Världens gulligaste kossa!

När jag skulle hämta in Frida från hagen i förmiddags så möttes jag av något väldigt gulligt.
Frida är inte den som gnäggar åt allt och alla direkt. Men när jag kom gåendes ner mot hagen så ropade jag "Kossan" (Frida kallas för kossan ibland för att hon är så lugn!). Och vad får jag till svar?! Jo en mörk liten gnäggning!
Vem hade förväntat sig att ponnyn med mest smeknamn i hela stallet skulle reagera på Kossan?!
Men gulligt var det iaf! :)


30/6 2011

Istället för att packa ner en extra t-shirt (ifall det skulle bli sådär jobbigt svettigt som det blev igår..) så packade jag ner en tjocktröja imorse när jag skulle åka och jobba. Det visade sig att jag hade valt fel.. När jag var hemma var det molnigt ute, men när jag närmade mig stallet så sken solen som aldrig förr!
Dagen flöt iaf på bra, hästarna vilade och Emma var inte där så det var väldigt lugnt hela dagen.

Frida vilar sig i form inför helgen, så idag tog vi en promenad på 45 minuter. Eller ja, vi sprang faktiskt en bit också! Det var så himla mycket flugor och getingar, och trots att Frida var dränkt i flugspray så hängde getingarna på oss. Så för att bli av med dom så ökade vi tempot ett par gånger ;)
Gjorde klart allt i stallet sen och vi åkte därifrån redan vid kvart i 6, och då hade ju både jag och Josephine motionerat våra hästar! det hör inte till vanligheterna om man säger så att vi kommer därifrån så tidigt.. ;)

Imorgon rullar vi som sagt mot Gripen. Jag startar inte fören vid halv 3, så då hinner Frida gå ut i hagen en sväng imorgon bitti innan hon ska badas! Så nu får ni hålla alla tummar och tår för att Fridis sköter sig och att det inte regnar hela helgen! :D


Klippet man aldrig tröttnar på


Hur extremt roligt är inte det här?!
Vet inte hur många gånger jag har sett det, men det är lika roligt varje gång! :D


29/6 2011

Ville rida lektion för Emma idag för att checka av att allt känndes bra inför helgen. Men hon skulle ju åka iväg med Helgis till Bergåkra för att träna för Edward imorgon, så jag skulle inte hinna rida. Men som tur var så löste hon det och jag fick rida iaf! Verkligen jättesnällt!
Jag kan säga att det var en himla tur att jag fick hjälp idag, för Frida började med att visa vilken vacker underhals hon har..! Hon kan, precis som lilla Jack kunde, iprincip vända ut och in på sig själv och böja halsen åt fel håll som en banan!
När jag fick lite hjälp så blev det bättre, men fortfarande inte tillräckligt bra. Så dagens träningspass gick mest ut på att få henne ordentligt lösgjord och "med mig". Men det som är roligt är att hon inte gör såhär för att vara dum, jag tror istället det beror på all energi hon börjar samla på sig nu! Idag skulle jag t.ex rida förvänd galopp på fyrkanten för att få koll om högerbogen. Det tyckte Frida var kalaskul och ville helst springa jättefort på långsidorna, hela tiden med öronen spetsade rakt fram! Dessutom märker man så tydligt på henne att hon orkar så mycket mer nu. Nu går inte all energi åt till att andas längre, idag orkade hon tillomed bli ofokuserad och köra huvudet rätt upp i vädret när det kom ut folk från butiken!
Men det är ju positivt att hon orkar mycket mer nu, så jag klagar inte! men jag måste erkänna att det var lite lättare när hon inte hade så mycket energi.. :D

jag tycker ändå det var bra att det här lilla bakslaget kom idag, för nu vet jag hur jag ska lösa problemen om hon gör såhär i helgen! Så vi är redigt taggade och hoppas att ni håller alla tummar och tår för att det går bra! :D

Imorgon är det jobb som står på schemat och Fridis ska vila så vi tar en liten skrittur.


Träningstips: favoriten just nu!

Detta är helt klart min favoritövning just nu! Vi har börjat varje ridpass med denna övning i 1,5 vecka nu, och det har verkligen gett resultat!

Som jag har beskrivit förut så går det ut på att man rider i trav eller galopp på spåret och precis innan hörnet saktar man av till skritt och skrittar genom hörnet. Då har man hela hörnet på sig att rida ett böjt spår och mjuka upp lite till. Efter hörnet är det trav eller galopp på momangen igen! Volterna som ligger i varje hörn är inte alltid nödvändiga, men de finns där som en extra hjälp om man inte känner att man hann med det man ville i hörnet.
Man får med så mycket i en enda övning och den går ju såklart att göras på alla olika nivåer och för alla olika ändamål. T.ex så har jag testat att flytta undan för skänkeln i volterna osv.
Som sagt så har vi inlett varje ridpass med denna övning och Det ger så himla mycket. Övergångarna måste ju ändå göras för att få henne alert och lydig, så varför inte ta sjuttioelva flugor i en smäll lixom?!

Frida har ju varit en sån ponny som verkligen välter i hörnen, men efter att ha gjort denna övning och verkligen tränat hörnpasseringar så gör hon dom nu av sig själv! Hon är allt bra klok min lilla ponny :)


Häst som dricker dåligt på tävling

Något vi har upptäckt med Frida är att hon inte dricker så jättebra på tävling. Det blir ju väldigt jobbigt för henne då om man ska tävla i den här värmen. Med Dandy var det ju inga problem, blev han törstig så drack han!
Betforvatten är faktiskt inte heller någon hit hos lilla damen på bortaplan.
Igår upptäckte jag dock något nytt hon verkligen uppskattade - blåbär och lime saft! Hon svepte i sig en halvliter på 2 sekunder!
Så mami fick åka till Coop och köpa massa saft till lilla damen inför helgen!


Var äääär ni?!

Tycker ni har blivit extremt dåliga på att kommentera på sista tiden!
Mycket roligare att skriva när ni kommenterar :D



Tillbakablick: 28/6 2009

Idag, fast för två år sedan, red jag min allra sista tävling på min fina lilla Joy!
Inte nog med att det var vår sista, det var även vår allra bästa. Vi hade kämpat så mycket både med och mot varandra, och så äntligen så gav det resultat!
Egentligen var tanken att åka på Nf-SM med henne en månad senare och göra vår sista start då, men eftersom det gick så bra den helgen känndes det skönt att avsluta då!





Packning pågår!

Spenderade kvällen tillsammans med en kompis, men tiden däremellan hann jag med en jäkla massa!
Bl.a. så har jag nu påbörjat projekt packning inför helgen! man kommer lixom lite ur fas gällande meetings när man inte åker på några.. Senast vi var iväg på meeting var Nf-SM, och det var slutet av juli förra året.
Så för att inte glömma något så skrev jag faktiskt en packlista (för en gångs skull.. ).


Detta var då innan jag fyllde på den lite till..
Helt sjukt hur mycket saker man kan ha med sig.. Och jag kommer ju knappast använda mig av allt om man säger så. ;)


28/6 2011

Uteritt stod på schemat idag. Så jag kastade mig på cykeln vid 9.45 imorse och cyklade till stallet. Tog en annan väg idag som är längre men inte riktigt lika många uppförsbackar :P
Frida var iaf lika snäll som vanligt i skogen. Hon tycker det är så himla roligt verkligen! Dock var det inte jättebra underlag, så vi travade bara på slingan och så galopperade vi på galoppstigen. Så det blev en ganska lugn uteritt idag.

Imorgon är det jobb som står på schemat! Dock tänker jag inte cykla då, för då kommer jag aldrig orka jobba hela dagen! hehe..


Dampis <3


Mördardag!

Vilken jäkla mördardag det här blev!
Cyklade ju fram och tillbaka till stallet, alltså totalt 3 mil. Tränade Frida ett pass som var längre än vanligt, totalt kanske vi red en timme inklusive uppvärmning. Sen tog vi ju en promenad efter duschen på sisodär 20-25 minuter någonting.
Nu på kvällen var jag och mami ute på en liten promenad.. 1 timme och en kvart var vi ute och då gick vi i ett väldigt friskt tempo!
behöver jag ens säga att jag är helt slut?!

Tur att lilla Fridis bara ska få springa i skogen imorgon, något dressyrpass hade jag aldrig orkat med! hade ju varit skönast om hon skulle vila, men det passar inte riktigt in inför helgen ;)
Dessutom ska jag ta mig i kragen och gå upp och köpa den där jäkla hjälmen imorgon. Min snuskiga sammetshjälm blir bara snuskigare och snuskigare för varje dag, så imorgon MÅSTE jag verkligen fixa den nya hjälmen!
Dessutom måste ett nytt tävlingsschabrak införskaffas eftersom mitt börjar bli så nopprigt.. Vet dock inte vad jag ska ha för något.. I-landsproblem!

nej, för en gångs skull ska jag gå och lägga mig i tid. Planen är att CYKLA till stallet vid halv 10 imorgon... Vi får väl se hur det går ;)


27/6 2011

Idag mina kära vänner har ju CYKLAT till stallet! Ja, ni läste rätt, JAG har cyklat de 1,5 milen till stallet.
Fridedullanrullan fick gå lektion tillsammans med Raggan, så jag och Maria skrittade ut tillsammans innan och Frida hittade sin nya själsfrände. Hon är ju inte så förtjust i andra hästar om man säger så, men Dandy dög iaf förut, och även Kovo. Men nu har hon hittat en ny liten vän i Raggan!
Fridis var iaf lite mongo i början, ibland var hon superfin och ibland var hon extremt mycket stretigare än vanligt. Hon vet hur man flashar underhalsen om man säger så ;) Så när hon var uppvärmd fick jag börja med att rida noggranna hörn, alltså galopp på långsidan, skritt genom hörnet, galopp på kortsidan, skritt genom hörnet osv. För att få henne extra uppmärksam så varierade jag mig lite mellan att trava eller galoppera efter hörnen.
Dock fick jag henna inte riktigt så uppmärksam och alert som jag vill ha henne, så då övergick vi till att göra en miljon övergångar från trav till skritt. Tillslut så lyssnade hon faktiskt riktigt bra, och då övergick vi till endast tempoväxlingar. Fridisen vart verkligen superfin!
Därefter arbetade vi lite i galopp och jobbade med att få fram en bra och rund galopp i båda varven. Högergaloppen är egentligen bättre när man väl får till det, men den är så sjukt jäkla svår! Antingen så går det fort och den är rund, eller så kan man ta tillbaka den och och den blir 4-taktig. Men idag fick vi faktiskt till det relativt bra! I vänster är det lite lättare, även om galoppen i grund och botten inte är lika bra där. Emma sa iaf att det var definítivt den bästa galoppen vi visat henne!
Allt som allt är jag jättenöjd med passet och Frida växer verkligen i mina ögon för varje dag! Det är så roligt att få jobba med en häst där varje dag verkligen gör skillnad!

