14/11 2009

Idag har vi varit på Gömmargården och tränat för Anna Blomgren.
Vi skrittade fram i mörkret utanför ridhuset innan vi fick komma in. Dandy lyssnade iaf ganska bra redan då.
Kom in i ridhuset och började trava honom lite. Han var mycket mer på än vad han varit sista tiden från början.
Iaf när annie hade ridit klart så skulle jag då rida. Först skulle jag bara rida precis som vanligt och sen började anna hjälpa mig. Fick rida lit eöppnor i traven och jobba på att han skulle komma in med framdelen och samtidigt trava på, framförallt till höger. Men det är ju int eså lätt för honom när jag själv inte kan ordentligt. Jag vet ju rent teoretiskt hur man gör men jag behöver få träna mycket mer på det för att det ska bli bra.
Sen jobbade vi väldigt mycket i galopp. Har ju inte haft någon jättebra känsla där senaste tiden, har lixom inte hittat något flyt. Men idag hittade vi flytet både till vänster och höger. Fick ta tillbaka honom och sen rida på lite, inte så att han ökade men lite mer framåt. Gjorde även en del enkla byten. Har inte riktigt fått bukt med dom tidigare men idag var det några avsaktningar som blev riktigt bra! Framförallt blev de bra till vänster, till höger var det lite vingligt. Fick ett litet tips att jag skulle rida öppna i skritten innan fattningen för att vara säker på att jag hade honom på plats.
Red även en del tempoväxlingar i galopp och fick träna på att verkligen trycka på honom. Ta tillbaka går relativt enkelt men att trycka på riktigt ordentligt utan att han blir lång och stark är desto svårare! Men tillslut fick vi en ökning på en långsida som blev väldigt bra! :)
Red också tempoväxlingar i traven. Vi har tappat lite flytet i ökningarna på sista tiden, och så även idag i början. Men när vi gjort några ökningar på långsidor och diagonaler så blev dom bra. Han måste bara svara lite snabbare på skänkeln.
I slutet blev han lite trött och tappade bjudning och började glappa lite men han var ändå fin.

Det var väldigt roligt att rida för anna idag! Jag har ju aldrig ridit för någon utanför ridskolan tidigare så det var kul.
Jag är väldigt nöjd med Dandy också! Med tanke på hur hemsk han har varit i två dagar.. :P Men jag tror att han gillar det där att få komma iväg. Lite omväxling i tillvaron :)
Förhoppningsvis så kommer han att vara såhär även när vi åker ut och tävlar framåt våren.

Imorgon kommer Anna ut till oss på morgonen. Eftersom det är hemma och han säkert ar lite trött så hoppas vi nästan att han ska vara sådär jobbig som han var torsdag/fredag för att vi ska kunna få lite tips och hjälp vad vi ska göra då :) Det är ju framförallt i dom lägena som jag behöver hjälp ;)

Filmerna kommer imorgon eftersom jag inte orkar ladda upp dom nu :)


Kommentarer
Postat av: Heddie

Guuud vad kul att det gick bra! Jag sa ju att det skulle gå gallant ;D <33

2009-11-15 @ 00:32:58
URL: http://lyckopillerelin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0