Goodbye my lovers..

Mina älksklingar bor numera i papperskorgen..
Dessa fantastiska ridbyxor var av märket CRW exclusive (kom alltså från Hööks) och jag tror att jag köpte mina typ 2007. Har nämligen ett till par som jag har på en film från jan 2008, och dessa bruna köpte jag innan.
Jag kan knappast säga att jag har sparat på dem, de är väldigt flitigt använda!

Men för någon vecka sedan upptäckte jag att det hade gått hål i skoningen, pga att de var så otroligt nötta där. Tänkte först sy igen hålet, men insåg att det knappt fanns något att sy i?!

Goodbye my lovers..
... :(
I will miss you </3


Svar:

hanna om True word, man!:
Vad ska du göra nu när du är fri? Jobba i stallet? Resa?

När du nu ställer frågan så inser jag att jag faktiskt totalt har glömt att berätta det..! Men faktum är att 1 juli börjar jag jobba heltid hos Emma, alltså på samma ställe där jag jobbar idag och där Roynis står uppstallad.
Jag tycker det ska bli väldigt roligt, tänk att få syssla med det jag gillar allra bäst hela dagarna! När det dessutom handlar om så otroligt fina hästar, trevliga människor runt omkring och bra träningsmöjligheter så blir ju det hela ännu roligare. Nu ska vi bara se till att få pärlan frisk fort som attan, så att vi kan träna på ordentligt efter sommaren igen!


morgonpigg?

06.15 var jag upp och hoppade imorse. Eller hoppade var nog att ta i.. jag släpade mig nog mera fram..
Frida kom hit vid strax efter 7 och vi gick på morgonpromenad, like every torsdag. Vi var ute i lite mer än en timme, och sen plockade jag bara ihop mina grejer och åkte ut till stallet.
Roynis och jag gick på promenad som vanligt. Ryktade och mockade och sen bar det av hemmåt igen.
Har precis duschat och gjort mig iordning för att åka till skolan. Vi har kursavslutning i Historia B, vilket är dagens enda lektion. Lite ovärt att åka in bara för den, men whatever.


Fina Theo får stå för bilden idag! Oj vad jag saknar den där lilla hästen.. Han var så härlig, så otroligt ambitiös!


jobbdag

Ja, har inte alls särskilt mycket spännande att skriva här just nu. Vi promenerar på som vanligt, men på fredag ska vi iaf in till Mälarkliniken. Träffade Helene (equiterapeuten) igår och hon hade sina aningar vad det kunde vara. Fick även med mig en lång lista av henne som jag skulle lämna till veterinären!

Idag har jag jobbat hela dagen och promenerat med Roynis och Laban. Royne fick för övrigt vara i hagen nästan hela dagen - han gick ut kl 7, kom in och åt lunch vad 12.30, gick ut igen 13.15 och kom in vid 16. Och morgondagen ser väl likadan ut för Roynes del på motionsfronten. Jag tänkte åka till stallet på morgonen och fixa allt, sen en kortis till skolan och kvällen ska avslutas med mina klassmates på Fridays ;)


True word, man!Känslan, glädjen och lyckan är obeskrivlig!


Ändrade planer

Det här inlägget skulle kommit upp igår, men internet ville inte samarbeta.. Nu fick jag igång internet i några minuter så hoppas det här hinner laddas upp!

Blev inget veterinärbesök idag – Chris var sjuk så vi ska boka om tiden. Hoppas få en ny tid så snart som möjligt.
Istället har vi som vanligt varit ute på en promenad. Är det något jag kan vid det här laget så är det att ”gå i snöre”! Både Dandy, Frida och Royne har jag nog promenerat mer än vad jag har ridit... Sad but true.
Imorgon då? Ja, pärlans status är oförändrad så vi promenerar på. Dock verkade han inte ha ont i ryggen idag, men han har ju å andra sidan inte blivit riden på en vecka. Men ja, mamma ska ringa och boka en ny tid imorgon så får vi hoppas vi slipper vänta allt för länge.
För övrigt har jag ägnat den här dagen åt historiaplugg i massor. Avslutade dagen med en mycket trevlig kvällsprommis med bäste Frida. Oj vad mycket vi hade att prata om, trots att vi träffades senast igår..! Men det händer mycket på en dag minsann. Vi brukar lösa alla världens problem och lite till under våra promenader, men idag var det verkligen extremt. Vi var inte tysta en enda sekund..! :)

Trevlig kväll på er, så hoppas jag att jag har något roligare att komma med imorgon!


