Dag två i Skåne

Idag började vi dagen med att åka till Landskrona och titta på en häst. Väldigt trevlig och mjuk, men inte MIN häst direkt. Därefter åkte vi mot Hässleholm för att kolla på två hästar. Den ena, ett 6-årigt sto, var väldigt trevlig och bra för sin ålder. Den andra var en riktig läromästare som verkligen var superfin, men herregud vad svårt det var! Den var helt enkelt för bra för mig!

Tyvärr så missade vi Hannahs ritt idag, men de hade skött sig bra iaf även om poängen tyvärr inte blev skyhöga. :)
Imorgon ska vi först till staffanstorp och till Skurup (tror jag), innan vi drar oss mot typ Varberg.

Frida har tagit hand om Frida (höhö!) idag också. Så himla gulligt av henne verkligen! måndag och tisdag körde ihop sig lite, men snälla Hannah tar hand om pållis då! :)

StandarD
Börjar bli standarD med en kartbok i högsta hugg.. Så går det om mami inte förstår sig på en gps.. ;)


Tillbakablick: 31/7 2010

Idag, fast för ett år sedan, var vi med min fina lilla Dampis på New Forest - SM i Vetlanda.
I första klassen som gick på fredagen (La:1) var Dampis med vild än tam! Han försökte skutta iväg x antal gånger, men lyckades aldrig få till några riktiga bocksprång. Stundtals slänste han verkligen, och stundtals var han knäpp - vilket också visade sig i poängen!

Andra dagen var det La:4 - Mästerskapet. Då hade Dandy hunnit rasta av sig lite energi och vi fick till en ganska bra ritt! Dock var domaren lite konstig i sin bedömning och vi fick 59%, men det räckte faktiskt för att bli 8:onde bästa New Forest i Sverige!

Hade det inte varit för att det blev som det blev med Dandy så hade jag definitivt åkt tillbaka iår!








I skåne!

Befinner mig just nu på hotellet i Skåne.
Vi kom ner vid typ halv 12, käkade lite lunch på derbyt och sen åkte vi bort mot Kågeröd och resans första häst.
Efter det åket vi tillbaka till derbyt och kollade när Hannah red. Deras travprogram var super men så hade de tyvärr lite missar i galoppen, vilket resulterade i ungefär 61%.

Nu sitter vi alltså på hotellet och om en stund ka vi möta upp Annelie, Hannah och Ronnie och gå och käka middag! Imorgon ska vi kolla på tre, eventuellt fyra, hästar. Sen ska vi även försöka hinna se Hannahs ritt imorgon också :)

Min lilla ponny har fått promenera med Fritte som är så snäll och tar hand om henne under helgen!


Next stop: Skåne!

Igår kom jag hem vid 5 och åkte direkt till stallet för att promenera med Frallis medan mami mockade. Hade lite brådis eftersom jag skulle in till Rålis och träffa mina fina vänner! Dom är så underbara och fantastiska och jag har inte tråkigt en sekund med dom!!
Jobbade hela dagen idag. Vårt stall har ju tvättats den här veckan, så alla hästar står utspridda på anläggningen. Så inte nog med att vi har sprungit runt överallt så har vi ägnat en del av dagen åt att måla insidan av skåpen! beöver jag ens säga att jag har färg typ överallt?! Keep up the good work, Grape!
Frallis har ju intagit offline mode, så vi promenixade i 40 minuter.

Imorgon går bilen kl 5.15 hemifrån ner mot la Skåne! Ska kika på massa fina hästar, men också passa på att kolla lite på ponnyderbyt som pågår just nu :) Kameran är med, så det blir nog ett gäng bilder när jag kommer hem!


27/7 2011

Bloggen blir lite lidande för tillfället, men det är sommarlov så ni får leva med det ;)
Var i stallet mitt på dagen och mamma var med. Så hon mockade medan jag gjorde iordning Frida och red en sväng, först på banan och sen ut i skogen.
Om en liten stund ska vi ta tuben in mot stan och möta upp min käre vän Rebban och hennes familj så ska vi på en liten "familjeutflykt" haha. Kommer hem igen imorgon kväll, jobbar fredag och tidigt lördag morgon åker jag till Skåne!


26/7 2011

Frida går lite på halvfart för tillfället. Hon har inte riktigt varit sig själv sista två veckorna, så därför har jag och Annelie (som äger Frida) beslutat oss för att låta henne ta det lite lugnt. Hon har ridits ungefär varannan dag och fått vila övriga dagar. Igår red jag henne och då känndes det inte alls bra. Så idag fick hon vila och gå på promenad och imorgon ska hon förhoppningsvis få gå lektion. Även om hon går på halvfart så kan man faktiskt behöva lite hjälp, och bara för att det är lektion så är det inte 100% träning! Sen ska hon få vila över helgen eftersom jag åker bort, och då passade det bra med vila för lilla fröken :)

Frida har även fått flytta ner i stora stallet idag. Vårt stall ska tvättas den här veckan så alla hästar är utspridda över anläggningen. Lite pyssel är det nog, men det är skönt när det blir rent, fräscht och nymålat!

Idag kommer även mina föräldrar hem. Har haft det superskönt utan dom en vecka, men skönt med någon som lagar mat åt en ;) Dock ska jag iväg till skansen ikväll med mina fina vänner Frida, Carro och Erica för att gå på allsång! Vi startade uppvärmningen redan igår, så idag är vi mer än redo för lite allsång ;)

When you try your best but you don't succeed.


En måndag

Red Frallisen på dagen. skyndade mig sen hem för att möta upp min köre vän Frida och åka till carro där även erkan var. Vi hade det lika trevligt som vanligt, spelade kubb ( där självklart team CKarro vann!), ugglade, plankade, dippade och speladr la musica! Bra avslut på en väldigt skön vecka. Nu ska jag sova så jag orkar gå upp om nögra timmar. Ska till stallet på morgonen eftersom vi ska till skansen på kvällen och jag tänkte ta och va i tid för en gpngs skull ;) På återseende!

24/7 2011

Jag har jobbat hela dagen och Frallis fick vila, gå i ruta på morgonen och paddock på sin vanliga tid. På eftermiddagen tog vi en promenad runt Norrby och klättrade lite i backen.
Har lite dåligt samvete för att Frida har fått vila så mycket den här veckan. Hade varit en sak om det var min egna ponny, men nu är det ju inte det.. Men ibland måste man få pausa lite, både hon och jag. Men imorgon börjar vi om på nytt! Förhoppningsvis kan Frida gå lektion, annars får vi trimma själva helt enkelt!
Imorgon ska jag också fira (eller sörja kanske?!) min allra sista dag i ensamhet för mina föräldrar kommer nämligen hem på tisdag.. Jag har haft det helt galet skönt med ett helt hus för mig själv! ;)


23/7 2011

Åkte till stallet imorse med Annelie och Hannah och red Frida innan hon gick ut.
Vi tog en tur i skogen och Frida skötte sig ganska bra största delen av turen. Hon kan ja bli lite dum när hon blir trött (dum innebär inte att hon bockar eller stegrar, utan snarare att all bensin tar slut..!), men idag var hon faktiskt snällare än på länge. Sist vi var ute så bråkade vi en hel del, och uppenbarligen så hjälpte det en del iaf.
Vi var ute i en timme och sen fixade jag allt i stallet och åkte hem.

