6/11 2009

Red Dandy för annie imorse.
Skrittade ju ut en sväng först som vanligt men annie hade inte kommit än när vi kom tillbaka. Så då blev det lite skrittjobb på vägen vid hagarna. Mycket halter och bakdelsvändningar. Dessutom tränade vi på att gå i vattenpölar! :P Det fanns en vattenpöl som inte var riktigt lika läskig som dom andra, den kunnde vi faktiskt tillslut stå still i! woho! :P

När annie kom så fick hon rida lite på honom. Han sänkte sig och sökte stöd väldigt bra idag och skrittade dessutom på redan från början. För mig är et väldigt bra att annie kan rida  honom innan mig. Då behöverinte jag kämpa så mycket för att få igång honom utan kan hitta känslan direkt. Då blir det ju lättare att hitta känslan även när jag rider själv. Nu vet  jag ju hur det ska kännas och så blir det ju lättare att hitta den sen ;)

När annie ridit en stund så fick jag rida. Jobbade mycket i skritt, att han skulle söka sig framåt nedåt och fortsätta bjuda. I traven så kunnde jag sänka honom mycket mer än vad jag kunnat tidigare. Även om jag inte får honom så som annie får honom så sänker han sig ändå. Red även lite skänkelvikningar idag också. Han kan ju, det är en sak som är säker. Det är bara jag som inte kan. Jag har så fruktansvärt svårt för att rida skänkelvikning. Seplar ingen roll vem jag sitter på, det går bara inte. Jag vike rmig så mycket i innersidan så allt blir helt fel och hästen fattar ingenting. Absolut något som jag måste träna på nu i vinter!

Jobbade mycket i galopp idag också. Han skulle sänka sig där också och jag skulle kunna rida på utan att han blev hög i nacken. Tappad elite yttersida då och då men plockade jag bara upp den så blev det bra igen. Red dock bara i höger galopp eftersom vi tycker att vänster är svårare, och när han är så bra till höger så känns det dumt att börja bråka i vänster. Vi brukar ganska ofta börja i vänster eftersom det är svårare där. Då kan vi avsluta med den lättare galoppen :)

Jag är iaf väldigt nöjd med dagens ridpass! Jag kunnde slappna av mer än vad jag någonsin kunnat göra förut på Dandy. jag spänner benen då och då men nu kommer jag på mig själv med det och slappnar av istället.



jag är redan rädd för vad som kommer hända i höst..
Har vi så mycket otur vi kan så vet jag inte hur jag ska hinna med dig min vackra springare <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0