Vikten av en bra tränare

Jag har sagt det många gånger förut, men utan en bra tränare klara man sig inte. Man kanske kan rida Lc-Lb, och kanske tillomed La lokalt utan en tränare om man själv är duktig, men sen tar det nog för de flesta stopp.
Egentligen spelar det ingen roll om tränaren i fråga har utbildning eller är ens egna mamma, det viktiga är att någon ser hur det ser ut och kan komma med hjälp från marken!
Som sagt spelar det ingen roll vad tränaren har för utbildning, det viktiga är att man arbetar ihop som ett team!
Jag har ju tränat för annie flera dagar i veckan i över 2 år nu. Jag började träna för henne med Joy. Vet faktiskt inte riktigt varför, men av någon anledning blev det hon. Hon passade både míg och Joy väldigt bra. Det var även annie som hittade Dandy åt oss, och sen blev det väldigt självklart att vi skulle träna för henne! Och jag kan ärligt säga att jag har aldrig ångrat att jag började träna för annie!
Jag har ridit för andra tränare också, bl.a då framförallt Emma Karlsson och Anna Blomgren. De är båda två fantastiskt duktiga, men jag skulle inte byta ut Annie mot någon av dem. De är jättebra som "komplettering". Annie och Emma är dessutom väldigt lika varandra i sin utlärning. Det gör ju alltihopa mycket enklare!
Något som också är väldigt viktigt gällande tränare är att man ska kunna lita på denne! Du ska kunna lita på att det tränaren säger verkligen är sant, annars är hjälpen värdelös! En tränare ska kunna ge både beröm och kritik, annars kommer du aldrig komma framåt.

Det jag egentligen vill komma till är att jag är så otroligt glad att jag har hjälp av Annie. Hon ställer alltid upp och håller lektion, och tar även hand om min prins när jag själv inte kan. Hon har inte bara lärt mig att rida, utan även att longera och tömköra. Varje gång jag tycker något ellr liknande, så rådfrågar jag alltid henne först. Jag kanske borde bli mer självständig och kunna ta egna beslut gällande min häst, men det känns bättre att fråga någon som verkligen vet och kan!



Kommentarer
Postat av: Jojo

2010-08-20 @ 21:15:08
Postat av: Jojo

Jacken finaste

2010-08-20 @ 21:15:59
Postat av: ellenpellen

annie gillar vi stenhårt! skulle inte byta ut henne för någon annan! heeeelt bäst helt enkelt! ;D

2010-08-20 @ 23:06:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0