Tävlingsdag

Var som sagt med Frida och Pjotter i Solna idag på tävling! De skötte sig väldigt bra båda två, Pjotter såg väldigt lugn och avspänd ut men tappade lite bjudning inne på banan. Jag tycker dock att de fick lite för lite betalt med sina 64%, men de hamnade ändå första utanför placering!!

Efteråt skulle vi bara vänta sisodär 3 timmar tills barbro hade ridit klart, men det var strålande sol så det var inga problem. Jag ställde pjotter i skuggan med lite hö, längde ut longerlinan en bit och stod själv i solen! Alla borde ha en tävlingshäst som pjotter!


Good morning!

Morsning korsning!
Igår jobbade jag och Maria hela dagen och vi hade en grymt skön dag! väldigt lugnt, så vi hann med massa extra grejer som man inte hinner i vanlig fall. Roye fick promeneras en sväng på morgonen och sen gick han i hagen från 10 till 17,  med ett litet undantag för en timmes lunchpaus :)

Idag ska mamma åka till stallet och ta hand om honom. Jag ska nämligen med min käre vän Frida på lektionsmästerskapen i dressyr i Solna. Hon ska starta junior/yr-klassen på store Pjotter. Ska bli roligt att träffa alla som vanligt och vädret ser lovande ut!

Imorgon ska vi in till Mälarkliniken med honom, med hopp om att hitta vad det verkligen är som är fel!
Ha en bra dag allihopa!


Undrade bara hur lång tid det skulle ta..

Faktum är att redan när jag skrev det där inlägget igår om veterinärbesöket så undrade jag bara hur lång tid det skulle ta innan en sån här kommentar skulle ramla in..

Anonym om Lyckan varar inte länge..:
Jag hoppas att ni hittas vad som felas och att det går att göra något åt! Röntgade ni rygg, och hela benen när ni köpte honom?
Men om man har flera hästar på raken som är skadedrabbade så måste man nog även se över sitt träningsupplägg, vad man har för tränare, hur man står uppstallad etc.

Faktum är att jag har inte haft samma träningsupplägg med någon av de tre hästarna som varit skadade. Tränare har vi också bytt under årens gång, och Dandy fick ju byta stall efter ett år på v-by.
Det enda jag har att skylla på är min egna ridning, men skulle alla dessa skador enbart uppstå pga den så tror jag att någon av mina tre senaste tränare hade sagt till mig att ändra min ridning fort som attan.

Gällande tränare så har jag inte en tanke på att byta! Jag har haft förmånen att få träna för många olika tränare, bl.a. Emma, Nina, Fia, Annie, Jennie, Lussan och Anna Blomgren, och jag trivs väldigt bra med att träna för Emma. Hade hon inte varit otroligt kunnig och vett vad hon gjorde och pratade om så hade hon inte tagit sig till landslaget - oavsett hur bra häst hon hade.

Hästarna i vårt stall sköts efter konstens alla regler, faktum är att jag tror det är få hästar som sköts på samma nivå som mellanstallets hästar. Och även Royne sköts precis likadant. Han får den mat han behöver, han rör på sig varje dag osv. Det enda jag saknar är att han skulle få gå mer i hage, men man kan inte få allt.

Vet egentligen inte varför jag sitter och skriver ett "försvarstal" här och nu, för egnetligen är det inte värt det. Det påverkar inte mig åt det positiva hållet. Men såhär är det. Jag kommer inte byta stall eller byta tränare, vad än ni tänker och tycker. För egentligen vet ni ingenting av vad det är som egentligen händer! ;)


Värdelös dag och gullig häst!

Visste att jag bara skulle ha en lektion på morgonen från 10 till 11.15, därefter var det håltimme till 15.. Men duktig som jag är så åkte jag till skolan endå kl 10. Väl där visade det sig att det bara var de som skulle göra omprov som behövde vara där.. Behöver jag ens säga att jag blev arg?!

Åkte iaf hem, var hemma en stund och tog sedan lilla bilen ut till Kungsgården där jag så fint parkerade den och åkte till skolan. Tänkte att jag skulle slippa åka hem efter skolan innan jag åkte till stallet, så när jag ändå hade så gott om tid på mig. Väl i skolan igen skrev jag ut en bild och sen slutade jag?! Värd dag..!