Ikväll ska jag ge mig in mot la stada för att äta middag med min käre vän Carro. Fritte har ju svikit oss nu under helgen och åkt till landet och Erkan är i Turkiet, men i nästa vecka är hela järngänget hemma! :)

<3
Bytte bett på lilla fröken igår. Tror att det har varit lite av problemet sista tiden. Jag rider ju alltid med olika bett när jag rider ut och när jag rider dressyr för att det ska bli lite varierat i munnen på henne.
I övrigt var det den vanliga rida ut - outfiten ;)


Lilla Frallis!

Uppdateringne har inte varit på topp, men jag har ägnat de senaste dagarna åt att umgås med mina fina vänner och varit i stallet hos min gulliga ponny.
Jag orkade inte åka hem från min käre vän Frida igår eftersom det spöregnade, så jag sov där och cyklade istället hem imorse.
Åkte inte till stallet fören på eftermiddagen idag och istället för att vänta in bussen så gick jag från stora vägen.
Frallis fick gå lektion idag och det gick mycket bättre än vad det gjort sista tiden, även fast det inte har blivit så jätteordentlig ridning den här veckan. Men Frallis kämpade på i värmen och galopperade mycket bättre än på sista tiden. Har ridit med gramanen på ett par dagar för att hon är så mycket häst och jag har inte haft orken att rida ihop henne ordentligt. Men idag behövde jag inte gramanen alls lika mycket. Frallis fick gå i en halvtimme, sen höll både hon och jag på att stupa!
Bär jag var klar med allt i stallet så skulle jag gå till stora vägen för att åka hem, och väl där bestämde jga mig för att gå till drottningholm. När jag var vid drottningholm hade jag precis missat bussen, så jag gick till Islandstorget istället. När jag kom dit fick jag för mig att jag skulle gå hela vägen hem.. 2,5 timmar tog det innan jag var hemma!

Egentligen ksulle jag ha åkt till en kompis ikväll, men jag orkade inte så det blev Greys Anatomy marathon ;) rätt okej det också! Imorgon kommer min käre chaufför och hämtar mig vid 9.20. Annelie har varit så gullig och kommit och hämtat mig nästan varjde dag och även ringt och väckt mig på mornarna! (och för er som inte vet så är det där med att vakna på mornarna inte min starkaste sida..) Alla borde få ha en "extramamma" som Annelie! :) Jag tänkte rida ut en sväng på Frallis på förmiddagen innan hon går ut i hagen.

<p>Hjärtis &lt;3</p>
Min fina lilla tjej, med manen åt alla håll och underläppen som hänger <3


@fridays

Sitter hos min käre vän frida (inte min ponny alltså). Vi har käkat middag och haft det trevligt! Jag har jobbat hela dagen men ponnyn fick vila för jag orkade helt enkelt inte rida. Men imorgon är jag ledig och frallis ska gå lektion. På återseende!

20/7 2011

Fridis och jag har varit iväg på hemligt updrag idag! Vad det var får ni veta inom en snar framtid, promise!
I övrigt har det inte hänt särskilt mycket idag. Åkte in till gamla stan och åt glass med min bästa Carro! Sen har jag mest ägnat dagen åt att sova, eftersom det vart mindre av det den gågna natten!

Imorgon ska jag jobba och Frida ska väl få gå i skogen kanske. Får se vad jag orkar med.


Dampis <3


Jag älskar dig, min underbara fina lilla Dampis<3
Finner inga ord för hur mycket jag saknar dig..


19/7 2011

Skrittade ut en sväng med Hannah och Sessan idag. Hästarna var jättelugna hela vägen utom när de blev rädda för för Hönorna vid ensta.. ;) Frida tyckte det var jätteroligt med sällskap och skrittade på ordentligt hela vägen, annars brukar hon föredra att släpa benen efter sig!
Hade tänkt bada henne inför morgondagen, men jag hann inte och hon är faktiskt inte jätteskitig så det går nog bra ändå. De vita benen blev iaf vita på nytt och hovarna ser inte ut som att hon har trampat i en lerhög längre ;)

Pånie
Sessan och Frida


Duger inte..

Nej herregud, det här duger inte! Imorgon får jag skjuts till stallet vid halv 12-12 av snälla Annelie, så ska jag öht klara av att gå upp imorgon så borde jag nog hoppa ner i min gosiga säng snart. Sista tiden har jag sovit sisodär en 13 timmar varje natt.. Hej sömnbrist?! Dock inte de dagar jag har jobbat, då har jag ju varit tvungen att gå upp vid 7 och trots att jag bara sovit ett par timmar då så har det gått galant ;)
Imorgon ska ju Frallan vila så ev. ska jag skritta ut med Hannah. Sen på kvällen komemr mina käraste vänner Carro och Fritte hit och käkar middag! Elaka Erkan dissade oss och drog till Turkiet ist..

Appropå det där med stor häst.. Flera som har frågat vad det är för häst jag har kollat på, och ja det är ett par stycken nu. Inte jättemånga, men sisodär en 10-15 st har jag hunnit kolla på. Väldigt olika allihopa, både storleksmässigt, utbildningsmässigt, kvalitétsmässigt och åldersmässigt. Så ja, ni kommer märka vad det blir för häst den dagen hästen närmar sig stallet ;) Min drömhäst har jag hittat, men den blir det troligtvis inte..


Woopwoop!

Eftersom alla tjatar på att jag måste ta det där jäkla körkortet snart så har jag börjat övningsköra nu! Idag körde vi ute på "riktiga" vägen för första gången, tidigare har jag bara kört till stallet och då har jag varit helt ensam på vägen hehe.. :D
Men jag måste erkänna att jag är riktigt br på det där, eller?! höhö! mamma är livrädd och jag är nog nästan minst lika rädd haha! Men jag lever fortfarande och fick inte motorstopp en endaste gång idag! Dessutom lyckades jag parkera på Coop! Kungligt! :D


18/7 2011

Idag har Fridis fått jobba hårt, och inte enbart med mig på ryggen!
Vi pratade häromdagen om att emma skulle testa och sitta upp på henne för att hjälpa mig lite. Frida är ju en så stor häst i en så liten kropp! Så idag satt hon upp och red lite på henne och hon såg faktiskt inte jättelång ut! Värre var det när hon red Dandy när benen hängde en dm från marken haha, men Frida är ju maffigare än vad Dandy var!
När jag sen fick sitta upp igen så var Frida väldigt mjuk och fin. Emma sa att hon förstod att jag hade svårt att få henne kvick i benen eftersom ledningarna är lite lång hos Frida.. ;) Men hon visade också att det faktiskt gick att få frida så kvick som hon måste vara. Frida är inte perfekt byggd och har ju därför lite svårare än vad andra har, och då är det ju extra viktigt att jag hjälper henne genom att berätta för henne vad hon måste göra.

