Flashback friday

Jobbet har flutit på idag och vi hade grym hjälp av bästa Chipparna! De har varit där hela lovet, lite olika personer varje dag men alla har varit grymma. 

Elton fick vilodag idag eftersom han både gick med mig igår och med elev på lektion på kvällen. Men han ska få gå både lördag och söndag. 
Efter lunch red jag och erkan ut på Missan och gabbe. Vi har inte gjort det sedan i våras så det var väldigt mysigt! Förra hösten gjorde vi det nästan varje fredag, så det var verkligen Flashback friday idag. 

Missan hade eld under tassarna och körde full fart framåt med öronen spetsade hela tiden. När vi skulle galoppera i galoppbacken gick det fortare och fortare för varje språng, så gabbe fick kämpa för att hänga med bakom oss. Vi travade sen över ängen och fattade galopp i backen tillbaka mot stallet. Då var det verkligen full fart! Missan laddade i kurvan och sen hade jag lite svårt att bromsa haha! 
Men med Missan behöver man aldrig känna sig rädd, känns inte som man kan åka av henne. Klart det kan gå lite fort ibland men man känner sig alltid trygg! 

Imorgon jobbar jag och Elton ska som sagt få springa lite, ute om det är fint väder och annars i ridhuset. Erkan och jag ska dessutom försöka rida ut på några hästar om dret tillåter. Det är ett par stycken som behöver lite glädje i vardagen igen, och det är i många fall ganska lättlöst med lite race i skogen! 




Prinsessan

Red Elton ett lätt pass i ridhuset på dagen. Han har ju fått rejsa i skogen i två dagar, så han kändes ganska fin att rida idag. Försökte fortsätta jobba med det vi gjorde i måndags, alltså högerbogen, men dett svårt när han verkligen vill bita sig tag i vänster. Varje gång han biter sig tag där så är jag rädd att han ska dra upp såren han har haft på vänster sida i munnen. Han fick det av ett förlitet bett i somras, så jag är jj såklart nojig att det ska komma tillbaka. Red förresten på det nya apple mouth bettet idag, vilket Elton verkade gilla! 
Överlag ett ganska kort men intensivt och bra pass! 

Det bästa med ridskolan när det är lov är att det blir pannkakslunch på torsdagar! Det var jag och Frida som införde traditionen för några år sedan, och sen dess har den fått hänga kvar. Christoffer vann självklart pannkaksätartävlingen med sexton pannkakor, men lilla Sandra var god tvåa med sina femton pannkakor :p 

På kvällen red jag Missan på lektionen för Annie. Brukar ju alltid rida henne utan sporrar av någon anledning, och hon är ju inte alltid den mest alerta hästen men det går ju! Hade dock ett par på mig idag och skillnad blev det ju såklart. Men hon kändes ganska fin, framför allt i traven. I galoppen blev hon lite lång och stark stundtals, det i kombination med att hon är lite spänd blir inte jättebra. Men traven är jag som sagt ganska nöjd med, vilket känns bra eftersom jag brukade tycka den var svårast! 

Bra dag med andra ord. Nu ska jag bara vänta in kakan jag har bakat inför morgondagens fredagsfika innan jag går och lägger mig! 

Morgonträning vid halv sex imorse.. Kavajen ska ju passa nästa fredag.. :p

Full fart framåt

Hade värsta planen för allt jag skulle göra idag, men som vanligt blir det inte riktigt så ;)

Åkte till stallet vid 10 för att rida ut på Elton och fick med mig Lollo och gabbe ut. Hästarna var lite sega i starten men Elton fick upp farten efter en stund! Fick tillomed säga till Lollo att gasa i mördarbacken hehe! 

Sen åkte jag till granngården i Barkarby för att handla lite. Dock hade de inte det jag skulle ha, så jag kom bara därifrån med melass och gummisnoddar till ridakolan. Åkte vidare till Hööks i Väsby där jag hittade ett gummibett med fasta ringar. Dock tredelat, men det borde gå endå. Fick med mig en mirakelsalva också, eftersom Elton har så lätt för att bli lite nypt ovanför mungipan. "Makes your horse feel good"... Vi får väl se ;)

Åkte tillbaka till stallet för att rida min lektion på kvällen. Fick rida på fina prinsessan Mistrea. Vi red för Lollo eftersom Annie var borta och höll oss ute i paddocken hela lektionen. Jätteskönt att rida ute och hästarna uppskattar nog också att slippa se fyra väggar! 
I början kändes hon ganska bra, sen fick vi soppatorsk deluxe.. Men jag fick bra hjälp av Lollo och på slutet kändes det ganska bra igen. Hon är så härlig den lilla hästen! 