Efter lektionen så skrittade vi en sväng ute och sen fick Frida duscha. För att hon skulle torka lite snabbare så tog vi en promenad ute i 30 minuter. Därefter var det bara kasta sig på cykeln och cykla de 1,5 milen hem igen.. Sista biten från Islandstorget hem till mig var som att bestiga ett berg! Hej träningsvärk säger jag bara!

Bebishest <3
Min bästa lilla kossa <3


Gripens Rf

Till helgen annordnar Gripens Rf, för fjärde året i rad, Sparbanken Rekarne ponnycup. Jag har varit där alla tidigare år, de första två åren tävlade jag med Joy och förra året skulle Dandy ha startat, men han var ju skadad då. Så istället åkte jag dit med Jennifer, Hannah, Annelie och Jennie.
Varje år har arrangemanget varit enormt bra. Starttiderna hålls, de är snabba med resultaten och har bra koll på allting!

Idag kom startlistorna inför helgen meeting upp. Jag rider ju stora rundan och den går allra sist, vilket innebär att jag har sena starttider. På fredagen rider jag ju dock en Lb:1a också som extraklass, vilket innebär att jag har nästan 6 timmar mellan mina två starter.
Men det jag skulle komma till är att jag är så imponerad över hur de orkar arrangera ett så pass stort meeting år efter år. I år t.ex. går första starten på fredagen kl 07.00 och den sista går kl 22.50! Lördagen är något kortare - d startar de 07.00 och sutar vid 20.50. Söndagen däremot är nästan lika lång - första start 07.00 och sista start 22.15.
Helt sjukt verkligen! Men trots det är både tävlande och funktionärer lika glada och hjälpsamma ändå!

Så en stor tumme upp till Gripens Rf och deras tävlingar!!

Lite bilder från de tidigare åren jag tävlade Joy där!
<p><span style="font-family: book antiqua,palatino;" mce_style="font-family: book antiqua,palatino;"><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;"><strong>annie:</strong> <em>nu måste jag ringa hela världen och berätta</em></span></span></p>
<p><span style="font-family: book antiqua,palatino;" mce_style="font-family: book antiqua,palatino;"><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;"><strong>&lt;3</strong></span></span></p>
&auml;&auml;&auml;&auml;&auml;&auml;&auml;&auml;lskling&lt;33
varf&ouml;r &auml;r handen d&auml;r nere f&ouml;r?


Bloggtips!

Jag brukar inte länka mina kompisars bloggar. Vet faktiskt inte varför.. Jag vill väl hålla dom lite "för mig själv", eller vad man ska säga. Men jag måste faktiskt tipsa er om min kompis Ericas blogg! Den handlar om hästar, hästar och ännu mera hästar! Dock inte bara "dagens ridpass" eller "dagens outfit", utan en salig blandning utav det mesta som har med hästar (främst dressyr) att göra!
Så här kommer en FET LÄNK TILL ERKANS BLOGG!


Min tävlingsutrustning

Sara om Bilder: Roslagen 18/6 2011 del 1:
Ni ser fina ut! Jag skulle tycka det var jätte intressant att läsa om vad du och hästen har för utrusting när du tävlar. Sen så såg jag att du har bråscher på kavajen, skulle vi kunna få se en närmare bild på dem? (: kramis


Friday
Sadel: Henri De Rivel
Träns: Lyckås med guldigt och silvrigt swarovskipannband
Schabrak: Mias med svart och guld kant (ett nytt är på ingång då detta börjar bli lite väl slitet..)
Benskydd/lindor: Vita benskydd från Professional Choice eller Jacson. Alt. Vita lindor från Mias eller GG med paddar från Mias under.
Boots: Vita från Equigard

Grape
Hjälm: Charles Owen Hampton Hat
Kavaj: Pikeur (ingen aning om vad det är för modell på den..)
Stövlar: Cavallo Weltmeister som jag köpte ungefär i samma veva som jag köpte Joy
Plastrong: Equi design (Dock har den gått sönder, så en ny måste införskaffas..)
Handskar: Roeckl
Ridbyxor: Pikuer premium Collection Evita Contrast Breeches
Sporrar: Från Hööks tror jag, likaså remmarna!
Håruppsättning: Dounat med en vit snodd runt och stenar i
Örhängen: LUC of Sweden

de olika brocherna jag har på kavajen är två stycken Majblommor, en från i år och en rån förra året. Sen har jag en broch från Unicef, en från New forest föreningen och en från Vrs :)

26/6 2011

Och så var jag äntligen hemma igen! Varje gång jag ska vara borta från hästarna ett par dagar så tänker jag att det ska bli så skönt, men efter en halv dag längtar jag redan ihjäl mig efter dem!
I fredags var iaf jag och mami ut till Segersta en sväng. Både bra och dåliga nyheter därifrån, men jag håller tummarna! Sen åkte vi direkt ut till landet för att fira midsommar.
I eskilstuna firar man inte bara midsommar på midsommarafton, nej man firar även på midsommardagen. På kvällen spelades även den traditionella fotbollsmatchen barnen mot föräldrarna. sisodär en 20 ungar mot 10 föräldrar.. ;) Spännande!
Imorse åkte vi iaf hem och direkt ut till stallet hehe! Fridis har ju ridits av Ginny fredag och lördag, så för att få ihop en bra planering inför nästa veckas tävling så fick hon vila idag. Vi tog en promenad runt norrby och en bit till, så vi var ute i ca 45 minuter.
Imorgon ska hon minsann få gå dressyr igen, förhoppningsvis lektion! Den som lever får se!


Träningstips: "trappan"

Den här övningen har jag skrivit om förut, men tänkte visa lite tydligare nu.

Övningen kan göras på alla olika nivåer och går att anpassa efter de flesta hästar!
Vid hörnbokstaven läggs en volt, 8-10 m och sedan är det öppna (rött) ca 10 m på spåret. Därefter går man in i en sluta (grönt) in till kvartslinjen - öppna rakt fram ca 10 m på kvartslinjen - sluta in till medellinjen och sedan rakt fram.
En väldigt okomplicerad övning som alltså går att anpassa väldigt mycket.
man kan t.ex. byta ut öppnan mot att rida spikrakt fram med endast ställning och slutan kan bytas ut mot skänkelvikning.

Ni får ursäkta min målarskills i ps! :D

Bilder: Roslagen 18/6 2011 del 3

Här kommer den tredje och sista delen med bilder från Roslagen!
Dessa är alltså från framridningen till Lb:1 och även inne på banan till den klassen, men också bilderna från prisutdelningen!





















Bilder: Roslagen 18/6 2011 del 2

Här kommer den andra delen av bilderna från roslagen!
Dessa bildern är från banan, La:1















Midsommar!

Nu tar jag två dagars hästledigt och åker iväg till landet för att fira midsommar!
Ginny tar hand om lilla Fridullan fredag och lördag, så hon är i goda händer :)
Jag har tidsinställt ett par inlägg åt er under dessa två dagar, så är jag back on track igen på söndag!

Ciaaooo!


Bilder: Roslagen 18/6 2011 del 1

Här kommer första gänget bilder på min fina Frida!
Dessa är från framridningen till La:n
Fler bilder kommer komma upp under helgen eftersom jag åker till landet!
Alla bilder är fotade av Pernilla Brolin!!
















Visst är hon ganska fin min lilla Friday?! <3


23/6 2011

Tog mig ut till stallet tillslut och började med att klippa Fridis. Dock var hon inte på humör för att få benen klippta. Så jag gav upp det och tänkte att hon kanske skulle lugna sig en stund senare. Så jag mockade och gav mig ut på en liten promenad med henne. Mötte även Annelie på vägen, det börjar bli standard nu ;)
Det skulle komma en tjej och kolla på Dandy idag men jag trodde hon skulle komma först runt 6, men vid strax efter 5 ringde mami och sa att hon redan var där.. Så jag och Frida tog en liten joggingtur tillbaka till stallet! Haha Frida tyckte et var väldigt roligt!

Nä vi varit iväg och kollad på Dandy (som förövrigt var helt galet tjock och kom gåendes mot mig när jag ropade på honom!) så åkte vi tillbaka till Hogsta och jag klippte klart Frida. Den här gången var hon lite mer sammarbetsvillig och jag lyckades klippa båda bakbenen och resten av kroppen! Hon fick även ett litet hjärta på rumpan (a)


jag klippte bort det sen, promise! :D


mysigt med regn.. ELLER?!