Jag tycker det är jättebra att tränaren kan sitta upp och rida lite på hästen ibland, dels för att tränaren antagligen är duktigare än man själv och därmed kan få igenom hästen ännu lite mer, men också för att ännu mer förstå vad som är svårt! För allt känns inte precis som det ser ut!
Vad tycker ni?!

Imorgon ska Frallan få vila och på onsdag ska vi iväg på hemligt uppdrag ;)

<p>Monsterponny &lt;3</p>
Outfit à la Frida
Träns: "Dressyrtränset" (Svart vitfodrat från Lyckås med guld-silvritg Swarovski pannband och vanligt tredelat bett.)
Sadel: Henri De Rivel
Schabrak: Vitt Mias med brun och beige kant
Padd: Fårskinn från Horse Dream
Lindor: Bruna Schockemöle
Paddar: Mias med teddy


17/7 2011

Frallan har vilat idag så hon fick gå i paddock 6 timmar, dock först i ruta för att hon hade blivit så ledsen när hon blev lämnad ensam i stallet så då fick hon komma ut ändå :) och sen fick hon då gå i paddock under sin vanliga tid.
Sen på eftermiddagen fick hon gå på promenix i en timme. Det blev mami som tog hand om Frida idag så att vi kunde komma ifrån stallet så fort som möjligt eftersom vi skulle till Enköping och kolla på hästar! Provade tre väldigt olika hästar, varav en föll mig i smaken ;)

Imorgon är det dressyr som gäller för lilla Frallan. Förhoppningsvis kan hon gå lektion!


Grattis Hannah!

Måste passa på och gratulera min käre klubbkamrat (och före detta stallkamrat, numera är vi nästan "stallgrannar") Hannah och hennes ponny Moonlight Shadow till det andra SM-kvalet som de plockade i Jönköping idag! Första kvalet tog de i Vansbro för en månad sedan.
Nu håller vi bara tummarna för att procenten räcker för att komma med till SM!


Sessan med sin förra ryttare Jessie på SM 2010


Dagens outfit à la Frida

Ja, något av det löjligaste som finns bland alla hästbloggar (näst efter Hiss och Diss), men det hör ju på något sätt till ;)

Tossan
söt heest.. ;)
<p>Tossan</p>
Sadel: Henri De Rivel (?)
Träns: "uterittstränset" (Dandys gamla med ett pannband från Hööks och ett tvådelat Sprengerbett med fasta ringar)
Graman: Glenn Gordon
Schabrak: Jacson
Padd: Horse Dream fårskinnspadd
Benskydd: Vita med ludd från Jacson fram och bruna EquiGuard bak (de vita bakskydden är för korta och de bruna framskydden är för långa..)
Boots: svarta från EquiGuard

16/7 2011

Vi åkte ju som sagt aldrig till Enköping imorse utan ska istället dit imorgon efter att jag har jobbat.
Var ute hos Frida på eftermiddagen och vi tog ett pass i skogen. Hon var faktiskt jättesnäll idag och stannade bara en gång! wohooo framsteg! Haha nej men hon börjar nog fatta nu vem som bestämmer ;)
Vi körde lite intervallträning på vägen bakom de gamla hagarna och höll inte på så jättelänge.
Imorgon ska hon få vila så mami ska hjälpa mig och promenera med henne så att vi kan komma iväg lite fortare! :)


Uppe med tuppen!

Eller ja, nästan iaf! Såhär tidigt har jag inte gått upp en vanlig dag (alltså när jag inte jobbar) på hela sommaren.
Vi skulle ju åka till enköping nu på morgonen och titta på två hästar, men den ena hade dragit av sig en sko. Som tur va hade jag inte hunnit gå upp då.. :D
Vi ska iaf dit imorgon istället efter att jag har jobbat :)
Frida ska jag ut till i eftermiddag eftersom hon går ute till 13, så nu på förmiddagen ska jag passa på och åka och köpa regnkläder.. tjohooo!

<p><span style="font-size: large; font-family: Arial Black;" mce_style="font-size: large; font-family: Arial Black;">Jack<br /> <span style="font-size: medium; font-family: Trebuchet MS;" mce_style="font-size: medium; font-family: Trebuchet MS;">så döt så man bara smäller av<br /> gullefjun&lt;3</span></span></p>
Fina lilla Jack


En äkta hästtjej?!

Nästan vare fredagkväll rider jag lektion för Emma, och under våren har jag även jobbat flera fredagar efter skolan. Det gör att jag ofta kommer hem relativt sent på kvällen, och har man både gått i skolan, jobbat och ridit så är man vanligtvis ganska trött. Jag brukar nästan alltid få skjuts till tunnelbanan, men sista biten åker jag alltid kommunalt. Det gör att jag stöter på väldigt mycket människor som inte går klädda i svettiga ridkläder, framförallt inte på fredagkvällar. Alla små fjortisbrudar stirrar på mig som om jag är dum i huvudet - "hallååå, det är fredag, fredag betyder party all night long!". Fast nä, jag har helt enkelt gjort ett val att avstå från sånt som alla andra anser som det som livet går ut på! Jag lägger all min tid på hästarna, och blir det någon tid över så kan jag träffa min vänner. Det klart det vore roligt att ha lite mer tid över till allt annat, men när man som jag inte ens har ett körkort utan måste ta sig komunalt överallt, spendera minst 3 timmar i stallet och sen ta sig hem igen, då finns det ingen tid över.
Ofta så jobbar jag ju också på helgerna, vilket gör att det inte är jätteroligt att komma hem kl 3 för att sedan gå upp vid halv 7.

