30/7 2010 Tävling Vetlanda dag 1

Vet inte riktigt vart jag ska börja.. det där med hästar är itne altid enkelt!
Dandy var otroligt lugn inne i boxen idag så jag blev nästan lite orolig att jag inte skulle kunna väcka honom tillräckligt tills vi skulle starta. Ville gå ut och gå med honom, men inte när det regnade. Så jag gjorde honom redo för en promenad, men varje gång jag var påväg ut så började det spöregna...

jag började iaf rida fram vid kvart över 3 och då hade han skrittat i 20 minuter. Han var verkligen superpigg på framridningen utan att bli sådär okontrolerbar! Och han överraskade oss ala genom att inte ens bry sig om vattenpölarna! Duktiga lilla hest! Red honom ganska intensivt den halvtimme jag red, med mycket galopparbete för att han verkligen skulle komma igång. Väl inne i cr så blev han helt knäpp! Han började studsa, hoppa, bocka - ja ni vet så som han kan hålla på ibland. Det blev inte bättre när vi kom in på banan..

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om ritten.. Vi var ungefär överallt och ingenstans. Det var som att sitta på en tickande bomb som skulle explodera när som helst! Tror int edet var ett enda moment i hela programmet som jag kännde att vi verklien gjorde så bra som vi kan! Eller jo, ryggnignen blev väldigt jämn och fin!
Travprogrammet blev otroligt ojämnt efersom han hela tiden försökte dra iväg och då tvärnitade jag honom innan han hann börja dra. Så ja, det blev väldigt "hackigt". galopprogrammet var ren katastrof. Han var så spänd så han fick aldrig någon rund galopp och kunde inte hålla igång ordentligt. Sen fick jag inte tag om bogarna så han gick och sköt ut dom i volterna och började byta galopp och hålla på. Den förvända galoppen var ändå helt okej när vi väl var ute på spåret, men i övrigt var hela programmet kaos!
usch jag var så arg efteråt, på mig, på honom, på alla! resultatet kan ni ju kanske räkna ut var pinsamt dåligt.. Verkligen helt sjukt! Tänker inte ens nämna resultatet hä, vill ni verkligen veta så kan ni kolla på equipe. Kolla klass 9, kat D och så tittar ni ungefär näst längst ner.. ;)
Pinsamt! Ville verkligen slänga protokollet, men det ska sparas och användas som skräckexemplar den dag jag är besviken över 60% ;)

Så vi bestämde oss för att försöka få ta ner honom till ridhuset en stund senare och trimma lite. Behöver jag säga att jag fick typ panik när jag var i sekretariatet och dom sa att det inte fanns någonstans att rida på förutom i skogen.. Tänkte helt ärligt stryka mig från imorgon och åka hem! Men tillslut fick vi gå ner och rida en stund i ridhuset. Dessutom fick jag rida imorgon bitti om jag var klar innan kl 07.00 .

Dandy kännde iaf mkt bättre när vi var ner i ridhuset. Han travade på helt okej och galoppen vart mycket bättre. Red rätt ordentligt i ca 40 minuter och gjorde mycket övningar för att verkligen få honom uppmärksam och med mig.
Ska som sagt upp och rida imorgon bitti igen och ge honom en riktig genomkörare så han nästan är lite trött under programmet. För det är faktiskt bättre om han är trött, har lite dålig bjudning men är stadig och lydig - han får mer poäng på det än när han är som han var idag!

Imorgon är det ju utställning också. Den går på gräsbana och det har regnat i två dagar.. Så vi får se helt enkelt. Dandy har ju inga broddhål på sina skor och det känns dumt att chansa om han skulle bli sådr pigg. Så är det blött på banan så styker vi honom därifrån.

Så nu får ni önska mig lycka till, både med dressyren och utställningen! :D
Nu måste jag sova, ska upp vid 5 imorgon.. Natti!

Bilder kommer nog imorgon ;)

Kommentarer
Postat av: hannah

Hallå, du va inte sämre än frida och jag på hemma tävlingen i våras, du fick faktist typ dubbla vår procent ;)

2010-07-31 @ 01:09:12
URL: http://hannahs.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0