Zombie

Jag har verkligen känns mig som en zombie hela dagen. Var så jäkla trött när jag vaknade imorse, och det höll i sig hela dagen.. Hade planerat en sovmorgon imorgon, men jag åkte på att jobba ändå. Det gör förvisso inte mig något, jag tycker det är kul att jobba! Dock blir dagen lite rörig.. Jag jobbar på Vällingby till typ 10, då ska jag åka ut till hogsta och rida ett pass på QD. Sen tillbaka till jobbet igen och jobba till 15.30. När jag slutat blir det snabbt hem och duscha för att sen åka på 50-års kalajs hos Elli, Carros mamma!
Nu ska jag sova, är så sinnessjukt trött!


Hej och hå!

Har varit lite mycket sedan jag kom hem, men nu är jag på banan igen. 
Var som sagt en vecka i New York med mamma, min kusin, mormor och mormors svägerska. Det var otroligt roligt och jag har verigen sett hela NY nu! Shoppat har jag också gjort såklart. Åkte dit med resväskan fylld till en fjärdedel. När det var dags att åka hem igen så kunde jag inte stänga väskan, så ett par skor fick åka i handbagaget.. oopsi! 
 
Jag började jobba igen igår, och jag har faktiskt saknat det när jag varit borta! Erkan och jag fick en trevlig arbetsuppgift på eftermiddagen - rida ut en sväng på Theo och Provence. På kvällen åkte jag ut till Hogsta och red ett pass på QD. Vi ska ju tävla i slutet på september, så nu måste det trimmas lite. Han var lite stark och jobbig i början, men kom loss och blev ganska fin. 
 
Idag har jag också jobbat hela dagen och haft mina gulliga elever på eftemiddagen. So far så är det väldigt roligt att ha lektioner också. Efter jobbet red jag lektion på Theo. Vi skrittade ut en sväng först, för att sedan jogga en stund på ridbanan oh avslutade med att ta två varv på galoppbanan i trav och galopp. Theo tyckte det var kalaskul! Han är så gullig den lila hästen, har aldrig varit med om en häst som vill så mycket hela tiden. Red dessutom i mina "nya" stövlar (de är 1,5 år gamla vid det här laget..)!
 
Sista två dagarna har jag även varit på gymet innan jobbet, vilket innebär att jag hr gått upp kl 5 och varit på gymmet vid 5.40. Jag tycker det är skönt att köra ett kort pass på morgonen, man vaknr verkligen v det. Att jag sedan är dödstrött vid lunch är en annan sa ;) Imorgon blir det dock ingen morgonträning eftersom jag börjar jobba kl 7. Dock så har Erkan glömt att ta mina nycklar (hon börjar 6.30), och eftersom jag är en så snäll chompis så är jag där till 6.30 imorgon! 
 
Nu ska jag sova, är helt slut! Jobbar som sagt imorgon, 7-17.30 och avslutar dagen med mina gulliga ponnylekisbarn! Bra avslut på dagen liksom. 
 
QD igår efter vårt träningspass.
 
Visste ni att vi på Vällingby har nattvakter i stallet, i form av hästarna?! De turas om, men Herman är helt klart flitigast! (Capuchino på övre bilden, Herman på den undre)
Skämt och sido, de är riktiga hejare på att rymma under natten ;)
 
 

Tänker inte åka hem..

New york är så jäkla nice! Vill inte åka hem härifrån..! Tyvärr är wifi så segt på de flesta ställena så det går inte Ladda upp bilder, istället får jag bomba er när jag kommer hem på tisdag!


Bra dag, imorgon new york!

Åh vad bra den här dagen blev! Har gjort typ då lite som möjligt och ändå hunnit med så mycket som möjligt.
En sväng till stallet, handlat det sista, dammsugit, fika med fritte och en löprunda innan jag var tvungen att åka med transporten till hogsta. Kennie är även avlämnad hos Clara.
Nu är allt färdigpackat och jag ska sova, 05.15 går bilen hemifrån imorgon!!
Så länge får ni en bild på fina QD.