Något jag har märkt bland mina kompisar som "såååååå gärna vill ha en häst" är att många av dem inte är beredda att offra dessa fredagskvällar för att vänta in att ponnyn ska torka, behöver en extra promead eller måste vänta in hovslagaren för att hästen tappat en sko. Är man inte beredd att göra det - då ska man inte ha häst. Jag har tillexempel en kompis som jättegärna vill ha häst, men själv säger att hon inte vill offra sitt "andra liv" och därför inte tänker köpa häst! Det samma gäller somrarna! är man inte beredd att offra utlandssemestern för att man inte hittar någon som kan hjälpa till med hästen i två veckor - nej då ska man kanske inte ha häst?! Missförstå mig rätt, jag menar inte att man SKA offra en ulandssemester, men att man kanske måste vara beredd på det! Många av mina kompisar säger att det är så skönt att ha lite hästledigt nu över sommaren, medan andra längtar tillbaka till stallet redan dagen efter hästarna släpps på bete! Jag själv har alltid varit typ nummer två. Sommarlov betyder ju att man kan ägna hur många timmar som helst i stallet utan att behöva känna någon stress - fantastiskt!

Alla där ute som så himla gärna vill ha häst kanske borde ta sig en funderare. Är det verkligen värt att offra allt det andra för en häst?! Att ha häst är inte alltid en dans på rosor! Blir ridskolehästen halt så kan man alltid rida på en annan. Blir ens egna häst halt så får man snällt vänta tills den blir frisk. Så ja, alla ni ridskoleryttare, ni har det rätt bra ändå!


När Dandy blev halt fick jag möjligheten att rida på Kim istället, eftersom jag fortfarande red på Vällingby då.
Skulle Frida bli halt nu så skulle jag stå där, helt utan något att rida på eftersom jag inte längre rider kvar på V-by.


15/7 2011

Idag har jag haft all tid i världen att blogga, meeeeeen jag har inte orkat! Var faktiskt uppe redan vid halv elva eftersom jag skulle till Lina och klippa mig vid halv 12. Och efter det var jag tvungen att ta en liten powernap i solstolen tills solen gick i moln, och då var det dags att åka till stallet ;)
Frida slapp iaf bli korv idag!
Tog med mig gramanen in i ridhuset idag, även fast jag verkligen ogillar att rida henne på graman. Men anledningen till att hon blir så stark är dels att hon inte har styrkan, men också för att hon inte är tillräckligt kvick. Och att få henne kvick är så hejdundrans svårt, för det är så mycket häst i den där lilla kroppen! Så när jag ska försöka få henne kvick blir hon så stark och dp kan gramanen vara ett bra hjälpmedel!
Dock använde vi den aldrig eftersom hon var mycket bättre idag än vad hon varit senaste dagarna. Jobbade med en miljon övergångar för att få henne kvick och lydig, och tillslut fick jag henne dit jag ville ha henne, så då avslutade vi. Det som också är svårt med Frida är att det inte syns så tydligt på henne att hon är så fruktansvärt stark, bortsett från de gånger då hon verligen drar mig ur sadeln. Men hon har iaf slutat med sina små utfall när hon bara slänger huvudet upp i vädret och springer! Så det är ju positivt! :D
Men nu ska kossan få börja gå lite mer dressyr för att bli ännu lydigare och starkare i kroppen. Som sagt så har kondisen fått ett litet försprång nu, så nu är det dags för lite hårdare träning!
Imorgon ska jag dock rida ut igen och sen ska hon få vila på söndag. Imorgon ska vi även åka till Enköping och titta på två hästar. Spännande ;)


14/7 2011

Cyklade till stallet idag på rekordtid - 37 minuter! Höll på att köra över en äcklig orm och krockade med en smällfet humla, men annars gick det galant.
Frida skulle ridas i skogen idag. Sagt och gjort! Vi började med att rida Hogstaslingan och sen red vi runt Norrby. Gick ett par vänder i Norrbybacken, och då kom problemen.. Frida har börjat testa mig nu och bestämmer sig då för att hon inte vill vända bort från "hemåt". Så när jag ska vända och rida tillbaka mot Norrby stannar hon och backar ner i diket brevid. Så höll hon på ett par gånger innan hon slutligen gav sig, och jag gav mig minsann inte fören jag kunde vända på långa tyglar utan att hon ens försökte stanna! Så får man bara inte göra om man är en liten ponny! ;)
Planen var att vi skulle galoppera ett par vändor bakom dom gamla hagarna. Första sträckan går bra, sen när jag ska vända så är hon lite dum men vänder ändå. Nästa vändning går ocså bra - då är det ju hemåt. men när jag sen ska vända en gång till så blir hon jättejobbig.. backar ner i diket och blir rädd för sig själv.. Nej usch, nu är uppfostring prio ett!
Hon har aldrig gjort såhär förut och gör det inte när hon går på ridbanan direkt, så jag tror knappast det är något som är fel. Hon testar mig helt enkelt och nu ska hon få lära sig att hon inte kan vinna över mig!

Som straff fick hon sig ett ordentligt bad efteråt, men jag kan lova att det behövdes! Usch vad skitig hon var! Men det är väl smällar man få ta om man låter hästen gå utan täcke ute på sand ;)
Dock orkade jag inte cykla hem sen, så jag raggade skjuts med snälla Clara. Så nu på kvällen åkte jag och mamsen ut till stallet för att hämta hem cykeln och göra iordning Frida (eftersom hon inte hade hunnit torka när jag åkte). Eftersom det var rätt kallt så fick hon även ett täcke på sig inför natten. Vanligtvis står hon naken på nätterna också, men när det blir såhär kallt så känns det så taskigt ;)

Imorgon ska Frallan få gå lektion. Hoppas hon tänker sköta sig då, annars blir det korvfabriken ;) Nejdå, hon är alldeles för söt för det :)

Och som vanligt har jag inte en endaste bild från idag, men kanske att jag lyckas få med mig mami och fota imorgon?! :)


Ni kan ju låtsas att det här är Frida och drömma om att ni hade en lika fin ponny..! :o :D


13/7 2011

Började dagen ute i Vallentuna där vi tittade på hästen igen. Åkte sen direkt ut till min lilla ponny som skulle ridas. Dressyr stod på dagens schema, så Frida gjordes iordning och så skrittade vi ut en sväng först innan vi gick in i ridhuset.
Även om det var bättre än vad det var i måndags så var det inte bra. Det är verkligen så himla svårt ibland! Så imorgon ska hon få gå ut i skogen och gallopera av sig lite energi så att hon kanske kan springa lite finare på fredag!


ja, jag är verkligen helt värdelös på det där med nya bilder...


10 saker ni (kanske) inte visste om Frida

1. Hon har gått debutant fälttävlan i yngre dar.

2. Enligt Frida är det väldigt roligt att vara ute och springa istället för att ta en lugn promenad när det är vilodag. Arbetsvilligt ponny?! ;)

3. Hon måste ha något slags tics i munnen, för hon går hela tiden och drar upp överläppen, har alltid gjort så och kommer väl alltid att göra, tyvärr.