Hade tänkt låta bli att sova bort halva dagen för en gångs skull, men när jag vaknade vid halv 10 och insåg att regnet bara vräkte ner så drog jag täcket över huvudet och somnade om!
Planen för idag var ju att åka till stallet relativt tidigt för att inte spendera hela kvällen där, men jag väntar nog en stund..
Nä men har det inte gett sig om en timme så får jag nog ta mig i kragen iaf och åka ut till stallet.
Istället för att ägna dagen i stallet så har jag tittat på massa gamla tävlingsfilmer. Bl.a. har jag kollat på filmen från min och Theos första start och på filmen från vår sista start! Herregud vilken skillnad det blev på den fina lilla hästen alltså! Jag saknar honom faktiskt väldigt mycket!
Har även sett filmen från en av de första gångerna jag red Jack (julen 2009) och filmen från en av de sista gångerna (julen 2010). Tänk om jag (eller någon annan) bara hade orkat fortsätta kämpa med honom, vilken liten kalasponny han hade blivit då!
Någon dag ska jag slänga upp ett par jämförelsefilmer på mina små bebishestar :)
Nä som sagt, stallet måste göras idag också, trots att regnet vräker ner. Men så är det att ha häst och jag klagar inte ;)


Finaste Dampis! <3


22/6 2011 Fina Friday!

Det blev en lååång stalldag idag. Var där redan vid strax efter ett och kom hem vid halv sju igen.
Började med att klippa lilla Fridis. Hon stod som ett ljus hela tiden (utom när jag skulle klippa runt såret på benet, men det är ju förståligt ;) ), bäst tyckte hon det var när jag klippte ansiktet - då njöt hon verkligen! Dock klippte jag bara halsen för sen tog batteriet.. Men eftersom jag hade räknat med det så klippte jag halsen på båda sidorna först och sedan frambenen. Men imorgon ska jag fortsätta och då ska magen och rumpan bli korthårigt ;)

Eftersom jag blev "klar" tidigare än väntat med klippningen, så var det mer än en hel timme tills jag skulle börja göra irdning Frida inför lektionen, så Fridis fick sig en ordentlig rykt.

Själva lektionen gick bra! I början var hon väldigt spänd för vi var ute och det blåste rätt rejält.. Men jag måste ju lära mig att rida i dom lägena också! När det blivit lite "ordning" på ridningen och Fridis blev ganska fin så började vi med lite skänkelvikningar i trav. Det är lättare till vänster än till höger, men de till vänster blev faktiskt ovanligt bra. Sen övergick vi till att rida öppna - halvvolt - sluta så som det är i P1an. Jag tappar henne lite i skolorna och blir lite för långsam i min ridning för att behålla mjukheten i henne lixom. Så då blir hon lite lång, men det är mycket bättre nu än vad det har varit tidigare.
I galoppen sen så tränade vi enkla byten, och de från vänster galopp vart verkligen superbra! Enkla bytena har Frida alltid haft jättesvårt med. Det sa även Ginny var något av de svåraste, framförallt eftersom Fridis är ganska stor och har lite svårt med att bli så kvick som hon måste vara.

Jag är iaf supernöjd med dagens pass! Trots att vi började med en superspänd liten ponny så kunde vi ta oss ur det och verkligen göra ett bra pass av det! Jätteroligt verkligen! Hon är så härlig att jobba med min lilla ponny, för hon tar verkligen åt sig av allt arbete! Idag t.ex. kunde vi göra hörnpasseringar idag (som vi tränade så mycket på i måndags) utan att ens behöva tänka särskilt mycket på det. Emma tyckte det var roligt att det var så himla stor skillnad på henne nu jämfört med när hon kom till Hogsta för snart tre vckor sedan!

Imorgon ska Frida vila så vi ska ut och skritta och jag ska klippa klart henne. Så tänkte passa på och vara där lite tidigare så att inte hela kvällen går imorgon också ;) Idag hade jag iaf turen att Annelie körde förbi med hästbussen när jag stod och väntade på den vanliga bussen, så jag, Hannah och Ollie trängdes på två säten och det tog bara 20 minuter hem istället för en timme! :D


mot stallet!

nu ska jag strax bege mig ut till stallet. ska inte rida lektion fören vid 16.30, men fridis ska klippas innan tänkte jag! vi får väl se hur det går.. en fux är aldrig rolig att göra en helklippning på.. ;)

ikväll tänkte jag även försöka ta tag i alla dessa bilder från tävlingen i helgen! nästan 800 har jag att ta mig igenom.. :)
men ett litet smakprov kan jag allt bjuda på!


21/6 2011

Idag har vi släppt nästan alla ridskolehästar på sommarbetet. De som går på ridlägret är kvar och åker på torsdag istället.
Fridis skulle ju ridas i skoge idag, och även om vädret känndes lite instabilt så gav vi oss ut. Vi lyckades faktiskt tajma det hela välfigt bra, för det kom int en droppe under hela timmen vi var ute.
Frida var dock inte riktigt på min sida idag, ville hellre vända hemåt när vi kom till en korsning där ena vägen gick hemåt och den andra vägen gick mot Norrby. Jag tycte vi skulle gå mot Norrby, men Frida tyckte tvärtom! Dock är hon ju inte så svårövertalad direkt ;)
Precis när vi kom hem igen så började det spöregna åska och blixtra.. Tur vi hann hem iaf!

Imorgon ska Frida antagligen få gå lektion! Har märkt på henne att hon börjar bli både starkare och få bättre kondis nu! Hon blir inte alls lika trött längre av att galoppera ett par vänder på galoppstigen!


20/6 2011

Idag var det lektion för Emma som gällde. Fridullan (kärt barn har många namn..) var inte alls på topp i början. Hon var stakr och ville inte alls vara med och springa fint. Men efter en stund fick vi faktiskt igenom det och det vart lite ordning igen ;)
Idag låg väldigt mycket fokus på att jag skulle sitta rätt (viker mig i vänstersidan och sitter helt till höger..), att armarna skulle vara böjda coh händerna omvridna och stängda runt tygeln. Nör jag väl "fick igenom" mig själv så blir Frida så himla mycket lättare att rida!
Något jag och fridis har väldigt svårt med är att rida ut i hörnen! Det hade jag på Dandy också, och dör handlade det om att jag var så slarvig när jag tränade. På tävling skärpte jag till mig och vi kunde göra superfina hörnpasseringar. Men Frida är inte lika enkel på så sätt. Hon lär sig att man inte behöver gå ut i hörnen.. Så idag jobbade vi massvis med det, framförallt i galopp. Då red jag i galopp och inför varje hörn skulle jag sakta av till skritt - skritta genom hörnen - fatta ny galopp - sakta av till skritta innan hörnet - skritta genom hörnet - fatta ny galopp osv. Så höll vi på ett bra tag i båda varven. Sen fortsatte vi med att jag skulle skritta genom vartannat hörn och bibehålla galoppen genom vartannat. Det var väldigt väldigt nyttigt för oss båda! Inte nog med att vi lärde oss göra hörnpasseringar, Frida blev väldigt kvick för hjälperna också!
När vi hade fått igenom det där i galoppen så var det hur lätt som helst sen när det kom till traven! Frida blev även väldigt fin på slutet i traven när mina händer kom upp lite och jag slutade försöka trycka ihop henne!

Emma avslutade med att kommentera att Frida är härlig att jobba med för hon tar verkligen till sig arbetet! Hon blir verkligen bättre och bättre för varje gång och det känns verkligen så himla roligt!
Något annat som var väldigt roligt var att Annelie (som äger frida) och Ollie var och hälsade på lilla Fridullan idag! Och de tyckte nog inte det såg alldeles för hemskt ut, för Frida står iaf kvar i stallet fortfarande ;)

Imorgon ska Frida få galoppera lite i skogen och på onsdag ska hon gå lektion igen! Kalas!


Finaste lilla kossan fick gå en liten kvällspromenad så hon torkade efter duschen. Pälsen är ju en kilometer lång, så det tar så sjukt lång tid innan hon torkar.. Men i veckan ska pälsen bort!! :D


19/6 2011

Friduttan vilade ju idag, så vi tog en promenad på eftermiddagen.
Regnet har vräkt ner hela dagen och jag som inte äger några regnklader.. Kalaskul verkligen..! trots att det är söndag så var det tackolov bara två hästar som skulle skrittas ut. Annars brukar ju alla hästar skritta ut på söndagar, men det var tävling på gång idag alltså ;)
Men en häst räckte iaf för att jag skulle bli dyngsur! Kunde vrida vatten ur kläderna när vi kom tillbaka! Så nästa inköp blir definitivt nya regnkläder!
Frida har även fått byta box idag. Den nya boxen är mycket mörkare än den gamla, och det är ju inte Fridas favorit direkt.. så vi får väl la se hur det kommer funka!

Imorgon ska Frittisen gå dressyr, förhoppningsvis lektion!

