21/7 2010

träning för Emma stog på schemat idag! Eftersom jag inte jobbar så åkte jag till stallet vid typ ett och fixade iordning. Men eftersom jag inte visste vilken tid jag skulle rida så blev det lite bråttom när Emma sa att jag skulle rida om en halvtimme.. men jag hann!
Värmde upp Dandy och han var lite oalert men ändå ganska fin. Så det blev massa halter och igång för att få honom att vakna till och bli alert! Och efter en stund såvaknade han till och lyssnade väldigt bra.
Själva träningen gick mycket bättre än senast! Han var bättre i formen, jag höll i tyglarna och han travade på bättre! Dock blev han lite stark ibland men då skulle jag göra övergångar med ett skrittsteg och sen igång i trav igen, alternativt flytta honom lite undan skänkeln. Galoppen känndes också mycket bättre idag, han bjöd och blev inte lika stark. Gjorde mycket tempoväxlingar just för att han inte skulle bli stark och hängig.
Red bara i typ 20 minuter, men det räckte. Dandy var fin fin på slutete och det gäller att sluta innan han blir för trött och jobbig! :)

Skrittade av honom ute i skogen sen. Jag brukar ju alltid ha kedja på honom när jag går med honom, men idag gick jag ner till manegestallet (där Dandy står) och tog av sadeln och insåg att kedjan var uppe i mellanstallet ( emmas stall där jag gör iordning Dandy och har alla saker). Och jag orkade inte gå upp sit så då gick jag med honom med bara tyglar.. Men han skötte sig superbra verkligen! Iaf tills vi mötte två andra hästar, en snäll skimmel och en galen fux.. -.- Dandy blev ju också lite knäpp då, men numera drar han inte iväg helt okontrollerbart! Han studsar lite på stället men drar aldrig! Duktig heest! :)

Imorgon ska jag till stallet på förmiddagen och skritta ut med plutten! Får hoppas han sköter sig lika bra som igår! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0