4. Frida gnäggar om man går förbi henne i hagen och ropar "kossan"

5. Hon har lite svårt att förstå hur man äter bananer... Men blåbär och lime saft är det godaste som finns!

6. Finns nästan inget stoigt i den ponnyn! Det ända hon gör är att hon skriker om någon häst är lite för närgången när hon står på gången.

7. Hon tycker det är jätteroligt att hoppa.

8. Att äta ett helt äpple är fullkomligt omöjligt..

9. Hennes stam är både känd och okänd.. På ett papper är hon helt okänd och på ett annat har hon iaf en mamma ;)

10. Frida älskar att få stå och titta ut ur boxen.

Kan ju erkänna att det inte finns sådär jättemånga roliga sanningar om Frida, men här är de iaf ;)


12/7 2011

Hade planerat att åka ut till stallet runt lunch och sen ge mig iväg och möta upp min käre vän Carro och gå på allsång. Dock tog jag en lite för lång sovmorgon och var inte uppe fören vid 13.. Så min plan sprack och jag var inte i stallet fören vid halv 4. Tur då att Ihrish hade annat sällskap ;)
Fridis och jag tog iaf en promenad eftersom det var vilodag idag.
Imorgon ska Frida nog få gå dressyr och så ska hon nog få sig ett redigt bad.. Hon går ju utan täcke i hagen och slänger sig ner och rullar så fort hon kommer ut.. Så ja, även fast hon ryktas varje dag är hon rejält skitig nu.. ;)

<p>Fin kossa...</p>
Såhär söt var kossan idag.. honsåg verkligen jättesöt ut, och så precis när kortet tas så åker öronen åt sidorna..


12/7 2011

Frida fick som sagt gå lektion idag, och man kan enkelst konstatera att det har gått bättre om man säger så.. ;)
Nackdelen med att hon har fått så bra kondis är att hon orkar säga ifrån. För kondisen finns där, men styrkan är det sämre med. Det gör ju att det styrkemässigt blir väldigt jobbigt för henne. Tidigare låg styrkan och kondisen på en jämn nivå, men vi har fokuserat så mycket på kondisen ända sedan hon kom till mig. Men att hon har kondition är ju en förutsättning för att hon ska kunna bli stark ;) Så vi är en bit påvägen iaf!

Jag fick jobba jättemycket med att få henne kvick i bakbenen i galoppen eftersom hon gärna lämnar dom 4 meter bakom sig annars. Hon galopperar ju på snällt, men för att hon ska få en bättre galopp måste hon bli kvickare. Hon måste få med sig bakbenen för att kunna släppa i fronten så att säga. Men efter en hel dels kämpande så fick vi iaf igenom det vi ville ha igenom, och det är ju alltid det viktigaste!

Det var alltså långt ifrån vårt bästa pass, men det måste få vara svårt ibland också! Men jag tror faktiskt hon var lite trött på ridhuset idag, hon har trots allt gått där tre dagar på rad nu! Så egentligen var det kanske bra att jag red den här tredje dagen i ridhuset, för nu är det dags för lilla damen att börja acceptera att hon inte är den enda i hela världen! ;)

Sen på kvällen kom hovslagaren ut och skodde Frida. Trots att det bara gått 6 veckor så var tossingarna jättelånga (hon brukar skos med 9 veckors mellanrum..).

Imorgon ska Frallan få vila. Dels för att hon har gått flera dagar på rad, men också för att hon ibland blir lite öm i fötterna när hon får nya skor. Så för att vara på den säkra sidan blir det en skrittdag imorgon. Eventuellt ska jag rida bort till Norrby och möta upp min vän Hanna och hennes häst så ska vi ner och bada med pållarna! Vi får se, annars så blir det bara en skrittur! 

 

10/7 2011

Frida fick gå ett lite lugnare idag. Hon var långt ifrån lika fin som igår, men ändå helt okej. Jobbade bara med att få henne mjuk och rund, och när hon släppte fick det räcka. Hon måste ju trots allt ha lite krafter kvar imorgon eftersom hon ska gå lektion då.

Sen på kvällen åkte vi iväg till Vallentuna för att titta på en häst. Superfin var den och min typ av häst lixom. lite lagom så att säga!

Imorgon ska jag jobba hela dagen och Frida ska gå lektion. Förhoppningsvis så kommer hovslagaren ut och skor henne också. Egentligen ska hon skos om 2 veckor, men jag tycker hovarna har växt så mycket sista tiden så det är dags nu! :)


Även den bästa sagan har sitt slut..

Vår saga är slut. Vår tid är över. Passé.
Kan ju lika gärna dra allt det senaste från början, för ni vet ju faktiskt inte så mycket ändå. De som har behövat veta, de har vetat det här länge.
Vi var ju iväg och tävlade andra omgången av allsvenskan i början av maj. Dampis hade kännts konstig hela veckan, men jag valde ändå att åka för han känndes inte halt utan mer lite oriden. Det var det sämsta beslut jag någonsin tagit, samtidigt som det kanske var det bästa?! Nu fick jag det iaf bekräftat att han inte fixar det här längre. Hade jag inte åkt så hade vi väl fortsatt behandla, hoppas och önska, men nu fick vi det rätt upp i facet att han inte håller längre.
Några dagar efter tävlingen var Silvana uppe i Stockholm och fick lite tid över och hann då kolla på Dandy. Ont är ju det minsta man kan säga att han hade. Hon tyckte vi skulle åka in till kliniken och röntga honom och avslutade med "if the pictures not are better than before, maybe you have to think about what you are going to do with him.." på sin lite svårförstådda tysk-engelska.
Sagt och gjort, Ultan nästa! Vi höll på hur länge som helst och böjde, sprang, longerade, bedövade, böjde osv. Han var halt i skritt på rakt spår på vänster fram, höger bak vid longering och höger fram på böjprov. Inga strålande besked alltså, samtidigt som det på något sätt känndes skönt.. Jag visste ju att han inte längre var på topp, att han inte skulle fixa det här så länge till. Så när beskedet äntligen kom så var det ändå en liten sten som släppte.
Vi röntgade iaf både benen och ryggen, och även om det bara var väldigt små förändringar sedan senast så fanns de där. Malin (vår veterinär på Ultuna) gav oss tre alternativ; göra en scintröntgen med extremt liten chans att man fann något nytt att behandla, döma ut eller triangelmärka och sälja som promenadhäst...
Vi velade en del fram och tillbaka, men bestämde oss till lsut för att välja det sista alternativet. Dampis släpptes på bete och sökandet efter ett nytt hem åt min fantastiska stjärna startade. En rad människor hörde av sig, men de flesta lät bara helt fel. Dandy är så speciell, och framförallt är han min bästa vän och det viktigaste för mig var att han hamnade rätt!
Vi fick Ok från försäkringsbolaget att triangelmärka och i torsdags (7/7) åkte vi in till Ultuna för att få allt klart. Dampis skötte sig lika bra som vanligt, han vet vad som gäller när man kommer till kliniken. Han fick en triangel på rumpan och sen var allt klart.