Imorgon är det jobb igen som vanligt, men dagens höjdpunkt är ändå att usek kirrar pannkakslunch! Helt klart det bästa med att det är lov, och att vi får massa grymma hjälpredor i stallet förståss! 




Full rulle

Landade innanför dörren för en stund sedan och kunde äntligen andas lite! Den här dagen har verkligen gått i ett.. Började med att jag trodde att jag försovit mig deluxe (vaknade 7.24 och skulle börja 7.30), men det visade sig att jag glömt ställa om väckarklockan. Bra start på dagen liksom. 
Jobbade iaf 7.30-11, då det var dags att ta in ponnyer för kursen. Eller ja, jag tog fem minuters rast också eftersom vi har en halvtimmes frukostrast på morgonen. Men eftersom vi var så sena med stallet så hoppade jag stora delar av den. 
Hade kurs sen 11.30-12.30, och kommande halvtimme plockade vi in resten av hästarna. 
Vid 13 red jag bästa Elton med grym hjälp av bästa Lollo! Höll på riktigt på att dö för att det var så jobbigt, men bättre blev han iaf även om det är himla knepigt att både hålla honom låg i nacken och med bakbenen under sig! 
Men han är ju fantastisk iaf :*

Kom väl in i stallet fem i två och dumpade Elton till Sanne som tog hand om honom och jag gick in i ridhuset för att ha privatlektion. Sen fortsatte dagen rulla på med lektioner fram till halv 7. Avslutade med rykt- och mysstund med Elton. Bästa stunden på hela dagen! 

Imorgon har jag kurs igen med barnen och sen ska jag och Hannah rida ut! Har påbörjat mitt testamente, bäst jag hinner klart innan imorgon kl 13! 




Tävlingsdag

Spenderat en hel dag inomhus i sekretariatet. Smet ut till stallet en kortis vid fyra för att mata gullis med morötter, men annars har jag hängt inomhus. 
Men allt var gått bra, vbyarna har varit duktiga. Jag såg ju inte en enda ritt men enligt resultatet. 
Det är dock lustigt det där - tävlar man inte så finns man inte. Good to know liksom. Blir så trött på allt och alla, att man hela tiden vill tror så gott om alla men de fortsätter bara bevisa att man har fel. 

Inväntar en fullspäckad dag imorgon med stalljobb, kurs och lektioner. Spännande spännande. 

Såhär kult kan man ha det i sekket..! 

❤️




Snäll skogshäst

Vid 10 i förmiddags kom Lollo och sa att "nu ska vi rida ut!" Eeehm.. Säker på det?! Men ut tog vi oss, dock var jag livrädd första halvan hehe.. 
Lollo tvingade upp oss i mördarbacken, men när gabbe drog förbi och bockade hela vägen upp förstod Elton inte alls vad det var frågan om?! Han tog två språng i galopp och saktade sen av till skritt! Haha ibland undrar man.. Han är inte som alla andra ;) 
Sen travade vi hela rundan tillbaka och galopperade i uppförsbackarna. Eller rättare sagt, gabbe valde gångart innan backarna och Elton fick snällt hägna på. Han gjorde några bussprång innan backarna, sin specialare när han mest viftar med frambenen och sen körde han full fart framåt. Men han var ju snäll hela tiden ändå :) 

Imorgon jobbar jag, trots att det är min lediga lördag. Men eftersom jag är så snäll så jobbar jag iaf ;) 
På söndag har vi ju tävlingar hemma, då jag ska sitta hela dagen i sekretariatet med Annelie. 

Bildbevis på tur! 
Stängde in erkan i hissen också hehe :D

Frustrerad

Elton fortsätter vara en riktig stjärna, men tänk hur mycket bättre det skulle bli om piloten kunde rida också.. 