Klaad heest
Frida uppskattade inte vår lilla promenad så värst mycket.. ;)


Tävling Roslagen 18/6 2011

Det blev lite blandade resultat på tävlingen idag.
La:1 - På framridningen var hon jättestark och jättelång, så jag fick kämpa rejält med att bara få henne med mig. Tillslut vart det iaf helt okej. Väl inne på banan taggade hon till ordentligt och blev superfin!
Hela travprogrammet var bra (förutom skänkelvikningarna när jag tappade henne lite) och hon hade 7or rätt igenom. Sen kom vi till galoppen.. Höger galopp är den som vi har svårast för, där kör hon upp skallen i vädret och drar i fattningen och sen tar det sin lilla tid att komma tillbaka. Precis i fattningen till vänster så börjar det blåsa och bakom det hörnet vi var i så blåste ett avspärrningsband som Frida självklart blev rädd för.. Så hon drog typ halva långsidan, 10 m volten blev väl ungefär dubbelt så stor, men man kan inte klaga på att vi inte hade fart iaf!
Så första halvan av galoppen bestod av 4or och 5or, medan andra halvan av galoppen var 2or och 3or ;)
Men bortsett från de missar vi hade så är jag nöjd med programmet! Traven var bra och framförallt så var det en förbättring från förra gången! Vi slutade på 58-59% typ.

Lb:1 - På framridningen till den här klassen var Frida verkligen super, framförallt i galoppen! Och hon var så sjukt taggad! Hade tillomed svårt att bromsa.. :P Men jag gjorde misstaget och red fram lite för länge, 10 minuter mindre hade varit perfekt! Men det vet man då till nästa gång, vi är ju fortfarande bara ute och tävlar för att lära känna varandra där också ;) Så hon blev lite trött till när vi skulle in på banan. Men hon bråkade ingenting i den här klassen (man får vara glad för det lilla!). Dock känndes det som att hon inte tog ett steg på tygeln, framförallt inte i galoppen. Väldigt synd, eftersom galoppen ändå är hennes starka sida! När jag kom ut från banan sa jag till mamma och Pernilla att det ju knappast kunde ha gått sämre.. ;) Men jag undrar fortfarande vems ritt domren egentligen bedömde.. Vi belönades nämligen med 66,5% och slutade på en tredjeplacering! Det var ju förvisso roligt, men jag har hellre en bra känsla än en rosett med mig hem ;)
Dock tror jag inte att det var så dåligt som det känndes, och dessutom är ju inte kraven lika höga i lokal Lb som de är i regional La, och det ska man nog verkligen komma ihåg! Man vänjer sig så lätt vid kraven, och sen förväntar man sig att kraven ska vara desamma även när man går ner en klass.

Men ja, i det stora hela är jag väl både nöjd och missnöjd! Det hade ju varit roligare om hon kunde gått som hon gjort på träning den här veckan, men jag är glad över att hon ändå bjöd så himla bra framåt!
Min grymma hästskötare Prillan fotade över 700 bilder, så några ska ni nog få se när jag har tid över för sånt!
Jag ska även försöka byta klasser till Gripen och rida mellanrundan istället för stora rundan, allt för att ge både mitt och Fridas själförtroende lite hjälp på vägen! ;)

Imorgon ska lilla Friduttan få vila såklart. Jag jobbar hela dagen så det blir nog en skrittur på eftermiddagen när övriga åker iväg på tävling ;)

<p>Kossan &lt;3 Vet inte vems ritt domaren bedömde egentligen, för min var egentligen värd typ 55% kanske :p Men jag klagar inte :D</p>
Fina Kossan <3


Bilder: Avslutning med Dressyrspecialen!

Vi dressyrkärringar visade att vi visst kunde det där med fart och fläkt också!
Sjukt roligt var det, vilket nog framgår av både människorna och hästarna på bilderna!


Bästa laget! (förutom Jissa som tagit sig över på fel planhalva..!)

Billy!

Tillslut förstod han att man skulle springa fort också! :D

Ella och Power!

Erkan fick smaka gräs!

Pernilla och Kovo!

Pellen-Duni och EllenV-Bente!

Och så den bästa av dom alla! Fridas alldeles egna stil! :D
Självklart så vann ju vårt lag eftersom vi hade två avramlingar + att både Bente och Billy gjort allt lite fortare :D
Det andra laget tyckte dock inte riktigt att det var rättvist, men vi var äldst så vi bestämde! :D
Alla bilder är fotade av Emma Bühring!

Sånt här borde man definitivt göra oftare! Helt klart en stämningshöjare både hos hästar, ryttare och tränare!


Fina Friday!

Red lektion för Emma idag, och det gick riktigt bra!
Frida orkar ju inte gå en hel lektion ännu, så jag brukar värma upp under lektionen. Jag är då framskrittad innan men själva uppvärmningen är under lektionen. Så gjorde jag alltid med Dandy också, tyckte det funkade allra bäst så.
Men idag var jag i ridhuset lite tidigt och Emma kom lite sent, så då värmde jag upp själv innan. Frida hade en jäkla turbo redan från början. När vi sen började lektionen så blev hon superfin! Jag fick rida en del av lektionen med ridbågen från Perfect Sit. Jag tyckte dock inte riktigt att jag fick ut den effekten jag hade velat ha. Armarna var fortfarande lite för raka, men det blev iaf skillnad. Framförallt blev jag mycket mjukare, vilket Frida uppskattade något enormt! Fick en riktigt härlig ridkänsla mot slutet!
Jag red lektion i kanske 15 minuter innan vi kännde att det räckte. Hon ska ju trots allt orka gå två klasser imorgon!
Nej men jag är supernöjd med passet! Jag börjar verkligen hitta knapparna på henne nu och jag tror att om vi bara får lite mer tid på oss så kommer det här nog bli bra tillslut :)

Efter passet fick Frida sig ett bad, men med tanke på att hennes päls är sisodär en dm tjock (ja, jag ska klippa henne.. någongång.. :P ) så tog det två timmar innan hon ens började torka.. Så vid 9 var jag klar i stallet och kunde åka hemåt!
Men vi är iaf taggade inför morgondagen! Jag ändrade klasserna från La:1 och La: p1 till La:1 och Lb:1. Frida kan ju alla rörelser i p1, men jag känner att vi fortfarande är lite för ojämna. Alltså ena dagen så går det ju superbra och nästa dag kan det vara katastrof, och skulle morgondagen vara en katastrof dag så har vi lättare att få till en bra känsla i Lb:1 än i P1! :)

Nu ska jag plocka ordning på det sista och sedan är det läggdags! Det mesta i stallet är iaf ordningplockat, höet är packat och vattenhinken tvättad, så det är bara knoppningen som ska fixas imorgon! Uppstigning 04.50! Natti! 


Dagens plan!

Jag borde börja plocka iordning på alla saker inför morgondagen typ.. nu! Jag brukar faktiskt se till att alltid plocka ihop tävlingsgrejerna direkt när det är nytvättat, eller iaf i god tid innan tävling. Dels för att se att allt är rent och för att se att ingenting är borttappat. Så ja, jag ska alldeles strax ge mig ner i källaren där alla hästsaker bor!
Vid 13 ska jag ge mig av mot stallet. Fridis ska gå lektion för Emma vid 15. Dock blir det (förutsatt att Frida tänker sköta sig) en väldigt lugn lektion, så att hon inte hinner tröttna till imorgon ;)
Därefter ska Frida badas och med tanke på hennes björnpäls så tar det ju år och dar innan hon torkar ;) Men det blir nog bra!


It´s time to say goodbye..

..till mitt käraste Vällingby!
Dags att säga hej då till ridskolan jag har hängt på i 12 härliga år. Ridskolan där jag har funnit de vänner som idag är några av mina allra närmaste. Ridskolan där mitt intresse drogs igång och där jag fanna hästen som gav mig motivationen att fortsätta även när det var väldigt svårt!

Tänkte dra en kort verision av alla dessa 12 år.
Jag vet inte hur allt började, men jag red ett år på allmänna lektioner (man bokade från gång till gång och red en halvtimme), och när jag var 7 år fick jag börja i en riktig grupp. Favortihästar hade jag ju såklart många, men bäst var nog Castor, Rainbow och Linus. Därefter blev det Cornelius som var stjärnan!
Jag minns inte jättemycket va mina första år, kanske för att det inte var så mycket att minnas?! det hände inget speciellt mer än att jag var där och red en gång i veckan.
När jag var en sisodär 10 år började jag hänga i stallet lite mer. Jag började rida klubbtävlingar Märke2 på Cajsa, sen när Power kom och jag fick rida honom så inledde vi vår tävlingskarriär med att hoppa över dressyrstaketet 12 gånger! Detta är dock 7 år sedan nu!
Sen har det lixom bara rullat på! När jag var 12 fick jag Joy och vi stod ju uppstallade på vällingby hela tiden. Jag slutade då rida på ridskolan under sisodär 2 år kanske men när jag var 13-14 började jag jobba i stallet och red också stor häst en gång i veckan. Det var ju då som bästa lilla Theo kom in i bilden! Och så kom ju även resten av de ponnyer jag har fått ridit och tävla!
Jag har haft så många roliga år på Vällingby, men någon gång är det dags att gå vidare!
Den här terminen har varit skitjobbig verkligen. Det har varit tungt att hinna med skolan, hästen, jobba på Hogsta och dessutom jobba på v-by en gång och rida lektion två gånger i veckan. Det har ju inte gått ihop och jag har missat massa lektioner. Så då var jag helt enkelt tvungen att välja bort något, och då blev det Vällingby.
Självklart kommer jag sakna allt och alla, alla fina hästar, alla underbar personal och alla mina fina stallkompisar! Men alla vällingbyare kan räkna med att jag kommer komma och hälsa på, oftare än vad ni anar! Tack vare vällingby har jag inte bara lärt mig rida, jag har även lärt mig handskas med människor, fått gå ledarskapsutbildningar, jag satt med i ungdomssektionen och var Stallvärd.
Jag har så många minnen från den här ridskolan! Alla avslutningar, alla julshower, alla tävlingar och bara alla dagar i stallet!











