15/11 2009

Träning för Anna idag igen fast hemma :)
Dandy var väldigt fin idag också! vilket egentligen var både bra och dåligt. Det hade egentligen varit bra om han hade dummat sig så vi hade kunnat få lite tips och så med vad vi skulle göra då. Men kanske har vi bråkat färdigt han och jag för den här gången :)
Gjorde ungefär samma saker som igår då jag faktiskt känner att det fortfarande är de grundläggande grejerna vi behöver öva på.
Började med lite skänkelvikningar i trav och gick sen över i öppna. Provade även på sluta också. Öppnor har vi testat några gånger tidigare på träning men inte sluta. Men det gick ganska bra faktiskt. Precis som i öppnorna har ju inte jag tekniken än.
Jobbade mycket i galopp idag också. Öka minska galoppen och kunna hålla ihop honom både i ökningar och minskningar. Han blir ju lätt lite stark när man trycker på.
Red även en del enkla byten, bl.a. en halv 10 m volt - enkelt byte - halv 10 m volt åt andra hållet (de som finns med i något fei program). Första gången blev inte så bra men andra gången blev bättre. Red även några serpentiner i galopp så att det blev förvänd i mittenbågen. Jag spänner mig lätt i den förvända men idag red jag faktiskt mycket bättre än tidigare :)
Red även lite ökningar sen också, både i trav och galopp. Anna sa ju igår att han ökar fint men det tar en halv diagonal innan han börjar öka på riktigt så han måste bli snabbare för skänkeln.
Idag blev ökningarna (framförallt trav) mycket bättre än igår. Han ökade dock inte direkt när jag bad honom men det kom mycket fortare än igår. Så det är verkligen något att jobba på, att han ska bli snabb för skänkeln!

Jag är verkligen jättenöjd med min vackra Prins! Han var verklige super! Och det har vekligen varit väldigt roligt att få chansen och träna för Anna. Hon jobbar ju till vardags i Danmark hos Andreas Helgestrand och utbildar och tävlar hästar osv. Så kunnig är hon iaf :)

Imorgon får ju Dandy tänderna fixade och sen hoppas vi att allt är bra med honom. Kiropraktorn ska komma cirkus 3 veckor efter att tandläkaren varit där och känna igenom honom igen (tror iaf det var 3 veckor :P ).
Kanske måste han vil/gå på bettlöst nu några dagar och sen hoppas vi att vi kan köra igång som vanligt igen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0