Royne fick gå på en promenad och sen sällskapde vi Linnea och Rachman vid gräset. Vi har fått tid på Mälarkliniken redan på måndag, så det känns ju himla skönt! Och har vi tur så kan scint-röntgen gå på försäkringen! Vore ju himla bra det, men vi får vänta och se vad försäkringsbolaget säger.

Imorgon väntar ännu en ovärd dag i skolan och sen ska pärlan gå på prommis, vår nya vardagsstandard liksom ;)


Var ju tvungen att prova den där nya Remby-grejen på blogg.se! höhö


Lyckan varar inte länge..

.. jag blev av med körkortet på väg till stallet..!
Nej jag skoja bara!!

Royne fick ju träffa veterinären idag, och den här gången var det Chris Johnston (?). Jag fick börja med att bara springa med Royne rakt fram, och redan då konstaterade han hälta på vänster bak. Sen böjdes han i alla ben och hälta kunde även konstateras i båda frambenen, framförallt höger fram. Även ryggen var katastrof.
Chris ville inte behandla Royne alls, utan att vi istället skulle komma in till kliniken för att göra en ordentlig undersökning och även röntga. Så vi ska boka en tid så snart som möjligt, helst igår!

Jag ska helt enkelt inte ha häst, allt jag sätter mig på går ju bara sönder?! Först Dandy, sen Frida och nu Royne.
Nu ska vi bara se till att få honom fräsch igen. Känns verkligen jättetrist, vore ju trevligt om jag kunde ha lite flyt någon gång i hästväg..!


Lycka!!

Äntligen, äntligen, äntligen är det där förbaskade körkortet mitt!!!!!!
Som om inte det vore nog - nästa lördag hämtar vi hem världens gulligaste lilla valp! Kunde den här dagen få en bättre start?

Nu ska jag ta och sätta mig i bilen och köra till stallet! Där väntar ett veterinärbesök för Mr Royal. Det är väl mindre roligt, men det viktigaste är att han blir frisk!


Gårdagens kiropraktorbesök

Jag kunde dessvärre inte vara med igår när Kicki var ute och behandlade Royne, så tjejerna i stallet fick vara behjälpliga.
Han hade varit låst i höger höft, vänster framknä och bogen, men också i ländryggen på vänster sida och varit öm i se-leden på väsnter sidan. Det sistnämnda var mer än förra gången, så hon tyckte det var lägligt att kolla upp det med veterinären.
Lämpligt nog så kommer Chris från Ultuna ut till Hogsta på onsdag för att kolla på några hästar, och eftersom det fanns platser kvar så får Royne kollas då också. Väldigt smidigt att slippa åka in med honom eftersom jag inte ritkigt har tid för det just nu!

Kicki tyckte ändå jag kunde rida lite och känna av honom idag, så jag ska åka ut och rida en kortis. Antagligen blir det en sväng i skogen och kanske något varv på ridbanan. We will see.


Lägesrapport

Royne: känndes inte fräsch idag heller, men för hans egna skulle så joggar vi lite ändå. Han är en sån häst som "inte mår bra" av att vila (alla hästar mår bra av att vila, men i rätt mängd. R fixar inte att vila för många dagar i sträck i dagsläget, han blir så stel i kroppen), så för att det inte ska ta emot allt för mycket när vi väl kan börja jobba igen så får han jogga väldigt lätt. Idag jobbade vi mycket i skritt, för att ta loss så mycket som möjligt där det tar emot som minst för honom.
Kiropraktorn kan antagligen kolla honom redan på måndag, då har det gått en vecka sedan problemen började komma smygande. Jag ska även ringa Sharpman för att åka och kolla upp sadeln. Är lite tveksam om den är helt hundra fortfarande.. Han har musklat sig ganska mycket över ryggen sista tiden, så jag tvivlar lite.

Karro: Jag har jobbat hela dagen idag, har gått alldeles askalas och jag har varit riktigt pigg. Hinner knappt hem innan århundradets förkyldning sveper sig över mig! Halsen gör ont och jag snorar som ett litet äckligt barn.. Ingen aning om vad det där kom ifrån, men roligt är det inte. Jag har absolut inte tid att bli sjuk nu. Har en gullig häst att ta hand om, massa skolarbete som ska vara klart innan studenten och uppkörning i veckan.. Lägligt..!