För bara några dagar sedan kom mamma i kontakt med en familj i Bollnäs som sökte en D-ponny. De kom fram till att han skulle få åka redan i helgen. Så imorse hämtade vi in honom från betet en sista gång, körde upp honom till Hogsta, badade och fixade med honom, och vid halv 10 åkte min älskade lilla Dampis till sitt nya hem i Bollnäs!
Jag kommer sakna honom något enormt! han var min guldklimp, min allra finaste vän! Han var alltid på sitt egna lilla vis, charmade alla och ville alltid ha all uppmärksamhet. Det kommer bli tomt utan honom, men jag tror han kommer få det väldigt bra.
Men på något sätt så känns det ändå skönt. Jag älskar honom, och jag vill att han ska få den uppmärksamhet, tid och kärlek som han behöver, och det kan han tyvärr inte längre få hos mig..


Den sista bilden som togs på mitt hjärta innan han lämnade storstan mot ett liv på landet!

Den allra första bilden jag tog på min prins <3, september 2009


Lite blandade bilder från vår tid tillsammans<3


älskade vän <3

Kan inte riktigt inse att du snart försvinner ifrån mig.. </3


9/7 2011

Idag har vi inlett projekt ponnymage!
Frida fick gå dressyr i ridhuset idag. Det var helt sjukt varmt när jag red så Frida svettades som en liten gris..
Men hon blev iaf riktigt fin! Mjuk och fin i sidorna och vi kunde tillomed samla ihop traven lite och bibehålla trycket. Hon har ju inte haft styrkan tidigare, men nu när styrkan börjar komma så går det att rida lite mer!
Hon börjar verkligen bli så himla härlig att rida nu, det är verkligen jätteroligt!
Imorgon ska hon få jogga lite, antingen i skogen eller på ridbanan :)


Varför rida på graman?

Många har väldigt mycket åsikter om det där med att rida på graman, och precis som med allt annat så finns det lika många åsikter som det finns hästmänniskor!
På Dandy hade jag alltid gramanen på när vi red ut eftersom jag inte riktigt kännde att jag kunde lita på honom. Jag proppade i honom havre för att jag ville ha honom pigg, alert och "på tårna" när vi tränade. Men när vi red ut så hade han ju bjudningen av sig själv, så då valde jag alltid att sätta på en graman för att vara på den säkra sidan. Dock behövde jag aldrig använda den, så den hängde alltid löst.
Sen brukade jag ju också använda den dagen innan tävling för att kunna trycka på honom lite extra och få honom extra kvick utan att han blev för lång. Dandy gick bra på graman, så länge man inte tog för mycket i den.

Frida däremot går inte alls bra på graman. Hon blir bara tung i handen och går och hänger sig i gramanen. Trots det så väljer jag att alltid ha graman på henne när jag rider ut ensam. Det beror absolut inte på att hon blir stark eller dum, men skulle vi t.ex. möta en älg och hon skulle bli rädd så vill jag alltid ha något extra att kunna ta tag i. Och bara för att gramanen finns där så betyder ju inte det att den används flitigt! ;)


Dampis på graman dagen innan tävling.


Bilder: Frida på ängen 9/7

Här kommer bilderna från gårdagens pass nere på ängen!













Säbys Dandy

Inte långt kvar nu... </3


8/7 2011

Började dagen med att möta upp min vän Frida (alltås inte hästen.. ;) ) i vällingby. Sen skulle vi ta oss kommunalt ut till Upplands Väsby.. Det var lättare sagt än gjort.. Tog väl sisodär 1,5 timme, men tillslut var vi iaf ute på Sthlm Ridsport. Det inhandlades 3 st schabrak till ponnyn, ett grått från Shockemöhle, ett vitt med brun kant från Mias och ett svart med beige kant från Jacson. Kunde ju lika gärna köpa tre när det var ta tre betala för två :D höhöh! Blev även ett par bruna benlindor till ponnyn.
Därefter skulle vi ta oss hem också.. Missade bussen från Solna men lyckades ta en annan som skulle göra att vi hann med bussen frn Brommaplan till stallet, dock hade vi då tre minuters marginal från det att vi kom till Brommaplan tills dess att 323 skulle gå... Och tre minuters marginal med Sl är inte någon höjdare.. Men otroligt nog så hann vi med bussen till stallet och slapp därmed gå.

När vi kom till stallet gjordes ponnyn iordning för ett kombinerat dressyr- och uterittspass. Vi gick nämligen ner till en äng där det finns ett upptrampat spår och red. Pållis blandade mellan att vara riktigt fin och att inte alls vara med på noterna. Men i det stora hela skötte hon sig bra! Hon får en väldigt bra galopp när vi rider ute eftersom framåtbjudningen kommer av sig själv då!
Jag red inte länge alls eftersom underlaget var så dåligt. Så istället skrittade vi en sväng och stötte bland annat på en kompis till både mig och Fritte på Norrby!

Imorgon ska hon iaf få gå dressyr "på riktigt". Och från och med nu är det ingen mesridning - Den stora feta ponnymagen ska bort!

Bjuder på ett litet smakprov från idag, fler bilder komme sen!


Hästarnas hagvistelse

Jag vet att många reagerar på att hästarna på Hogsta går så få timmar i "hage" varje dag (det är inte ens hagar utan sandpaddockar). Anläggningen är stor och det finns väl en sisodär 50 hästar som ska dela på alla hagarna. Bortsett från de 8 sandpaddockar så finns det ett par hagar, och där går hästarna flera i varje men den mest välfyllda hagen består kanske av 5 hästar. Det gör alltså att ganska många hästar ska dela på ganska lite hagtid varje dag. De som går i paddock går 3-timmarspass, alltså 7-10 10-13 och 13-16. I de stora hagarna går de halvdagar (7-12 och 12-16). Mina ponnyer har alltså bara gått i hage 3 timmar varje dag under den tiden de har bott på Hogsta. Jag tycker egentligen det är för lite, men ingen av mina ponnyer har påverkats negativt av det.
Dampis gick i en mindre paddock och fick då vara ute 7-12 medan Frida går i en stor paddock och har då bara sina 3 timmar. Vissa dagar får de gå ut dubbla pass, men det händer inte jätteofta.

