% och en fjärdeplacering!
Helge gick Int1B (hamla Svår B1). Han var inte riktigt lika bra som igår, men det var bättre än i Helsingborg. Resultatet blev ändå nästan 69%!!! Mycket bra för att vara andra gången för Helge på den här höga nivån. Sista ryttaren petade ut dem från placering, men det var tur eftersom våra hästar redan var lastade och redo att åka.
Totalt sett blev det alltså ett skott i hörnet, ett mitt i krysset och två stolpe ut! ( fjärdeplacering, vinst och två första utanför)

Det här är nog det roligaste med mitt jobb - tävlingarna! Jag älskar ju allt som har med tävling att göra, både att tävla själv och att vara hästskötare.


Torsdag

Royne har fått vila två dagar och bara gått en prommis runt ensta (5 km). Han vaccinerades igår, så han vilar imorgon också.

Imorgon åker vi som sagt till Strömsholm med Helge och fanelia. Clara och Frida passar roynis varsin dag, så han är i goda händer.
Jag jobbade halvdag idag och hade massa planer över vad jag skulle göra på eftermiddagen när jag var ledig, men jag blev kvar i stallet med packningen till typ 16.. (Slutade egentligen vid 12 hehe.. Supersnabba-silver-karro!).

Nu ska jag packa och sen ska jag sova! Natti!


Ut i skogen!

Bestämde mig imorse för att jag inte hade någon lust att tvinga runt min häst i ridhuset, så vi gav oss ut i skogen istället! Det går bara att rida på halva slingan eftersom de håller på med något i marken på andra halvan. Eller ja, det går ju att rida förbi men jag har inte testat det med min modiga häst ;)
Men vi rejsade på där det gick och sen red vi runt norrby för att fördriva tiden lite. Väl tillbaka var pållis alldeles blodig på ena benet... Tack och lov bara ett gammalt sår som gått upp!

På eftermiddagen åkte jag med Helge till Kersö där Emma skulle träna honom. Ridhuset på Kersö alltså.. Jag skulle också kunna tänka mig ett sånt! Så läckert med en amerikansk flagga på ena kortsidan.

Imorgon är jag ledig, så ska passa på att åka till banken och vårdcentralen (med mina stackars händer som inte tål stalljobbet..). Torsdag jobbar jag 06-12 och på fredag åker vi till Strömsholm med Helge och fanelia på tävling och blir borta hela helgen. Ska såklart bli superroligt! Faktum är att tävlingarna nog är det roligaste med mitt jobb!

Nu ska jag sova ( trots att jag är ledig imorgon..). Sålänge bjuder jag på en dålig bild på det snygga ridhuset!


Lördag

Händer inte så mycket på hästfronten just nu. Joggar lite lätt på royne och åker till världens roligaste jobb varje dag. Imorgon är jag dock ledig, så då blir det en tripp till Ikea innan jag åker till stallet och tänkte rida ut på Roy.
Blir en lite annorlunda vecka eftersom jag är ledig på onsdag men jobbar hela helgen. Det vankas tävling på Strömsholm med två hästar, vilket såklart ska bli superkul!


Livstecken

Royne har ju varit svullen i ett ben sista dagarna, men igår under dagen gick det ner helt till det normala så idag satt jag upp och skrittjobbade honom lite. Har inte kunnat gå så mycket utomhus eftersom han är dåligt broddad, men vi har ändå gått våra korta prommisar ute.
Har även pratat med silvana idag om röntgenbilderna. Ingen fantastisk prognos så att säga. Vi lever lite mellan hopp och förtvivlan och håller alla tummar för att det här ska gå att lösa! Ska skicka de gamla plåtarna till silvana så fort jag fått de från m-kliniken och så får vi se.
Känner bara att det här blev väldigt luddigt?! Jaja, skit samma. Bjuder avslutningsvis på en bild på min drogade pärla från i måndags då han röntgades.


Du kommer väl?!

4 mars kommer självaste Patrik Kittel till Vällingby för att hålla clinic! Ni kommer väl?! Biljetter finns att köpa på Equipe!


Skit..

Vilken skitdag det här blev.. Började med att jag fick ett sms av Maria att royne var tjock i ett ben, sen hände det en liten olycka med pappas bil och när jag kom till stallet var benet ännu tjockare.. Gick och kylde, gick o kylde och gick och kylde.. Men dagen avslutades ändå bra med ettårskalas hos Emma för lillemannen!


Det bästa med mitt jobb

Få saker kan göra en på bättre humör än en skrittur i strålande sol på en gullig häst!


RSS 2.0