18/4 2010

Idga var det träning för Annie igen.
Jag red med Hannah så vi skrittade ut en sväng först och sen red vi i ridhuset eftersom det gick hästar i paddocken (den används som hage ibland).
Dandy var lite konstig i början, ena sekunden var han jätteframåt och sen helt plötsligt så blev han jätteseg i 2 sekunder och sen blev han jätteframåt igen!
Då åkte iaf långsporrarna på. Jag har inte ridit med sporrar på sjukt länge (förutom på tävling för då MÅSTE jag ha dom för att han ska röra sig framåt) eftersom jag tycker det är så galet jobbigt att ha på dom haha. Mina sporror är så himla smala och jag har så breda fötter så jag måste töja ut dom jättemkt för att jag öht ska kunna röra mig i dom. Men det blir aldrig av att jag töjer ut dom och då blir det heller aldrig av att jag sätter på dom när jag rider!
Men idag åkte dom iaf på, och gud vilka reaktioner jag fick! Härligt värre! Han svarade verkligen för minsta lilla. Har nästan glömt bort hur det är att få den härliga reaktionen! haha så kan det gå ibland ;) Även om han har varit framåt och så, så har jag mest bara fått fart i honom och inte så mycket tryck.
Red iaf mycket skänkelvikningar och tempoväxlingar. Red utmed långsidan och red en liten bit skänkelvikning, 10 m ökning, skänkelvikning, 10 m ökning, osv. Lite svårare i höger varv (skänkelvikning undan vänster) eftersom det är svårare att ställa till vänster. Sen red jag lite skänkelvikningar på halva diagonaler (och sen tillbaka ut på spåret undan andra skänkeln) och han flyttade sig väldigt bra utan att tappa varken takten eller bjudningen!
Red även små volter för att få honom att vända ordentligt. Red också lite öppnor på halva långsidan, 10 m volt, sluta. Det blev faktiskt ganska bra efter några gånger :)

I galopparbetet känndes han väldigt bra, rund i formen och lång hals! Tränade lite enkla byten och så. Dom är mycket lättarefrn vänster till höger, till höger blir det lite för många travsteg för att det ska vara riktigt bra.

i det stora hela är jag riktigt nöjd med dagens träning! Han känns verkligen fräsch nu och det är så himla roligt när han är så här och inte bara tjurar ihop för minsta lilla!
Fina fina lilla ponny!

Nu blir det mycket annat arbete för Dandy den här veckan! Imorgon ska vi tömköra, Kristin ska ev löshoppa honom någon dag och så ska vi försöka ge oss ut i skogen och klättra lite! för att få lite omväxling för lillen. Han måste ju också tycka att det är kul, och han verkar gilla att det varieras mycket (dessutom blir han jäkligt fin när han är tömkörd! )
Sen om två veckor blir det tävling igen! 1:a maj åker vi till Eskilstuna och tävlar. Jag är anmäld till både Lag 03 och La:p1, men vi får se om jag startar båda eller bara en. Dagen efter åker vi till Vallentuna och tävlar La:1! Herregud, hur ska jag klara av att rida 3 olika program (varav 2 är helt nya för mig ) på två dagar?! :P
Den som kan gissa bäst på hur många gånger jag kommer rida fel är stentuff!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0