Dampis påverkades alltså inte alls av att vara ute så lite, han verkade tycka det var roligare i stallet. Där hade han alltid något att titta på och där regnade det aldrig (regnhataren...)! Frida gick ju ute hela dagarna på vällingby så jag var rädd att hon skulle bli väldigt rastlös på Hogsta, men jag har bara upplevt att hon har blivit piggare. När hon stod på v-by känndes hon alltid så trött att rida och jag tror att det delvis berodde på att hennes hagvistelse blev för lång, framförallt när det var varmt och soligt. Frida är ju inte jätteförtjust i den här värmen, så hon föredrar att stå i skuggan när hon kan.

Jag vågade inte släppa ihop Dandy med något annat hag-gäng, han hade skador så att det räckte och blev över ändå! Med Frida däremot är tanken att hon ska gå i stor hage med några andra ston, men det verkar svårt att få till ihopsläppet. Men ja, sån är planen iaf.
Dandy var ju också påklädd från topp till tå. Han hade alltid täcke på sig och skydd runt om och boots fram. Såhär i efterhand känns det ju lite överambitiöst, men jag ville verkligen undvika alla skador som gick att undvika! Frida däremot går alltid neutralos! Regnar det så har hon regntäcke men annars går hon naken och utan skydd, främst för att jag vet att hennes ägare aldrig skulle klä in henne i bomull för att hon ska gå i en sandpaddock ;) Frida har ju dessutom gått dessa två år på v-by utan ett endaste skydd, så varför skulle hon skada sig just nu då?

Jag visste ju att Dampis inte skulle ha samma möjligheter att gå i hage på Hogsta som han hade på vällingby. Han gick ju, precis som Frida, i hage med kompisar nästan hela dagarna. Men trots det så valde jag att flytta dit. Jag var dock lite tveksam över hur han skulle bete sig om han fick stå inne så många timmar varje dygn, men det visade sig ju att han trivdes rätt bra trots allt! Jag tyckte ändå att fördelarna vägde upp de dåliga utevistelserna, och därför så blev vi ju också kvar!

Hur gör ni när ni väljer stall? Väger hästarna möjlighet till utevistelse tyngst, eller finns det andra anledningar?!

<p>&lt;3</p>
Dampis föredrog ofta att ta en tupplur ute i hagen :)


7/7 2011

Började dagen på Ultuna med bästa Dampis!
Han gnäggade hela vägen från hagen upp till bussen och när vi kom till Ultuna var han väldigt nogrann med att berätta att han var på plats ;) men så fort man kommer in genom dörrarna vet han att det är allvar som gäller!

När vi kom tillbaka så skulle jag jobba i stallet. Frida vilade idag så vi tog en liten promenad . Dock tyckte Frida att det var väääldigt varmt så det gick extremt långsamt ;) Vi tog vägen runt Norrby på 45 minuter.. Snabb cheey!

Imorgon är jag ledig så då ska jag och Frida (inte hästis alltså!) bege oss ut på äventyr! Sen ska hon få fota min ponny lite. Har inte riktigt bestämt mig om Frida ska få gå dressyr eller ut i skogen.. Vädret får avgöra helt enkelt!

<p>Beesta kossan!!</p>


Grattis bästa du!!

Idag fyller en av mina närmaste vänner, EllenV, hela 18 år!
Grattis på födelsedagen bästa bästa du!!

Och eftersom jag är för lat för att leta fram bilder själv så snodde jag några från fb.. ;)





Kärt barn har många namn..

Ja, ingen kan väl ha missat att min lilla Fredag har en miljon olika smeknamn?!
Tänkte rada upp dom för er så att ni, och kanske främst jag själv, inser hur många dom är... :)

Frida
Friday
Fritte
Frallan
Kossan
Fidderullan
Friddullarulla
Fidderullbull
Fridolf
Fritiof
Fridutt
Fritiof Bitchiof

Ett par har det hunnit bli, och jag lovar att det blir nästan ett nytt varje dag ;)
Och ni som känner mig och min människovän Frida kan se att många av smeknamnen kommer därifrån! Praktiskt att ha både en kompis och en häst med samma namn lixom ;)


6/7 2011

Heldags jobb och lika mycket promenarande som vanligt. Var klar i stallet vid halv 7 ungefär, men då hade jag hållt på med Frida i nästan en timme efter att hon ridits.
Vi tog en härlig tur i skogen idag. Fick en hejdundrans galopp i henne! Inte att det gick fort, men den var förjäkla bra sista biten! Härligt när man får känna att den verkligen finns där!

Imorgon ska lilla Frallan (ännu ett nytt smeknamn..) få vila så vi tar väl en promenad i skogen. Jag ska dessutom jobba på eftermiddagen.
Imorgon ska även lilla Dampis in till Ultuna! Men först måste vi köra honom från Norrby till Hogsta (eftersom han inte får komma in i stallet på Norrby.. lite smådrygt sådär att behöva köra honom till ett annat stall först..) för att göra iordning honom. Han ser ut som en lerhög just nu, och lerhögar är inte välkomna till veterinären ;)
Så det blir en lång dag imorgon, vi satsar nämligen på att vara på Norrby vid strax efter 7 på morgonen.

Nu: sovdags!


5/7 2011

Frida fick sig ett pass på utebanan idag. Hon var lite "trotsig" idag och var inte riktigt på humör för att göra vad jag ville. Frida är ju fuxsto, och det sägs ju att de är värst! Men på Frida märks det faktiskt inte alls, man kan knappt tro att hon är ett sto! Det enda hon gör som är stoigt är att hon inte gillar när andra hästar står och nosar på henne när hon står på gången!
Red i ungefär en halvtimme och sen skrittade vi ut.

Imorgon ska jag jobba och sen ska jag rida ut på Frida. Då blir nog kossan glad :)


Bilder: Gripens rf













Fredag - Lb:1





Fredag - La:1
Ignorera den fantastiska frisyren.. ;)



Lördag - Lag03 framridning

Visst är hon allt bra fin, min gulliga lilla ponny <3


4/7 2011

Skulle ju rida lektion idag, men allt vart bara kaos. Jag vaknade inte fören vid 12.30, och strax därefter fick jag veta att jag skulle rida 14.30.. Såhär på sommaren går bussen hemifrån mig till tunnelbanan sisodär 3 gånger i timmen.. Bussen ut till stallet går ju högst en gång i timmen, men det funkar att gå sista biten om det skulle krisa.
Så jag stressade gärnet och gjorde verkligen allt för att hinna. När jag väl kommer till stallet och inser att jag faktiskt hinner rida, så visar det sig att Fridas paddock var tvungen att användas av en annan häst imorse, så hon hade inte fått gå ut fören kl 13.. Och då känns det ju väldigt taskigt att ta in henne kl 14 .. men men, sånt händer. Så jag fick snällt stå och vänta tills klockan blev 4 å hon skulle in.