Morgondagens plan: Mamma och jag ska börja dagen ute på Hööks, varifrån jag tänkte få med mig ett rakt tränsbett hem. Kanske ett tredelat med fasta ringar också, men det raka kommer först. Tandläkaren tyckte ju att jag skulle variera bett lite mer, jag har ju ridit på samma bett sen vi köpte Royne i september. Därefter ska pärlan få sig en ordentlig skrittur i skogen, mycket klättring för rump- och ryggmusklernas skull. Oavsett vart han har ont just nu så mår han nog bara bra av att få komma ut och skritta ordentligt. På kvällen kommer farmor och farfar hit på lite middag, och efter det ska jag sätta mig med allt plugg.. Good luck!

Nu ska jag försöka sova bort min hemska förkyldning så att jag kan känna mig lite levande imorgon!


Gräsdebut

Emma skulle ju rida Royne idag, så jag skrittade fram och v'rmde upp honom lite på utebanan innan vi gick in i ridhuset. Han känndes lite konstig redan från början idag, framförallt i högergaloppen. Det var som att bakbenen inte kom framåt, eller hur jag nu ska förklara det.
Emma satt iaf upp och började rida. Han såg väldigt fin ut när hon red, men hon kännde precis samma sak som jag med högergaloppen. Han är inte halt, men det tar emot någonstans. Troligtvis så sitter det i ryggen men det kan ju vara en sån liten grej som att han har rullat sig i boxen och något har kommit snett eller så.

Hon tyckte iaf att det var stor skillnad på honom sen förra gången (typ början av oktober tror jag)! Då var det ett rent projekt att bara hålla honom på tygeln, även för henne. Det är det fortfarande för mig, men några rätt kanske jag gör om hon som är så duktig tycker att det är så stor skillnad på honom.
Planen nu är iaf att kolla honom hos kiropraktorn så snart som möjligt. Kicki skulle komma ut till några andra hästar på Hogsta redan på måndag, så har jag tur kan hon kolla Royne då också. Blir det inte bra av det så får vi helt enkelt kolla upp honom hos veterinären. Det viktigaste är ju att han mår bra :)

Efter passet fick han sig en dusch som vanligt och sen fick han stå ute i solen och torka och äta gräs! Mycket uppskattat av min pärla!

Imorgon väntar jobb hela dagen..! Woop woop! Nej men det är roligt, hästarna är så gulliga :) Royne ska nog få jogga lite i ridhuset, eller så får han vila. Har inte riktigt bestämt mig.

<3


En liten bild säger mer än tusen ord


Senaste dagarna

Igår red jag lektion för Emma igen. Det gick ungefär som i måndags, alltså inte särskilt bra.. Det "konstiga" är ju att han är väldigt snäll trots att han känns hemsk att rida. Han bjuder på framåt och är aldrig tråck mot skänkeln. Vi körde ett ganska kort men intensivt pass, och Royne var sjöblöt efteråt. Red öppnor och förvänd sluta för att få bogarna på plats. Det blev bättre, men aldrig helt bra.
Vi kom iaf fram till att jag inte skulle tävla idag, just eftersom ha inte kännts så bra på träning. Men vi ska träna ordentlgit i helgen nu så att jag kanske kan starta på söndag istället.

Eftersom det itne blev någon tävling idag så red jag ett pass i ridhuset imorse, och det gick inte mycket bättre än igår.. Jag vet inte riktigt vad jag gör för fel..! Emma ska antagligen rida honom åt mig imorgon, med förhoppningen att hon ska kunna få loss honom lite ordentligt. För det är just där vi främst tror problemet ligger just nu - att han är väldigt oloss.

När jag var klar i stallet åkte jag med mamma till v-by stallet där de hade KM. Alltid så roligt att träffa alla människor där! :)


Vilodag

Tisdag idag, vilket innebär vilodag för Royne. Men eftersom jag har massa plugg till imorgon så ska mamma ta hand om honom idag. Jag ber väldigt sällan mamma ta hand om honom själv (hon är ju med till stallt ibland och hjälper till lite, men jag ber henne aldrig ta allt själv), så hon var inte särskilt svårövertalad när jag bad henne om idag :)

Har en massa bilder från senaste tävlingarna som jag ska slänga upp här om jag hinner. Men prio 1 idag är pluggandet..


