Theo och Jack

Jag fick ett önskan om en presentation av de andra hästarna jag rider.
Eftersom jag har Dandy på ridskolan så kan jag fortsätta att rida där ett par gånger i veckan. Det har ju varit strålande nu när jag inte har kunnat rida på Danpan. Då slipper jag tappa ALL ridning.

Häst numero 1 att presentera är Theo.
Theo är en vallack på ca 160 cm, vet inte exakt. Mörkbrun med en vit kota på höger (? lite svårt det där med höger och vänster :P) bak.
Han är korsning, antagligen med kallblod i sig. Född 1999 med okänd stam.
Jag började rida Theo våren 2008, och har sedan dess ridit honom ca en gång i veckan, numera varje onsdag. Han är världen snällaste och gör det mesta man ber om. Egentligen inte svårriden, men han går gärna och hänger i handen eller släpper helt och drar in nosen. Vi har tävlat endel också, mest klubbtävlingar men även några lokala Lc-Lb under 2009. På klubbtävling har vi varit placerade i varje start och har dessutom vunnit en Lb (att det var 3 startande spelar ingen roll :P). De lokala starterna har också gått bra. Första starten gjorde vi ht 08. Minns inte resultaten därifrån men jag var nöjd över att han inte pep och bockade ;)
På hemmatävlingen i våras var vi 1 poäng utanför plcering i Lc och i Lb gick han på 60%. Första (och hittills den ända) externa starten gjorde vi på Överby i april. Det slutade med en 6:e placering i Lc, men en väldigt trött theo i Lb.
Theo har varit den jag har hittat motivationen på, framförallt nu när Dandy varit dålig och det har gått katastrofdåligt med Jack. Med Theo har det aldrig gått riktigt dåligt, har kanske hänt e eller två gånger under dessa 2 åren. det har funnits någonting med varje lektion som har varit bra.
Dessutom är han helt fantastisk att tävla på! Det kan ha gått halvbra dagarna innan och på framridningen, men så väl inne på banan så är han bäst! Det mräks att han gillar att visa upp sig och nu när han kommit över sin töntiga lilla "rädsla" över att vara ensam i ridhuset så är han klockren!

Häst numero 2 att presentera är min fina lilla Jack.
Jack är en vallack född 1995. c-ponny, korsning arab/welsh (e. Samurai ox u. Mimmi II). han är fux med en liten bläs. Han ser ut som ett riktigt mumintroll! Litet huvud, minimala öron, bred vit mule och en stor tunna till mage :)
Historien bakom att jag började rida Jack är lång, men kan sammanfattas som att det egentligen var en ren slump. Men jag är så otroligt glad att jag fick chansen!
När jag började rida Jack så gick det inte att ställa åt något håll (till vänster gick det inte alls och till höger blev han böjd som en banan), galoppen var bara att strunta i och att sitta i traven fanns inte på världkartan! Men under våren kämpade jag med Jack tre dagar i veckan och tillslut kunde man nästan tro att det skulle kunna bli en dressyrponny av honom också. Och framåt sommaren gick det att ställa både höger och vänster, galoppen var en baggis och det gick att sitta i traven helt utan problem! Vi tävlade lite under våren också. på hemmatävlingarna under påsken blev vi 3:a i både Lc och Lb på 61%. Sen åkte vi till solna och tävlade. Första klassen gick helt okej, men andra klassen blev för mycket för honom. Vi galopperade ungefär överallt utom där vi skulle göra det ;)
Sen red jag inte Jack på hela hösten. Det var först när Dandy blev dålig som jag fick börja rida på lillprinsen igen. Och det var verkligen som att komma hem! För det är så med Jack, har manen gång lärt sig var knapparna sitter så glömmer man det aldrig och man vet precis hur hårt man behöver trycka för att det ska plinga!
Under jullovet visade han en helt annan sida än vad han någonsin gjort tidigare! Jag kunde göra nästan precis vad jag ville (utom skänkelvikningar förståss.. ) och han travade på bra och jag kunde tillomed plocka upp honom i formen. Sen började det gå utför igen.. Jack blev spänd och jag blev ännu spändare. Jag red som en kratta och det blev värre och värre för varje gång. Men vi börjar komma igenom allt det där nu. Annie rider honom en del när vi tränar och det har verkligen hjälpt mig jättemycket! Han har tillomed lärt sig gå i skänkelvikning i skritt (dock fortfdarande väldigt spänd) och han gör det nästan i trav!
Jag rider Jack 1-3 gånger i veckan. Vare torsdag ( eller onsdag ) och sen rider jag även honom när "ponnytruppen" har träningar vilket är 1-2 gånger i veckan.
Jack har, och är, en otrolig läromästare egentligen. Gör jag fel så blir det total kalabalik. Gör jag däremot rätt så slappnar han av och försöker så gott han kan. men det är en otrolig balansgång och man måste verkligen hamna mitt på för att det inte ska brista!



Theo



Jack

 

Här är en liten jämförelsefilm från 1/1 2009 till 1/1 2010.
På filmen från 2010 är han väldigt spänd (det är han på den andra också men då var det en vardagsgrej) 



Fler filmer, både på Theo och Jack finns på youtube!
Sök på kanskarro


Kommentarer
Postat av: Elin

Fina dom är.. Jack är jätte lik en ponnny jag red en hel del förut.. Nästan skrämmande lik. Dock har jag ingen bild på den ponnyn :(

2010-02-13 @ 19:58:44
URL: http://karisma.bloggagratis.se
Postat av: JENNY

oh Jack! honom red jag också när jag red på vrs =)

2011-09-21 @ 18:37:29
URL: http://jbostrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0