Så någopn lektion vart det ju inte. men dressyr skulle det iaf bli, och med tanke på att vädret inte var det roligaste så red jag i ridhuset. Väldit vågat om jag får säga det själv med tanke på att det alltid går sämre i ridhuset än på utebanan... Frida känndes iaf inte så trött i kroppen, men dagen till ära så var ledningarna lite väl långa hos lilla pluttan! Reaktionsförmågan var inte på topp om man säger så, men det beror ju på lite mental trötthet! Annelie föreslog att Frida skulle ha lite mental träning, typ "när du släpper ner armen kommer allt vara bra igen"-stuket! hmm, undrar om det skulle funka? ;)
Jag red mest bara igenom henne och hon fick arbeta lösgörande på långa linjer.

Imorgon får vi se vad som händer, ev skulle Fridis få gå lektion då istället. Men ja, jag vet inte. Annars så blir det nog en tur i skogen för våran del!

<p>Min fiiina tjääääj &lt;3</p>


Tävling Gripens Rf 1-3/7 2011

Den här helgen har inte varit perfekt på något sätt, men jag har lärt mig väldigt mycket!
I fredags startade vi två klasser, Lb:1 och La:1. I Lbn tyckte jag hon känndes väldigt fin, inga stora missar men vi saknade lite tryck i galoppen. Dock fick vi "bara" 64%.. men men, domaren tyckte väl inte att vi var bättre än så. Jag kan bara göra det bästa jag kan och sen får domaren ge de poäng hon tycker vi förtjänar ;) Vi slutade iaf typ 2-3 utanför placering.


Inför andra klassen känndes hon väldigt fin och jag fick ett bra flyt i traven men hade lite svårt att hitta den där bra galoppen som hon egentligen har. Precis innan vi ska in på banan så känner jag hur hela min håruppsättning håller på att lossna! Drar ut alltihopa och sätter upp håret i en knut. När vi kommer in på banan händer det som inte får hända - Frida blir getingstucken och lägger av världens bocksprång! Frida som inte ens kan bocka?! Hon har nog aldrig någonsin i hela sitt liv bockat!! Men hon är ju väldigt snäll trots all som "bara" gör så och sen fortsätter, dock i ett lite högre tempo än vanligt ;)
När man gör halt på Frida så blir hon lätt lite hängig i handen, så för att undvika det gjorde jag halt snabbt och hälsade väldigt fort. Började driva på henen framåt innan jag ens hade hälsat klart och när jag tar upp huvudet så åker hjälmen upp på huvudet! hahah alltså kaaaoz! Men jag tycker ändå vi löste situationen väldigt bra! Efter den lilla incidenten med getingen så bestämde sig ALLA strängnäs getingar och bromsar att förfölja oss! Ett tag satt världens största broms på Fridas öra! Så bortsett från de gånger då hon blev dunderirriterad på alla insekter så var hon riktigt fin! Trampade på bra och hade ett väldigt flyt lixom! Men de där små störande insekterna drog ner betygen till 2 på flera ställen, vilket gjorde att procenten landade på 56. Men det som brukar vara svprt på träning fick vi 6-7 på!


Ett desperat försök att jaga bort hemska insekter..

På lördagen var det Lag03 som gällde. Frida var spänd och ville inte riktigt vad jag ville. Så det slutade med en dunderlåg procent och att vi strök oss från söndagen. Känndes onödigt att rida när hon bara var rädd och irriterad på alla djur.

Framridningen i lördags

Jag har iaf fått lära mig hur jag ska hantera Frida när hon blir så spänd. Hon har aldrig varit det med mig förut, så jag har inte riktigt vetat. Men mot slutet i lördagens program kunde jag hantera hennes nerver och göra ngåot åt det lixom :)

vi har iaf bestämt oss för att ta det lite lugnt med tävlandet ett tag och satsa mer på träningar och att stärka upp henne ordentligt. Vi måste bli jämnare tillsammans och vi ska hitta ett bättre grundarbete! Så nästa tävling blir inte förens i augusti, vilket faktiskt känns skönt! :)

Mer bilder kommer i ett eget inlägg!


ett levnadstecken..

Tänkte mest bara meddela att jag lever idag också!
Valde ju att stryka mig från dagens klass, så vi var tillbaka i stallet redan vid 14. Återkommer imorgon med ett lite mer detaljerad tävlingsinlägg och massa bilder, nu är jag nämligen så trött att jag skulle kunna somna stående. Även fast det bara blev två dagars tävlande så tar det på krafterna om man säger så!
Men imorgon är vi back on track igen! Fiderullan ska gå lektion (eftersom hon fick vila idag istället) och jag ska ägna förmiddagen åt att redigera bilder!
I övrigt är hela veckan väldigt lugn. Jobbar onsdag och på torsdag ska vi med Dampis till Ultuna igen. har förresten avanmält de kommande tävlingar som vi var anmälda till. Vi måste lägga tiden på att stärka upp henne nu och träna en massa innan vi ger oss ut på banorna igen!

På återseende!


Andra och sista dagen; check

Frida var jättespänd idag, men domaren tyckte vi var totalt värdelösa..! Men men, bedömningssport. Jag har iaf strykt mig från morgondagens klass. Känns inte värt att stanna till halv 11 när frida känns såhär spänd. Så vi åker hem imorgon på dagen istället. Skönt det åtminstone ;)

Andra och sista dagen; check

Frida var jättespänd idag, men domaren tyckte vi var totalt värdelösa..! Men men, bedömningssport. Jag har iaf strykt mig från morgondagens klass. Känns inte värt att stanna till halv 11 när frida känns såhär spänd. Så vi åker hem imorgon på dagen istället. Skönt det åtminstone ;)

Andra och sista dagen; check

Frida var jättespänd idag, men domaren tyckte vi var totalt värdelösa..! Men men, bedömningssport. Jag har iaf strykt mig från morgondagens klass. Känns inte värt att stanna till halv 11 när frida känns såhär spänd. Så vi åker hem imorgon på dagen istället. Skönt det åtminstone ;)

Dag ett avklarad!

Frida känndes super i Lbn, dock tyckte jag att 64% var lite snålt. Men vi landade precis utanför placering. Inför Lan känndes hon verkligen toppen. Sen hände något och allt slutade med kaaoz!! Har aldrig skrattat så mycket åt en ritt förut! Började med att håruposättningen lossnade, sen blir Frida GETINGSTUCKEN!! Vad är oddsen lixom?? Eller jag vet inte om det vr en broms eller en geting, flr jag hade en geting som surrade i abtiktet på mig ett par gånger men det satt en gigantisk broms på Fridas öra ett tag! Det höll iaf på att bli tårta, men jag höll i mig! Resultatet blev ju därefter men vi fick bra på det som vi haft svårt med förut!! Återkommer imorgon med mer resultat men då är det bara en klass!

RSS 2.0