Dagens ridpass 14/5 2012

Royne fick ju gå lektion för Emma idag, och det var minst sagt välbehövligt.
Det gick verkligen riktigt dåligt! Han var ganska snäll och bjöd på bra framåt, men jag fick liksom inte loss och med honom, jag kunde knapt sväng in på volten..

Vi värmde upp i galopp som vanligt, och då fick jag prova att ställa mig upp lite och bara låta honom rulla på i ett fräsch tempo. Jag kännde redan på en gång att jag hade en bra bjudning, men att han var fruktansvärt stark och stel i sidorna.
När vi hade värmt upp i galopp och övergick till travarbetet så kunde jag inte svänga, jag hade vänsterbogen ungefär 4 km bort.. För att få tag om den så fick jag rida i höger varv innanför spåret och rida i höger öppna, för att sedan ställa om till vänster sluta - höger öppna- vänster sluta. Samma sak i andra varvet, och efter det var väl bogen bara en km bort ;)

I galoppen red vi mycket förvänd galopp och då fick jag faktiskt en väldigt bra galopp, men känslan i handen var fortfarande k a t a s t r o f!
Problemet ligger ju att vi int har tränat på länge, och jag fixar inte att rida honom helt själv - det är alldeles för svårt. Även om han är en väldigt schysst herre, så är han långt ifrån enkel.. Jag behöver ju så mycket hjälp jag kan få, och sista tiden har jag ju just tränat nästan helt själv. Det värsta är att jag troligtvis inte kommer hinna träna något innan tävlingen på torsdag.. Imorgon har mamma nämligen hand om pärlan eftersom jag måste plugga och på onsdag hinner jag nog inte dit innan Emma måste åka.. Så ja, vi får väl se om vi ska åka.

Nej, sånna här dagar ligger motivationen på botten. Men motgångar föder framgångar - vi får väl helt enkelt hoppas att det stämmer!


Dagens ridpass 13/5 2012

Eftersom det var tävlingar på Hogsta och alla banor använder till det så fick vi helt enkelt ge oss ut på en tur i skogen. Royne är ju lite morgontrött, så jag tänkte ge mig ut så tidigt som möjligt så att han inte hann vakna allt för mycket ;)

Jag sa till både mamma och Louise exakt vart jag skulle rida och om hur lång tid de skulle börja leta om jag inte var tillbaka... Hmm, någon hade förberett sig på en åktur! Men Royne var lugnet själv.
I höstas/vintras var han ju lite dum att rida ut på, han testade mig ganska mycket. Men nu verkar vi ha kommit över det och han var hur snäll som helst. Hoppade till en gång för ett rådjur, men that's it!

När vi tränar i ridhuset eller på utebanan så har vi ju hela tiden haft lite svårt med galoppombytena, men jag vet sedan tidigare att det är lättare i skogen. Så idag trimmade vi lite byten i vart tredje.. haha! Han är ju lite rolig min häst. I ridhuset är det stört omöjligt, men i skogen går det bra ;) Å andra sidan så har han ju lite mer egen bjudning i skogen, så då är det ju inte så konstigt!

Även fast vi red ut i skogen idag så var det ingen lullridning, vi ska tävla på torsdag och jag hade planerat in ett dressyrpass. Men istället för att rida detta dressyrpass på ridbanan så fick det bli i skogen. Dock hade det varit lägligt att trimma lite med kandaret, men i skogen vill jag gärna ha gramanen på så då fick vi rida på träns helt enkelt.

Imorgon ska pärlan få gå lektion för Emma igen. Var ganska länge sen nu och vi är definitivt i behov av det!!

Pärlan och jag tog en morgontur i skogen! I ridhuset har vi lite svårt med galoppombytena, men i skogen kan vi träna byten i var tredje och passage! Han är ju ganska rolig min häst!

Inspirationsdag

Har varit på Hogsta all day long och kikat på fina hästar i härligt väder!
Närmre 1400 bilder klickade jag under dagen, och här kommer ett litet smakprov.
Se och njut av dessa fantastiskt fina små varelser!


Anna och Dolce Dior

Elin och Rumney

Emma och Midt-West Casino

Maria och Ragazza

Fler bilder kommer


Noo.. :(

Jag har ju lyckats övertala mina föräldrar nu om att vi ska skaffa oss en hund! En boxer kommer det att bli, och mamma sitter och kollar på uppfödarnas hemsidor stup i kvarten (ungefär lika mycket som hon sitter inne på hästnet, trots att vi inte ens letar häst!).