Efter gårdagen så insåg jag att jag måste börja rida igen om det någonsin ska bli nå bra av något. Sagt och gjort, idag red jag på lektionen på kvällen på Jesus (Sammy). Hade bestämt mig innan för att jag, oavsett vad, skulle bibehålla en positiv inställning. Det höll som vanligt i typ en kvart. Hästen är säkert jättetrevlig, på riktigt! Men när piloten inte gör ett enda rätt blir det himla svårt. 
Blir mest så frustrerad och besviken på mig själv. Att jag ger upp. Kastar in handduken, och blir så ledsen över att jag är så jävla värdelös på det jag älskar mest
Tänker hela tiden på hur jag ska göra till våren. Känns ju inge kul när det bara går dåligt...

Avslutade iaf dagen med en rykt- och mysstund med Elton. Världens goaste <3 Blev väl på lite bättre humör då, och överväger att springa bort resten av frustrationen imorgon bitti. 




Lycklig

Igår fick äntligen bästa Elton börja ridas igen efter en lång vila, först med massa tömkörning och så två veckors ren vila. Men igår var det dags igen. Kan väl erkänna att jag var livrädd.. Även om han verkligen är världens snällaste häst, så finns det ett par busgener bakom de snälla ögonen! Men han skötte sig strålande! Hade laddat upp med både graman (som livlina) och kärringrem, men det behövdes inte. 
Man märkte ju att han inte är riden sedan augusti, men det kändes ändå bättre än innan. 

Idag red jag honom igen medan Annie kollade på honom så att han såg okej ut också. Han var mycket bättre idag, och kändes stundtals ganska bra. Tror verkligen det här har gjort honom gott, han är mycket rundare i hela sitt rörelsemönster och inte alls lika spänd i nacken. 

Det var verkligen som att få komma hem igår när jag hoppade upp. Jag trivs där uppe på bjässarna! 
Men han är så härlig den hästen, och jag älskar honom! 

❤️❤️

Äntligen måndag

Måndag är utan tvekan min favoritdag. Känns så himla konstigt att skriva så  eftersom måndagar alltid har varit veckans värsta dag under många år i skolan. Även för ett år sedan var måndagarna jobbiga eftersom jag hade lektioner med både vuxna och barn. Jag kände mig ganska obekväm i rollen som instruktör och var tvungen att planera flera dagar i förväg för att inte drabbas av fullständig panik över vad eleverna skulle få göra på lektionen. Idag är det just lektionerna som gör att jag älskar måndagarna! Alla härliga elever som kommer vecka efter vecka, oavsett väder och vind, med samma positiva inställning till dagens lektion och jag får arbeta med det jag älskar mest medan de sysslar med sin hobby!
Först flyter stalljobbet på bra. Även om det är mycket att göra så har vi ett ganska bra flow. Vid halv fyra börjar första gruppen med helt nya nybörjare som bara har gått på ridskola i några veckor. Det gör framsteg varje vecka och börjar förstå mer och mer hur man manövrerar en ponny. 
Direkt därefter kommer ett gäng elever som rider sin andra termin nu. Där rider alla ordinarie elever numera utan ledare, och gör det riktigt bra. Den största utmaningen med den gruppen är att hitta rätt ponny till varje elev. Men so far har det gått prima ballerina! 
Sist ut för dagen är min Storhästgrupp, ett gäng glada vuxna som sprudlar av energi och positivitet och verkar tycka allt vi gör är roligt, oavsett det är teori, skänkelvikningar eller hoppning. 

Nä, måndagar i stallet är svårslagna! Idag avslutade jag dessutom dagen med att låta pärlan Elton rasta sig lite lös i ridhuset. En ordentlig rykt och lite bentvätt hann vi med också innan jag åkte hem vid 8. 

Helgen har också varit bra, med kurs i lördags för märkesdomarutbildning och ponnyprojektet i söndags. 

Avslutar dagen med ett leende på läpparna. Älskar trots allt mitt jobb, även om det tar emot att klafsa ut i leran på morgonen. Det finns så mycket annat som väger upp! 



Mitt i veckan

Så hade halva arbetsveckan susat förbi ännu en gång. Jobbat som vanligt måndag och tisdag, och igår kväll åkte jag in till stan för att träffa min fina vän Johanna. Supertrevligt såklart och så skönt att prata med någon som står helt utanför allt men ändå förstår precis vad man menar. Det finns de i stallet jag berättar det mesta för, och bossarna vet ju en del, men vissa saker väljer man mer noga vilka man berättar det för. Det kommer bli bättre.. 