Härlig morgon

Tog typ min längsta sovmorgon på år och dar och gick upp vid 10. Åkte direkt till gymmet och har nu bara varit hemma en stund och duschat.
Ska nu äta en supersmarrig frukost innan jag och mamma åker till stallet för att pussa lite på royal. Måste fixa det sista inför new york också, och sen ska jag träffa Frida för en sen lunch!


God morgon

Har precis ätit en supersmarrig frukos i lugn och ro, när hände det senast? Jag har förvisso haft tid på morgnarna att till och med sitta ner vid bordet och äta frukost sista två veckorna, istället för att äta en macka på vägen upp i trappen.. 
 
Annars är det lite mycket i vanlig ordning. Eller egentligen känns det som att jag har all tid i världen, men då hittar jag ju på massa andra saker att göra på eftermiddagarn och kvällar. 
Mina veckor kommer se ut som så att jag slutar sent på måndagar (18.30), torsdagar slutar jag 17 och rider sedan lektion vid 18. Det kommer väl bli mina sena dagar, och övriga dagar slutar jag runt 17. Ganska skönt om jag får säga det själv! 
 
Häromdagen messade Louise (QDs ägare) och frågade om jag ville starta QD på DM i september. Så nu är vi anmälda till DM, som går i MsvC för juniorer och Young Riders! Ska bli jätteroligt att tävla QD, vi ska bara se till att hinna trimma lite tillsammans också ;)
 
På jobbet flyter allt på strålande. Jag har fyra lektioner i veckan och eleverna är så himla gulliga! Tre av fyra är more or less nybörjare (de har ridit max en termin), så det är superkul. Jag har även fått en ny kollega i Stall-Erkan! Superroligt att vi ska jobba ihop, även om hon bara kommer jobba deltid. 
Den här veckan har vi vari två personal på förmiddagarna och någon dag har även Anette kommit och jobbat på etermiddagarna, men igår var vi plötsligt fyra stycken hela dagen! Vi brukar vara klara med alla stall mellan 12 och 13, men igår var allt helt färdigt innan 11. Väldigt skönt, då hann vi med massa andra saker också. 
Igår kväll så var jag, Carro och Pellen (hon fick vara stand in istället för Frida) hemma hos Erkan och käkade middag. 
 
Jag är nu ledig i elva dagar, eftersom jag och mamma åker till New York på måndag! Vi blir borta nio dagar så det ska bli superroligt! Jag var i New York när jag var fem år, så jag minns inte så mycket av det direkt. 
Idag står inte så mycket på schemat, tänkte hinna träna lite. Och så är jag hundvakt åt Vilja sedan igår! 
 
Alla jobbar på sitt sätt - Fritte vilar lite på hövagnen..
 
 StallErkan hade en lite tuff dag igår, mycket att lära sig. Bl.a fick hon lära sig att öppna en höbal, vilket inte bara är att öppna - det ska göras på rätt sätt också! Det där med attöppna höbalar är en hel vetenskap ;)

Vad är nu detta?!

Hihi!


Dålig uppdatering

Nu när jag inte längre har ett dygnsjobb så har jag hittat massa andra saker att göra på eftermiddagar och kvällar, och då blir bloggen lidande ändå!
Igår började lektionerna igen, och jag hade mina första lektioner. Förvisso bara skritt i skogen, men det var roligt och alla elever var så gulliga.
Igår slutade jag tidigt och åkte då ut till hogsta för att rida QD. Tanken var att vi skulle rida ut, men det började åska så jag vågade inte ge mig ut i skogen.. Istället var vi på ridbanan och tog ett joggingpass. QD var duktig, sedan jag red senast så har han verkligen hunnit stärka sig i galoppen. Det är så roligt att han gör såna framsteg hela tiden och jag känner skillnad från gång till gång nu när jag inte rider så mycket! Även bytena blir säkrare och säkrare, igår hade vi fyra rena av fem möjliga!

Nu ska jag snart ge mig av till jobbet, en ny, rolig, dag väntar på mig!


Så grymma!!

Lag-SM GULD till hogsta! Så jäkla bra!!