Mamma hade hittat en valpis som var "leveransklar" på en gång, men vi har inte möjlighet att ta hem den fören i början på juni eftersom vi inte är hemma så mycket nu när jag fortfarande går i skolan. Hon som hade den här valpen behövde bli av med den på en gång, och tyvärr så blev den tingad nu i eftermiddag :(

Men mamma har suttit klistrad vid datorn nu ikväll och letat runt hos olika uppfödare. Så nu får vi se om om det kanske kommer en liten valpis snart trots allt :D


Bilden är googlad.


Hard work work

Var i stallet vid 10 i förmiddags och red min lilla pärla. Glömde spöt i stallet, så jag fick helt enkelt se till att han tog skänkeln odentligt redan från början. Det gick ändå ganska bra, men han känns lite oriden just nu. Men det klart, jag har ju inte tränat särskilt mycket sista tiden så då kan jag ju inte förvänta mig allt för mycket. Han är så stor och svår, så jag behöver ju lite mer hjälp än vad jag har hunnit få sista tiden.

Jobbade till 20 men kom inte därifrån fören typ 20.30. Och imorgon är det tävlingar på Hogsta hela dagen, men då är ju alltid hoppbanan öppen för oss som inte tävlar. Men eftersom det har regnat så mycket idag så kan de inte ha parkeringen i den hagen som det var tänkt, utan den kommer ske på hoppbanan.. Vilket innebär att vi inte har någonstans att rida på hela dagen..
Så ja, vi får helt enkelt ge oss ut i skogen under morgondagen.. Känns inte jätteroligt, men vad ska man göra?! ;) Vi får väl se om vi kommer tillbaka levande båda två. Hade jag vetat det här lite tidigare så hade jag "rastat" Royne lite mer ordentligt idag så att han skulle vara lite trött imorgon!


Tävlingsplan

Har tänkt om, lagt till och tagit bort några tävlingar i min tävlingsplanering.
Såhär ser den nya planeringen ut:

17/5 Järfälla rf

20/5 Wiad Rs - beror på hur han känns i järfälla

25-26/5 Lejondal

3/6 Sorunda

15-17/6 Sundsvall

29/6 Gnesta

6-8/7 Dyltabruk

Därefter åker jag till Falsterbo och Roynis får lite sommarvila!


Hej igen!

Dagarna gåri ett, hinner knappt medatt fundera över att skolan snart är över. Ska bli så himla skönt! Har spenderat den här kvällen med att skriva adresser på kuverten med studentinbjudningar som ska skckas iväg.

Royne var ju som sagt hos tandläkaren imorse, och det var mycket positiva besked! Ove (tandläkaren) kunde konstatera att Lilla R hade ett litet sår på höger sida (som kunde ha kommit för bara någon dag sedan, alltså ingenting han gått med länge) och även små tryckförändringar i höger lan. Men det var ingenting som behövde rättas till, det enda jag skulle göra var att variera bett och nosgrimmor lite oftare för att den här tryckförändringen skulle försvinna! Så nu ska jag provamig fram med lite olika bett, t.ex. rakt bett och tvådelat med fasta ringar, för att hitta några som han trivs med och som jag kan variera mellan.

Mamma var i stallet på eftermiddagen och tog en promenad med pärlan eftersom jag behövde vara hemma och plugga. Jag har även hunnit med en prommis med Frida såhär på kvällskvisten, mucho trevligt!

Imorgon ska jag jobba på eftermiddagen, alltså från 12 till ca 18-19. Tänkte hinna rida på morgonen så att jag har det klart när stallet är färdigt.

Hihi gulle!
Såhär gullig var min häst när han var "upphängd" hos tandläkaren :)

Long time no seen!

Eller ja, ett par dagar sen iaf!
Har varken haft ork eller lust att ens öppna datorn de senaste dagarna. Haft bajsmycket i skolan och varit i stallet på kvällarna. Igår lämnade jag in och redovisade mitt projektarbete. Känns obeskrivligt skönt att ha det ur världen!