Jobbar imorgon och fredag, och på lördag ska jag och Carro på kurs. På söndag har vi träff med våra barn och sen var den veckan också slut. 




Fridaaaay

Så var det äntligen fredag igen. Veckan har flutit på. Vi fick ju ta avsked av en hästkompis i onsdags, och i torsdags kom en ny ponny till oss. En femåring som ser ut som ett föl med sin gulliga pannlugg. 

Skulle egentligen vila från träningen idag och bara ta en lång promenad med Kennie, men det slutade med att vi joggade runt nästan hela milen. Så skönt att rensa tankarna i mörkret. 




Bling, bullar och gym

Annelie räddade vår dag med att ha med sig bullar! Kan man få en bättre start på dagen? Chris var mer nöjd med dagens fika, än gårdagens då han fick äta potatis på frukostrasten. 


Erkan hade dessutom med sig blingade bokstäver att sätta på våra grepar. Nu kan ingen missa vilka de tillhör! 

Skottat containerplattan har vi gjort också. Erkan tömde visst en kärra där förra gången den byttes, alltså mellan det att han hade tagit den fulla containern och inte hunnit köra ner en ny.. Så det låg en hel del skit där som vi fick krypa ner och skotta upp. 
Hur får du din vardag att glittra? 

Jag avslutade dagen med en timmes styrka på gymet. Värmde upp på crossen och körde sen igenom hela kroppen, tog bl.a. 100 kg i benpress! 
Avslutade med pulshöjande genom några intervaller på löpbandet. Skönt pass och jag kommer vara lagom mör i kroppen imorgon! 



Nu betar de tillsammans..

Idag fick vår fina vän Moulina lämna livet på jorden, och betar nu på de evigt gröna ängarna tillsammans med sin bästa vän Dracula. 
Molly har på senare tid, upprepade gånger, fått kolik men utan akuta symptom. Förra veckan åkte de in med henne till Ultuna för att verkligen reda ut vad det var för fel. Det visade sig då att hon hade problem med de inre organen. Det i sin tur ledde till att tarmarna slutade fungera som de skulle och vi kunde tyvärr inte hjälpa henne på något sätt. 
Vi tackar Molly för det fantastiska jobb hon gjort under många år på ridskolan! 

Trots att vi har över 50 hästar, så blir man lika berörd vem det än är som försvinner. Man har någon form av relation till alla! Därför gick vår förmiddag i det långsammaste tempot någonsin. Alla var lite off och det enda vi egentligen tänkte på var Mollan. 

Men det är ju såhär det är med djur. Någon gång måste vi låta dem vandra vidare, och vi måste ju ta det beslut som är det bästa för djuret. Vi får inte vara egoistiska, men jag är bara glad över att jag aldrig behövt ta ett sådant beslut över mina hästar! 

Tror det är erkan som står för bilden..

En sån där måndag

Vips så var det måndag igen. Måndagar börjar alltid ganska dåligt eftersom det både är tungt att mocka (sista mockningen på helgen görs innan 17..) och vi har mycket att göra. 
dock blir det alltid bättre efter lunch eftersom jag har mina gulliga elever då. Första gruppen fick trava allihopa samtidigt för första gången, andra gruppen travade nästan alla utan ledare (tilläggas bör att alla faktiskt höll sig på spåret och kunde hålla sina ponnyer i trav flera varv på rad! Duktiga barn!) och sista gruppen fick rida på utebanan. Bra dag med andra ord. Nästa vecka har alla tre grupper teori. Tycker jag att det är jobbigt att stå tre timmar i sträck i ridhuset, så är det ingenting mot att ha tre timmar teori i sträck! Få tillfällen som man är så trött i huvudet. Men det är ju ändå roligt. 
 
Var så himla frusen när jag slutade så jag åkte hem istället för till gymet. Var lite bitter över det, men påväg upp till huset från parkeringen så möter jag en granne som är så otroligt trevlig. Pratar lite med honom påvägen upp och var genast på bättre humör! Folk kan ju bli så där jobbigt överdrivet trevliga, men han är verkligen bara otroligt trevlig. En sån människa man blir glad av att prata med! 
 