Lite blandade bilder från åren på vällingby!
Har så sjukt många så jag inte ens hittar alla!

Tack alla fina människor för de här åren, jag kommer sakna er!


Svar;

Anonym om 15/6 2011:
"min fina lilla fridis"? frida är faktiskt inte din!!

Nej frida är förvisso inte min, men det är inte Theo, Kim, Joy, Jack eller Musse heller, och jag säger ändå "min fina lilla Theo"! Om du hade en häst på foder, hade du då sagt "Min fina lilla foderponny Frida" Eller "min fina lilla Frida"? Min behöver inte alltid betyda min, MIN!

16/6 2011

Fridaay fick ju vila idag, så vi tog en promenad på 40 minuter.
Hon är så himla härlig lilla Fridis, så snäll i alla lägen!
imorgon är det dressyr som gäller igen! Dock blir det ett väldigt lätt pass, oavsett om jag rider lektion eller inte. Frida går ju bättre ju mindre hon går i ridhuset lixom! ;)
Men eftersom det är tävling på lördag så måste jag rida igenom henne lite efter 2 dagars skogsridning :D

.


Världens bästa avslut!

Idag red jag min sista lektion på vällingby! Satan i gatan vad roligt det var!
Dressyrspecialen goes galenpannor och hade Hurry Scurry barbacka nere på ängen! Jag fick rida på Billy Ryan, även kallad soffan! haha har aldrig varit med om en häst som är så rund :D
Iaf så förstod inte Billy alls grejen med att springa själv ner till Lollo, så jag fick kämpa för att han öht skulle skritta ifrån sina kompisar! Men när vi skulle tillbaka så smackade Lollo på honom och då fick vi minsann fart, lite för mycket kanske! Billy la även en liten brall, men han är så tjock så han orkade väl inte lägga av någon stor sådan.
Första avramlingen stod Erkan för när Max började bralla! Som om inte det vore nog så tappade hon glajjorna och märkte det inte ens. Koll på läget haha!
BillyBoy fick upp farten, men när farten kom försvann styrförmågan hos hon som satt på! vi hängde mer hos det andra laget än där vi skulle vara.. Poppsan.. Dessutom visade Billy att han inte alls står så stadigt med alla fyra fötter på jorden när frambenen lyfte 25 cm från marken! haha det var den långsammaste "stegringen" jag någonsin varit med om! Jag trodde inte han kunde sånt, att han var för tjcok för att orka lixom haha.
Nästa avramling stod iaf Fritte för! Det såg dock värre ut än Erkans.. Stora blev lite väl på och drog hela vägen tillbaka till oss med huvudet mellan frambenen och Frida sittandes på halsen. Som om inte det vore nog så tänkte hon minsann inte stanna och väja för de andra hästarna.. Så tillslut åkte Fritte i backen och landade under magen på Max! Men det gick bra iaf! ;)

Nä men det här var vekligen sjukt roligt!! Spårat är en rätt bra beskrivning! Ställningen blev 2-2 men eftersom vi hade mest avramlingar i vårt lag så bestämde vi att vi vann! Vet dock inte riktigt om det andra laget höll med om det haha :D
En perfekt avslutning med andra ord! Emma fotade lite så såfort hon lägger upp bilderna på fejan så ska jag bjussa er på några! :D Sålänge tänkte jag visa er hur mycket man Billy har.. hahah!

Helt klart årets absolut roligaste lektion!! Även om lilla BillyBoy inte riktigt förstod vad han skulle göra först, men sen vart det dock fart på honom.. Fast åt fel håll!! Tur han hade mycket man iaf :D


15/6 2011

Jobb stod ju på dagens schema. Jag och Josephine hade ju tänkt rida ut tillsammans idag, men kom sen fram till att det var bättre vi red en och en för då blir stallet klart snabbare (av någon underlig anledning!). Så vid strax efter 2 skulle jag rida. Precis när benskydden var påväg på så började regnet plötsligt att vräka ner! Det var helt sjukt hur fort det gick, på 2 sekunder kom spöregnet! Dessutom regnade det pingisbollar.. helt sjukt!
Så någon uteritt just då blev det inte. Istället gjorde vi klart det mesta i stallet och sen gav vi oss ut tillsammans.
Hästarna var supersnälla och Frida hade inga problem att häng på Laban i början. Och om hon kom efter någongång så var hon snabbt ikapp när Laban stannade två meter innan vattenpölarna.. ;)
Jag har dock upptäckt att Frida inte alls fungerar nå bra på graman, iaf inte när man rider ut! Hon blir väääldigt tung i handen och går bara och hänger i gramanen. Tur då att hon verkligen är världens snällaste så att jag inte behöver ha gramanen som en "säkerhetslina"! Dock kommer den nog användas ändå endel ifall vi ska ut med planen att det ska gå riktigt fort ;)

Imorgon är jag ledig, så jag och Fritte ska iväg på lite roligheter! Haha nämen vi ska ta oss del en del av staden vi inte riktigt vet hur man tar sig till.. Så det kan bli spännande ;)
Ponnyn har en vilodag så vi ska skritta ut en sväng. Sne ska jag till v-by och rida min allra sista lektion.. Och eventuellt ska jag visa min fina ponny för en spekulant också!


Min fina lilla Fridis <3
Bilden är från div 1 finalen för två veckor sedan, har en drös med bilder att bjuda er på vid ett senare tillfälle! :D


Alla kan inte vara perfekta..

... men vissa är mer mongo än andra!

<p>Mongoponny&lt;3</p>

Detta är alltså Fridas normala tillstånd!
Världens hängläpp, och var och varannan dag händer det att hon står och dreglar av ingenting!
Antingen så är det för att hon dricker så mycket och känner att hon behöver göra av med lite mer vätska.. ;) eller så är hon bara alllmänt mongo!
Men alla är dom charmiga på sitt egna lilla vis! :)


14/6 2011

Jobbade hela dagen och så red jag Fridise på eftermiddagen.
Hon var väldigt spänd idag, vet inte riktigt varför då hon verkligen inte brukar vara det. Men jag fick henne ixom inte riktigt med mig. Vi pratade inte riktigt samma språk idag. Men imorgon ska vi ut och rejsa med Josephine och Laban! Då blir nog Fridis glad iaf! :D

<p>Söt hest</p>


Dressyr..

"Dressyr handlar om vita ridbyxor och läppstift, men det är också skit under naglarna och svett på ryggen"
- Fia Klarbrandt

Håller ni inte med?!


Alla har vi våra brister

Min absolut största brist i ridningen är min sits! Eller själva sitsen är inte katastrof, men delar i den är hemska!
Framförallt sitter jag väldigt snett. Jag bokstavligt talat hänger till höger och viker mig i vänstersidan. Det beror väl på att min vänstersida är mycket svagare. Emma tjatar på mig var oh varannan sekund att jag måste sätta mig över på vänstersidan, vilket jag också gör , men "faller tillbaka" på 2 sekunder igen!
Sen är även ett stort problem mina händer och armar.. Armarna är spikraka och händerna omkullagda.. Emam sa att det syntes extra tydligt igår när jag red på stor häst. Men det kommer lite från Dandy, för det var inte riktigt såhär illa innan jag fick honom. För när han spänner sig lite och blir för kort och hög i formen så spänner jag armarna och lixom försöker trycka ner honom. Frida måste man hjälpa uppåt på ett annat sätt än vad man var tvungen att göra med Dandy.
Idag hotade Emma med att jag skulle få rida med ribågen från Perfect Sit om jag inte böjde på armarna! Tyvärr hjälpte det inte.. (hotet alltså..). Så vi kom fram till att nästa träningspass ska jag faktiskt testa att rida med den, bara för att få in känlan för hur det SKA kännas!
De omkullagda händerna blir nästa steg! Men när armarna är böjda blir handställningen lite bättre automatiskt, så förhoppningsvis får händerna lite hjälp på traven de också!

Vad har ni för brister i ridningen? :)


Spikraka armar och omkullagda händer.. fint..!

Något bättre!


Ny hjälm?!

Så här på sommaren är det inte roligt att sitta och rida i en steknade ridhjälm, och att rida utan hjälm ser jag ingen anledning till!
I dagsläget äger jag två hjälmar - en träningshjälm och en tävlingshjälm. Träningshjälmen är en svart Champion Showring. Snygg och stilren men helt sjukt varm! På vintern är det ju förvisso skönt, men såhär på sommaren behöver man inte mer än sätta på sig hjälmen så början man svettas ;)
Tävlingshjälmen är en svart Charles Owen Hampton Hat (Den billigare CO hjälmen!) med läderband. Den är också snygg och stilren men inte riktigt lika varm som den andra. Dock är det ju tävlingshjälmen, så den används inte mer än nödvändigt ;)

men nu när det är så fruktansvärt varmt så går det inte att rida i någon av hjälmarna! Därför är jag nu på jakt efter en ny hjälm!
En GPA Speed Air skulle inte sitta fel, men att lägga 5000 spänn på en hjälm är definitivt långt över min budget! Så istället har jag spanat in Lamicell Transformer, som halva mellanstallet har! ;) Den går loss på mellan 699:- och 999:-, såklart beroende på vart man köper den. Har funtat på en i rosa.. ELLER?! Nej jag skoja bara, svart-marin ska den vara isf!
Så, är det någon som har "erfarenhet" (säger man så om hjälmar? :P) av denna hjälmen, eller har ni helt enkelt några andra förslag?