Royne då? Det har väl gått lite sisodär den här veckan - inte jättebra men inte katastrof dåligt. Han har varit lite stark och stum i munnen. Självklart har hans pilot säkert något med det att göra, men jag har inte kunnat rida lektion på hela veckan och då blir det lite svårt att lösa alla problem själv. Imorgon ska han iaf få träffa tandläkaren så får vi se vad han säger. Jag har ju min lilla teori om vad de skulle kunna hitta, men vi får väl se.
Pärlan ska också få nya skor imorgon, så till helgen kommer han vara fit for fight igen (förutsett att de inte behöver göra ngt stort i munnen på honom)!
På lördag väntar jobb hela eftermiddagen och på söndag är det tävlingar på Hogsta! Ska vara funktionär mitt på dagen, men eftermiddagen tänkte jag spendera i ridhuset och inspireras lite.


Om dygnet ändå hade fler timmar!

För tillfället sitter jag med mitt projektarbete som ska vara färdigt, inlämnat och redovisas på onsdag. Jag är väl mer eller mindre klar, men det är så många smådetaljer som måste fixas till så det tar sån jäka tid.
Utöver det har jag idag hunnit göra en presentation och påbörjat ett inlämningsarbete i filosofi. Till imorgon ska jag göra en muntlig presentation i Svenska C, på onsdag eller torsdag ska jag lämna in en fet hemtenta i Historia B, en inlämning i naturkunskap B och även en foto-uppgift i fotografisk bild.

Och förutm skolan så har jag ju en gullig häst som ska skötas till 100% varje dag. Och eftersom jag har projektredovisningen efter skolan på onsdag så slutar vi inte fören vid 17.30. Imorgon har jag också en miljon andra saker som ska göras, och så ska jag äntligen få hämta hem min ridstövel som varit inne på lagning!

Idag åkte jag iaf ut till stallet direkt efter skolan. Royne fick gå ett halvpass i ridhuset. Han känndes väldigt stum och oengagerad, så jag jobbade mycket i skritt för att han skulle lossna ordentligt. Skyndade mig ordentligt i stallet så att mamma kunde komma och hämta mig vid 19, eftersom hon skulle på Clinic för Fia i v-by. Jag hängde med upp eftersom jag skulle övningsköra. Clinicen var väldigt bra och Fia kommer alltid med så bra liknelser och olika metoder för att lösa problemen!

Nu måste jag börja med arbetet i svenska som ska redovisas imorgon!
På återseende!

image description


En liten vovvis..

Jag jobbar för fullt med att övertala mina föräldrar att vi ska köpa en hund! Tänk vad gulligt med en liten valpis!
Och jag tror faktiskt att mamma är minst lika sugen på en hund som jag. Egentligen är nog pappa det också, men han ska alltid spela lite svår så fort det kommer till djur...


Tänk vad härligt med en liten boxervalp!! :D


Tävling Sjövillan 5/5 2012

Det var en mycket omotiverad Grape som gick upp i ottan för att åka på tävling. Har nog aldrig varit så otaggad inför en tävling, och kunde för mitt liv inte förstå varför jag inte hade strukit mig?!
Men åkte, det gjorde vi iaf.

På framridningen var han hemsk! Eller ja, jag kan väl inte skylla allt på honom - piloten har nog sin del i det hela också. Men jag var på dåligt humör och R kännes bara stark och stum i munnen.. Jag red fram ganska länge men inte blev det bättre för det.. När mamma hade tagit av skydden sa ag att jag inte ville rida.. haha såhär i efterhand skäms jag lite över mitt beteende, jag var verkligen som en grinig tolvåring! När vi skrittade iväg fr¨n mamma så sa jag väldigt tyst till Royne "om du inte skärper dig nu så säljer jag dig". Men konkreta hot verkar vara grejen!
När vi kom in på banan blev han sådär spänd som han alltid blir när han ska gå in i nya ridhus, men jag gasade på och galopperade iprincip in på banan. Vi körde två varv i galopp, fullt fräs, innan domaren blåste. Och faktum är att vi lyckades behålla farten!

Under själva programemt stannade han inte en enda gång, han tänkte inte ens tanken! Ritten var väl kanske inte jättebra i sig, jag hade på tok för lång tyglar (gasade mest framåt haha!) och han blev lite väl lång och släppte kontakten stundtals. Men utöver det så gjorde han ju allt jag bad honom om, så jag får ju verkligen vara nöjd med det!

Resultatet då? Jag visste ju att formen inte var på topp och vi hade mycket att förbättra, så jag tippade på runt 55-58%, av tidigare erfarenheter liksom. Men oj så fel jag hade! 63,4% blev slutresultatet och därmed ett kval!
Så jag kan ju inte vara annat än nöjd med det. Jag vet att vi kan så himla mycket bättre än vad vi visade igår! Nu ska vi se till att sätta det andra kvalet också, men bara för det ska vi inte gå upp i MsvB på en gång. Det ska kännas lätt i MsvC innan det är dags för MsvB för vår del!!