Hej då mitt hjärta <3

Våra två år tillsammans är nu över, och det är dags för dig att få lära upp flertalet andra ryttare. De här två åren har varit fyllda med glädje, skatt, tårar, hopp, förtvivlan, väntan, längtan och kärlek. Jag älskar min häst, och det är därför jag väljer att ge honom den här chansen. Det kanske låter illa i vissas öron att ställa sin häst på ridskola, men det här är för hans bästa. Jag tror och hoppas att det här är vad som krävs för att han ska må bra, både fysiskt och psykiskt. 
Jag kommer sakna dig så himla mycket min vän! Men jag kommer ju få träffa dig varje dag, och du kommer alltid vara bara ett par boxar bort! 
 
Här kommer en hel drös med bilder från åren som har gått! 
 
 
 
 
 
 
 

<3

 
Mitt hjärta såg ut att trivas väldigt bra i sitt nya hem! Han har fått en box med fönster i gallret så han kan stå och spana ut i stallgången. Nu får ni hålla tummarna för att det här blir bra, för det tror nämligen jag att det kommer bli! 
 

Alla hästar i stallet

Man brukar ju säga "inte alla hästar i stallet", men faktum är att det är precis vad vi har nu! Det var fktiskt bara min lilla guldklimp Jack som absolut inte ville följa med hem, och tog ett ordentligt ärevarv i den stora hagen innan vi fick tag på honom. Men annars var alla supersnälla och ville gärna följa med hem. 
Vi åkte bort till betet vid 7 i morse, och var tillbaka med sista lasset runt 16. Det tar sin lilla tid att transportera hem 50 hästar om man säger så, men det gick ändå otroligt smidigt.
 
Väl hemma badade jag två hästar och blev lite mobbad av Lollo och Annie.. ;) Men faktum är att det här är en helt ny värld för mig, och det kommer ta sin lilla tid innan jag vänjer mig vid att inte rapportera om alla sår och tjocka ben..! Och stackars Dondy såg ut som att han hade gått rakt igenom en stor taggbuske, vilket inte skulle vara så förvånande.. Dels för att det är Dondy - han är inte alltid världens kokaste ponny, men också för att han hade gjort illa ett öga och knappt kunde titta med det. Ja, ni förstår kanske kombon?! 
 
Imorgon är jag som sagt ledig, så på förmiddagen ska vi köra pärlan till ridskolan. Mamma red idag och han hade varit superfin sa hon. Antagligen har vi fått igenom lite de senaste dagarna när det har varit lite svårt. Men det känns skönt att släppa iväg honom nu, det känns rätt!
 
För övrigt är jag fortfarande lite förvirrad på jobbet. Det tar väl någon vecka innan jag kommer in i det. Det är ju inga revolutionerande nyheter sedan jag slutade för två år sedan, så snart är jag med i matchen! Men jag kan erkänna att jag tycker det är väldigt jobbigt när jag inte kan göra saker och ting på rutin utan måste tänka så mycket.. Tänkte gjorde jag när jag gick i skolan, det fanns en anledning till att jag valde att jobba med hästar! Skämt å sido, men det är lite jobbigt! 
 
Ingen träning blev det idag, när jg kom hem från jobbet så hjälpte jag mamma med maten och nu orkar jag helt enkelt inte ge mig ut i spöregnet. Imorgon hinner jag nog inte så mycket heller, men time will tell.
 
Viriato redo att åka hem!
 
Jag hittade ett gäng jättegulliga kalvar vid en av hagarna. Jag tänkte ta med mig den här hem, men tvärr fick den inte plats i bussen :(

Nu kör vi! öv

Igår: 
  • Gymmade innan jobbet
  • Jobbade hela dagen (=släpa torvbalar och skotta ridus, bl.a)
  • Red ett pass på Roy
  • Sprang 4,8 km
Idag:
  • Gymmade på morgonen
  • Långprommis med Kennie
  • Red ett pass på Roy
  • Sprang lilla spåret med Kennie.
 