 - Transformer hjälm


13/6 2011

Red lektion på Fridis idag för Emma. I början var hon riktigt jobbig och ville inte alls sammarbeta. Så vi satte lite mer press på henne redan från början och hon blev tvungen att sätta under sig lite mer, ffa i galoppen. Tillslut fick hon en riktigt fin galopp till vänster. Höger blev ok, men inte riktigt lika bra. Däremot blev traven väldigt bra! Fick en bra takt och utan att hon blev sådär väldit tung i handen.
Efter skrittpausen testade vi att rida igenom La:1 inför helgen. Ibland var hon superfin, och ibland var det katastrofdåligt. Men det känndes ändå som att det som var bra var mer än det som var dåligt, så idag vägde det bra upp det dåliga! :D Under programmets gång så pptäckte vi att det var vääääldigt svårt att rida ut i hörnen.. Så vi tränade lite på det och att hon verkligen skulle ställa i hörnen. När det blev bra i båda varven i både trav och galopp så avslutade vi med en halt från trav (som inte heller ble så bra under programmet) och därefter räckte det för Fridis!
Men hon känndes inte alls lika trött efter dagens ridpass som hon brukar! Det var ju inte lika varmt ute idag, så det var ju säkert en stor anledning, men jag tror bannemig hon har byggt upp både styrka och kondis! Även om hon inte är på topp ännu, så är det iaf bättre! :D

Vi kom fram till idag att planen i fortsättningen skulle vara att iprincip rida i ridhuset/utebanan varannan dag. Så varannandag är det dressyr och varannan dag är det ridning i skogen! Sen kan man ju självklart träna dressyr i skogen också! Men Frida går så himla bra dagen efter hon har fått gå i skogen, så då är det ju verkligen värt att lägga lite extra energi på att verkligen rida ut! Den här veckan blir dock lite knepig eftersom det är tävling redan på lördag, men sen så! :D


Svar;

Anonym om Bilder: Frida 11/6 2011:
Har Frida nattskydd/nattbandage under natten? :)

Nej, det har hon inte! Eftersom jag vet att hennes ägare inte skulle sätta på henne ett par nattskydd så ser jag ingen anledning till att göra det. Hon är fin i benen som det är, och med tanke på hennes björnpäls så skulle jag få vänta i flera timmar innan jag kunde sätta på dom efter att hon är duschad på kvällen! Haha! nej men det klart, skulle hon behöva ha nattskydd så skulle man ju få ta den tiden och vänta ;)
Dandy behövde ju inte skydden för att han blev tjock i benen (har nog aldrig sett en ponny med så fina ben men som ändå var halt så mycket!), utan för att han var så klumpig och gjorde illa sig hela tiden!
Dandy hade ju också skydd i hagen (paddocken), vilket Frida inte heller har! Just nu går hon ju bara i paddock, men ska släppas ut med stona förhoppningsvis i helgen. Då kommer skydden åka på, för där går det lite mer vilt till än när Frida går själv i paddock! ;)

Två stora Grattis..

.. till mina bästa Fridor som båda två idag fyller år!
Bästa Pettsson fyller hela 18 år, medan lilla Friday bara blir 14!


Fridaaaay fyller hela 14 år!
Och vet ni varför hon heter Fredag?
Jo hon är nämligen född fredagen den 13onde!


Min extremt snygge vän Frittebroooe som fyller hela 18 år!
Men jag lovar, hon är inte sådär ful egentligen :D


Full rulle!

Jobbade hela dagen i stallet vilket gick bra. Fridis fick en lugn dag så vi skrittade ut och travade litegrann.
Därefter åkte vi till Segersta för att kolla på hästen, och även om det inte gick riktigt lika bra den här gången så tycker jag väldigt mycket om den... (a)
Avslutade kvällen hos min käre vän Frida som fyller år idag! Det blev baksidehäng och massa skitsnack, precis som det ska vara med andra ord ;)

Kom hem för bara en liten stund så nu ska jag hoppa ner i min gosiga säng! Imorgon blir det sovmorgon - v-by stallet och äta tårta - rida lektion på Frida vid 4!
En rätt lugnt dag med andra ord!!


trött cheeey!

Vid strax efter 10 nu ikväll fick jag för mig att jag skulle ut och springa.. Haha och när fick jag för mig det senast lixom?!
Sagt och gjort så hoppade jag i mina träningskläder och gav mig ut och sprang i 30 minuter. Haha behöver jag ens säga att jag är helt slut nu? ;)

Det blev lite ändrade planer för morgondagen. Det blir en heldags jobb istället för ledighet! Sen ska vi vidare ut till Segersta efter jobbet! Dagen (eller kvällen) avslutas hemma hos Frida med födelsedags firande! Dock börjar kalajset lite tidigare, men ni vet fint folk kommer sent ;) haha Men känner jag min kära vän rätt så är det partaj ända in på småtimmarna ;)

Nu är det en dusch och sen sängen som står på schemat! Natti!


Helge i vintras!


Bilder: Dandy september 2010

Här kommer ett gäng bilder som jag inte ens visste att jag hade!
Pappa lånade min kamera häromdagen och bytte då minneskortet, och på det minneskortet fanns dess bilder som Pellen fotade i september förra året!













Min fina fina lilla häst!
Usch vad jag saknar honom!


Bilder: Frida 11/6 2011


Jag tycker Frida är en fin ponny, snyggt byggd lixom! Kanske inte riktigt byggd i uppförsbacke direkt, men en trevlig modell lixom!
Som ni ser har vi en el saker att jobba på innan allt är bra, men kom ihåg att vi trots allt inte har hängt ihop så länge ;)


11/6 2011

Red Fridisen i paddocken i värmen idag. Var dum nog och red henne mitt på dagen, alltså när det är som varmast..
I början var hon inte så rolig, men efter ett tag släppte det och blev stundtals ganska bra! Framförallt var galoppen ganska bra redan från början. Hittade lixom takten och energin på en gång! Red inte särskilt länge, 20 minuter kanske! Mamma knäppte några kort under passet, så tänkte ta och slänga upp dom här!

Nu på kvällen skulle vi ju egentligen iväg till Smiths för middag med ponnytjejerna, men ett benbrott ställde till det hela! Så det får bli en annan gång!


gulliga lilla Friday <3


10/6 2011

Red lektion på Fridis för Emma idag alltså.
Friday skötte sig faktiskt väldigt bra! Jag har ju ägnat de senaste dagarna åt att rida ut, jogga och låta henne vila, så tränat har vi inte gjort sen sist vi tränade för emma (i måndags). Då visar det ju extra tydligt att Frida verkligen mår bra av att få komma ut i skogen och bara ha kul! Dock kan man ju träna samtisigt som man har kul.. hon älskar ju att galoppera i skogen, så därför gör vi en liten utmaning av det hela och galopperar "så långt hon orkar". Då blir det ju konditionsträning samtidigt som Frida har galet roligt!

Iaf så gick träningspasset överlag väldigt bra. Jag börjar hitta fler och fler knappar och Frida börjar acceptera mig ltie mer. Hon är fortfarande rätt stel i sidorna och orkar inte riktigt bära sig själv, men med rätt arbete blir nog det här bra tillslut! :)
Nästa helg ska vi ju tävla, La:1 och la:p1, så vi red igenom lite delar ur de programmen. Skänkelvikningarn blev bra när jag fick igenom ställningen, och skolorna gör hon riktigt bra men jag måste få igenom lite mer ställning där på en gång! Nu går hon halva linjen innan jag kommer på att jag ska ställa.. Hoppsan!
Nej men jag är jättenöjd med passet, eftersom det vart så himla stor skillnad från i måndags! Hon var mycket jämnare idag, både i handen och i bjudningen, och mot slutet var hon inte alls så hängig i handen som hon brukar vara!
Så nu tränar vi på, roar oss i skogen och håller tummarna för att det här blir toppen!
Hon är iaf väldigt söt, och verkligen världens snällaste!! :)

På kvällen så skulle Clara, Josephine och Emma åka och käka pizza, så istället för att skynda mig hem och duscha och dra vidare mot Rålis där resten av min klass var, så hängde jag på dem till Il Postino och käkade pizza! trevlans!

Imorgon är första riktiga sommarlovsdagen! Jag tänkte fira den med att rida lite dressyr på Fridis och sen ska jag hem till Annelie och Hannah med resten av "SPD"och käka middag!
Ska även vinka av min fina lilla ponny Joy som flyttar imorgon! :)


SOMMARLOOOOOV!!!!

För att jag idag påbörjar mitt livs sista riktiga sommarlov!
Avslutningen var helfail.. vi var typ 5-6 pers ur min klass som tillammans med naturarna satt i rålis och drack cola typ haha! Då var ju tillomed avslutningen i hässelby bättre :P

Jag tänkte iaf fira sommarlovet med att åka och rida lektion på Fridis för Emma!


9/6 2011

Var i stallet imorse och tog en timmes promenad med Frida. Frida är lite snabbare än vad Dandy är, så vi hann faktiskt gå hela vägen runt Ensta på 50 minuter! För dandy tog det oftast lite mer än en timme... ;)
Fridis var iaf lika snäll som vanligt, hon lunkar snällt på och gör inte så mycket väsen av sig.