Imorgon har jag chilligaste dagen någonsin. Börjar inte fören 7.45 (eftersom jag jobbade 1h och 15 min ist för Chris förra tisdagen) och slutar 13 (eftersom jag hade Anettes lektioner i torsdags kväll. Jag har dock hela eftermiddagen uppbokad med läkarbesök, optikern, träning och om jag hinner ska jag förbi och klippa mig. 
Så nu ska jag sussa. Går och lägger mig med ett lite bättre humör än i går. Det finns ju trots allt fantastiska människor, både bland mina grannar och på mitt jobb!
 
 
 

Lite bättre

Jag drog iväg till gymet vid fyra och körde ett riktigt mördarpass, först 60 min på kondition och sen 30 min styrka. Alltså känslan när man kramar det sista ur varanda liten muskeln.. Så galet gött! 
Efter träningen kändes livet lite bättre än när jag skrev mitt bittra inlägg lite tidigare idag. Jag tänkte först faktiskt radera det, men ångrade mig. Den här bloggen handlar ju mer om mitt liv än om hästar i sig, dock består ju mitt liv till stor del av hästar eftersom det är mitt jobb. Men det jag skrev är ändå en del av mitt liv, och någonstans har jag en förhoppning att den eller de som bör läsa också har gjort det. Jag vet ju att hon, han eller de faktiskt har läst den här bloggen en gång i tiden, så chansen att det görs igen finns ju! 
 
Jaja, nu ska jag iaf dra igång med träningen ordentligt, för jag vet ju att jag mår så mycket bättre och blir så mycket gladare av det! 
 

Long time no seen

.. och ingen är förvånad. 
Allt rullar på. Jobbar och sliter, försöker återfå motivationen till ridningen och jobbar på att kämpa mig iväg till gymet just nu. 
 
Sedan sist har jag hunnit med en trip till New York. En fantastisk resa som jag helst inte ville avsluta. Älskar den staden. Älskar kontrasterna mellan träden och skyskraporna i central park, gå runt och titta på alla möjliga olika sorters människor, och aa, you name it. Framförallt så var det skönt att lämna allt och få lite distans till allt här hemma. Om så bara för några dagar, så var det precis vad som behövdes just nu. Eller ja, ska jag vara ärlig så hade jag nog stannat där för gott. Hade kanske varit bäst så för att alla ska bli nöjda ;)
 
Ridningen går ju sisodär. Har bara ridit ponny sista tiden, vilket gör lite ont i mitt hjärta eftersom de är så små. Men de är gulliga! Har dock tänkt att jag ska hoppa över ridningen nu fram tills våra hemmatävlingar, eftersom man ändå bara är ivägen. Tjänar liksom inget på att rida när det enda jag gör är att flyttar på mig. Så som sagt, nu lutar det åt tre veckor utan ridning. 
Dock insåg jag igår att jag egentligen borde rida, när man måste tänke efter en gång till för att komma fram till hur hästen flyttar benen i skänkelvikning i skritt. carro och jag satt hemma hos henne och planerade för nästa Minitrupps-träff, och jag kunde helt enkelt inte förklara hästens fotförflyttning utan att prova med fyra fingrar som fick vara ett ben vardera.. Jaja, det blir nog bra ändå.
 
Min egen träning går skitdåligt. Var duktig i New York och tränade på hotellets gym alla dagar utom en. men sen dess har jag inte varit på gymet alls. Ska ta med mitt fläsk och åka dit så fort jag har skrivit klart det här.
 
Jobbet då? Jo men det flyter väl på. Kanske inte askul att veta hur hatat man är av vissa människor. Men jag gör mitt jobb och har nu bestämt mig för att inte säga ett ord mer eller göra en cm mer än vad jag måste. För vad jag än säger eller gör så är det fel och "den enda jag förstör för är mig själv". Askalas faktiskt. Men men, det blir väl bättre. Om inte annat så får jag själv se till att det blir bättre, på ett eller anant sätt. 
 
Nej, nu ska jag sluta klaga och vara bitter. Kommande vecka jobbar jag måndag-fredag, så helgen blir helt stallfri som det ser ut nu. 
 
 

RSS 2.0