Har varit ganska flitig med träningen de sista två dagarna. Imorgon kommer det dock inte bli så mycket, inte mer än att jaga bråkiga ponnysar i hagen som helst inte vill åka hem.
Men jag har bestämt mig för att jag ska komma igång och träna ordentligt nu. Jag har börjat lite försiktigt i ca två veckor nu med mycket powerwalks, lite på gymmet och så. Framför allt så har det ju varit foten som har krånglat när jag har försökt springa, men nu har den inte gjort jätteont varken igår eller idag! Så jag tror nog att jag ska kunna börja springa ordentligt snart igen. 
Nu när jag inte har någon häst att rida varje dag (vet faktiskt ingen häst som är så fysiskt jobbig att rida som Royal. Ingen annan häst ger mig så mycket träningsvärk i magen som han gör, trots att jag ridit honom varje dag..) så måste jag träna på något annat sätt. Även om jobbet i sig är fysiskt krävande, så är det ungefär det samma som jag hade innan och jag vet av erfarenhet att jag behöver träna mer än vad jobbet ger. 
 
Så nu kör jag!! 
 
Dagen och gårdagen på instagram.
 

Sista ridpasset på min stjärnhäst

Som sagt, ledig idag. Var ändå uppe vid 7 och åkte till gymet för lite styrketräning. Körde väl en halvtimme och åkte sen hem och gick på promms med Kennie innan vi åkte till stallet. Där red jag ett pass på Royni, som för dagen var lite spänd. Vi var på dressyrbanan, och samtidigt målades staketen där. Så jag har lite överseende, han är ju inte världens modigaste när det kommer till sådana konstiga saker.. ;) När han blir spänd så blir han lite svår att rå på. Han springer snällt framåt och så, men det blir svårt att få en ärlig bjudning, kontakten mellan hand och mun blir glappig och att ha honom framför skänkeln, och därmed lyssnar han inte på t.ex byteshjälpen alla gånger. Men det är inte svårare än att man får säga till honom, och han tar det. 
 
Konstaterade dock efteråt att det här faktiskt var mitt sista ridpass på min stjärna! Imorgon ska vi hämt hem gästarna från betet hela dagen och jag jobbar tills vi är klara liksom, så därför får mamma rida imorgon, och på fredag flyttar han. Men vem vet, jag kanske får rida någon gång då och då ändå, time will tell. 
 
En liten vinterbild såhär mitt i sommaren ;)
 

Vet inte riktigt..

... Hur många av mina grannar som har höpåsar, reflextäcke och gåtäcke hängandes på balkongen..?


Första dagen - check!

Inledde den här dagen med att vara på gymet strax innan 07 imorse. 
Första arbetsdagen är iaf avklarad. Och vet ni vad? Imorgon är jag ledig hihi :)
Bra start på nya jobbet. Är ledig fredag också, men sen jobbar jag lördag-fredag. Och nästa måndag åker jag till New York! Helt kart en bra start på nya jobbet ;) 
 
However, vi har spenderat dagen med att spåna upp boxar och göra iordning inför hästarnas hemkomst på torsdag. Kul då att regnet ska vräka ner hela dagen.. Jaja, man är väl härdad! 
 
Royni fick gå ett pass i ridhuset nu på kvällen. Han var lite jobbig idag, men vi fick ording på det efter en stund och kunde göra både treor, tvåor och skänkelvikning undan högerskänkeln. Bytena är så himla enkla nu, när han inte går så hårt och har lite egen energi. Då går det betydligt lättare att få den där kvickheten i bakbenen som krävs för att han ska byta rent. Det som är så bra med honom också är att han är för lat för att byta av sig själv när han går i förvänd. Det skulle liksom aldrig falla honom in att göra ett byte själv om inte ryttaren i fråga sitter i den andra galoppen. 
Imorgon är jag som sagt ledig, så då tänket jag gymma på morgonen och sen åka till stallet och rida Roy. På torsdag får mamma trimma lite och på fredag förmiddag flyttar han. 
 