Frida tog en massa bilder på framridningen, men de kommer så småningom!


dåligt..

Tävlingen idag gick inte alls.. Kanske vår sämsta start hittills..
Han var förvisso ganska snäll, men seg som stryk och ignorerade mig totalt!

Har strykt mig från söndagens start och tänkte stryka mig imorgon också, men efter lite övervägande kom vi fram till att Sjövillan är en ganska bra tävlingsplats (det är en väldigt lugn anläggning) för R, så vi åker dit för att lära.

Nu ska jag sussa, ska plocka upp Frida 6.15 imorgon bitti..


Dagens ridpass 3/5 2012

Roynisen vilade igår så Joesphine var snäll och tog hand om honom så att jag kunde vara hemma och plugga.
Idag hade jag förväntat mig en stel och jobbig häst, och därmed planerat in ett ordentligt dressyrpass. Men oj så fel jag hade!
Royne var pigg och framåt redan i skritten och tog skänkeln väldigt bra. När jag var hos Fia i måndags så provade vi att lätta på kindkedjan ganska många "hack". Jag har haft den ganska hårt åtspänd eftersom han varit så stark. Dock är han ju inte alls lika stark längre, men jag har faktiskt inte ens tänkt tanken att spänna upp den lite. Men idag hade jag den på samma hål som i måndags, och jag fick faktiskt inte ett enda motstånd!

Han var lite jobbig när vi värmde upp i högergaloppen, men det var mest att han känndes lite oriden. Han har ju inte gått ordentligt på två dagar så jag får ju ha i beräkningen att det tar lite tid att komma igång. Trots det så gick det ovanligt fort att faktiskt få igång honom ordentligt.

Fokusen låg på att han inte skulle stoppa och vara mjuk och avspänd, vilket han var större delen av passet. Och inte ett enda stopp fick vi! Det var någon gång han fastnade och galopperade på stället, men vi tog oss ur det på en gång! Jag red några skolor och lite förvänd galopp, men han känndes så fin så vi gav oss efter en halvtimme!

Känns iaf bra inför imorgon, hoppas han sköter sig lika bra som idag.
Jag startar inte fören vid 19.23, så han hinner ju gå i hagen och sådär på morgonen. Dock har jag fortfarande inga stövlar till imorgon haha! Men jag skulle få prova Emmas, och passar inte de så ska jag få testa Alvas "superstövlar" som alla kan ha ;)


Domarsekreterare

Jag började denna dag ute i stallet hos min fina häst som fick gå ett lätt pass i solen. Han känndes lite trött, men jobbade ändå på ganska bra.
Vi skrittade ut en sväng efteråt, och när vi kom tillbaka och bara skulle gå ett varv runt hagarna så hittade vi en lös häst som hade rymt ur sin hage! Tack och lov så stod den bara snällt och betade utanför en annan hage.

När allt var klart i stallet så kom mamma och hämtade mig och skjutsade upp mig till v-by stallet där det var Stockholmsmästerskapen för lektionsponnyer i dressyr. Jag skulle nämligen vara domarsekreterare i mästerskapsklassen.
Jag skulle skriva för Lena Lilja, vilket faktiskt var riktigt roligt! Jag har aldrig skrivit förut (förutom på en tantdressyr för Jennie, då skrev och kontrollräknade jag samtidigt!), men det var väldigt nyttigt trots att det inte är samma nivå som jag har tävlat på. Lena var dessutom väldigt trevlig och förklarade varför hon satte vissa poäng osv.
Tjejerna som red var dessutom jätteduktiga! Vällingby och Överby var helt klart överlägsna! Inte för att vara partisk (självklart fanns det några andra som var duktiga), men även domarna konstaterade att det syntes vilka ryttare som kom från vilka ridskolor! Så det var ju väldigt roligt för Vällingby iaf!

Det var ju självklart också jätteroligt att träffa alla goa vällingbyare igen, även om det inte var så länge sen sist som det brukar vara!

Imorgon har jag faktiskt en stallfri dag! Josephine tar hand om lilla R så jag ska plugga hela eftermiddagen! Måste lämna in mitt projektarbete i veckan..


RSS 2.0