Nu på kvällen har jag jobbat i v-by stallet och sen red jag lektion på Peppe (Pepino H). Var väl lite skeptisk innan, men det gick helt klart över förväntan! I början var han lite jobbig, gick emot skänkeln och var jobbig i munnen, men mot slutet blev han faktiskt ganska fin! Jag har ju inte såmycket att jämföra med eftersom det var en sisodär 2 år sedan jag red på honom senast, och hur det gick då minns jag förståss inte ;) Nej men när jag väl hittade honom lite så blev han ganska trevlig att rida! Han släppte järngreppet han tagit om bettet och började spänna av. Så i det stora hela så är jag nöjd! Det är en väldigt fin häst igentligen, men för det första så är han ett riktigt as sometimes, och för det andra så har han antagligen något fel på bakbenen. Hans bakben försvårar det väldigt mycket för honom, men att lalla runt på lite enklare lektioner där det inte ställs så mycket krav funkar alldeles utmärkt!
Galoppen däremot var lite för svår. Hans galopp är verkligen GIANT! Och eftersom han lätt blir lång i kroppen och faller isär så blir det lite för svårt för mig att rida ihop.

Imorgon är min allra sista dag i tvåan på gymnasiet. Sen påbörjar jag mitt allra sista sommarlov! Känns lite tragiskt faktiskt! Man känner sig ju plötsligt nästan gammal! ;)
Men trots att det är skolavslutning (och allt vad det innebär!) så ska Fridisen ridas!


Stella och Peppe för sisodär ett år sedan! :)


Vi kör på!

Vi fortsätter här, iaf ett tag till!
Kommer jag på ett bra namn så byter vi adress, men så länge får ni stå ut med karrodandy! :D
Headern är iaf utbytt nu, resten av designen kommer vid ett senare tillfälle :)

Den gamla..

Och så den nya.. ;)


Tryck F5 om den inte uppdateras automatiskt


Fredriksbergs Joy <3

På lördag flyttar min fina lilla prinsessa tillbaka till sin gamla ägare Jessica!
Jessica ägde henne innan jag köpte henne, men jag har inte full koll på hur många år hon hade henne innan.
Självklart kommer jag att sakna lilla Joy, men hon kommer få det superbra!
Joy är ju trots allt 21 år, så det är alldeles perfekt för henne att få bli pensionär.
Och hur gulligt är det int att hon får flytta tillbaka till sin gamla ägare? :)


8/6 2011 lektion på v-by

Red Pjotter på min lektion nu på kvällen. Han är så rolig att rida, så arbetsvillig och relativt välutbildad!
Vi red ute i paddocken och Pjotter som är väldigt myggkänslig koncentrerade sig mest på myggen. Dock hade jag dränkt honom i myggmedel, så hade jag varit mygga hade jag hållt mig minst 10 m därifrån ;)
Själva lektionen gick i det stora hela ganska bra. Koncentrerade mig mest på att bara få honom att spänna av och arbeta i en lite lägre form. Han har ju väldigt lätt för att bara trycka upp nacken.
Vi gjorde en övning som Fia kallar "trappan". Den går ut på att man rider öppna ca 10 m på långsidan - går in i en sluta in till kvartslinjen - öppna på kvartslinjen ca 10 m - sluta in till medellinjen och sedan räta ut och rida rakt fram. Är slutorna för svåra kan man istället rida skänkelvikning på de linjerna, och istället för att rida öppna kan man rida rakt fram med endast ställning, vilket är nog så svårt ;)

Nästa vecka är min allra sista onsdagslektion för Fia! Känns lite tråkigt faktiskt.. :(

Erkan fotade lite också, så fick hon någon fin bild på pjottris så ska den minsann upp här :)


Karrodandy.blogg.se?

Sökandet efter ett nytt hem åt Dandy pågår fortfarande. Men just nu har jag inte så bråttom med att få iväg honom - han mår alldeles perfekt ute på sommarbetet!
Men det jag skulle komma till är då bloggen.
Det kommer aldrig att bli Karro och Dandy igen, alltså är Karrodandy endast ett minne blott. Så jag undrar om ni tycker jag ska fortsätta blogga här och endast byta ut designen, eller ska vi börja om på nytt? Nya mål, nya kunskaper och nya hästar?!
Nu är det upp till er!
Själv är jag lite kluven i frågan.. haha I-landsproblem, men de är nog så stora ;)

header
Här började vi alltså för snart 2 år sedan!


8/6 2011

Hade en lektion i skolan och sen åkte jag ut till stallet för att rida Frida. Planen var att jogga henne lite i skogen, eftersom hon mår så bra av att få ridas ute. Men med tanke på att regnet verkligen öste ner när vi precis skulle gå ut så fick det bli lätt jogging i ridhuset istället.
Jag tror Frida var rejält trött idag efter gårdagens galopptur, men det var nog bra att hon fick röra lite på sig trots allt för träningsvärkens skull! Jag red bara i 20 minuter, och sen skrittade vi ut i en halvtimme.

Imorgon ska lilla fröken få vila, så jag åker dit på morgonen och skrittar ut. Tycker det är viktigt att hästarna för röra lite på sig även när de vilar, framförallt när de, som på hogsta, inte kan gå ute i hage/paddock så mycket!


Finaste Dampis fick stå för bilden :)


Bilder: Frida 3/6 2011

Här kommer ett par bilder som min käre vän Erkan fotade på mig och Friday i fredags (höhö!)!
Slår vad om att det finns ett par bilder till som inte är riktigt lika charmiga, men de här är de ni får se! :D
Men visst är hon ganska fin, min lilla Fridis?!




















För mig är det jättebra att titta på bilder/filmer för att veta hur hästen verkligen ser ut! Jag tycker att Frida känns alldeles för lång och rak när jag sitter på, men när jag ser bilderna så är det faktiskt itne riktigt så tokigt som det känns!


Bilder: Lurbo + träning 7 maj 2011

Bilder från min och Dampis sista tävling tillsammans<3
Började den dagen med ett litet träningspass hemma eftersom han inte hade gått så bra dagen innan. Hade gramanen på för att hjälpa oss lite, och som ni ser är den inte särskilt "åtdragen"!


Tycker ni kan bli lite bättre på att kommentera igen! :D


7/6 2011

Jobb idag också! Lökigt som fan alltså! Helt galet vad varmt det var.. Inte blev det ju bättre av att alla hästarna som vanligt skulle skrittas av, och det är ju ingen hit att rida i shorts och att dra på sig ett par ridbrallor i den värmen var inte att tänka på.. Så då gick vi ju med hästarna istället. Kan inte påstå att det var så behagligt direkt! haha! I-landsproblem helt klart!

Red Frida när jag hade slutat och vi gav oss ut i skogen och galopperade! Hade ju kunnat rida henne tidigare, men eftersom hon har så lång päls och vi skulle konditionsträna så känndes det schysstare mot henne att göra det på kvällen!
Vi skrittade iaf bort mot Norrby för att titta till Dampis. Han såg ut att ha det väldigt bra och magen har definitivt växt.. ;)
Fridis och jag fortsatte iaf ut på galoppslingan och travade först en länga där. Sen vart det 4 längder i galopp! Friday var lite seg i början, så då red jag på ännu fortare och då tyckte hon det var superkul!! Efter 4 längder var hon iaf dyngsur av svett, så då skrittade vi hem igen. Det är så himla roligt att bara fräsa på i skogen på en häst som man känner att man verkligen kan vara säker på! Frida är världens snällaste och skulle aldrig få för sig att bocka!

Imorgon har jag första skoldagen på en vecka! Lite smått meningslöst, men vad ska man göra?! Sen ska jag nog ut och galoppera lite på Frida, fast lite lugnare för hon är nog trött från idag! Därefter ska jag ju iväg till v-by stallet och rida lektion för Fia.

Friday<3
Ibland är hon lite charmigare än vanligt, Eller?! :P
Hon hälsar iaf att det är jobbigt att galoppera i skogen! :)


Bilder: Dampis träning i mars 2011


Förstår ni att jag älskar den här lilla ponnyn?! Han är verkligen helt fantastisk! <3


6/6 2011

Har jobbat hela dagen och vid 5 red jag lektion på Frida för Emma.
Fridis var ett litet monster när jag värmde upp.. gick och stretade som attan och var allmänt osammarbetsvillig!
Men efter en stund vart det mycket bättre och jag kunde börja rida lite. Tillslut blev hon ganska fin och trampade på bra framåt! Hon är ju lite som Dandy när det gäller farten, men när hon väl kommer igång blir hon mycket mer alert än vad Dandy någonsin var. Nej men i det stora hela så tycker jag hon blev bra idag! Det är fortfarande ganska svårt tekniskt sett, samtidigt som hon inte har styrkan eller kondisen för att orka med sig själv ens.
Men jag tror det här kommer bli bra! Frida är en fin ponny som kommer kunna lära mig väldigt mycket!

Red i ca en halvtimme, och Friday var helt dyngsur.. och med tanke på björnpälsen så är det kanske itne så konstigt ;) Så jag spolade av henne och tänkte att hon borde ju ha torkat när allt i stallet är klart, men icke! Så jag fick stå och titta medan hästen torkade ;) nä inte riktigt, men det hade ju kunnat vara så haha!