 

Sista semesterdagen

Eller sista dagen som arbetslös? Beror på hur man ser på saken ;)
Jag har iaf tagit det lugnt i stallet, sånt man får göra när man är ledig. Roynis fick öva på att vara riktig ridskolehäst idag - utan spö, sporrar eller graman! Av ren lathet så rider jag alltid med både sporrar och spö, och gramanen har blivit en vana. Den största anledningen till att jag vljer att ha gramanen på är att Roy är en sådan häst som behöver få komma igång med in stora kropp innan han kan sätta ihop alla delar. Han måste få 5 minuter att trava och galoppera, en skrittpaus och sen är det en helt annan häst. Så för att hjälpa honom att hitta rätt läge så har jag den på. Skulle lika gärna kunna ta av den efter de där fem minutrarna, men av lathet så får den hänga löst där. 
 
Hur som så skulle han alltså idag kunna springa snällt och därjag ville utan alla hjälpmedel. Huh vad jobbigt det var för piloten! Att han dessutom hade vilat igår gjorde ju inte det hela lättare, plus att vi var på hoppbanan där det är dåligt underlag (det vattnades på dressyrbanan). Efter att jag sagt till honom några gånger med skänkeln så var det inga problem att varken trava eller galoppera, det är framför allt i högerfattningarna som jag upplever att han blir nonchalant, men däremot att flytta i skänkelvikning.. Det tog oss 45 minuter innan vi kunde ta oss åt sidan, på tygeln, undan högerskänkeln. Att rida i sluta var inga problem, men just i skänkelvikningarna undan höger så skickar han ut vänster bog. Jag som alltid har haft svårt att komma åt med vänsterskänkeln får det ju väldigt jobbigt då.. Därför brukar jag i vanliga fall bara lägga spöt på vänster bog som en liten påminnelse för honom. Det blir ju inte riktigt ärligt då, men det hjälper honom att komma loss
 
Efter 45 minuter kunde vi alltså både skritta, trava och galoppera - OCH flytta i skänkelvikning åt båda hållen. Så då la jag ner honom och sen skrittade vi ut. 
 
Imorgon börjar jag som sagt jobba på Vällingby! Ska bli jätteroligt att komma tillbaka dit. Kan erkänna att det nu ikväll känns lite som dagen innan man skulle börja skolan igen efter sommarlovet när man var yngre - förväntansfullt och lite nervöst! Som sagt, ska bli superroligt! Börjar inte fören vid 9, så jag tänkt försöka hinna åka till gymmet tidigt på morgonen. Måste ju ut till Hogsta sen efter jobbet och ta rida min pärla, så då blir det inte så mycket tid till egen träning. På fredag flyttar också stjärnan till sitt nya jobb. 
 
 

Morgonpass

Är nu påväg ut till landet för att fira lite födelsedagar. Stallet är färdigt för dagen och jag har hunnit rida QD. Satt upp vid strax efter 7 och var färdigriden vid 8. Han var jättepigg och väldigt stark, vilket han ofta är dagen efter vila. Men det blev bra till slut.
Mamma fotade lite, men kameran ville inte ansluta till datorn så jag får göra ett nytt försök när jag kommer hem. Jag tog en bild på displayen på kameran med telefonen hehe, så ni får ett litet smakprov. Kanske inte den charmigaste bilden, men jag orkade inte rota igenom hela minneskortet.


Till salu!

Häromdagen plockade vi hem det mesta av Roynes saker. Jag har vättat som en idiotas och nu är det mest på plats i min källare. Det är galet hur mycket saker man kan samla på sig under några år som hästägare.. Jag skulle helt klart kunna öppna loppis i källaren! "Grapes källarloppis", det vore något. 
Hur som så har jag nu rensat ut en del saker som jag hade tänkt sälja. Jag hittade även lite ponnygrejer från Dandy som jag inte gjort mig av med ännu. 
 
Ponnyprylarna kommer först, måste fota lite täcken innan jag lägger upp de större storlekarna. 
Mejla vid intresse till mini_albis@hotmail.com . Priserna är inte skrivna i sten, så är du intresserad av något så går det också bra att lägga ett bud. 
Köparen står för frakten.
 
