18/12 2010

Var i stallet redan vid 6.45 imorse..
Fodrade och släppte ut några hästar, sen kom caroline och vi mockade av ponnystallen och halva stora.
Under tiden hade mamma gjort iordning Dandy och skrittat fram honom, så vid 9 rejsade jag in i ridhuset och longerade Dandy i 20 minuter. Han skötte sig riktigt bra faktiskt! Framförallt till höger som brukar vara det svåra varvet.
Sen fick mamma skritta av honom igen medan jag rejsade in i stallet och fortsatte jobba. Vid halv 10 var alla stallen helt färdiga (dom ska vara färdiga vid 12 vanligtvis)!
Så sista timmen hade vi inte så mycket att göra, fyllde lite vatten i hagarna och försökte oss på att göra ett litet hagschema för dagen :) Så jag kunde faktiskt gå vid 11 med gott samvete! Hade ju vart lite värre om stallen inte hade varit klara ;)

Imorgon jobbar jag på Hogsta hela dagen så Dandy får tyvärr vila. Eller han blir säkert glad, dock blir inte matte lika glad när han ska arbeta igen på måndag. Normala hästar bli ju vanligtvis lite pigga av att vila, framförallt på vintern. Men inte Dandy inte! Det är som att styra runt ett gammalt kylskåp dagen efter han har vilat!

Dock ser även skavet på manken lite värre ut, så jag tror jag ska longera honom den kommande veckan fram tills vi flyttar! Ifs blir det inte så många dagar. han ska troligtvis vaccineras på tisdag, så då vilar han ju onsdag. Det innebär att det alltså handlar om måndag, tisdag och torsdag :) Ska kanske kolla med annie också om hon kan tömköra honom, fast när jag tänker efterär det kanske inte jättebra med tanke på att hon är sjuk! jaja, det löser sig! Han mår inte dåligt av att longeras! :)


Ni ser det vita som är lixom nedanför manken, mot ryggen, där är skavet. vet inte vad det kan komma ifrån, för varken schabraket eller täcket ligger så långt bak.. Någon som har ett förslag? :)
Det droppar från taket i stallet, det är därför han har streck i pälsen.. :P


Dandy redo för longering!
Schabrak: vitt med blå kant från sjöhagen
Paddar: Under schabraket ligger en fårskinnspadd från Horse Rider för att inte shcabraket ska skava på skavet. Mellan schabraket och gjorden ligger en vanlig teddypadd från hööks.
Longergjord: Ingen aning, har lånat den av Jennifer :)
Sadelgjordludd: Fårskinnsludd från Horse Rider
Benskydd: Vita luddiga från Jacson
Boots: Vita Equi Guard
Ländtäcke: broderat mörkblått med blå och gul kant från Horse Wear


Kommentarer
Postat av: Cappelli

Brukar läsa din blogg, kommenterar aldrig.. Men du önskade fler kommentarer så var så god!



Skavet kanske kommer från bogskavsskyddet?



Vart ska ni flytta?

2010-12-18 @ 20:58:06
Postat av: Karro Grape

Cappelli: tackar! ;)

Bogskyddet sattes på efter att skavet kommit! Har det på för att jag ska kunna ha en fårskinnspadd under täcket eftersom han lätt blir svullen i manken och med padden så trycker iaf inte tcket direkt på manken :)



Vi ska flytta till Hogsta, men bara över jullovet eftersom jag ska jobba då :)

2010-12-18 @ 21:28:02
URL: http://karrodandy.blogg.se/
Postat av: Tilde

SV: Jaa skulle vara kul att vara där faktiskt! :) så vi får se!

2010-12-18 @ 22:38:15
URL: http://tthelenius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0