31/10 2009 Vällingby

Tävling på hemma på Vällingby idag!
Var superladdad verkligen.
På framridningen så känndes han helt okej. Inte kanon men inte dålig. Det blev mycket bättre framåt slutet då gick han faktiskt fram bra.
Skrittade honom en stund på stallplan och då lyssnade han väldigt bra framåt. Tror han var lite taggad då ;)
Skrittade även halva tiden i collectingring. När jag började rida igen i cr så var det katastrof dåligt verkligen! men det blev iaf bättre innan jag gick in på banan.
Inne på banan blevhan lite seg. Tog inte skänkeln ordentligt men han gick ändå på.
Det jag var mest orolig för var att han skulle stanna så som han gjort på de förra programmen. Eller alltså, han stannar inte men han bromsar upp sig och sen i skruttövergången i första serpentinen så kommer vi inte igång igen. Men skrittövergångarna blev faktiskt bra idag. resten är jag faktiskt också nöjd med! Ingenting som känndes dåligt faktiskt, förutom att han som vanligt tror att det är halt vid x :P Dock blev det en liten miss efter första galoppen. När jag saktar av till trav så brukar jag bromsa upp honom alldeles för mycket och glömma bort skänkeln. Men den här gången kom jag på skänkeln och dandy som var lite på hugget fattar istället ny galopp :P så där fick vi ett avdrag på två poäng.
Fick iaf 68,52% och en andraplacering! 2 ynka poäng ifrån ettan och hade vi inte haft den där missen i galoppen så hade vi vunnit! Lite surt sådär.. men men. Jag är ändå jättenöjd verkligen! Han skötte sig hela tiden och gjorde iprincip ingenting som han inte skulle!

Till andra klassen red jag inte fram så jättelänge för att han inte skulle bli allt för trött.
Han känndes mycket mer framåt i den här klassen.
Blev dock lite ojämn energi i serpentinerna men han tappade den aldrig helt som han har en tendens att göra ibland. I galoppen däremot blev han lite väl på.. Eller första volten känndes bra och det blev ett bra flyt genom hörnen. Sen när vi kommer in på diagonalen så håller jag honom lite rak i vänstersidan och då byter han galopp och tar chansen och sticker. Första kör han bara ett litet skutt med rumpan men sen flyger han iväg! Jag trodde verkligen att jag skulle flyga i backen men jag höll mig kvar! Dock stannade han först när vi kom ner till staketet så hela diagonalen och även kortsidan var ju förstörd. Men efter den lilla urladdningen så känndes han jättefin! Bra energi framförallt.
Men just dom där bocksprången drog ner jättemycket! Dessutom hakade domaren upp dig på dom under resten av programmet. Så vi fick totalt 60,69% vilket jag faktiskt tyckte var snålt :P ("men hon hade väl hunnit bli bakis till d-ponny klassen" ;) )

Jag är ändå jättenöjd med vår tävlingsdebut! Nu ska vi trimma i vinter och sen ta oss ut på tävlingsbanorna på riktigt i vår!  


prisutdelningen
Fia (klarbrandt) tyckte iaf att det var en väldigt fin ponny :)


Kommentarer
Postat av: Heddie

Det är bra att du är nöjd Grape :D det ska du vara!!!!! :D:D <33

2009-11-01 @ 23:57:22
URL: http://lyckopillerelin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0