22/4 2010

Tömkörning idag också för dandys del!
Annie tog honom först i cirkus 15 minuter innan  hon var tvungen att gå och ropa upp sin grupp, så då fick jag ta över.
Förra gången var ju annie med när jag testade och sa vad jag skulle göra och så, men nu fick jag testa helt själv för första gången. Det gick iaf jättebra! Dandy har blivit så himla lydig och lyssnar otroligt bra på rösten nu! Och fort har det gått. Har ju blivit lite till och från med tömkörningen senaste tiden (bortsett från den här veckan), men i genomsnitt en gång per vecka ungefär. men sist var jag tvungen att ha en pisk i handen, nu kunde jag få honom att skritta eller trava med olika sorters smackningar. Det är lite svårare att bromsa, men även det har blivit så mycket bättre. Men har man gjort halt och sen smackar en försiktig smackning så går han lugnt fram i skritt. Smackar man däremot lite kraftigare så reagerar han som jag vet inte vad och börjar trava! Otroligt bra reaktioner får jag iaf!

Att svänga är fortfarande lite svårt, framförallt med tanke på att jag drar i fel töm hela tiden :P Man måste ju verkligen tänka exakt hela tiden på vilken töm man ska ta lite extra i, och inte konstigt att pållis springer åt fel håll när matte drar i fel töm ?! ;) men det var faktiskt bara en gång som det vart totalt missförstånd, de andra gångerna löste vi det ganska bra tycker jag allt! Dock var jag tvungen att hela tiden skrika till Hannah (hon red samtidigt) att jag skulle svänga eftersom risken att jag inte kunde svänga fanns där ;)

Det är faktiskt väldigt roligt att tömköra när man väl fattar vad man ska göra! och när Dandy dessutom är så lydig blir det ju både enklare och roligare! Som om inte det vore nog, man får lite gratis träning också när man ska springa efter ;)

Imorgon tar Annie hand om Dandy eftersom jag slutar skolan sent. Vet inte om hon ska rida eller tömköra, men det lär vi märka :) På lördag får han vila och på söndag ska Kristin löshoppa honom! Så skönt att det finns så många människor som är bra på så många olika saker och som alltid ställer upp på det här stället! :)


sötnosen häromdagen när vi skrittade av ute i skogen efter ett pass med tömkörning! :)


Kommentarer
Postat av: Lisa

Har du en charles owen hampton?? :) Kan inte du lägga ut bilder på den och skriva vad du tycker om den? :) pris också!! :D kram!

2010-04-24 @ 21:00:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0