Ylletäcke med avtagbar hals, marinblått med gul kant och gul svansfläta. Inga kryssgjordar, men det sitter en ögla på ryggen som man kan sätta en resorgjord igenom så ligger den kvar på plats. Storlek 125. Använt men mycket fräscht. Ej tvättat på bilden, Tvättas självklart innan det säljs!
Nypris: 1200:-  Pris: 400:-
 
Nattskydd/Stallskydd, Horze, 4 stycken. One size. Det är Dandy som har haft dem, men jag tror inte at de är mycket mindre än Roynes. På två skydd är nedersta karborren något trasig, men de funkar alldeles utmärkt ändå och alla karborrar går att stänga. (Se bilder)
Nypris: 250:- paret  Pris: 100:- för alla fyra
 
Vita luddiga benskydd från Jacson, ett par. Mycket lite använda. Storlek medium tror jag, passade på Dandy. 
Nypris: ca 200:- paret  Pris: 50:-
 
Fleecetäcke från Hööks, Showmaster, marin med guld passpoal och guldig brodyr på ena sidan. Med kryssgjordar och svansrem. Använt men mycket fräscht. Finns inte längre att köpa i butik. 
Ej tvättat på bilden, Tvättas självklart innan det säljs! 
Nypris: ca 350:-  Pris: 100:-
 
Dressyrsadelgjord, Gera, 70 cm. Svart med vit kant och undersida. Tillverkad i tjock trevira som ska motverka skav.
Mycket lite använd. Ej tvättad på bilden, tvättas självklart innan den säljs!
Nypris: ca 600:-  Pris: 200:-
 
Flughuva från Hööks, Showmaster. Går ej ner över mulen. Storlek Medium.
Knappt använd, dock står det skrivet "DANDY" stort på ena spännet.
Nypris: 99:-  Pris: 50:-
 

Haha true word!

 
Klockrent! 
 

Intensivt

Monsterdag idag, utan tvekan. Efter att jag gjorde illa foten så har jag liksom inte kommit igång och tränat ordentligt, så imorgon kommer min extremt otränade kropp få lida..
 
CYKLADE till stallet imorse! Jajamen, 1,4 mil och då valde jag den kortaste men jobbigaste vägen. Väl framme så red jag ett pass på Royni. Hade förväntat mig en stel och jobbig häst eftersom han inte har gått jätteordentligt de senast två dagarna. Det är verkligen itne lätt att sitta upp på en helt ny häst och sen veta hur mycket man ska behöva ta loss för att det ska vara bra dagen efter! Roy brukar ju behöva komma loss riktigt ordentligt för att man ska märka nästa dag att man faktiskt red dagen innan. Men jag hade fel, han var betydligt mjukare än vad jag hade väntat mig! Kanske fick jag ytterligare ett kvitto på att han kommer må bra av att bara jobbas väldigt lätt vissa pass? Han gick ju inte stenhårt med Rebban igår, och det verkar ju vara grejen. Överlag så har han kännts betydligt bättre sedan jag slutade träna honom och bara red för hans motions skull. Hans kropp mår uppenbarligen bra av att lalla runt, och därför känns ju mitt beslut ännu bättre nu än tidigare. 
Vi värmde upp i trav och galopp. Emelie slipade bord utanför ridhuset, precis vid utebanan, med en slipmaskin. Tack vare den så fick vi lite extra fart, utan att han blev spänd och rädd. Mycket lösgörnade stod på dagens schema - skänkelvikningr som tillslut blev skolor. I galoppen var det fram och tillbaka, fram och tillbaka och fram och tillbaka. Ställa utåt och inåt, skänkelviningar även i galopp och fokusera på tt han verkligen tog skänkeln i alla lägen. Vi avslutade med lite byten, först bara enstaka på diagonalerna som sedan blev fyror, treor och tvåor! När han väl tar skänkeln så är det där så lätt! 
Efter ett pass på 30 minuter så var han sjöblöt och vi skrittade av i skogen 15 minuter. Tillbaka i stallet väntade en dusch, lunch och ut i hagen.
För mig väntade en cykeltur hem igen. Lite varmare, lite tröttare så det tog lite längre tid ;) Hemma drog jag igång och dammsög hela huset innan jag tog en powernap hehe. Därefter åkte jag till gymet för att svettas lite. 
 