Imorgon jobbar jag också hela dagen och sen ska Friday få sig ett galoppass i skogen! Det tror jag verkligen hon kommer uppskatta! :)

<p><span style="font-family: trebuchet ms,geneva;" mce_style="font-family: trebuchet ms,geneva;"><span style="font-size: xx-large;" mce_style="font-size: xx-large;"><strong>Botkyrka rs</strong></span><br /> <br /></span><span style="font-family: trebuchet ms,geneva;" mce_style="font-family: trebuchet ms,geneva;"><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;">Hannah, Frida och Annelie<br /> <br /> <em>Följde med Hannah och Frida som hästskötare idag till Botkyrka.<br /> Även Sarob och Lille Grå var där :)</em></span></span></p>

5/6 2011

Noll koll på vad det har varit för dag idag! Har trott att det har varit både måndag, tisdag och lördag, men jag hade aldrig kunnat gissa på att det var söndag! Jättejobbigt verkligen! Förstå då hur jobbigt jag kommer ha det i sommar.. ;)
Jobbade hela dagen på Hogsta, vilket gick bra. Skrittade ut en sväng först på qui medan clara skrittade fanelia, och sen fick Qui galoppera lite i skogen, vilket uppskattades väldigt mycket av henne!
Därefter skrittade vi ut på Helge och Candy Man.
Sist men inte minst (eller jo) så var det Frida som skulle gå på promenad. Det märks att hon känenr igen sig, men det är lite skräckblandad förtjusning hos henne varje gång vi gick in på en ny väg..! Klok hon är min lilla ponny ;)

Allt som allt så var vi klara halv 5, och då hade vi båda två alltså tagit hand om varsin "egen" också!
Imorgon är det jobb som gäller igen! Ska ev rida lektion på Frida också. Annars så rider vi ut och galopperar!

Tänkte ta och bjuda er på lite bilder från senaste tiden också, men först måste jag göra klart tvåans allra sista skolarbeten!

<p>Friday</p>
<p>Friday</p>


4/6 2011 Tävling Knivstaorten

Fridisens och min debut idag alltså!
Var i stallet och fodrade hästarna imorse. Kan säga att jag har blivit lite bortskämd med att bara behöva fodra 10 hästar när man ska på tävling.. Nu ska plötsligt alla 50 hästar ha mat! Men som tur va så hade jag ju bästa Ellenv och Mickan med mig, så Ellen och jag fodrade medan Mickan tog hand om Frida.

Lastningen gick toppen och Frida stod som ett ljus hela vägen!
På framridningen var hon ganska seg och jag fick lixom inte igång henne. I collectingring vart det bättre, men fortfarande inte bra. Själva programmet var lite blandat - traven var ok, skritten var bra men galoppen var under all kritik! Det var typ inte ens galopp?! Så ja, poängen blev ju därefter!

Mellan klasserna tänkte vi ställa in Frida i transporten eftersom det var lite svalare där, men Frida hälsade att hon inte alls hade någon lust med det! Mongoponny! Så det slutade med att hon fick stå i solen iaf och skylla sig själv ;P

Inför andra klassen gjorde jag allt för att tagga upp henne ordentligt! halt-trav-galopp-halt osv. Hon är ju rätt lik Dandy på så sätt - att dom måste taggas upp inför start! Red fram kanske 20 minuter och hon var helt dyngsur stackarn! Men jag vet inte om jag vågar klippa henne, dels för att hon har lite problem med att få pälsen att växa (hon klipptes i vintras och nu börjar pälsen se "normal ut"), men också för att hon har så himla lätt för att få skav...
Själva programmet gick mycket bättre än det första! Dock missade vi i 3 av 4 skolor och det ena enkla bytet, vilket det är koeff. på. Så det drog ju ner jättemycket. Dessutom missade vi typ hela högergaloppen haha! men hon gick emot skänkeln i fattningen och då blev jag arg på henne. Då kontrar hon bara med att bli ännu grinigare tillbaka och liksom "stänga av" lite. Det resulterade i att hela högergaloppen var typ 4-taktig ;) Men bl.a. så hade vi en 8a på 8m-volterna och 7or på båda uppvändningarna. Så för mig vägde det som var bra upp det som var dåligt, och när vi har hittat varandra lite mer så kommer allt att bli bättre!

För de övriga i laget gick det strålande! Sandra och Fiona kom tvåa på 69% och fick därmed sitt andra nationella kval! Ebba och Afke blev 4a på typ 65% tror jag, och fick alltså även de sitt andra kval! Ebba och Countess kom precis utanför placering på 64 tror jag! Det innebar att laget kom tvåa denna omgång! Superroligt!

Frida och jag laddar om inför Roslagen om två veckor. Vet inte om jag rider båda klasserna eller bara La:1, vi får se helt enkelt! Det märks att vi inte har hängt ihop i mer än två veckor, framförallt när hon bevisar att hon verkligen är ett fuxsto! Jag har börjat hitta knapparna mer och mer, men än är det inte bra nog!
Men idag flyttade hon ju ut till Hogsta och fick ta över Dampis box! Så nu ska här tränas ordentligt! Framförallt så ska ju kondisen tränas ;)

Imorgon ska Frida vila så hon ska skrittas ut. Tänkte passa på att skritta förbi Norrby för att få se min lilla Prins :D Dessutom jobbar jag hela dagen. Dock ryktas det om lite svalare väder.. kanske lika bra det så man slipper bondbrännan ;)

<p>Kan man inte vara bäst så kan man alltid vara snyggast!</p>


3/6 2011

Började dagen med att åka med Ellenv och Kovo till Gömmargården. De skötte sig bra och slutade på en andraplacering på 68%, delad med Pellen och Brolle. Pernilla red också väldigt fint och lotsade en väldigt spänd Kalle mycket bra! Grymt jobbat av dem! Även ett gäng stora hästar var med, och bäst gick det för Barbro och Jissa som kom trea i hästklassen.

När vi kom tillbaka till stallet vid halv 2 så gjorde jag iordning Frida på en gång och red henne en sväng. Eftersom hon har varit lite trött sista dagarna så bestämde jag mig för att bara rida tills hon släppte efter, vilket tog cirkus en kvart! Så efter en kvart avslutade jag och skrittade en sväng ute. Därefter fick hon sig ett bad och så knoppade jag på en gång. Därefter var det bara putsning och packning kvar.

Imorgon åker vi alltså till Knivsta och startar div 1 finalen. Jag startar 10.22 och 13.42 - ganska bra starttider med andra ord! Inte särskilt långt emellan, men iaf så att Fridis hinner ladda upp lite!
Vi åker från stallet vid 8 imorgon bitti, så det blir ganska tidigt trots allt. Tur jag har mina grymma hästskötare Ellenv och Mickan med mig! ;)

Bra dag på gömnargården, även fast vi fick vänta en timme på urban i värmen!Ellen och Kovo kom delad tvåa iaf! Dessutom har vi världens bästa hejarramsa! Haha!!
Kovisen med rosetten på! :)


Bilder: Betessläpp 2011











visst ser det allt bra härligt ut? :)
Har ni släppt era hästar/ponnyer på sommarbete?


2/6 2011

Red Frida imorse och det gick inte alls nå bra.. Fick henne lixom inte med mig. Men antagligen är hon lite trött och har nog en del träningsvärk, för annie sa att hon inte brukade vara riktigt såhär extrem.. Så jag avstår faktiskt Gömmargården imorgon och laddar upp inför Knivsta på lördag!

Åkte iväg och hälsade på Dampisen sen! Visste att jag inte skulle kunna hålla mig därifrån en dag ens.. Men han mådde bra och hade bestämt att stoet minsann var hans!

Det blev ingen tripp till Gömmargården, det ryktades om att det var mycket köer så då orkade jag inte.. Men jag åker med Ellen dit imorgon iaf :) Sen ska jag rida och fixa Frida inför lördagen.


Såhär roligt hälsade dandy att det var att gå på bete!
Kommer en bildbomb om en stund!


Barbackaturer och en tripp till Segersta!

Har verkligen hållt igång hela dagen! Åkte hemifrån vid 9 imorse och var på plats på Hogsta vid 9.50. Dandy var i hagen så jag tog in honom och mockade sen ur hans box. Tog nästan 45 minuter, men då var det minsann inte ett enda höstrå kvar! Spånade även upp den så att den är redo för Fridas ankomst!
Strax efter elva tränsade jag prinsen och skrittade iväg BARBACKA mot Norrby.
Vid halv 12 släppte vi hästarna på sommarbete! Dandy går tillsammans med bl.a. Hannas häst och mammas arbetskamrats häst! Så Hannas mamma Karin lovade att hålla lite koll på Dandy också :) Fats känner jag mig själv rätt så komemr jag iaf skritta förbi där nästan varje dag :D

Därefter åkte jag och mami direkt ut till Segersta för att provrida hästen igen, och jag är precis lika såld! Det är verkigen min perfect match, och jag kan bara hålla tummarna nu för att den snart står i stallet och är bara min! Det roligaste var att det var flera som var där som kommenterade att vi såg ut att passa så bra ihop! Så det var verkigen jättekul! Nu kan jag inget annat än hålla tummarna för att den kan få flytta till Hoggis!

Därefter åkte vi tillbaka till Hogsta för att plocka hem lite grejer som ska tvättas åt Frida. Och därefter direkt till v-by stallet. Jag jobbade hela kvällen, och vid 8 kom mamma och hjälpte mig att fylla vatten åt hästarna så att jag vid halv 9 kunde ta ut Frida på en liten barbackatur i skogen! Hon är så mysgi den lilla hästen, så himla snäll i alla lägen! Vi skrittade iaf ner till ängen och skrittade runt hela ängen och sen upp för mördarbacken. Frida som har så fantastiskt bra kondis var alldeles anfådd efter mördarbacken..

Imorgon ska jag rida Frida på morgonen, sen på eftermiddagen ska hon badas och knoppas. Jag tänkte även försöka ta mig ut till Gömmargårdenen sväng och kolla på tävlingar! Vi får väl se vad som hinns med ;)

Fridis
Fridisen på ängen :)


Bilder: Rånäs 13/3 2011

Dessa bilder har jag inte ens orkat ta tag i, då allihopa var iprincip knallröda från början. Rånäs ridhus är inte mitt favoritridhus om man säger så.. Men några bilder lyckades Pellen ta, och med lite redigering ser man iaf vad de föreställer ;)











RSS 2.0