Som sagt, kroppen kommer få lida imorgon, men någon gång måste semesterfläsket bort också! 
Imorgon ska jag och mamma till stallet tidigt på morgonen. Mamma ska ta hand om Royne som får vila och jag ska rida QD. Sen ska vi åka ut till landet för att fira min kusin och farbror som har fyllt år. 
 
 

Han kommer bli en klippa..

Ja, jag tror att om Royal bara trivs i miljön på ridskolan, så kommer han var aen riktig stjärna där!
Igår var nämligen min vän Rebecka med ut och red lite på honom. Erica gjorde det ju superbra i torsdags, men Erica är också väldigt duktig. Rebecka har ridit förut men slutade för ett tag sedan, och framför allt så har hon nästan bara ridit ponny. Har man aldrig ridit så intensivt så tappar man ju ridningen ganska fort när man väl slutar, bland annat tappar man ju sin egen balans i ridningen. Så jag kände att det var perfekt att slänga upp Rebecka på honom för att se hur han skulle reagera med någon som inte var jätterutinerad och hade rifdningen i kroppen. Och om han skötte sig?! Han var en klippa! De fick ha gramanen på (på ridskolan kommer han ju få gå med inspänningar, så då kan han lika gärna ha gramanen på nu så länge ryttaren i fråga har koll på hur mycket hon håller), och han sprang så snällt. Han rör sig ju ganska annorlunda jämfört med ridskolehästarna, och om man dessutom bara rider ponny.. ;) (Att Rebecka , innan hon slutade, brukade rida på lilla Musse som jag red förut gjorde det ju hela inte så mycket lättare - han travade väldigt fort och med väldigt kota steg.. :) )
 
Dock är ju Roy ganska bekväm av sig, och går inte mer än vad han måste. De hade lite problem med galoppfattningarna till höger, som förvisso är svårare än till vänster även för mig. Där måste man hålla honom lite på tygeln och rak i kroppen, annars så tappar han hela bakdelen och fortsätter bara i trav. Men när Rebecka fick lite koll på det så gick det bra. 
 
Jag tror verkligen på det här! Som sagt, trivs han bara i miljön så kommer det bli så himla bra. jag hoppas verkligen att han kommer vara sån tillgång för ridskolan. Tänk om alla ridskolor hade fullt med hästar som gjorde byten i varje, pirutter och lite passage.. ! Jag tror att han kommer kunna lära eleverna väldigt mycket. Han är ju ingen lätt häst, men får man lite snurr på det så blir det bra! 
 
Tyvärr blev det varken bild eller film när Rebecka red, så det får bli en gammal bild på mitt hjärta.
 
 
 

Erica trimmar traktorn

Min vän Erica följde med mig till stallet idag för att trimma min traktor lite, och hon gjorde det riktigt bra!
Han är ju inte helt lätt, men Erica rider med mjuka och fina händer - vilket han gillar. De fick ha gramanen på ifall han skulle vara dum, men han skötte sig bra! Fart fick han, och har man väl fått upp farten så är det inte omöjligt att korta upp honom och få honom kvick. Dock vågade jag inte be henne korta upp honom eftersom jag är lite orolig att det ska bli kärringstopp då, men såhär i efterhand så tror jg nog att det skulle gått bra! 
De provade även på några byten åt varje håll, och alla blev på hjälpen och rena! Vilken guldstjärna till häst jag har!! Trivs han bara på ridskolan så kommer han kunna lära eleverna så himla mycket! 
Erica kommer ha träningsvärk i magen imorgon, det är något jag kan lova! Men hon sa att hon tyckte det var roligt iaf, så min förhoppning är ju att hon ska tävla honom lite under hösten..! :)
 
Jag tog en liten bild på dem också, dock inte under själva ridningen. 
 
 

RSS 2.0